یک روز قشنگ بارانی / اریک امانوئل اشمیت
این کتاب مجموعه ی پنج داستان کوتاه هست از نویسنده ی فرانسوی ، امانوئل اشمیت.
داستان هایی با عنوان های : یک روز قشنگ بارانی، غریبه، ادت معمولی، تقلبی و زیبا ترین کتاب دنیا
امانوئل اشمیت خیلی سعی داره تو کتاب هاش به فلسفه ی زندگی و اینها بپردازه. البته بی دلیل هم نیست چون خودش فلسفه خونده. کاری که تو "زمانی که یک اثر هنری بودم" -به نظر من- تونست خیلی خوب بهش برسه، بدون اینکه رو بخش داستانی و روایی کتاب تاثیر بذاره و یه جاهایی حس کنیم داره نصیحتمون میکنه
کاری که به شکل دیگه تو "خرده جنایت های زن و شوهری" به طرز استادانه ای موفق به انجامش شد
(من جدا عاشق دو تا کتاب بالایی ام)
اما تو این داستان ها، از نظر من، زیاده روی کرده و یک جاهایی این نصیحته تو ذوق می زنه. اینکه حس میکنیم نوسینده این کارکترها و داستان ها رو چسبونده به هم تا بگه عزیزان دلم این روش زندگی خوبه و این بد!
به نظرم زیبا ترین داستان کتاب داستان غریبه بود که واقعا اوج و فرود و تعلیق های جذابی داشت و پایانش شدیدا خواننده رو غافلگیر می کنه
نوشته ی پشت جلد:پنج داستان کوتاهی که در این کتاب گرد آمده است ٬هریک حکایت زنی را بازگو میکند .زنانی با خصوصیات و خلق و خوی متفاوت ٬اما همگی در جستجوی حقیقت خود و معنای زندگی. اریک امانوئل اشمیت در این داستان ها با سبکی ساده و بی پیرایه اما پر کشش٬ترانه سرای امید و شور زندگی می شود تا بار دیگر با خواننده اش به تماشای معنای پر رمز و راز هستی بنشیند.
در کل مطالعه اش خالی از لطف نیست
ترجمه ی بسیار خوب و روانی هم از شهلا حائری داره
آقا ابراهیم و گلهای کتابش / اریک امانوئل اشمیت
کتاب داستان آشنایی یک پسر نوجوان با بقال محله شان است و دوستی این دو. و از دغدغه های پسر و پدرش میگوید و ...
و مثل همه ی داستان های اشمیت فلسفه ی زندگی ..
کتاب قشنگی بود. دوستش داشتم
از اون جالب تر واسم اسمش بود اینکه آقا ابراهیم مسلمان بود و اون کتاب هم منظور قرآن هست
البته این کتاب گویا در اصل به همراه دو داستان دیگه و به شکل یک سه گانه منتشر شده بوده اما من تک جلدیش رو پیدا کردم
در اصل گویا اسم داستان هست مسیو ابراهیم و گلهای قرآن
این هم فیلمی که بر اساس این داستان ساخته شده
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در کل خیلی پیشنهاد میشه :46:
پ.ن: عکس مربوط به فیلم هست اما عکس روی جلد کتاب هم همین بود
مدیر مدرسه -- جلال آل احمد
مدیر مدرسه، اولین کتابی که از آل احمد خواندم... !
رمان کوتاهی با درون مایه ی اجتماعی
داستان معلمی که از جایگاه و سمت معلمی خسته میشه و به عنوان مدیر در مدرسه ای جدید شروع به کار میکنه
داستان روایتی از مسائل و مشکلاتی است که مدیر از همان روزهای اول باهاش مواجه میشه
مدیر مدرسه (که خود گوینده داستان هم هست) از همان ابتدا، خواننده را با شخصیتهای داستان بخصوص معلمین مدرسه و حتی شکل ظاهریشون آشنا میکنه
داستان عاری از هرگونه هیجان و فراز و فرود هست، بیشتر شکل روایتی داره ولی از نثر بسیار زیبا و روانی برخوردار هست
شاید برای هم سن و سالای ما چندان ملموس نباشه
ولی روایتی که از مدرسه شده ، شاید برای خیلی از پدر مادرهامون یادآور خاطراتشون باشه
مدیر مدرسه - نشر جامه داران - ق: 1200 تومان
خالی از لطف نیست که بگم، یکی از دلایلی که باعث شد کتاب را بخرم، بخاطر
جلد و ظاهر زیباش بود... هرچند که قصد شروع خواندن آثار آل احمد را داشتم.
جلدی مثل این:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پ.ن:
از زمانی که انجمن موسیقی بسته شد، مدتی هیچ فعالیتی نداشتم
الان خوشحالم که جایگاهی هست که میتونم به یکی دیگه از علایقم بپردازم... !
دخترها به راحتی نمی توانند درکش کنند
پوریا عالمی
با طراحی توکا نیستانی
حقیقت امر آن است که به دلیل اسمش، قطعش و طراحی های توکا نیستانی خریدمش : دی ولی بعد از خوندن از خرید خود احساس رضایت کردم
نوشته های کوتاهی که بیشتر آدم رو یاد وبلاگ های ادبی میندازه. با نگاه خاصی به موضوعات مختلفی پرداخته، گاهی نوشته ها رنگ طنز به خودش میگیره و گاهی دنیای ما رو با دنیای فیل ها مقایسه میکنه و ..
کارهای توکا نیستانی هم که مثل همیشه عالی اند
به چند تا خط ساده تا عمق مطلب رو میرسونه
بعضی وقت ها حضور تصویر در کنار متن شدیدا احساس میشه و بی حضور اون متن چیزی کم داره (به قول خود نویسنده کتاب محصول مشترک پوریا عالمی و توکا نیستانیه : دی)
گفت دوستم داری هنوز؟ گفتم همیشه دوستت داشته ام. گفت فقط و فقط من را دوست داری؟ گفتم فقط و فقط تو را دوست دارم. گفت دروغ می گویی. گفتم راست می گویی
راهش را کشیدم و رفت. حالا من ایستاده ام منتظر دختری که درک کند یک عاشق دوست ندارد هرگز روی حرف معشوقش حرف بزند. این مساله ی خیلی مهمی است که دخترها به راحتی نمی توانند درکش کنند. عاشقی که دوست دارد وقتی معشوقش می گوید دروغ می گویی، دروغ گفته باشد*
*بخشی از کتاب
در کل کتاب زیبایی ست
پیشنهاد میشه ;)
خانه ی عروسکی ::: هنریک ایبسن
نمایش نامه ی خانه ی عروسکی را مدتی پیش خواندم...
البته ترجمه ی انگلیسیش را داشتم و مطالعه کردم و اطلاع دارم که ترجمه ی فارسی هم هست و دوستان میتونند تهیه کنند.
نورا ، شخصیت محوری داستان ، زنی ساده دل و دوست داشتنی با رفتارها و خصیصه های بچگانه. در ابتدا زندگی نورا یک زندگی آرام و بی دغدغه با همسری دلپذیر توصیف میشه. تا اواسط داستان که مشکلاتی قدیمی بر این زندگی رمانتیک و بی دغدغه دامن میزنه و ...
داستان، داستان تازه و نویی برای خواننده نیست (البته برای خوانندگان قرن 21...در زمان خودش، اواسط قرن 19، نمایش نامه ی انقلابی به شمار می آید. بخصوص از حوزه ی فمینیستی و جایگاه زن در خانواده)
توضیحی که به عنوان خلاصه ی داستان نوشتم تنها ظاهر ماجراست... در بطن داستان(از همان ابتدا تا به آخر)، شخصیت نورا، شخصیت ساده و در عین حال قابل تاملیست. و نمونه ای ایست از زنان قرن 19 و حتی 20 و 21 ... ! با این تفاوت که کمتر کسی مثل نورا به یک خودباوری و آگاهی میرسد. شخصیت نورا، و همینطور هلمر (همسر نورا) در اطراف ما خیلی زیــاد هست و از این جهت خواننده میتونه به جهت نزدیک بودن داستان با واقعیت اطرافمان ارتباط برقرار کنه.
این نمایش نامه را دوست داشتم، به این دلیل که شخصیت نورا در طول داستان کمکی بود برای شناخت بهتر خودم...! من و نورا از خیلی جهات شبیه به هم هستیـــم...
خواندن نمایش نامه را توصیه میکنم.
- و همینطور دیدن فیلم سارا از داریوش مهرجویی که برداشتی آزاد از این نمایش نامه است.