سیمای زنی در میان جمع / هانریش بل
کلا کتاب نچسبی بود. کتاب سرگذشت زن میانسالی رو روایت می کنه در زمان جنگ جهانی دوم به شیوه روایی سوم شخص. انگار نوسنده یک محققه (چندین بار خودش این رو در کتاب بیان میکنه) و با تحقیقات و سوالات خودش از اطرافیان این فرد قصد در کشف زندگی او دارد.
سبک روایی داستان شدیدا نچسبه. انگار دارید یک گزارش میخونید فقط در 500 صفحه!
باید اعتراف کنم اولاشو کامل میخوندم اما کم کم یه خط در میون خوندم تا فقط تموم بشه
از هانریش بل عقاید یک دلقک رو خونده بودم و شدیدا دوستش میداشتم و همین باعث شد این کتابشو بخرم که شدیدا ناامیدم کرد.
جالب اینکه این کتاب رو برجسته ترین اثر هانریش بل دونسته اند و به خاطرش نوبل ادبی هم گرفته!
در کل پیشنهاد نمی کنم. فقط اسم کتاب قشنگه ...
یوزپلندگانی که با من دویده اند..
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یوزپلنگانی که با من دویده اند؛
مجموعه ی ده داستان،
بیژن نجدی.
85 صفحه
رضا قاسمی یکجایی گفت:
داستان اول این مجموعه به همه ی داستان کوتاه های هدایت می ارزد.
نجدی بیشتر شاعر بوده و ظرافت های شاعرانه ، توصیفها،.. گاهی ادم را از داستان بیرون می برد.
اما بخشهایی که مرز بین شعر و داستان را رعایت می کند، بسیار می چسبد.
پیشنهاد می شود.
مصاحبه ای از ایشون هست که در سپتامبر 1997 از رادیو فرانسه پخش شد. اين دومين و آخرين گفتگويي بود كه نجدي در طول عمر خويش و پس از دريافت جايزه قلم گردون ، تن به آن داد . سوم شهريور 76 ، بيژن نجدي بر اثر عارضه سرطان ريه دنيا را ترك كرد .
1
آقاي بيژن نجدي! معمولا اسمي را كه براي يك مجموعه داستان انتخاب ميكنند از نام يكي از برجسته ترين داستان هاي همان مجموعه مي گيرند. در مجموعه داستان شما ، هيچ يك از داستان ها نام كتاب ، يعني : يوزپلنگاني كه با من دويده اند ، را بر خود ندارد . اين اسم را چطور انتخاب كرديد ؟
نجدي : اصولا يك مقوله ايي به نام خود يوزپلنگ در طبيعت وجود دارد . يوزپلنگ يكي از حيوانات رو به انقراض طبيعته . از طرف ديگه ، يكي از دونده ترين هاش و جاه طلب ترين هاش. منتها يه جاه طلبي زيبايي در يوزپلنگ هست . الان فكر ميكنم در آفريقا فقط يكي دو تا يوزپلنگ بشه در طبيعت ديد. يه نسل رو به انقراض هست. اين از اينجاش. از اون طرف ، در طول تاريخ گاهي همچين شكلي در انسان به وجود مياد. يعني يه نسلي آرماني داره ، رويايي داره و براي رسيدن به ان رويا كه من اسمشو جاه طلبي زيبا شناسانه مي ذارم ، دقيقا از نظر من كار يوزپلنگ رو ميكنه و تاريخ ثابت كرده كه اينها هرگز به اون رويا شون نميرسند و عملا هم تاريخ ، در ايران و در سرتاسر جهان نشان داده كه همواره اين آرمان خواهان بزرگ ، يوزپلنگان جهان ، همواره مورد تهاجم ضد خودشون قرار گرفتن و عملا ميبينيم كه امروز هم در جهان رو به انقراضند. اينه كه اين وجه تسميه اش براي من انطباق داره به هر انسان ارمان خواهي كه در طول تاريج به خاطر انسان دويده...
2
اما بیژن نجدی؛ بخش پایانی همان مصاحبه:
و حالا كمي هم از خودتان و كارهاي گذشته و آينده تون بگيد؟
نجدي : قبلا خدمتتون بگم كه من به شكل غم انگيزي بيژن نجدي هستم ! 54 سالمه و بطور دقيق تصميم دارم كه تا اولين صبح قرن بيست و يكم هم زندگي بكنم. اون روز صبح ميخوام از خواب پا شم ، يه صبحانه اي بخورم، سيگاري بكشم و يه كلت رو بذارم رو پيشانيم و ماشه اش را بكشم. باري اينكه من مطمئنم كه اصولا بشر دست از خونريزيش بر نمي داره . به اطرافتون تو اروپا نگاه كنيد . واقعا تو اروپا ببينيد چه خبره ؟ مركز تمدن جهان و اصولا شرمنده از خونريزي هاي اطرافش نيست! در واقع يك همچين خستگي فلسفي اي با من هست از گذشته...اما براي اينده چه ميخواهم بكنم ؟ باور كنيد هيچ برنامه ي خاصي ندارم! يك مقدار نوشته دارم.يك مقدار قصه دارم. و اينها فكر ميكنم پروانه ـ همسرش ـ برام داره جمع ميكنه . اونها رو شايد بتونه چاپ كنه . من ديگه از اينجا به بعد رويايي ندارم . مگر اينكه پروانه بخواد از اين بابت بهش عمل كنه...
رازی را به من مگــو (جوی فیلدینگ)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
داستان در مورد " جس کاستر" زن جوانی است که با گذشتهای هولناک به عنوان دادیار ارشد در شیکاگو مشغول به کار است . جس 4 ساله که از شوهر سابقش " دان شاو " که وکیلی موفق هست جدا شده . این دو مدت کوتاهی بعد از ناپدید شدن مرموز , مادر جس , باهم ازدواج کردند و دان به او کمک زیادی کرد که با حملات عصبی و عذاب وجدانش کنار بیاد . حال بعد از 4 سال دان و جس در پرونده تجاوز و قتل زنی روبروی همدیگه قرار گرفته اند . و جس در راه اثبات جرم قاتل زن ، با ترسهای گذشته زندگیش مواجه می شه , از طرفی فروشنده ای به نام " آدام استون " وارد ماجرا می شه و ...
جزو یکی از پرفروش ترین کتابهای خانم فیلدینگ به شمار می رود و از جذابیت بالایی برخورداره. بشخصه خوندنش رو به دوستان توصیه می کنم.