نقل قول:
دوست عزیز من میگم هر چیزی نمیتونه شعر باشه.کاری به شعر نو ندارم.شما واقعی من یه سوال ازتون دارم شما بیشتر مثلا اینو داست دارید یا شعر بزرگانی مثل مولانا؟
واقعا قابل مقایسه اند؟
من اگه بخوام شعری بخونم اولین انتخاب هام شعرهای نو و هایکو و تانکا و امثالهم هستن!
نقل قول:
درسته مثلا همون طور که می دونید یه بیت غزل مثلا حافظ شاید خلاصه یه داستان باشه.من کاری به کوتاه بودن ندارم.مساله اینه که نمیشه که یه چیزی که حتی آرایه های ادبی نداره رو اسمشو شعر گذاشت.اصلا مساله کوتاه و بلند بودن نیست.
همه ی شعر به آرایه است مگه؟
والا ما تو همین کتابای درسیمون هم کلی شعر نو خوندیم که توش کلی آرایه ی ادبی هم بوده!
بعدم شعر یعنی آرایه ی ادبی، پس اگر نبود شعر نیست؟
هنر و ادبیات، ریاضی نیست که قوانین و اصولش انقد 100 درصدی باشه. قبول دارم هر چیزی اصولی داره اما در این حد محدودیت، نه!
نقل قول:
دوست عزیز مساله سلیقه نیست.من یه مطلب بگم اگر شخصی مثلا آقای الهی قمشه ای الان بیاد بگه که این چیزی که شما میگید شعر حساب میشه من صد در صد قبول می کنم چون ایشون در حال حاظر شاید بیشترین اطالاعات را راجع به ادبیات و فلسفه و عرفان دارند و در زمینه شعر استاد هستند و شما هم فکر کنم قبول داشته باشی درسته؟البته اگه ایشونو بتوینم پیدا کنیم:20:
اتفاقا به نظر من در هنر آدم باید ببینه چیو دوست داره، با چی ارتباط برقرار می کنه، نه اینکه بزرگان ادب چی میگن
بزرگان ادب و هنر ارزشمندن و نظری که میدن محترمه. ولی من نمی تونم اون چیزی رو دوست داشته باشم که صاحب نظران میگن خوبه!
نقل قول:
حالا از این بگذریم فرض کن که من مثلا هایکو رو به عنوان شعر قبول دارم و اونو خیلی دوست دارم ولی در هر صورتی این شعرهای معاصر اصلا قابل مقایسه با شعرهای شاعران قدیمی نیست که البته این نظر شخصی نیست از هر استاد ادبیات یا هر شخصی که در زمینه ادبیات مطالعه کرده و اطلاعات خوبی در این زمینه داره بپرسید اینو حتما تایید می کنه.
دقیقا شخصی و سلیقه ایه!
شما در زمینه ی اشعار معاصر زیاد مطالعه نداشتین که ببینین هستند کسانی که مدت ها روی هایکو کار کردن! همین یکی دو پست قبلی من رو اگر میخوندید که یک مصاحبه بود متوجه می شدید
اصلا دلیلی برای مقایسه نیست. مثه اینه که یه مهندس برق رو با یه نویسنده مقایسه کنیم و بگیم کدوم بهترن! این همه شاعر بزرگ در شعر نو داریم، اونا هیچ کدوم از بزرگان ادب نیستند و مطالعه در زمینه ی ادبیات نداشته اند؟!
خیلی بی انصافیه
نقل قول:
شاعران قدیمی بیشترشون مثل حافظ و سعدی و مولانا و عطار و شیخ محمود شبستری و... عارف بودند و کسی که عارف هست در اصل میشه گفت به کل خود رسیده و شعرهای اونها در نهایت کمال انسانی سروده شده اند.
و شعر های نو هم همه فاقد ازرش و بی محتوا.
نقل قول:
حالا از این ها هم بگذریم.به عنوان یه دوست کوچک به شما توصیه میکنم که به ادبیات شاعران قدیمی هم توجه زیاد کنید.حالا اصلا کاری ندارم که شما شعر نو رو دوست دارید.این که شعر نو رو دوست دارید اصلا چیز بدی نیست و من خودم هم خیلی از اون ها رو دوست دارم.ولی مساله این که مثلا جوری نشه که ارزش شعرهای زمان معاصر از شعرهای زمان قدیم که در حد کمال بودند بیشتر باشه و شما مثلا کمتر به مطالعه اون شعرها بپردازید.باور کنید این شعرها رو اگر هر کسی بخونه میتون اونو متحول کنه و اگر کل دنیا به این شعرها علاقه پیدا می کردند و عمق اونارو می فهمیدند شاید الان هیچ بدی در دنیا وجود نداشت .البته این در حد یه توصیه بود.فقط دوست بسیار عزیز اینو بگم من اصلا تعصب به چیزی خاصی ندارم.امیدوارم حرفهام شما رو ناراحت نکرده باشه:20:
ممنون از توصیه تون
اگر روزی حس کنم دوست دارم بیشتر راجع به شعر کهن بدونم میرم دنبالش
من نگفتم شعرای قدیمی بدن یا بی ارزشن یا آدم رو متحول نمی کنن
میگن پائلو کوئیلو داستان معروف کیمیاگر رو از روی یک شعر مولانا نوشته و انقدر هم در جهان معروف و محبوبه این کتاب
اما هیچ کدوم از اینا دلیل بر سخیف و سطحی شمردن شعر جدید نیست. اینکه بگیم شعرای جدید از شعرای قدیمی کمترن. اینکه یه چارچوب ثابت برای شعر بذاریم و بگیم همه مثه اینا شعر بگن وگرنه شعر نیستن و بی ارزش. اینکه بگیم بزرگان ادب همه مخالف شعر جدیدن و میگن شعر قدیمی خیلی بهتره، واقعا جای تعجب و ناراحتی هم داره
مرحوم امین پور، استاد دانشگاه تهران هم بودند. نمی دونم استاد دانشگاه ادبیات دانشگاه تهران به عنوان یک اهل ادب قابل قبول هست یا نه؟! ولی خیلی از کتاب های شعر ایشون شعر نو هست. بعضی هاشون هم در حد هایکو حتا. و من همین شعرهای به نظر شما نه چندان با ارزش و فاقد کمال انسانی رو به طرز شدیدی دوست دارم، ولی با توضیحات شما، ایشون یا چیزی نمی دونستن، یا شاعر نبودن وگرنه کلا دیوان غزلیات میدادن بیرون جای چهار تا نوشته که نه قافیه داره نه عرفان نه مفهوم!
اشعار اخوان و نیما و سهراب و ... هم که جزو شعر نو نیستن اصلا
امیدوارم شما هم ناراحت نشده باشین ولی خوب نیست هر چیزی که دوست نداریم رو بکوبیم
من مخالف نقد نیستم، نمیگم همه ی اشعار نو و جدید هم عالی اند و پرمحتوا، ولی زیر سوال بردن کل قضیه، به نظرم درست نیست : )
نقل قول:
دوستان من تازه عضو شدم ولی مثلا تاپیکی ندیدم که مثلا راجع به مولانا باشه یا مثلا درباره مثنوی معنوی که من خودم واقعا اطالاعاتم در اون مورد زیاد هستش
تاپیک راجع به مولانا موجوده
کافیه سرچ کنین
راجع به سعدی و فردوسی و حافظ هم کلی تاپیک داریم : )