با توجه به مدلهای فعلی قطعا کیفیت 4K بالاتره اما اینکه میزان این تفاوت چقدر باشه، بستگی به دو مدل داره.
درکل Up Scale در ویدیوهایی که کیفیتشون بالاست کمتر محسوسه. اگر بیت ریت زیاد باشه تقریبا Up Scale ویدیوی 1080p در یک 4K خوب با تصویر همون ویدیو در یک تیوی FullHD خوب چندان فرقی نداره. مخصوصا اگر فاصله به حدود 2 متر یا بیشتر برسه برای مثلا سایز 55 اصلا قابل تشخیص نیست.
من دیسک بلوری The Amazing Spider-Man رو روی 4K سامسونگ 55HU8890 دیدم. همین دیسک رو روی 60F8880 هم دیده بودم. تفاوت آنچنان نیست. فقط وقتی تصویر رو فریز کنید و برید نزدیک، تفاوت زیاد میشه.
اما اگر ویدیویی که میخواید پخش کنید چندان با کیفیت نباشه و بیت ریت پایینی داشته باشه، Up Scale خودشو نشون میده. مخصوصا اگر قدرت پردازش ویدیویی اون تیوی بالا باشه این کار به بهترین شکل انجام میشه.
مثلا همین مدل W900A این دوستمون، میتونه یک فیلم سیاه و سفید با رزولوشن 480*720 رو طوری پخش کنه که انگار کیفیتش از ابتدا HD بوده.
اینکه میگم برای ویدیوی FullHD این قضیه کمتره بخاطر محدودیت چشم آدمه. الان خود شما تشخیص فیلم 720p از 1080p برات راحت تره یا تشخیص فیلم 480p از 720p ؟ فکر میکنم قبول دارید که مورد دوم راحت تر باشه
الان هم وقتی تلویزیون 8k بیاد، اون موقع Up Scale ویدیوهای 4K در تیوی 8K تفاوتش از این هم کمتر میشه. یعنی از یه حدی دیگه چشم سخته که بتونه در بین اون همه تصاویر رنگارنگ جزئیات پیکسلی رو تشخیص بده.
این رو هم بگم تصویر سیاه و سفید، مشکلاتش خیلی راحت تر دیده میشه و اصولا برای تیوی ها درآوردن یک تصویر ایده آل سیاه و سفید سخت تره. واسه این ویدیوها هم Up Scale میتونه موثرتر باشه.
در هرصورت مدل W900A اینقدر خوب هست که آدم نخواد عوضش کنه.
مگر اینکه به همراه خرید تیوی 4K قصد صرف هزینه های لازم برای فراهم کردن و دیدن محتوای 4K هم داشته باشی.