می شه به خروجی آمپ 4 اهم اسپیکر 8 اهم با خازن وصل کرد؟ تآثیر این کار چیه؟
Printable View
می شه به خروجی آمپ 4 اهم اسپیکر 8 اهم با خازن وصل کرد؟ تآثیر این کار چیه؟
نمیدونم منظورتون از خازن چیه ولی اگه دوتا اسپیکر 8 اهم رو بصورت موازی وصل کنید، امپدانس کلی میشه 4 اهم و مشکلی ندارهنقل قول:
معمولا اشخاص تصور می کنند که DIY لزوما دارای ظاهر نامناسب است :41: ... این تصور کاملا خام است، می توان با صرف هزینه (منطقی) به ساخته DIY شده خودتون ظاهری دلنشین و پسندیده بدهید. حالا میتونه آمپلی فایر لامپی باشه یا بلندگو یا حتی کابل های دست ساز باشه :20: بزودی یه گزارش از تهیه جعبه مناسب برای یه آمپلی فایر سینگل لامپی براتون میزارم. جعبه بوسیله ورق برنج، اکریلیک (پلگسی گلس)، ورق آلومنیومی و ... ساخته میشه و بسیار زیبا و ایزوله شده خواهد بود :20:
در DIY قصد و نیّت اصلی برای علاقمندان صرفا تشریک مساعی برای رسیدن به صدای مورد نظر هست و لاغیر :20:. فلسفه خاصی در پس DIY نهفته است که به نظر من زیبایی دنیای اودیوفایل رو دو چندان میکنه. به نظر من هدف از DIY میتونه این موارد باشه: :20:
- تشریک مساعی و به اشتراک گذاری تجربیات شخصی که گاهی از راه آزمون و خطا و با صرف هزینه بدست آمده است، به منظور جلوگیری از اتلاف هزینه و وقت توسط اشخاص بعدی
- ساخت کامپوننت مورد نظر (اسپیکر، آمپلی فایر، ...) با قیمت مناسب به منظور جلوگیری از صرف هزینه های هنگفت برای خرید برند
- به اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به صنعتگران، کارگاه ها، خدمات و محل هایی که DIYerها نیاز دارند برای ساخت دستگاه مورد نظرشان بدانجا مراجعه کنند (مثلا محل خرید چوب، کارگاه CNC، کارگاه ارائه خدمات واترجت، برش لیزر، رنگکاری، سند بلاست، نجاری و ... یا محل خرید لوازم مورد نیاز کار DIY)
- گاهی خرید گروهی یه قطعه یا وسیله ای که خرید انفرادی آن به صرفه نیست
من هم زمانی برای ساخت امپ لامپی با این فرد صحبت هایی داشتم ولی کارهایی و صحبت هایی از ایشون دیدم و پشیمون شدم .مطلع شده بودم در حال ساخت امپ لامپی برای خودرو هستن و ازشون اطلاعات خواستم و حتی دعوت به توضیح در یک سایت کار ائودیو کردم ولی از زمان حضور در سایت شروع به تبلیغ کردن (همان امپ 211 معروفشان)و هر چه دوستان مطلع از علم الکترونیک از ایشون سوال کردن پاسخ ندادن و حتی صدای یک کوواکسیال کذایی (6975) رو عالی ذکر کردن که واقعا جای تاسف داره ,وقتی فردی دم از اطلاع از جنس صدا میزنه اینقدر گوش هایی داغون داشته باشه
یه مطلبی هم ذهن منو در گیر کرده بود حالا شاید اینجا جاش نباشه ولی میگم چون گفتنش خالی از لطف نیست
واون اینه که ایا امپ های خانگی به نسبت پولی که صرف خریدشون میشه کمپانی ها جنس تحویل میدن یا نه چون در امپ های خودرو یک دزدی برزگ تو روز روشن دیده میشه, طی تستی که داشتم یکی از دوستانم که برق قدرت خونده و عشق ساخت امپ هست یه دستگاه امپ که با یک ic که stk نام داره(ساخت سانیو) و توسط یک ترانس و یا سوئیچ تغذیه میشه(البته این امپ با ترانس بود) رو به من برای تست دادن نتیجه ی جالبی داشت , طبق گفته ی سازنده stk پاسخ فرکانسی این ای سی بسیار خطی ذکر شده که من به عینه اینو دیدم. (در خودرو چون به اسپیکرها خیلی نزدیک هستیم پیک در فرکانس ها خیلی به چشم میاد و اذار دهنده هست ولی در خونه این چنین نیست )در این امپ که خیلی سر سری و با هزینه ای بالغ بر 60 هزار تومن ساخته شده بود دیده نمی شد (به همان دلیلی که ذکر کردم) در صورتی که برای همین صدا باید بالای 500 هزار تومن هزینه کرد
یعنی اگه از این 700 تومن، 50 تومن خرج ظاهر میشد نتیجه ظاهری کاملا متفاوت میشد!!!
:20: در پیچیدن چوک خروجی آمپلی فایر لامپی باید اصول خاصی رو مد نظر داشت. من در حال مطالعه کتاب Audio Transformer Design Manual نوشته Robert G. Wolpert هستم تا اصول طراحی دقیق چوک آمپلی فایر را از روش علمی یاد بگیرم. همچنین تعداد زیادی سورس انگلیسی دیگر در لیست مطالعه ام قرار دارد. پارامترهای بسیاری در نتیجه نهایی نقش دارند، فی الحال تنها کسی که توانایی بالایی در طراحی چوک خروجی در ایران دارد و میشود از وجودش استفاده کرد، آقای عارف مرادپور هستند که حقیقتا تمام فاکتورهای مهم را مدنظر دارند :20: پس از طراحی چوک روی کاغذ که شامل فاکتورهای زیادی می باشد (رنج فرکانسی، انیداکتانس، اشباع هسته، اندازه هسته، طول سیم، قطر سیم، نوع عایق ها و ...) بخش بسیار مهم پس از بخش تئوریک، پیچیدن سیم هاست. برای دست یابی به نتیجه های-اند باید دقت خاصی داشته باشید :20: با دستگاه ترانس پیچی که دارای موتور برقی می باشد (یا حتی بدون موتور و با سرعت دست) میشه در عرض کمتر از 15 دقیقه یک ترانس را کامل پیچید ولی این ترانس بدرد های-فای نمیخورد! :41: وقتی بحث های-اند پیش می آید، کوچکترین عوامل دخیل میشوند، برای پیچیدن باید ردیف پیچی را مدنظر داشت... یعنی مثلا اگه قراره در یک loop از سیم مثلا 0.3 به تعداد 100 دور بپیچید، این 100 دور به هیچ عنوان نباید روی یکدیگر قرار بگیرند. هر دور باید طوری پیچیده شود که با دور قبلی در هم پوشانی کامل باشد و سیم ها روی هم قرار نگیرند و اصطلاحاً rollover نشوند. عوامل بسیار دیگری دخیل هستند. مثلا عایق باید بسیار دقیق برش بخورد تا باعث ایجاد ناهمگونی و برجستگی داخل قرقره ترانس نشود، برجسته یک لایه می تواند اثر منفی اش را تا آخرین لایه حفظ کند و هر لایه این برجستگی را به عایق و لایه بعدی منتقل میکند :41:
نمونه چوکی که خودم در حال پیچیدن آن هستم... همونطور که مشاهده میکنید سیم ها یک به یک در کنار هم قرار گرفته اند و هیچ سیمی از روی سیم دیگه رد نشده :20:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نمونه ای winding به روش غیر اصولی که این سیم پیچ به هیچ عنوان نمی تواند دارای خصوصیات های-اند یا حتی های-فای باشد :20: می بینید که سیم ها چطور روی هم pile up و تلنبار شده اند... در این حالت ما صدا خواهیم داشت، ولی این صدا آن صدایی نیست که در های-فای به دنبال آن هستیم. این صدایی نیست که یک آمپ سینگل بسیار موزیکال باید ایجاد کند و یک اسپیکر فول رنج باید باز آفرینی اش کند... فرق برندهایی مثل هاشیموتو، سوفیا و اودیو نت با ترانس های معمولی همین است. ترانس خروجی چشم بندی نیست، متریال خوب + طراحی دقیق + دقت بسیار زیاد در پیچیدن و صرف 50-100 ساعت برای یک جفت ترانس، نتیجه اش میشود چوک دست پیچی که با برندهای چند هزار دلاری برابری میکند
:20: کاملا حق با شماست دوست گرامی. شخصی که در افکار وهم آلود و سرخ و سفید خویش با لامپ صدا گوش میدهد و دیوانه وار در صدد انبار کردن انواع لامپ است، چیزی از صدا نمیداند. او صرفا به دنبال انبار کردن اشیاء مورد علاقه اش است (این اصلا هم بد نیست) ولی این شخص از صدا چیزی نمیداند. های-فای و دنیای اودیوفایل ها یک راه بی پایان است :20: بودن در این مسیر یک رفتن همیشگی ست و معمولا شخص صدای ایده آل خودش رو هیچوقت پیدا نمیکنه و همیشه به دنبال صدای بهتره، ولی سعی میکنیم که با صدای خوبی که گرفتیم خودمون رو راضی کنیم. در این مسیر باید با تجربه هایی که به مرور زمان بدست میاد همراه باشه. شخصی که از روز اولی که دستش یه لامپ خلاء رو لمس کرده، حرفش این بوده که "لامپ ها بهترین هستند" اصلا نمیتونه شخص قابل اعتمادی باشه :20: این شخص از لامپ صرفا برای کاسبی استفاده میکنه، همونطور که گفتم در جاده ی بی پایان های-فای، این شخص مثل کسی میمونه که روی آسفالت نشسته و داره زمین رو می بوسه و می پرسته... این شخص هیچوقت نمیرسه. چه با لامپ چه با ترانزیستور... ولی اون شخصی که با یه آمپ ترانزیستوری شروع میکنه، مطالعه میکنه، گوشهاش با صدا آشنا میشه، لامپ رو تجربه میکنه، لامپهای مختلف رو می شنوه... کم کم با تجربه میشه ... این شخص هرچند به ارامی ولی مستمر در حال پیشرفته.نقل قول:
آمپ 211 که این شخص شیاّد ازش حرف میزنه، مجموعه ای بود از سیم ها و لامپ های به هم پیچیده شده و ترانس هایی که در یه کارگاه ترانس AC-DC با دستگاه پیچیده شده بودند که از نظر ریالی شندرغازی هم ارزش نداشتند، مدار آنقدر ناقص و مورددار بود که هنگام تست در یک استودیوی معتبر، نویز آنقدر زیاد بود که صاحب استودیو که شخص با تجربه ای هم هست، نگران شد که شاید تجهیزات گرانبهایش آسیب ببینند.
بلکه کاملا درسته، با 50 هزار تومن میشه یه جعبه آبرومند و ایزوله ساخت :20:نقل قول:
فقط میتونم کلید تشکر رو بزنم بابت اینکه من و امثال من رو با این فرد آشنا و روشنمون کردید.
واقعا آقای عارف مرادپور خیلی انسان شریف و با تجربه ای هستند و میشه گفت DIY واقعی ایران با توجه به مشخصات یک دای ایشون هستند.
جا داره که اینجا از ایشون بابت زحماتی که میکشند و راهنمایی هایی که کردند تشکر کنم :11:
همیشه پایدار و سلامت باشید:40:
:20: آمپلی فایرهای هدفون طرفداران زیادی دارند و به شخصه افراد زیادی رو دیدم که از آمپ های هدفونی مثل Fiio استفاده می کنند؛ شاید استفاده از لامپ برای تقویت سیگنال هدفون بسیار هیجان انگیزتر باشه :8: :40: برندهای آماده زیادی در بازار (خارج از ایران) هست که قیمت های متفاوتی دارند، از برندهای ساخت چین 50 دلاری تا اودیونت 300 و خرده ای دلاری :20: این آمپ های هدفون هایبرید بسیار ساده و کم قطعه هستند و این امکان وجود دارد که بوسیله منبع تغذیه DC (باطری) ازشون استفاده بشه (پورتابل) ... اصول کار بسیار ساده ست، از ماسفت بعنوان درایور و از لامپ بعنوان لامپ پاور استفاده میشه و در واقع لامپ وظیفه تقویت سیگنال صدارو بر عهده داره. از اونجاییکه در این مدارها (غالبا/نه همیشه) از فیدبک منفی بهره گرفته نمیشه، آمپ ها در کلاس A کار می کنند. معمولا از لامپ 12AU7 یا همون ECC82 معروف استفاده میشه، به دلیل ساختار تریود دوبل میشه از یک لامپ برای هر کانال (راست و چپ) استفاده کرد و مدار در حالت سینگل اند کار میکنه :20: معمولا از یه ترانزیستور رگولاتور برای تصفیه و خطی کردن جریان ورودی مدار استفاده میشه.
خواستم اینجا عنوان کنم، به دلیل هزینه کمی که برای ساخت داره، و نتیجه خوبی که میده و تجربه ی لامپ به حساب میاد، با خودم فکر کردم شاید دوستان تمایل داشته باشند که همچین آمپلی فایر هایبردی رو برای خودشون بسازند و با استفاده از هدفون خودشون باهاش موسیقی گوش بدهند :8:
(قصد از درج این پست به هیچ عنوان فروش هیچ کیت، قطعه، یا دستگاه ساخته شده ای نیست... فقط قصدم اینه که موضوع رو مطرح کنم و در صورت تمایل شرایط رو مهیا کنم که دوستان خودشون اقدام به ساخت کنند چون مدار بسیار ساده ست و حتی کسی که اولین بار قطعات الکترونیکی رو لمس میکنه، میتونه براحتی در کمتر از 1-2 ساعت یه آمپ بسازه)
من برآورد کردم هزینه ها اینطوری باشه:
دو عدد ماسفت: 1000 تومان! :31:
دو عدد IC رگولاتور: 1000 تومان!
حدود 5 عدد خازن: 1500 تومان
حدود 5 عدد مقاومت: 2000 تومان
یک عدد پتانسیومتر: 1000 تومان
دو عدد ورودی جک استریو: 1000 تومان
یک عدد جعبه آماده: بین 1000 تا 5000 تومان
یک عدد سوکت 9 پین لامپ: 5000 تومان (میشه از سوکت استفاده نکرد و برد رو سوراخ کرد و لامپ رو مستقیم روش لحیم کاری کرد)
یک عدد لامپ 12AU7: بین 10 تا 20 هزار تومن (بستگی به سال ساخت و برند و کشور سازندش داره)
یک متر سیم بدون اکسیژن 18AWG: 700 تومان
منبع تغذیه 12 ولت یا باطری: 4000 تومان
سویچ خاموش رو روشن: 1000 تومان
یک قطعه کوچک برد خام: 1000 تومان
مقداری سیم لحیم: 1000 تومان
اسید: 2000 تومان
ابزارهای مورد نیاز: هویه/دریل با مته 1 و 2
جمع کل: ~ 25 الی 40 هزار تومن (بستگی به مرغوب قطعات، جعبه، سوکت لامپ و برندلامپی داره که میخرید)
نکته: میتونید از ظاهر دستگاه از پلگسی گلس استفاده کنید که زیبایی کار بیشتر بشه.
نتیجه آمپلی فایر هایبرد کلاس A واقعی خواهد شد که صدای لامپ را با کمترین هزینه برای شما به ارمغان می آورد و میتونه تجربه خوبی باشه :8:
چندتا عکس از نمونه های ساخته شده: