شمسایی: صانعی تالار افتخاراتم را ببیند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، وحید شمسایی که سابقه 13 سال حضور در تیم ملی را دارد این بار از سوی علی صانعی به جمع ملیپوشان دعوت نشد. سرمربی تیم ملی علت عدم دعوت وی را نداشتن تیم اعلام کرد و گفت شمسایی را به جام جهانی تایلند نخواهد برد.کاپیتان تیم ملی پس از ناکامی در رقابتهای آسیایی و قرار گرفتن تیم ملی در رتبه سوم سکوت اختیار کرد و در مورد این شکست صحبتی نکرد، اما پس از 3 ماه در گفتوگو با فارس سکوتش را شکست و به انتقاد از صانعی پرداخت.گفتوگوی فارس با شمسایی را در زیر میخوانید.
• نگذارید حرفهایی بزنم که نتوانید سرتان را بالا بیاورید
شمسایی در ابتدای گفتوگو با فارس عنوان کرد: میخواهم ساکت باشم تا تیم به حاشیه نرود، اما مثل اینکه آقایان دلشان نمیخواهد و دوست دارند حرفهایی زده شود. من نه به عنوان پرافتخارترین بازیکن ایران و آسیا و نه به عنوان کسی که افتخاراتی کسب کردهام، فقط به عنوان یک ایرانی دوست دارم تیم با آرامش به جام جهانی برود، اما در این 2،3 ماه هر روز آقایان درباره من صحبت کردند. آقایان مینشینند و بلند میشوند و اسم مرا میآورند. میخواهند با اسم من خود را مطرح کنند، اما این خداست که اگر بخواهد فردی را مطرح میکند. با این شرایط ترجیح میدهم حرفهایی بزنم که خیلیها بفهمند چه اتفاقاتی در فوتسال افتاده است. فقط میگویم نگذارید حرفهایی بزنم که نتوانید سرتان را بالا بیاورید.
• نمیتوانید با عناد و دشمنی در تیم ملی پیش روید
کاپیتان تیم ملی فوتسال تاکید کرد: با توجه به لطف خداوند که شامل حال ایران شد قرعه بسیار مناسبی نصیب تیم ملی شد. میتوانیم به راحتی جزء 4 تیم برتر قرار بگیریم و به فینال هم راه یابیم. پتانسیل فوتسال ایران بسیار بالا است و میتوانیم موفق باشیم به شرط اینکه آقایان به فکر منافع شخصی خود نباشند و پس از مسابقات و شکست مسائل را گردن افراد دیگر نیندازند.من مثل آقایان نیستم که قبل از مسابقات آسیایی در تمام رسانهها اعلام میکنند اگر تیم نتیجه نگیرد میروم، اما پس از ناکامی سختتر به جایگاه خود میچسبند و دوست ندارند جدا شوند. پس من پایبند اصل و اصول هستم، نه شما که با دروغ و فرافکنی میخواهید خود را ثابت کنید. تیم ملی برای مردم و کشور است، نه برای شما که بخواهید با عناد، دشمنی و کینهورزی پیش روید. شما که به آدم فروشی معروفید. اگر قرار بوده وحید شمسایی در فوتسال موفق باشد تاکنون بوده و اگر هم قرار بوده موفق نشود این چنین نبوده است.
• تیم ملی رو به پسرفت است
وی گفت: ایران دو بار در آسیا قهرمانی را از دست داده است. یک بار در سال 2006 که جوراندیرو سرمربی تیم بود و علی صانعی هم به عنوان مربی دروازهبانها و بار دیگر امسال که صانعی سرمربی و جوراندیرو مربی بود. در سال 2006 پس از آن ناکامی تغییر و تحولات زیادی شد و کل ساختار فوتسال تغییر کرد. ترابیان و شمس آمدند و تیم رو به پیشرفت حرکت کرد، اما متاسفانه بار دیگر در حال پسرفت هستیم.تیم ملی جایی نیست که افراد بخواهند مسائل شخصی خود را در نظر بگیرند. ما خیلی راحت قهرمانی را از دست دادیم و سوم شدیم. پس از آن هم خیلی راحت تمام این ناکامی گردن کمک مربی و بازیکنان میافتد. فقط یاد گرفتهایم مشکلات خود را گردن افراد دیگری بیندازیم. باید ببینیم خودمان چه کردهایم. مگر تیم ملی با تلفن زدن و ارتباط برقرار کردن است.
• تیم نتیجه نگیرد مربی مقصر است
شمسایی اظهار داشت: تیم ملی هماکنون تلفیقی از بازیکنان جوان و باتجربه است. ما با همین مهرهها توانستیم رتبه چهارمی جهان را کسب کنیم، پس هنگامی که تیم با همین بازیکنان نتیجه نمیگیرد این مربی است که باید جواب بدهد. یک بار میگویند بازیکن به بازیکن پاس نمیداد. سوال من این است پس کار سرمربی چیست؟
یک بار میگویند حسنزاده و شمسایی دنبال آقای گلی بودند. در تمام ادوار مسابقات همین گونه بوده است، اما تفاوتش در این بود که مربیان بزرگ بالای سر تیم بوده و تیم توانسته نتیجه هم بگیرد. اینکه در دوره حضور صانعی چنین اتفاقی رخ میدهد نشان میدهد وی مربی خوبی نبوده و نتوانسته تیم را جمع کند.
• آقایان به خاطر منافع خود قدرت فوتسال را زیر سوال بردند
شمسایی در ادامه گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: برای فوتسال ایران افراد زیادی زحمت کشیدهاند افرادی مانند درودگرها، حیدریانها و بابک معصومیها. به آسانی نتوانستیم چنین جایگاهی را به دستآوریم که بخواهیم به این راحتی از دست بدهیم. حالا آقایان به خاطر منافع خود حاضرند این قدرت را زیر سوال ببرند.
• صانعی به خانهام بیاید تا تالار افتخاراتم ببیند
وی گفت: شنیدهام که گفتهاند وحید شمسایی جایی در تاکتیک ما نداشته است. کدام تاکتیک؟! اگر تاکتیکی وجود داشت که قهرمان میشدیم. من که توانستم در مسابقات عنوان آقای گلی را کسب کنم، اما تیم نتیجه نگرفت، پس مشکل از عملکرد تیم و سرمربی بوده است. 13 سال است که در تیم ملی بازی میکنم و این صحبتها برایم بسیار جالب است.
احتمالا تاکنون هرچه بازی کردهام، خودم نبودهام و شخص دیگری به جای من بازی میکرده است! بعضی وقتها به خودم هم شک میکنم! از خود میپرسم واقعا بازیکن تیم ملی بودهام؟! واقعا آقای گل جهان و آسیا شدهام؟! واقعا 5 سال بهترین بازیکن سال آسیا شدهام؟! اگر صانعی دوست دارد به خانهام بیاید و تالار افتخارات مرا ببیند. بد نیست چنین اتفاقی رخ دهد. خودش هم چنین مسائلی را میداند، اما خیلی راحت میخواهد مرا بکوبد.
• خواهش کردیم صانعی مربی دروازهبانهای تیم ملی شود
شمسایی تصریح کرد: آقایان رزومه کاریشان یادشان رفته است. صانعی زمانی که سرمربی دانشگاه آزاد بود تیمش همواره در انتهای جدول بود. در سال 2006 من و رضا ناصری نزد صادق درودگر رفتیم و خواهش کردیم به علت اینکه علی صانعی بازیکن خوبی بوده به عنوان مربی دروازهبانهای تیم ملی انتخاب شود. در سال اول هم جوراندیرو با این موضوع مخالف بود، اما با خواهش ما به تیم ملی آمد. خوب است که گذشته خود را فراموش نکنیم. گذشته خوبی با هم داشتیم و افتخارات زیادی کسب کردیم. خوب است این مسائل را فراموش نکنیم و زیر سوال نبریم.
• کسانی که نمیتوانند مرا ببینند بدانند حالا حالاها در فوتسال خواهم بود
شمسایی گفت: من به فوتسال سلام نکردهام که حالا بخواهم خداحافظی کنم. هر روز تمرین میکنم و بدن خود را آماده نگه داشتهام. ورزش را دوست دارم و با آن زندگی میکنم. 13 سال با افتخار و بدون هیچ منتی برای کشورم بازی کردم، اگر اعتباری دارم به خاطر لطف خدا و دعای خیر مردم بوده است. کسانی که نمیتوانند مرا ببینند بدانند حالا حالاها هستم و مطمئنا تجربیات خود را در اختیار جوانترها میگذارم و با قدرت به کارم ادامه میدهم.
• تیم ملی ملک شخصی شده است
کاپیتان تیم ملی فوتسال عنوان کرد: تیم ملی هماکنون ملک شخصی شده است. به خودم کاری ندارم، نظر سرمربی تیم بوده و مرا دعوت نکرده، اما بازیکنانی چون مصطفی نظری، جواد اصغریمقدم و مجید لطیفی بازیکنان کوچکی نیستند که به این راحتی از تیم ملی خط بخورند. فیفا به نظری لقب صخره داد. کسی که جزء 2 گلر برتر جام جهانی میشود بازیکن کوچکی نیست. درست است که هماکنون بازیکنان جوان خوبی داریم اما حقش نیست که با این بازیکنان بزرگ این گونه رفتار شود. فکر میکنم این رفتارها خوب نباشد. اگر اشتباهی میکنیم باید بگوییم و آن را بپذیریم.
• حاضر نیستم شخصیت خود را زیر سوال ببرم
شمسایی تاکید کرد: اگر توانستیم در سال 2008 موفق باشیم به این علت بود که مدیریت و باشگاههای ما همدل بودند و دعوایی در فوتسال نبود. در لیگ امسال جای خالی فولادماهان کاملا حس میشود. اگر باشگاهها نباشند تیم ملی خوبی نخواهیم داشت. امسال از 3 تیم پیشنهاد داشتم، اما خودم آدمی نیستم که بخواهم با این مبالغ بازی کنم، نه اینکه دنبال پول باشم بلکه برای خود شخصیتی قائلم. شاید دوستان دیگر بتوانند با این مبالغ کار کنند. اگر بخواهم بازی کنم به صبای قم میروم که هم نزدیک ترین شخصم آنجاست و هم به عشق حضرت معصومه (س) رایگان بازی میکنم.
• مشکلات ما به علت تک محوری بودن است
وی گفت: مگر در کشورمان چقدر امثال حسین شمس و محمود خوراکچی داریم؟ این افراد جزء افتخارات ما هستند، اما اکنون کجا هستند. سیدمهدی ابطحی چرا باید در اهواز باشد؟ ناصر صالح و علی رعدی کجا هستند؟ تمام این تصمیمات به این علت است که تک محوری شدیم. نمیشود همه کارها را روی عناد، کینه ورزی و جایگاه خود انجام دهیم.
• با اتوبوس شرکت واحد بازیکنان را جابجا میکردند
شمسایی در پایان گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: تیم ملی ارزش و قداست خاصی دارد، اما در رقابتهای آسیایی کاری با ما کردند که به هیچ عنوان در شأن بازیکن تیم ملی نبود. به گونهای رفتار کردند که اگر حتی بازیکنی آب معدنی بیشتری مصرف کرده بود باید از جیب خود پولش را میداد. در تورنمنت چین هم ما را با اتوبوس شرکت واحد برای خرید میبردند. 16،17 بازیکن کنار خیابان میایستادیم تا اتوبوس خطی شرکت واحد بیاید. این چیزها باید درست شود وگرنه استعداد بازیکنان و شرایط مدیرتی خوبی داریم. بی مورد نبود که در زمان حسین شمس جزء 4 تیم اول بودیم چون خوب رفتار میکردند، اما این آقا (صانعی) هیچ چیزی از خودش ندارد.
شمسایی در واکنش به صحبتهای رئیس کمیته فوتسال:مدیر ضعیف هم باید برود
وحيد شمسايي با اشاره به
مبني بر اينکه وي به سمت مربيگري برود به خبرنگار ورزشي فارس گفت: ترابيان را بسيار دوست دارم و او زحمات زيادي براي من کشيده است. به توصيه او هم گوش خواهم کرد و به کلاس مربيگري ميروم، اما واقعيت اين است که من دنبال جوسازي نيستم. 3 ماه است که سکوت کردهام.
وي ادامه داد: دوستان 3 ماه است که درباره من حرف ميزنند، اما من يک کلمه هم حرف نزدم. آقاي صانعي هر روز مصاحبه ميکند و يکي در ميان اسم مرا ميآورد. شايد او شخص ديگري است که درباره من صحبت ميکند. فراموش نکنيد با آقاي گلي آسيا از تيم ملي کنار گذاشته شدم.
کاپيتان خط خورده فوتسال خاطرنشان کرد: فراموش نکنيم که روزي رضازاده بهترين و قويترين مرد جهان بود و زماني که مصدوم شد دنبال مديريت رفت. بايد قبول کنيم زماني که مديريت يک نفر مطلوب نيست و نتيجه آن منفي ميشود، او هم بايد خودش صلاح بداند و به ضرر ورزش قدم برندارد. بلکه به دنبال منافع ورزش باشد.
شمسايي افزود: با کارهايي که انجام دادهاند فوتسال ضربه خورده است. نمونه آن رفتن باشگاهها بود. پرسپوليس، شنسا و تام ايران خودرو در زمان مديريت ترابيان رفتهاند، اين موضوع نشان ميدهد که ضعف داشته است.
شمسايي با اشاره به کم شدن دستمزد بازيکنان تصريح کرد: هفت سال گذشته پاداش ما ماشين بود، اما اکنون 500، 600 دلار بيشتر نميگيريم. هماکنون بازيکني که بهترين بازيکن سال آسيا ميشود، اما هيچ جايزهاي نميگيرد. اين موارد را نميبينند بعد ميگويند فلاني حاشيهسازي کرده است.
وي ادامه داد: چند سال پيش در برنامه تلويزيوني شب شيشهاي از درودگر تعريف کردم و پس از آن به اين علت مرا از تيم ملي خط زدند. اين حرفها برايم طبيعي شده است. آقايان به خاطر مسائل شخصي خود کار ميکنند. از ترابيان ممنونم که به فکر من است اما خودم ميتوانم تصميم بگيرم. قطع به يقين چيزي داشتم که صاحب اعتبار شدم. از اين به بعد هم دنبال کارم هستم.
شمسايي تصريح کرد: فراموش نکنيد براي بازگشت تيمها پادرمياني کرديم، اما آقاي ترابيان خيلي راحت گفت تا من هستم اينها به ليگ نميآيند. اين رفتار انفرادي فکر کردن نيست؟ زماني که مديريت ضعيف است بايد قبول کنيم. فقط بازيکن نيست که اشتباه ميکند.
وي يادآور شد: به طرف مي گويند مصاحبه کند بعد شخص ديگري جاده صاف کن ميشود. بايد واقعيتها را گفت. من از آقاي ترابيان خيلي محبت ديدم و شاگرد آدمهاي بزرگي از جمله او بودهام، اما نبايد فراموش کنيم که همه اشتباه دارند.
|
|
شمسايي بايد زودتر از اين سكوتش را ميشكست
كارشناس فوتسال معتقد است سرمربي تيم ملي در تصميم گيريهايش دچار اشتباه شده و ريسكهايي كرده كه باعث ميشود در آينده تاوانشان را پس دهد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، تيم ملي فوتسال در شرايط حساسي قرار دارد و در حالي كه تنها دو ماه به آغاز چام جهاني باقيمانده، تحت تاثير بعضي اتفاقات قرار گرفته است. از طرفي صانعي سرمربي تيم ملي تاكيد به استفاده نكردن از بازيكنان با تجربهاي چون وحيد شمسايي، مصطفي نظري، جواد اصغري مقدم و مجيد لطيفي دارد و از طرفي اين بازيكنان به ويژه شمسايي لب به انتقاد گشودهاند و به گفته كارشناسان آرامش تيم ملي را بر هم زدهاند. مسابقات ليگ هم به عقيده بسياري از كارشناسان هنوز به سطح قابل قبولي نرسيده است. در اين مورد محمود خوراكچي كارشناس فوتسال و مربي سابق تيم ملي صحبتهايي انجام داده است كه متن كامل گفت و گوي او با ايسنا را در ادامه مي خوانيد:
** مسابقات جام جهاني فوتسال تا دو ماه ديگر آغاز مي شود و قرعه كشي آن هم انجام شده است. سطح تيمهاي حاضر را چطور ارزيابي مي كنيد؟
ـ اين دوره جام جهاني را قوي نميبينم، چون 16 تيم از سراسر جهان ميآيند و تيمهاي نه چندان مطرح در اين دوره شركت خواهند كرد. بنابراين جام جهاني تايلند را به نوعي جامي تفريحي و دور همي قلمداد ميكنم كه يك سري تيم جمع ميشوند و تورنمنتي را در سطح پايين برگزار ميكنند. زماني كه پاناما و مراكش به جام جهاني صعود ميكنند بايد به سطح اين مسابقهها پي برد. به هر حال فيفا ميخواهد فوتسال را در تمام دنيا توسعه دهد و به همين دليل تعداد تيمها را زياد كرده تا براي كشورها ايجاد انگيزه شود. مثلا كويت براي اولين بار جام جهاني را تجربه ميكند. مصر و تايلند سرگروه شدهاند. اين ها نشان ميدهد كه كيفيت بازيها در شروع بالا نخواهد بود و جام جهاني واقعي از مرحله يك چهارم نهايي به بعد شروع ميشود. از اين مرحله به بعد كيفيت واقعي تيمها را ميتوان ديد.
** هم گروهي هاي ايران كه اسپانيا، پاناما و مراكش هستند و همچنين مسير صعودمان تا مراحل بعدي چطور است؟
- به اعتقادم ايران تا مرحله يك چهارم نهايي مشكلي براي صعود نخواهد داشت و شايد شانس داشته باشيم در جمع چهار تيم هم قرار بگيريم. در مجموع اگر مربي برنامهريزي خوبي تا پايان مسابقهها داشته باشد و از همه پتانسيلش بهره ببرد سود بيشتري را در پايان كار خواهد برد. قرعه ايران در اين بازيها آسان است، اما نبايد حريفان را دست كم بگيريم چون دست كم گرفتن آنها تاوان دارد. ما اگر مثل دوره قبل ظاهر شويم به راحتي تا يك چهارم نهايي صعود خواهيم كرد.
** سرمربي تيم ملي در ليست اعلامي اش براي آمادگي جهت حضور در جام جهاني بازيكناني مثل شمسايي، نظري،اصغري مقدم و لطيفي را دعوت نكرده است. نظرتان چيست؟
ـ علي صانعي به عنوان سرمربي تيم ملي در همه زمينهها اختيار تام دارد اما من به عنوان كارشناسي كه چند سال در فوتسال پيراهن پاره كرده نظر شخصيام را اعلام ميكنم و نميخواهم به كسي توهين كرده باشم. صانعي اين ليست را زماني اعلام كرد كه متوجه شد در گروه آساني قرار گرفته و به راحتي ميتواند تا نيمه نهايي بالا بيايد. به همين دليل بازيكناني كه در دوره قبل مهرهي اصلي بودند را كنار گذاشت. صانعي گفته كه شمسايي تيم ندارد وآمادگي اش را نديده است تا دعوتش كند اما بايد بگويم كه بعضي از ورزشكاران نابغه هستند و نمي توان با چنين منطقي آن ها را كنار گذاشت. به عنوان مثال آندرانيك تيموريان زماني كه در تاتنهام بازي ميكرد جزو 18 بازيكن اصلي اين تيم نبود، اما هميشه به تيم ملي دعوت ميشد. اين بازيكنان خودشان را ثابت كردهاند. شمسايي نيز همين شرايط را دارد. ابتدا بايد كارشناسي كنيم كه چرا او در ليگ بازي نميكند. شمسايي چه تيم داشته باشد چه نداشته باشد، عصاي دست مربيان است. صانعي اگر نميخواهد از او استفاده كند بايد جوابگوي مردم باشد. مصطفي نظري هم همين طور. فيفا بيجهت لقب صخره را به او نداده است. مجيد لطيفي واصغري مقدم نيز چندين سال در تيم ملي خدمت كرده اند. به اعتقادم صانعي با اين انتخاب ريسك بزرگي كرده و حتما تاوانش را پس خواهد داد كه من اميدوارم تاوان بدي پس ندهد. من به عنوان دوست صانعي پيشنهاد ميدهم كه او تجديد نظر كند، چون او الان امانتدار 70 ميليون ايراني است.
** شما از دوستان نزديك شمسايي هستيد و بايد بدانيد كه نيت اصلي او از بازي نكردن در هيچ تيمي چيست.
ـ وحيد معيارهاي خودش را دارد. او ميگويد اگر قرار است در تيمي بازي كنم، آن تيم بايد حداقلها را رعايت كند. به هر حال شمسايي آقاي گل جهان است و تا به حال در هر تيمي كه بوده آن تيم قهرمان شده است. او كارنامه خوبي دارد و نميخواهد به راحتي اين كارنامه را خراب كند. وحيد ميگويد تيمي كه ميخواهد در آن بازي كند اولا بايد براي قهرماني بسته شده باشد و دوما حق و حقوق بازيكنان را تامين كند. اينها حرفهاي محرمانهاي بود كه او به من زده است و الان گفتم تا همه بدانند كه منظور اصلي شمسايي از اين كارها چيست. با اين حال من به شمسايي توصيه ميكنم تا به خاطر مردم تيمي را انتخاب كند و در آن مشغول به كار باشد تا بتواند در جام جهاني نيز حضور داشته باشد اما او ميگويد تا زماني كه خوراكچي تيم نگيرد به هيچ تيمي نميرود و اگر قرار باشد در تيمي با قرارداد پايين بازي كند، در تيم من حضور خواهد داشت.
** نظرتان درباره صحبت هايي كه شمسايي عليه صانعي انجام داده چيست؟
-به اعتقادم مسئولان تيم ملي از ترابيان گرفته تا سرمربي بايد جو تيم را آرام كنند. اينكه قرار باشد مسئولان فوتسال عليه كسي مصاحبه كنند، آن شخص هم داراي وجهه و هوداراني است و مطمئنا به او بر ميخورد. ترابيان بايد وضعيت را مديريت ميكرد تا به اينجا كشيده نشود. به اعتقادم ما كه در خانوادهي فوتسال هستيم بايد دست در دست هم دهيم تا آرامش به اردو به تيم ملي برگردد و در اين ميان نفش ترابيان بسيار مهم است. او بايد با بقيه تعامل برقرار كند چون تجربه نشان داده كه ديكتاتوري نتيجه مثبت نميدهد.
**شما طرح اين صحبتها از جانب شمسايي را درست ميدانيد؟ خيليها معتقدند طرفداري از صحبتهاي شمسايي بازيكن سالاري است.
-من مي گويم بايد با وحيد با عنوان يك اسطوره رفتار شود. او ماههاي پيش چندين بار ميخواست اين حرفها را مطرح كند، اما من به او اجازه ندادم. او اصرار داشت پس از بازيهاي امارات عليه مسئولان و سرمربي صحبت كند چون با او رفتار خوبي نشده بود. به اعتقادم صانعي حق دارد تا هر بازيكني را كه دلش ميخواهد دعوت كند اما دعوت نكردن از شمسايي به ضرر تيم ملي ميشود. همه ميدانند كه مشكل وحيد فني نيست. چون صانعي نميتواند شمسايي را مديريت كند، به همين دليل او را خط زده است. اين مشكل در جام ملتهاي آسيا (امارات) هم بوده است. بنابراين شمسايي زودتر از اينها بايد سكوتش را مي شكست و چنين مصاحبهاي را ميكرد، چون صانعي و ترابيان در تلويزيون،راديو، خبرگزاريها و هرجايي كه ميرفتند عليهاش صحبت ميكردند. حتي من ميتوانم بگويم كه خط خوردن بازيكن از پيش برنامهريزي شده بود. منحل شدن تيمهايي مثل ماهان،پرسپوليس،استقلال ، شنساي ساوه و ... هم برنامهريزي شده بود. اما آيا تا به حال كسي به دنبال اين رفته كه چرا اين تيمها منحل شدهاند. دعوت نشدن مصطفي نظري، وحيد شمسايي، جواد اصغري مقدم و مجيد لطيفي سناريوي از پيش تعيين شده است. اينها سرمايههاي فوتسال هستند و اگر قرار باشد با بازيكني مثل شمسايي به اين شكل رفتار شود بازيكنان جواني كه الان در تيم ملي هستند بيانگيزه ميشوند و با خود ميگويند شايد در آينده با ما هم اينكار را بكنند.
**تصميمي كه آقاي ترابيان در مورد ممنوع المصاحبه كردن ملي پوشان گرفته را قبول داريد؟
-ترابيان مسئول كميته فوتسال است و هر كسي كه امانتي دارد بايد آن را حفظ كند. به اعتقادم اين تيم ملي است نه تيم محلي. مردم و مسئولان بايد از اخبار ريز و درشت آن با خبر شوند. ترابيان بايد اجازه دهد كه بازيكنان مصاحبه كنند تا مردم بدانند چه اتفاقي در تيم مليشان ميافتد. ممنوعالمصاحبه كردن دردي را دوا نميكند، به جز اينكه بازيكنان را منزوي ميكند. حتي اين كار توهيني به شخصيت آنهاست. ترابيان به عنوان مسئول بايد حق و حقوق همه را رعايت كند و اين كار، پايمال كردن حق است.
* اما استدلال وي اين است كه بازيكن تنها بايد به فكر تمرين و بازي كردنش باشد و مصاحبه بر گردن مسئولان است.
-من از شما يك سوال دارم. آيا اين قانون فقط در فوتسال است؟ مگر در بقيه رشتهها بازيكنان مصاحبه نميكنند؟ آنجا چه اتفاقي ميافتد؟ اگر ممنوعالمصاحبه كردن در تمام دنيا و تمام رشتهها بود آن را قبول ميكرديم اما اينكه ايشان اينچنين خودشان ميبرند و ميدوزند درست نيست. عواقب اين كارها را هم مشاهده ميكنيد و ميبينيد كه فوتساليها يكي پس از ديگري عطاي اين رشته را به لقايش ميبخشند و همين ميشود كه ليگي بيروح داريم و تيم ملي كمكم جايگاهش را از دست ميدهد و همه از فوتسال دلزده ميشوند.
* آيا اتفاق حاشيهاي در تيم ملي در حال رخ دادن است كه رييس كميته فوتسال نميخواهد آنها به بيرون درز كند؟ به هر حال معمولا زماني كه تيمي در بحران است، بازيكنان ممنوعالمصاحبه ميشوند.
-من از روز اول هم گفتهام كه اين بحران نيست بلكه مشكل است. فوتسال ما در گردآبي افتاده كه نميتواند از آن رها شود و رفته رفته در اين گرداب كارش دشوارتر ميشود. به هر حال وقتي كه شما ميخواهي اطلاعات داخل را به بيرون انتقال ندهي كانال مصاحبه را قطع ميكني، اما اين تصميمي كه آقاي ترابيان گرفته كاملا نتيجه معكوس خواهد داشت. من بايد به آقاي ترابيان بگويم كه اين ميز به كسي وفا نكرده. آدم بايد دنبال اين باشد كه از خود يادگاري به جا بگذارد. ترابيان تا دو، سه سال پيش مديريت خوبي داشت اما به يكباره تغيير سياست داد. من هميشه به خودش هم گفتهام كه پيش از اين حواشي را بهتر جمع ميكرد اما در اين سالها به كلي اخلاقش عوض شده است.
** چرا امسال بدون تيم مانديد؟
ـ از زماني كه ميخواستيم در ليگ 91 شروع كنيم، ماهان تنها يك هفته مانده به مسابقهها اعلام انحلال كرد و اين شد كه الان در كنار من بازيكناني مثل ويسي، شارقي، شمسايي و سلطاني هم تيم ندارند. من با ماهان قرارداد بسته بودم و قرار بود با اين تيم شروع كنيم، اما ماهانيها با لجبازيها در ليگ شركت نكردند و در اين گرداب همه از بين رفتيم.
** ماجراي تيم دسته يكي هولدينگ به كجا رسيد؟ تيم كه قرار بود همه ستارههاي بدون تيم مثل شمسايي و شما در آن باشيد.
ـ حضور اين تيم در دسته يك كاملا منتفي است. آنها ميخواستند با من و شمسايي به اهداف تبليغاتي خودشان برسند. ما تنها دو جلسه با آنها داشتيم كه ريز موارد اين جلسات مطبوعاتي شد و تمام دنيا هولدينگ را شناختند. حتي برادرانم از نيوزيلند تماس ميگرفتند و ميگفتند كه هولدينگ ديگر چه تيمي است، چه برسد به مردم ايران. ما بعدا فهميديم كه بودجه آنها بسيار اندك بود و به قولي تنها بودجهاي بخور و نمير داشتند. به قول شمسايي ميخواستند تنها با ما عكس يادگاري بگيرند و من از اين موضوع خيلي ناراحتم. به هر حال هر كسي ميخواهد ماشيني هم بخرد ابتدا به جيبش نگاه ميكند، اما آنها اول بنز خريدند سپس ديدند پولي ندارند. آنها با اين پولشان بايد دنبال پيكان بروند.
** چرا ليگ امسال مثل فصلهاي قبلي از كيفيت بالايي برخوردار نيست؟
ـ تيمهاي ماهان، فيروز صفه و پرسپوليس به يك باره كنار كشيدند و تعداد تيمها به عدد 13 رسيد، بدون اينكه كارشناسي شود. از طرفي هم تعداد تيمهايي كه سقوط ميكنند به يك تيم كاهش يافته است. همه اين موضوعات باعث شد تا ليگ كوچك جلوه كند و ليگي بيحساب و كتاب داشته باشيم. اگر قرار بود ليگ 16 ، 14 يا 12 تيمي شود، ابتدا بايد به هيات رييسه ميرفت و كارشناسي ميشد. آقاي ترابيان ميگويد من مخالف 14 تيمي شدن بودم اما تنها يك راي داشتم اما، آقاي ترابيان! شما بايد قبل از اينكه اين مصوبه را به هيات رييسه ميبرديد، آن را كارشناسي ميكرديد. با اين اوضاع تيمها با خودشان ميگويند تنها يك تيم اوت ميشود پس براي چه بايد زحمت بكشيم؟! حتي اگر اوت هم شويم سال بعد تبصره ميزنيم و مثل راه ساري به ليگ برميگرديم. از طرفي بازيكنان اصلي ليگ هم مثل سابق فوتسال بازي نمي كنند. آن ها از لحاظ مالي تامين نشدهاند كه بخواهند تمركزي هم روي تيم شان داشته باشند. بازيكنان حتي مجبورند به خاطر پول اندكي كه ميگيرند در كنار ورزش، كار كنند. من بازيكنان مليپوشي را ميشناسم كه قراردادش 250 ميليون تومان بوده اما امسال 80 ميليون گرفته است و مشغول به كار ديگري در كنار فوتسال است. اينها انگيزه بازيكن را كم ميكند. محمد طاهري، اصغري مقدم، نظري و جاويد كه الان بازيكن نمونه فوتسال ايران هستند، كيفيت سال قبلشان را ندارند.
چفدر زیاد شد!:دی