دوست عزیز عموی بنده تو هنگ کنگ زندگی میکنه و 1 هفته پیش یک اپارتمان اجاره کرده و همراهش لیست سفارش FTTH هم اومد . به لیست سرویسا نگاه کرده دیده اینترنت پایه به بالا به این صورت هست :
100mb/s
200mb/s
400mb/s
1gb/s
وقتی برای من داشت تعریف میکرد میگفت من 100 مگ رو به قیمت 20 دلار هنگ کنگ در ماه سفارش دادم . هنگ کنگ از نظر مساحت فوق العاد کوچک هست و به قدری تراکم جمعیت زیاده که به راحتی ظرف مدت خیلی کوتاهی همه جار فیبر کردن و هزینه کمی هم براشون داره چون تراکم بالاست . تو هنگ کنگ سرویس 50 مگ هم توسط خیلی از جاها منسوخ شده ! هنک گنک از نظر زیر ساخت فوق العاده پیشرفت هسته عزیز و لیتوانی به گرد پاشم نمیرسه !
البته با توجه اینکه هنگ کنگ به چین وصله و کیفیت خطوط زمینی چین خیلی خوب نیست در سرعت دانلود از سرور ها محدود میشن ولی پهنای باندشون همین قدر بازه عزیز ! با افزایش خطوط و کابلهای دریایی سرعت بالقوه سرویسشون میترکونه ^^ . به دلیل این محدودیتی که گفتم هنگ کنگ تو لیست رتبش یک خرده پایینتر از کره و... هست. کره تماما از کابلهای زیر دریای استفاده میکنه و برای همین سرعت دست یافتنیشون بالاتر از کشوری مثل هنگ کنگ هست. میتونی بگی هنگ کنگ به دلیل ضعیف خطوط زمینی چین و کشورهای همجوارش به محدودیت خرده والا از کره چیزی کم نداره و اروزنتر هم هست . کشور لیتوانی به دلیلی قرار گرفتن در مسیر لینکهای اصلی اروپا و نزدیک بودن به سرور ها سرعت قابل دست یابی بالایی دارند ولی صرفا پهنای باند اروزنتر نیستو نورم بین 25-50 مگ هست ولی به هیچ عنوان به پیشرفتگی هنگ کنگ نیستن