دوست عزیز نه من و نه شما وقت اضافی برای بحث تکراری کردن و از این شاخه به اون شاخه پریدن نداریم !!
میگید مغلطه توسل به جهل هست ، پست 222 گفتم ما به جهلی تکیه نکردیم در این گزاره . بعد گفتید ما تصور میکنیم ، در پست 224 گفتم فرق هست بین تصور و داشتن شواهد !
لطفا همون پست ها رو نقل کنید مشخصا بگید کجای پاسخ ما قانع کننده نبود . مثال هم زدم.
شما از کجا میدونید که لیوان آب nم در 100 درجه میجوشه ؟
بعد گفتید مشاهده پذیر نیست گفتم که درسته که مشاهده پذیر نیست ولی ما شاخص هایی رو برای مطالعش بکار میگیریم شما خودت در یکی از پست هاتون هم همین رو اذعان کردید ... خیلی از پدیده ها هستن که مشاهده پذیر نیستن ... بخصوص در علوم انسانی .
اما در مورد لینک هایی که قرار دادید ، لینک اول که نویسنده سعی داره استدلال کنه در مقابل گیاه خواری ، که من خودم با بخشی از این استدلال موافقم قبلا در تاپیک دیگه ای بحث شده بود و من روی زنده بودن گیاهان تاکید داشتم . اما اشون در مطلبی که نوشته ، علاوه بر اینکه هیچ رفرنس علمی نداده و خود مطلب هم ویژگی های یک مطلب علمی رو نداره ، مشخص نیست تعریفش از احساس و همچنین درک احساس به اینگونه که الان ما داریم در بحثمون مطرح میکنیم چیه !
این مطلب رو بذارید کنار لینک دوم ، داشتن سیستم عصبی ، بعنوان یک سیستم که در مقابل محرک خاص ، واکنش خاص نشون بده ، به معنی داشتن احساس آگاهانه نیست . اینطور باشه ما باید بگیم کامپیوترها هم احساس دارن ! همونطور که در تعریف احساس اومده یک حالت ذهنی هست ، یعنی باید بخشی در مغز وجود داشته باشه که این آگاهانه بودن احساس رو بتونیم به اونجا نسبت بدیم. مغز هم یک سیستم عصبی هست ، ولی طوری طراحی شده که بتونه چیزی به نام احساس رو بعنوان یک حالت ذهنی آگاهانه بوجود بیاره . آیا ما میدونیم این بخش از مغز کجاست ؟ به نظر میرسه بله ، هرچند روش بحث زیاد هست و یک مقوله ی تخصصی هست . brainstem یا ساقه ی مغز ، ناحیه ای داره که به نظر میرسه وظیفه ی این آگاهی رو به عهده داره . حتما شنیدید "زندگی نباتی" .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر صدمه ای در این ناحیه بوجود بیاد هرچند عصب ها کار میکنن و بعضا فرد نسبت به محرک ها واکنش نشون میده ، ولی این احساس بصورت آگاهانه درک نمیشه . دقیقا بخاطر همین واکنش های فرد به واکنش های طبیعی سیستم عصبی خلاصه میشه .
For example, PET studies have shown the identification of residual cognitive function in persistent vegetative state. That is,
an external stimulation, such as a painful stimulus, still activates 'primary' sensory cortices in these patients but these areas are functionally disconnected from 'higher order' associative areas needed for awareness. These results show that parts of the cortex are indeed still functioning in 'vegetative' patients (Matsuda et al., 2003).
پس درک احساس چیزی فراتر از داشتن سیستم عصبی و واکنش داشتن نسبت به محرک هاست . بله اینها در گیاهان هست ولی شواهد نداریم که گیاهان بتونن این حالت ها رو بصورت یک حالت ذهنی درک کنن . برعکس شواهدی داریم که تونستیم نشون بدیم آگاهی توسط چه بخشی از مغز ایجاد میشه .
نکته ای که در بحث رعایت نکردید اینکه برای نشون دادن غیر علمی بودن حرفم رفتید از یک منبع غیر علمی نقل و قول کردید که طرف نه هیچ رفرنسی داده نه هیچی ! و چیزی که من میبینم نظر شخصی ایشون هست. چون ایشون فکر میکنه که نمیشه گفت گیاهان احساس ندارن ، حرف ما غیر علمی نمیشه . من دارم به شما رسما رفرنس علمی میدم ... از اول بحث تا الان تمام سعیم این بوده . اینم جدای از این هست که تعریف این نویسنده ی محترم از احساس مشخص نیست .
بازم خواهشا به حاشیه نپردازید ...