نقل قول:
نمیشه از ایات و مطالبی که آوردم این موضوع رو استنباط کرد که خدا با شر مخالف هست یا نه
در واقع اصلا" منظور من این نبود ، شاید شما اینطور برداشت کردید . اون چیزی که از آیه ها میشه فهمید اینه که هر چه که برای انسان رخ میده ( چه خوب و چه بد) زاده ی عمل انسان هست و نمیشه اونو بی دلیل تلقی کرد.
خب شما میگید هر چی واسه انسان ها رخ میده زاده ی عمل انسان است ولی من میگم مردن بخاطر عوامل طبیعی زاده ی اعمال انسان نیست !
نقل قول:
آنچه که شر نامیده شده از دید ما شر هست ، زلزله ، فلج و قحطی و ... آیا حرکت لایه های زمین شر هست یا یک پدیده طبیعی ؟ آیا فلج به دنیا آمدین یک علت علمی داره یا یک اتفاق شر و بی دلیل ؟
حرکت لایه های زمین وقتی باعث نابودی و بدبختی میلیون ها نفر میشود را میشه شر نامید !
نقل قول:
نباید اینو گفت که خدا از شر استفاده میکنه تا بنده های خودش رو آزمایش کنه بلکه بنده ها تو موقعیتها آزمایش میشن ، یکی با دادن ثروت زیاد و یکی با بی پولی ، اسم هیچ کدوم از اینها رو هم نمیشه شر گذاشت
خب دوست من ، باز هم همان موضوع ... بنظر من بی پولی خودش یک شر محسوب میشه !
نقل قول:
منظورم این نبود که فلج بودن دلیل عدالت خدا ست ( که مطمئنا" هست و ما حکمتش رو نمیدونیم) بلکه اون تکلیفی که از شخص فلج و جامعه بازخواست میشه در چارچوب عدل خدا قرار میگیره ، همونطور که در پست قبلی گفتم شاید (فرضا")اگه اون شخص فلج و اطرافیانش توی یک صفحه نمایش زندگی اونو در صورتی که سالم بود میدیدن ، از خدا تشکر هم میکردن که شخص رو فلج آفرید.
معذرت ولی نمیتونم این موضوع را قبول کنم !
نقل قول:
ضمن اینکه همین معلولیت سبب شده که بسیاری از معلولین قدر خودشون رو بیشتر بدونن و از استعدادهای ذاتی خودشون به نحو احسن استفاده کنن و کارهایی انجام بدن که یه انسان سالم از پس اونا بر نمیاد
از 1000 نفر شاید یک نفر پیدا بشه که چنین استعدادی رو از خودش نشان بده ، در صورتی که شاید اگر آن افراد سالم بودند ... کارهای بسیار بزرگتری انجام میدادند !
نقل قول:
تمام این تعاریی که شما کردی در تعریف خدا نمیگنجه
اگر خدا این را می آفرید....
چرا این را آفرید....
میتوانست این را بیافریند....
اون که خودش خلق کرد بهتر میتونه برنامه بده ، قبلا" هم گفتم که بهترین کسی که میتونه برای یه اختراع کاتالوگ بده ، خود مخترع هست
خب من میخوام ببینم حکمت خلقت آن چیست ... نه اینکه فقط بگم چون خلق کرده ، پس 100% چیز خوبیه !
وقتی یک مخترع چیزی رو اختراع میکنه ، تمام جزیئات اختراع رو برای کسی که ازش استفاده میکنه بازگو میکند !
نقل قول:
خوب منظور شما رو متوجه نمیشم ، یعنی خدا چیزی رو می آفرید که هم زمان که انسان خلق شد علت اون رو کشف هم میکرد تا از خطرش در امان بمونه ؟
پس انسان باید همزمان با خلقتش علت همه ی بیماری ها و امراض روحی و جسمی رو میدونست تا هیچ وقت بهش مبتلا نشه یا بتونه خودش رو درمان کنه ، پس هیچ کی نباید جویای علم بود چون خود انسان عقل کل بود...
نه ، منظور من این بود که با توجه به صفت مهربان و کریم بودن خدا ، خدا چگونه میتوانست که مرگ و بدبختی میلیون ها از خلقش را بخاطر حوادثی که در زمین بوجود آمده ، ببینید . او که میدانست عقل انسان محدود است و هنوز توانایی استفاده ی درست از این انرژی ها را ندارند !
نقل قول:
مثل این هست که بگیم چرا خدا خوی ظلم و جنگ رو توی بعضی آدما قرار داد تا در طول تاریخ میلیون ها انسان بیگناه در جنگهای مختلف کشته شوند
خب ، من متوجه نشدم . آخر سر شما اعمال انسان رو از سوی خدا میبینید یا خود انسان ؟
چون با توجه به این جمله ی شما ، خدا باعث میشه که انسان چگونه رفتار کند و در جمله ی بالا شما گفتید همه چیز مربوط به اعمال انسان است ! ( در این صورت همه چیز به نیت خدا بستگی داره چون اوست برای ما تعیین میکند چگونه روحیه ای داشته باشیم )
نقل قول:
چرا خدا این همه عقل به انسان داد تا ماشین بسازد و در سال صدها هزار نفر کشته بشن
چرا خدا دریا رو آفرید که سالیانه هزاران نفر در آن غرق بشن
چرا خدا حشره مالاریا را آفرید که سالیانه جان هزاران انسان رو بگیرد
چرا سوسک آفرید ، چرا به جای آن پروانه های زیبا نیافرید
میبینی چقدر این سوالها میتونه مزحک باشه
خب شاید همین سوالات مزحک جواب های بزرگی داشته باشند !
نقل قول:
به نظرم وقتی انسان میتونه به چیزهای خوب و منطقی فکر کنه ، دیگه نباید ذهن خودش رو وارد ابهامات و سوالاتی کنه که عده ای مجهول الحال که خودشون رو دانشمند مینامیدن اونا رو مطرح کردن
خب فکر کنم نظر شما اینه هرچیزی اتفاق افتاد ما بگیم چه خوب و به دنبال هیچ چیز تازه ای نریم چون همه چی عالیه ولی بنظر من :
همین ابهامات و اشخاص باعث شدند که هزاران پاسخ در مورد این جهان به ما انسان ها داده شود !
نقل قول:
یکم تقسیم بندی شما مشکل داره ، انسان نتیجه عمل خودش رو به 2 صورت میبینه ، یکی در این دنیا و یکی در آخرت و این با هیچ کدوم از موضوعاتی که در دین به اون اشاره شده مغایرت نداره .
خب در این دنیا به دو صورت = 1- اخلاقی 2- طبیعی
نقل قول:
اونجا که گفتم ایا اصلا" میشه به اینها شر گفت ، سبب این حوادث کیست ؟ آیا به ناچار باید اونو پذیرفت یا میشه ازش در امان بود.
خب من میگم علت مرگ و بدبختی انسان ها بخاطر زلزله و ... خود انسان نیست !
---
مـــمنون !