شرایط یکسان؟ عدالت آموزشی؟ کدومه؟
نقل قول:
از همین حرصم در میاد که میگن شرایط برای همه یکسانه
منی که تو منطقه 3 هستم با این دبیرایی که بلد نیستن درس بدن با یه شهر منطقه 2 یا 1 که دبیرای خیلی خوبی دارن کجا شرایط یکسانه اصلا دمشون گرم که همین فرصت کنکور رو هم به ما دادن و گرنه معلوم نبود چه جوری باید می رفتیم دانشگاه
سلام!
شرایط یکسان؟ به هیچ وجه! یادمه پدرم به من گفت وقتی کنکورشو تموم کرد ، پشت پاسخنامش نوشت:
منو با دانش آموزان دبیرستان البرز مقایسه نکنین! (پدرم رتبش تو کنکور خوب بوده!)
اونوقت اینا اومدن سهمیه بندی کردن، اونم چه سهمیه بندی ای! معلم ما توی کلاس درس میخوابید! دبیر دینی ما واسه خودش عشقکی حرف از سالکا و صوفیا میزد! کتاب چیه؟ دبیر زبان فارسیمون راجع به آفتابه ی فرانسه و فرهنگ ژاپن و اقتصاد روسیه حرف میزد ، ولی درس نمیداد! من و امثال من آخه چه کردیم که منطقه 3 ای هستیم! اومدن سهمیه بندی کردن و بعدش دبیرستان سمپاد باز کردن! نگفتن که آقا این دبیرستان سمپاد یعنی جدا کردن بچه های درسخون از تنبل و این کار موجب تنبل تر شدن اون بچه ها میشه! و نگفتن که ممکنه یکی مثل من حتی امتیاز دادن آزمون ورودی مدرسه سمپاد رو هم نداشته باشه! یعنی دو سال بعد از ورود من به دبیرستان ، اولین مدرسه سمپاد در 47 کیلومتری محل زندگیم تاسیس شد! منطقه 3 یعنی این! یعنی اینکه من دانش آموز باید برگردم به معلمم گیر بدم که آقا اینجا شما اشتباه رفتین ، اونجا اشتباست! جالبش میدونین کجاست ، اونجایی که توی پیش دانشگاهی ، کسی که به عنوان مشاور استخدام شده ، بیاد توی کلاستون و نتونه متن رو از رو بخونه و بعد موقع خوندن بگه که:
جواب سوال ریاضی اگه از یه خط بیشتر بشه ، بدونین یا شما یه نکته رو فراموش کردین و یا اینکه یه جا غلط رفتین!
یعنی این تا به حال یک بار هم دفترچه سوالات رو ندیده و اون موقع داره مشاوره میده! اون موقع برمیگردم بهش میگم یارو ، هیچکدومه سوالای ریاضی کمتر از یه خط حل نمیشه! بر میگرده میگه :
خفه شو! من از همون اول که دیدمت گفتم آدم شروری هستی!
در صورتی که همه بچه ها میدونن من به هیچکسی بی حرمتی نمیکنم! منم پا شدم رفتم بیرون!
منطقه 3 یعنی جایی که مدیر روز اعلام نتایج ترم اول برگرده بگه:
30 نفر توی فیزیک رد شدن! 34 نفر دیفرانسیل رو افتادن! بیست و خردی دانش آموز هندسه تحلیلی رو تر زدن و ....
اون موقع تو منطقه 1 و 2 مدیر های مدارس به بچه ها میگن که اگه زیر 6 هزار کشوری بیارین ، اخراجتون میکنم!
اون موقع میان بومی سازی میکنن! امتیاز دانشگاههای خوب رو میدن به دانش آموزان مناطق خوب و بچه های منطقه ی ضعیف رو توی منطقه ضعیف نگه میدارن!
یادش بخیر ، توی یه فیلمی یه کسی یه چیزه خیلی قشنگ گفت! مضمون جالبی داشت!
این بود:
پولدار ، پولدارتر میشه!
فقیر ، فقیر تر!