ممنون/لطف کردی:11:نقل قول:
Printable View
ممنون/لطف کردی:11:نقل قول:
سلام دوستان.
میخواستم Cpu اَم رو اور کنم ولی هیچی در مورد اورکلاک کردن نمیدونم
مادربورد:Asus P7P55D LE
رم:( 4GIG DDR3 (2*2
باسش رو نمیدونم فک کنم1333 باشه.ولی تو مدل رم 1600 نوشته
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اینم مشخصات سیستم:
.........................
فقط اگه میشه کامل بگین چه کنم آخه هیچ آشنایی ندارم....
---------------------
اول از همه یک تست 20 دقیقه ای با برنامه prime95 از پردازنده بگیرید و دمای بیشینه پردازنده را حین تست با hw monitor کنترل و گزارش کنید
فعلا همین
بفرمایید
7دقیقه تست با intelBurner
دمای سی پی یو با توجه به دو هسته ای و 32 نانومتری بودن بالاستنقل قول:
شما اول از همه یک خمیر خوب و یک کولر خوب تهیه کنید و سپس اور کنید سی پی یو رو
این هم از تنظیمات
bclk :170mhz
dram ferecance:1333mhz
cpu speedstep :disable
c2/c2e:disable
vcore:1.34v
فرکانس رم رو روی 1333 نکه دارین
اگه با این ولتاژ پایدار نشد 50 میلی ولت دیگه بدید
بهتره از همون 50 میلی ولت پله ای اضافه کنید تا ببینید در چه ولتازی پایدار میشه چون در مین های مختلف و بچ های مختلف سی پی یو این قضیه فرق داره
دما بعد از 20 دقیقه تست از 60 نباید بیشتر بشه
با این تنظیمات سی پی یو به 3.7 میرسه
من خیلی تازه وارد هستم. برای بار اول clock reference رو 220 گذاشتم ولی مادر بورد خود به خود گزینه های انتخابی فرکانس رم را تغییر داد. من هم 10 درصد اونو از 1333 پایین آوردم. فرکانس ht و nb رو هم 10 درصد پایین آوردم. cpuz فرکانس رم رو 10 درصد پایین آورد. وقتی فرکانس رم رو auto گذاشتم بعد از بالا اومدن صفحه آبی اومد.
به دلیل کار محاسباتی نیاز به سرعت بیشتری دارم ولی فرصت چندانی برای مطالعه راجع به overclock ندارم. حالا چند تا سوال دارم:
1- چرا نمی تونم فرکانس رم رو ثابت نگه دارم؟
2- حداکثر چقدر می تونم overclock کنم با رعایت شرایط ایمنی؟ کولر خوبی هم دارم . در حالت full load ماکزیمم حرارت 48 هست.
3- فرکانس رم چقدر تو سرعت تاثیر داره در صورتی که نرم افزار مورد استفاده ی من رم چندانی نیاز نداره
مشخصات سیستم در حالت پایه
شما وقتی کلاک رفرنس رو زیاد کنید فرکانس رم ht و nb افزایش پیدا میکنهنقل قول:
شما بعد از افزایش فرکانس رفرنس با ضریب رم فرکانس رم رو بیارین پایین حالا اگه 1333 هم نشد اشکالی نداره
1200 باشه
فرکانس ht و nb هم با ضریبش میارین پایین یا اگه نمیخواین پایین بیارین و دوست دارین بالا بره باید بهشون ولتاژ بدین وگرنه سیتم ناپایدار میشه
فرکانس سی پی یو رو با کلاک رفرنس زیاد میکنید اگه دیدید سیستم بوت نشد با صفحه آبی با کد 101 داد یا هنگ کرد کرش - فریز - ریست کرد باید به سی پی یو ولتاز بدین مبنای اضافه کردن ولتاز 50 میلی ولت است
به این صورت ولتاژ میدین تا به پایداری برسین
دمای سی پی یو بعد از 20 دقیقه تست پرایم از 65 درجه هم نباید بیشتر بشه
مشکلی بود بگین
من می خوام رفرنس کلاک رو رو 250 بذارم. ولتاژ cpu و nb و فرکانس رم رو چند تنظیم کنم به نظر شما؟
دوست من معمولا تا 600 مگاهرتز افزایش نیاز به افزایش ولتاژ نیست ولی همیشه هم اینطور نیستنقل قول:
و این بستگی به بچ سی پی یو و مدارتغذیه مینت داره که در چه ولتاژی پایدار بشه
خودتون باید بفهمین در چه ولتاژی میتونید پایدار کنید با اعمال ولتاز به صورت 50 میلی ولت تا به پایداری برسونید
و همچنین زمانی به سی پی یو ولتاز بدین که نیاز باشه واون علائم رو ببینید
همچنین از طریق spd گفتم فرکانس رم رو رو چند بزارین تو ستاپ ضریب های رم رو تغییر بدین و خروجی فرکانس رو میتونید ببینید 1333 یا کمتر مثلا 1276 یا 1200 باشه خوبه
همچنین اگه نظر منو میخواین فرکانس ht و nb رو با ضریبش کم کنید که نیازی به افزایش ولتاز نباشه و استرس وارد بر مین هم کمتر بشه
بعد از اور باید پارمترهای مصرفی سی پی یو از جمله c2/c2e , cpu thermal monitor , cpu eist function , cpu spread spectrum و ... رو غیر فعال کنید تا باعث ناپایداری نشه
همچنین شما در حالتی که سی پی یو رو اور نکردید 15 دقیقه تست پرایم 95 بگیرین و در حین تست دما رو با hw monitor چک کنید و اون دمارو به من بگین تا ببینیم اول وضعیت دمایی به چه صورت است بعد اور کنیم
دوست عزیز. من ref clock رو رو 240 گذاشتم. ht و nb روی 1920. dram روی 1280. بعد از 5 دقیقه تست با پرایم 95 سیستم ریست شد. در این مدت حداکثر دمایی که hw نشون داد از هسته 48 و حداکثر دمایی که نرم افزار مادربورد از cpu نشون داد 53 بود.نقل قول: