هنر استفاده از شوخی در معاشرت با مردم
سلام دوستان .
شوخ طبعی یکی از خصوصیاتِ انسانهای بشوش هست .
اگر با ادب و خوش اخلاق هم باشه , شوخیهاش مودبانه و حکیمانه و محترمانه و بجا هست .
از این جور شوخیها هم اگر بلدین بگین .
قانونهای مهم :
1- رعایت حد و مرز در شوخی ضروری هست .
شوخی باید بدون توهین , تحقیر , مسخره کردن و ناراحت کردن باشه وگرنه سکوت خیلی باارزشتر هست .
2- کسی که باهاتون شوخی نداره باهاش شوخی نکنین وگرنه ممکنه کار به جای باریک کشیده بشه و به کینه و دعوا و زد و خورد و حتی قتل منجر بشه .
3- تشخیص وقت مناسب برای شوخی یک هنر هست .
4- مفهوم و معنی کلمات برای همه ی مردم مثل هم نیست . موقع شوخی این موضوع باید در نظر گرفته بشه وگرنه سوء تفاهم میشه .
5- اگر سوء تفاهم شد فوراً معذرت خواهی کنین تا کدورت از بین بره .
چند شوخی :
•وقتی یکی بهتون میگه چه خبر , بهش بگین:
مگه من خبرنگارم ؟
•وقتی کسی در مراسمی مثل جشن تولد, هدیه ای ارزشمند میاره بهش بگین:
چرا زحمت کشیدین ؟ چرا بیشتر نیاوردین ؟
به کسی که هدیه ی ساده آورده این رو نگین وگرنه ممکنه سوء تفاهم بشه و بهش بر بخوره یا دلش بشکنه یا احساس حقارت کنه
•وقتی اشتباهی مرتکب میشین و یکی اشتباهتون رو بهتون یادآوری میکنه , بعد از گذشت حدود 30 ثانیه بهش بگین:
معذرت خواهی کردم بابت اشتباهم ؟
بهتون میگه مهم نیست
بگین : نه , جدی معذرت خواستم یا نه ؟
میگه نه .
بهش بگین پس بعداً یادم بیارم که عذرخواهی کنم .
•وقتی مهمون میاد خونتون بهش بگین:
نوشیدنی چی دوست دارین ؟ هر چی دوست دارین بگین تا براتون یه لیوان آب خوردن بیارم .
•وقتی میرید مهمونی , اگه بهتون گفتند برای نهار بمون , بهشون بگین:
نه , ممنون , با اجازتون بعد از نهار میرم و قبل از شام برمیگردم .
•اگه بیرون سرده , وقتی یکی درب رو باز گذاشته و داره هوای سرد میاد توی اتاق یا خونه , بهش بگین در رو ببند , بیرون گرم میشه
•وقتی یکی کفش یا دمپائی نو یا خوشکلی داره , بهش بگین: چه کفش باحالی , نمیدی یه دور باهاش بزنیم ؟
•اگر جائی بهتون گفتند چقدر کیک ببُریم برات , بگین نه کمتر , کمتر , و وقتی اون تکه ی کوچک رو بُریدند و گذاشتند توی پیش دستی , سینیِ کیک رو بردارین و بگین دستتون درد نکنه , خیلی خوش گذشت , با بنده کاری ندارین ؟ برم دیگه رفع زحمت کنم
•وقتی میخواین کسی کاری براتون انجام بده بهش بگین :
بی زحمت اگه زحمتی نیست یه زحمتی بکشین ......
•اگه کسی سگ پشمالو داره , به سگش بگین :
داری میای یا داری میری ؟ سر و تَهِت که معلوم نیست از بس پشمالویی .
•کسی که موهاش خیلی بلنده , بهش بگین : تو با آرایشگرها قهری ؟
•کسی که ناخنهای انگشتهای پاش خیلی بلنده و معلومه بهشون توجه نداره , بهش بگین:
اون دور دورها هم یه چند تا انگشت هست , لااقل دو سه ماه یک بار یه نگاه بهشون بنداز ببین چیزی نمیخوان ؟ نظافتی چیزی لازم ندارند ؟
•وقتی کسی بد غذا میخوره و بد جوری ملچ ملوچ میکنه و خصوصاً اگر غذا به دماغش هم مالیده شده , بهش بگین :
با دهن بخور . این چه وضعیه ؟
•وقتی یکی میاد باهاتون با ادب و احترام و آروم حرف میزنه بهش بگین:
ای ناقلا , حتماً کارت گیره ها .
•وقتی یه نفر حرف پرت و پلا میزنه بهش بگین:
تو وقتی هوش تقسیم میکردند بین مردم غایب بودی ؟
•وقتی یکی سرش میخوره به جائی و میگه آخ مخم داغون شد یا آخ سرم داغون شد , بهش بگین:
نگران نباش چیز مهمی از دست ندادی
• وقتی سرتون میخوره یه جائی یا یه چیزی میخوره تو سرتون و میگین آخ , اگه بهتون گفتند چی شد ؟ سرت زخم شد ؟
بگین نه چیز مهمی نیست , فقط یه خونریزیِ مغزیِ سطحیه
•وقتی تو تلوزیون میگن فلانی مُرد , یهو خودتون رو بزنین به گریه , میگن چیه ؟ تو چته ؟ بگین:
دلم براش سوخت , میگن طفلک چند لحظه قبل از اینکه بمیره زنده بوده .
•وقتی با کسی که ماشین خیلی قدیمیه هستین , بهش بگین
حواست به عقب باشه از تو آینه اگه چیزی از ماشین کنده شد نگه دار تا برش داریما .
.
•وقتی یه نفر میگه فلان دستگاه کار نمیکنه , بهش بگین:
شاید با کنترل از راهِ زور کار میکنه . یه چند تا مشت و لگد بهش بزن ببین درست میشه ؟
•وقتی یه نفر یه چیز خیلی کهنه داره و میگه خراب شده تعمیر میخواد , بهش بگین
تعمیر نمیخواد , یه شوت میخواد تا بنداریش دور . کارخونه"ی سازندش اگه بفهمه این اینجا هست میان میبرنش برای موزه ی کارخونه ,
•اگه کسی جوراب سوراخ پوشیده بهش بگین
نکنه یه وقت بندازیش دور . بالاخره یه روز جوراب سوراخ و پاره پوره هم مد میشه .
•به کسب که ماشین ریزه میزه داره بگین
خوش به حالت مشکل پارک نداری , اگه جای پارک پیدا نکردی براش میذاریش تو جیبت
•به کسی که پول کم پرداخت میکنه برای خرید دُنگی یا شریکی بگین:
بابا اینقدر ولخرجی نکن ورشکست مىشیا
•اگه دکتر یا مهندس هستین , بگین بابام همیشه آرزو داشت من برم روستا کشاورز و دامدار بشم اما من امیدش رو ناامید کردم و دکتر/مهندس شدم.
•اگه غذائی خوردین و خیلی تند بود بگین
من میگم چرا فلفل تو بازار گیر نمیاد , نگو شما هر چی فلفل بوده خریدین ریختین تو این غذا
•به کسانی که دارند این مطلب رو میخونند میگم:
همینطور نشستین و با خیال راحت میخونین و میخندین . انگشتم میخچه زد از بس نوشتم . خب یه چیزی هم شما بنویسین
:31: