با سلام.
دوستان لطفا در مورد اين سوال راهنمايي كنيد :
فرض كنيم A يك ماتريس مربعي m*m قطريپذير با درايههايي از اعداد مختلط باشد ، طوريكه عدد طبيعي n موجود است كه براي هر ماتريس مربعي ديگر مانند X داريم
ثابت كنيد AX=XA.
با تشكر.
Printable View
با سلام.
دوستان لطفا در مورد اين سوال راهنمايي كنيد :
فرض كنيم A يك ماتريس مربعي m*m قطريپذير با درايههايي از اعداد مختلط باشد ، طوريكه عدد طبيعي n موجود است كه براي هر ماتريس مربعي ديگر مانند X داريم
ثابت كنيد AX=XA.
با تشكر.
نقل قول:
با سلام.
يك نقطه فقط هنگامي روي نيمساز ربع اول و سوم است كه طول و عرضش باهم برابر باشد. ( چون معادله خط نيمساز بصورت y=x است) بنابراين طول و عرض نقطه B با هم برابرند. يعني 2a+1=3a-4 با حل اين معادله داريم a=5. براي قسمت دوم هم كافيست مقدار a را در مختصات B جايگذاري كنيم با اين حساب داريم
B=(2a+1,3a-4)=(2*5+1,3*5-4)=(11,11)l
موفق باشيد
دستت درد نکنه.یک سوال؟اگه جای 5 هر عددی زدیم مشکلی نیست؟
راستی روی تمام نیم سازهای دیگه اگه ممکنه توضیح بدید.
مثلآ دوم و چهارم.اول و دوم.سوم و چهارم.
ببخشید ها چون من خنگ هم هستم.واقعآ مدیون شما میشم اگه کمکم کنید.
با سلام.نقل قول:
1- منظورتون از اينكه " بجاي 5 هر عددي بزنيم " چيه ؟ توجه كنيد كه عدد 5 از حل يك معادله بدست اومده.
2- دوست عزيز در مورد سوال دومت اگه ممكنه به من بگو كه معادله خط نيمساز اول و دوم يا معادله خط نيمساز سوم و چهارم چيه ؟
موفق باشيد.
ببخشید ها چطوری به دستش اوردید؟نقل قول:
با سلام.
1- منظورتون از اينكه " بجاي 5 هر عددي بزنيم " چيه ؟ توجه كنيد كه عدد 5 از حل يك معادله بدست اومده.
منظورم اینه که همین سوال رو یه جور دیگه بیاد.نقل قول:
2- دوست عزيز در مورد سوال دومت اگه ممكنه به من بگو كه معادله خط نيمساز اول و دوم يا معادله خط نيمساز سوم و چهارم چيه ؟
راستی خوشحال میشم یک سوال هم آخر کار بپرسید تا ببینم می تونم حلش کنم یا نه.
موفق باشيد.
نقل قول:
ببين دوست عزيز،
اگر نقطه اي بخواد روي نيمساز ربع اول و سوم باشه، بايد x و y اون با هم مساوي باشه، بنابراين چون نقطه شما اينه:
B(2a+1,3a-4)c بنابراين بايد مختصات اول و دومش رو مساوي بذاريم. يعني:
2a+1=3a-4
اگر اين معادله رو حل كني جواب ميشه a=5
اما ما فقط دو جور نيمساز داريم، نيمساز ربع اول و سوم و نيمساز ربع دوم و چهارم. به شكل زير توجه كنيد:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خط قرمز نيمساز ربع اول و سومه. خط سبز نيمساز ربع دوم و چهارم.
اگر نقطه اي بخواد روي نيمساز ربع دوم و چهارم باشه بايد x وy اون قرينه همديگه باشه.
يعني x=-y
حالا شما اينو بگو:
نقطه A(2a+4,-3a+6)c روي نيمساز ربع دوم و چهارم هست. a را تعيين كنيد.
سلام آقا امیر...نقل قول:
فکر کنم اونجایی که زیرشو خط کشیدمو اشتباه تایپ کرید
ممنون از تذكرت. درستش كردم.نقل قول:
آقا امیر دست شما درد نکنه.الان میرم حلش میکنم.ولی اگه برای نیمساز ربع دوم و چهارم هم یه مثال می زدید عالی بود.
یه مثال بزنید تا یاد بگیرم واسه ربع دوم و چهارم.
B( 4a+1, 5a+8)c
a را طوري تعيين كن كه نقطه روي نيمساز دوم و چهارم باشه؟
با سلام.
اگر ممكن است در مورد اين سوال راهنمايي كنيد.
با تشكرنقل قول:
آقا مبارزه میطلبم معمایی که در زیر لینکش رو نوشتم یک معمای ریاضیه جایزه هم داره ببینم چند مرده حلاجید ؟
با سلامنقل قول:
آيا در اين معما فقط يك چاقو وجود دارد يا همه چاقو دارند و همزمان شروع به كشتن ميكنند؟
یه سوال ساده که نمیدونم جواب داره یا نه؟
چطور عبارت 6x(2)+7x+2 به (2x+1)(3x+2) تبدیل میشه؟
اون دویی که توی پرانتزه توان ایکسه.
والا ایشالا اگه قسمت من شد جواب کامل رو بهت می گمنقل قول:
اما اگه نشد که بقیه دوستان هستند
راه حلشم اینه که ابتدا عبارت رو مساوی صفر بذار بعد ریشه ها رو
بدست بیار (از روش دلتا) بدش اگه دو ریشه به ترتیب e و f باشه
و a ضریب x به نمای دو باشه ( دراینجا a=6) تجزیه عبارت به صورت زیر میشه:
a(x-e)(x-f)
با ضرب درست 6 در دو عبارت بالا می تونی به جواب برسی
با سلام خدمت تمامي اعضا 15 تا سوال تستي داشتم هر كي هر چه قدر مي توني تيك بزنه و يجوري مارو با خبر كنه كل اين سوالات 30 تا بود 15 تا شو حل كردم ولي بقيه اش موندم فوق العاده روش فكر كردم ولي به جايي نرسيدم اصلا هم دوست ندارم كار خودم رو بر دوش ديگران بگذارم اما چاره اي ندارم.
ممنون مي شوم كسي بتونه كمك كنه.
سلام
اين گونه سوالات كه معمولا اولين سوال كنكور سراسري را به خود اختصاص مي دهد و معمولا در كنكور آزاد هم مورد سوال قرار مي گيرد نيازي به حل تشريحي نداشته و راحت ترين راه براي حل آنها تكنيك رد گزينه ميباشد
به عنوان مثال در سوال 17 يه نگاه كوچولو به گزينه ها انداخته و گزينه ي راحت را در صورت سوال امتحان مي كنيم
( گزينه راحت معمولا يك عدد صحيح مثل 0و1و2و3و-1و-2و-3 و... مي باشد.) اگر عدد صفر را در صورت سوال قرار دهيم متوجه مي شويم كه در صورت سوال صدق مي كند پس 0 يكي از جواب هاي نامعادله است.
با نگاه به گزينه هاي ديگر متوجه ميشويم كه در هيچ كدام از گزينه هاي ديگر عدد صفر وجود ندارد
پس گزينه 2 پاسخ صحيح است.
حال با استفاده از اين تكنيك به حل ديگر تست ها بپرداز اگر به مشكلي بر خوردي من در خدمتم
اين هم يك روش است ولي بسيار زمان بر است
با سلام مجدد
دوست عزيز اگر شما با استفاده از تكنيك بالا به حل چندين تست ( 60 تست ) بپردازيد به اين نتيجه خواهيد رسيد كه تكنيك بالا تنها روش مطمئن و سريع براي حل اينگونه تست ها مي باشد ( البته اگر شما در مقطع دوم دبيرستان تحصيل ميكنيد اين كندي كاملا طبيعي است ) ما اين روش را بر روي داوطلبان كنكور و المپياد بررسي كرديم و جواب گرفتيم.
سلام.نقل قول:
من حلشون کردم اما بعضا ها رو چون سوال ناخوانا بود نتونستم حل کنم.
بعضی ها هم که بلد نبودم چون هنوز به اونجاها نرسیدیم
به هر حال این هم جوابا با یه کم توضیح
راستی این سوالا رو از کجا ورداشتی؟
1)4
تو این سوال باید توجه کنی که عبارات رو ساده نکنی و مواظب صفر مخرج باشی چون عبارت
تعریف نشده میشه..
2)3
باید عبارات رو تعیین علامت کنی و اشتراکشونو به دست بیاری(اگه تو اشتراک به دست آوردن
مشکل داری تغییرات x در عبارت اول رو بالای یه محور ایکس پریم-او-ایکس نشون بده و
تغییرات x در عبارت دوم رو زیر اون محور نشون بده و جایی رو که دو بار پر رنگ کردی
قبول کن...)
3)1
وقتی داری جمع یا تفریق می کنی (توعبارات این شکلیa<b<c)باید همه رو با چیزی جمع یا
تفریق کنی مثلاً من می خوام a<b<c رو منهای a کنم که میشهa-a<b-a<c-a
4)2
البته توی این سوال یه نکته ی مبهم وجود داره که مربوط می شه به طراح سوال که نتونسته
منظورشو خوب بیان کنه(بر A و B کدامست؟) من که این جوری برداشت کردم که منظور
مولف یعنی اینکه اعدادی که توی مجموعه AوB تعریف کرده رو اگر توی اون عبارت بذاریم
چی میشه...
5)2
توجه کن که هرگز تو این عبارات طرفین وسطین نکنی زیرا بد می شود!(این نکته را از کتاب
اندیشه سازان سابق - مبتکران یاد گرفتم انصافاً کتاب خوبیه و اگه تستای اون رو بزنی
ریاضیدان می شی...)
6)؟
سوال کامل نیست اما من حدس زدم که نامعادله کوچیکتر از صفر بوده و رو این حساب گزینه
1 درسته...
7)1
توجه کن که عباراتی را که درجه x زوجه و بعدش یه عدد مثبته رو نمی خواد تعیین علامت
کنی چون همواره مثبته(همین طور قدر مطلق یا اتحاد های 1 و 2 یا رادیکال ها(فرجه زوج)
....) توام هم یعنی اشتراکشون...
8)؟
گزینه ها 1 و 2 مشابه هستند!من که جواب رو آوردم x<-3 فکر کنم مولف اشتباه کرده...
توجه کن که عبارت زیر رادیکال حتماً باید مثبت باشه تا تعریف شده بشه...
9)1(شک)
این جور سوالا از سوالای مشکل این مبحث حساب می شن...
من هم که کلاس خصوصی می رم معلممون هنوز رو بازه هاست و به قسمت معادله نرسیده
ولی میشه با جا گذاری چند تا مقدار یه چیزایی رو به دست آورد...
اگه1 رو بذاری گزینه 4 رد میشه
اگه1- رو بذاری گزینه 2 رد میشه
حالا می مونه 1 و 4 که من فقط 1- و1 رو پیدا کردم...
البته یکی گفت چون توان x چهار هستش پس 4 تا جواب داره اما من فکر نمیکنم درست باشه
10)؟
این هم از اون سوالاست...من هنوز راه حلشو یاد نگرفتم اما امروز کلاس ریاضی دارم شاید به
این قسمت برسیم..هروقت رسیدیم من هم جواب رو بهت می گم...(شرمنده!)
11)؟
سوال واضح نیست!!این سوالا رو از کجا گرفتی؟من چشمم رو کور کردم نفهمیدم نوشته x-3 یا
x-2 یا x-4!!!اون نوشته بزرگ که رو کاغذ پس زمینه شده چیه؟
12)3
چون بین عبارات ضرب هست پس تک تکشون باید صفر باشه...از اولی جواب میاد 2+, 2-
از دومی جواب میاد 1 پس سه تا جواب داره...(البته به همون دلیل سوال 10 مطمئن نیستم)
13)؟
نیدونم ..به همون دلیل سوال 10!(بازم شرمنده!)
14)؟
نیدونم ..به همون دلیل سوال 10!(به توان n شرمنده!)
15)3
چیه؟تعجب کردی این یکی رو تونستم حل کنم؟بذار بهت بگم که با هزار تا بدبختی حلش کردم!
مشابه اش تو کتاب اندیشه سازان سابق-مبتکران بود!باید طرفین رو به توان 2 می رسوندی...
16)3
مواظب باش طرفین وسطین نکنی!!!
17)4
طرفین رو به توان 2 برسونی حل میشه!!
سلام.نقل قول:
ببخشید،جسارت نباشه می تونم بپرسم شما واسه چه موسسه ای کار میکنین؟
(اگه نمی خواین مجبور نیستید جواب بدید)
روشی هم که ذکر کردید تا حدی می تونه موثر باشه اما ریسکش به کنکور نمی ارزه چون طراح های سوال یه کاری می کنن که نشه چند تا عدد جادویی(همون 1و2و3و0و1-و2-و3-)رو جاگذاری کرد.
مثلاً شرط هایی مثل کوچکتر یا مساوی 8/95 یا بزگتر از 5 در رادیکال 3.5 میذارن که پدر آدم در میاد تا تازه بفهمیم اون شرط چیه...
البته من این روش رو تو تست های مرآت تست کردم و جواب گرفتم...
درباره المپیاد هم که اصلاً مگه حاصل عبارت می دن؟
یه سوال16 خطی میدن میگن کدوم درست ممکنه باشه:41::18:
جواب اين چجوريه؟؟ (مربوط به آناليز تركيبي و احتمال هست)
سوال : از رابطه C(n,n-2)=120 عدد n كدام است؟
18 16 15 12
از همه ممنونم خيلي كمكم كرديد
با سلام
دوست گرامي بنده براي هيچ موسسه اي كار نمي كنم اما از آنجا كه آموزش و پرورش معمولا براي آموزش داوطلبان المپياد به دانشجويان رشته ي دكتري متوسل مي شود ما هم افتخار آموزش اين گونه افراد را داشته ايم
واما در مورد قسمت دوم فرمايشات شما بايد بگم درست است كه سوالات المپياد ها 16 خط است اما در اكثر اينگونه سوالات در آخرين قسمت به يك معادله يا نامعادله مي رسيم كه باز هم بايد به تكنيك بالا متوسل شويم
ضمنا اگر سوالات كنكور سراسري سال هاي گذشته را بررسي كني متوجه مي شوي كه جواب اكثر آن ها عدد صحيح است.
سلام.میشه بگین که تو کدوم شهر کار می کنین؟نقل قول:
آخه من داوطلب المپیادم!
اما نه ریاضی بلکه فیزیک!
اما تو شهر ما از این برنامه ها نیست!
میشه بگین کسی که دکترای فیزیک داره با شما همکاره و اسم شهری رو که توش کار می کنه بدین؟
با سلامنقل قول:
دوست عزیز اینجا جای پرسیدن سوالات علمی است نه آشنایی با یکدیگر!! این سوالات را می توانید در پپامهای خصصوصی از یکدیگر بپرسید.
خواهش می کنم رعایت کنید.
دوستان این یه سوال جالب به کمی خلاقیت نیاز داره
حل این سوال رو به دوستان دبیرستانی توصیه می کنم:
تابع زیر را در نظر بگیرید:
1.با استفاده از تعریف نشان دهید که تابع فوق یک به یک است.
2.ضابطه تابع معکوس را بیابید(جواب این قسمت در یکی از تاپیکهای انجمن آمده است.)
سلام.
بچه ها منم یه سوال از توابع داشتم:46:لطفاً دلیلشم بگین:31:
کدامیک از توابع زیر در R،رابطه یک تابع نیست؟
گزینه اولنقل قول:
چون اگر به x مثلاً بدی 0 برای y دو تا جواب به دست میاد: 2+ و 2-
F1.....F1.......F1........F1....!!!!!نقل قول:
مگه همیشه x مغیره؟نقل قول:
یعنی نمیشه y متغیر باشه و x تابعی از اون..
به نظر شما سوال اشکال نداره...
ما تو فیزیک تابع x(t) داریم.x تابعی از t هستش...
بله ... اگر بخواهيم خيلي سخت بگيريم ميشه گفت ايراد داره.
ولي خوب معمولاً y تابعي است از x ديگه.
با سلام
يك سوال برام پيش اومده و اون اينكه شنديم و ديدم كه اعداد اول اعداد فرد و مثبت هستند
چه دليلي وجود داره كه اعداد اول منفي وجود نداره
به نظرم نبايد به خاطر اينكه اعداد منفي متناظر اعداد اول مثبت به جز خودشون و يك بر مثبت خودشون و مثبت يك هم بخشپذيزند و اينطوري بر چهار عدد بخش پذير ميشند رو بهونه قرار داد و گفت اعداد اول منفي وجود ندارد
آيا دليلشون همينه كه گفتم يا چيز ديگه
لطفاً راهنماييم كنيد
دوست عزیز سوال اشکالی ندارهنقل قول:
بلکه اون چیزی که رایج هستش اینه که x رو متغیر مستقل و y رو متغیر وابسته در نظر میگیرن.
حالا تو این سوال هم همین مورد مد نظر هستش!
اگه هم منظور عکس این موضوع بود کلا سوال غلط میشد!
در مورد بررسی تابع بودن یا نبودن یک عبارت هم به راحتی میشه از تعریف تابع استفاده کرد:
توجه کنید!
تابع: رابطه ای که در آن هیچ دو زوج مرتبی یافت نشود که مولفه های اول آن با هم برابر باشند.
بنابراین ما دو عدد دلخواه x1 و x2 رو انتخاب می کنیم حالا اگر x1=x2 باشه باید بتونیم نتیجه بگیریم که f(x1)=f(x2) تا بگیم که عبارت مورد نظر یک تابع هستش.
در مورد گزینه های 1 و 2 و 4 این موضوع کاملا درست جواب میده(میشه فهمید که عبارت تابع هست یا نه!)
اما به گزینه 3 دقت کنین اگه از تعریف بریم در ظاهر نمیشه چون یه عبارت مثبت رو باید برابر با منفی یه عبارت مثبت بذاریم
اما توجه کنیم که x1وx2 باید حتما جزو دامنه باشن بدیهیه که (0و0) در این عبارت صدق می کنه و کاملا از تعریف هم همین نتیجه حاصل میشه
پس گزینه 3 هم تابع هستش
به صورت بدیهی هم اگه همین موضوع رو در مورد گزینه یک امتحان کنی عزیز می بینی که دو تا y1=+-y2 بدست می یاد که درست نیست و در نتیجه گزینه ی یک تابع نیست.:11:
عزیز تعریف هستش:11:نقل قول:
با سلام
تنها عدد اول زوج 2 مي باشد
اعداد اول زير مجموعه اي از اعداد طبيعي مي باشند.