باید رطوبت منطقه و نوع خاک و نوع ابیاری برسی بشه.
Printable View
باید رطوبت منطقه و نوع خاک و نوع ابیاری برسی بشه.
آب رو با شلنگ توی محدوده ی گوده ی درخت خودم می دم بهشون. نزدیک به 5 لیتر برای هر درختنقل قول:
رطوبت منطقه و نوع خاک رو چون اطراف شیراز هست (شمال شیراز) و در دامنه ی کوه شاید بتونید حدودی حدس بزنید (فعلا امکان آزمایش آب و خاک رو ندارم بدبختانه)
نهال تازه کاشته شده ریشه های کم وعموما در سطح خاک هستند و در عمق که رطوبت خاک بیشتره هنوز نفود نکردن.من بهتون پیشنهاد میدم مقدار اب وفاصله بین ابیاری رو بیشتر کنید تا با این کار رطوبت در عمق خاک نفوذ کنه و ریشه هم به همین صورت به سمت عمق بیشتر حرکت میکنه و در تابستان درخت مقاوم تری خواهید داشت من نمیتونم بگم چقدر اب و فاصله ابیاری باشه باید به صورت تجربی مثلا با 7 روز یکبار شروع کنید و اطراف درخت رو به غیر از خود طوقه قرقاب کنید ودر این مدت چندبار در صبح یا بعدظهر درختا رو برسی کنید اگه تشنه شدند خودشون فریاد میزنن:19::38:و یه توصیه دیگه هم که حتما این کار رو بکنید.تمام درختا رو اب بدید و بعد دو روز به شعاع نیم متر از خاک سطحی رو با بیل بشکنید و تا دو سه هفته اب ندید ودلیلش هم جلوگیری از برگشت روطوبت لایه زیر به سطح خاک و تشویق ریشه به نفوذ در عمق.موفق باشید
سلام
درخت توت هست فکر کنم. خودش رووییده و چند متر هم قد داشت ولی من جاشو یه چند متر با ریشه اونورتر بردم و پژمرده شد! حالا این سال که برگاش پژمرده شد سال بعد به نظرتون ایشالله درست میشه؟ :n13:
از این درخته چند تا کنار هم بود بقیه رو دادم به یکی دیگه مال اونا برگشون در اومده ولی اینی که من جاشو عوض کردم چرا اینطوری شد؟! از خاکش هست به نظرتون یا چیز دیگه؟!
در ضمن یه چند تا درخت هم از یه جا دیگه که برگاش در اومده بود قبلا آوردم کاشتم اینام پژمرده شده. اینا که ریشه نداشت. حالا اینام به نظرتون سال بعد درست میشن؟
بعدشم یه درخت انجیر دو فصله هست بالاش داشت رشد میکرد و به طور اشتباهی داشتم یه درخت دیگه رو با تبر میزدم خورد بالای این درخت کوچیک انجیر بعد اونجاش که داشت رشد میکرد کنده شد. حالا این سال اون بالاش اصلا چیزی در نیومده و از پایینتر از بقلش شاخه در اومده. راهی هست بشه از بالاش و همون جای قبلیش شاخه در آورد؟ اینجوری حال نمیده واقعا ! :n02: من بیشتر دوس دارم درختا صاف باشن! :n02::n01:
با سپاس
سلامنقل قول:
ممکن هست ریشه ها آسیب دیده باشن یا قسمتی که درخت رو منتقل کردین بستر آهکی داره امکان جذب آب و مواد غذایی رو نداره میزان آبیاری هم باید منظم و مناسب باشه ولی چون اشاره
کردین به پژمرده شدن چند تا درخت دیگه که تو این محل کاشتین احتمالا مشکل خاک هست ..منظورتون از ریشه نداشت چیه ؟
این درخت های جدید هم کنار درخت توتی که الان پژمرده شده کاشتین ؟
اگر اینطور هست مطمئن باشین زیر خاک بستر آهکی یا گچی وجود نداشته باشه و ریشه ها قدرت نفوذ داشته باشن..اگر مشکل به خاطر آسیب دیدن ریشه ها بر اثر جا به جایی و ایجاد تنش آبی
برای درخت بوده مشکل بعد از ترمیم ریشه ها حل میشه، کاشتن نباید عمیق باشه و آبیاری هم بیش از حد یا کمتر از حد نباید باشه ..
درباره انجیر اون قسمتی که زدین نابودش کردین :n26:مریستم انتهای و مرکز رشد طولی ساقه درخت بوده، این قسمت مقدار زیادی هورمون اکسین (رشد) تولید می کنـه، می تـونید بـرای اینکـه
این قسمت رو وادار به رشد کنید از هورمون های اکسین که در بازار به فروش می رسه استفاده کنید.
منظورم از نداشتن ریشه یه چند تا شاخه رو از یه چندتا درخت که در حال رشد بود بریدم آوردم کاشتم همین! :n02: یکم رشد کردن و برگاش پژمرده شد. فکر کنم به خاطر نداشتن ریشه باید باشه دیگه. از یکی که پرسیدم میگفت اینی که از درخت بریدی آوردی توش قبلا آب و هواش بوده و یکم رشد کرده الانم پژمرده شده! :n02:نقل قول:
آبیاری باید چطوری باشه؟ من که فک کنم هر از چند هفته ای آب میدم! حوصله میخواد دیگه یا یادم میره! :n02:
اینا که پژمرده شدن رو چند متر اونورتر کاشتم دلیلشم همونی که گفتمه فک کنم. ولی عجیبه من دو تا درخت گل یکیش به اسم "شب بو" و دیگری هم یه گل دیگه فکر کنم محمدی یا گل دیگه هست که اینا هم ریشه نداشتن و دارن رشد میکنن! این کلا چندین متر از اون درختها دوره خاک اونجا هم با خاک اونجا فکر کنم فرق میکنه. :n02:
کاشتن باید چند سانت باشه؟
هورمون های اکسین هزینش چنده؟ و باید برم بگم هورمون اکسین بدین؟ و تو چه مغازه ای میتونم پیدا کنم؟ مغازه درخت که فکر کنم نداریم ! :n13: :n02:
حالا به غیر اینا اونایی که پژمرده شدن به نظرتون سال بعد درست میشن؟ :n13:
قلمه ای که تو خاک می کارین باید حداقل 6-7 تا جوانه داشته باشه (قلمه با طول 30 تا 40 سانتی متر)و موقع کاشت هم همه برگ ها به جز 2-3 برگ انتهایی نگه داشته بشه تا انرژی و تواننقل قول:
کافی برای ریشه دهی رو داشته باشه ..
توت از نظر آبیاری پر نیاز هست و نهال جوان نیاز بیشتری به آب داره در هفته باید 1 تا 2 بار آبیاری بشن ولی به تدریج که درخت مسن تر شد میزان آبیاری کمتر میشه در درختان مسن حداقل
هر 10 تا 15 روز یک بار باید آبیاری شن... ممکن هست خاک برای ریشه دهی درختچه هایی که گفتین مساعد بوده و پژمرده نشدن و به رشدشون ادامه دادن یا قلمه ای که ازشون گرفتـه
شده مناسب بوده و سریع ریشه دادن ..گودالی که برای کاشت نهال در نظر گرفته میشه باید 2 تا 3 برابر حجم ریشه باشه که قلمه شما ریشه نداده باید در سطح باشه که آب رو جذب کنه در
عین حال در بستری که کاشته شده محکم قرار بگیره ..
اکسینهای مصنوعی اسید -نفتالین- استیک، اسید ایندول -۳- بوتیریک، اسید ۲-۴-در کلرو فنواکسی استیک، اسید نفتاکسی استیک و اسید تریو یدوبنزوئیک هستن البته برای خرید بگین
هورمون رشد یا اکسین برای خرید به فروشگاه گل و گیاه و گل فروشی برین یا فروشگاههایی که لوازم باغبانی می فروشن یا گل خونه ها .اگر ریـشه تشـکیل بشه و آبیـاری منـظم باشه +
خـاک مناسـب رشدش باشه سال بعد درست می شه..
درباره هزینه اطلاعی ندارم
جابه جایی هر درخت باید با حوصله انجام بشه و درخت هایی که تو بستر اصلی رشد میکنند بعد یکی دوسال دیگه به سختی جابه جا میشند چون معمولا چندبرابر خود درخت ریشه تو خاک رشد کرده و برا جابه جایی باید درخت درست حسابی هرس بشه و حداکثر ریشه همراه تارهای کشنده یا همون ریشه های مثل مو از خاک خارج بشند و تا عمق قبلی کاشته بشه وحتما باید در فصل زمستان یا اواخر پائیز این کار رو انجام بدید.الان هم به احتمال 99% درخت خشکیده.برا برسی چنتا خراش کوچیک رو پوست درخت بنداز اگه سبز باشه متوجه میشی.انجیرت رو یه عکس ازش بزار تا بگم چیکارش کنی.اندازه فقط یک بیل خاک رو زیر و رو کن وعکسش رو هم بزار.
اگه سبز باشه یعنی خشکیده؟! رنگ دیگه باشه چی؟نقل قول:
منظورت رو اونجا نفهمیدم که گفتی: "اندازه فقط یک بیل خاک رو زیر و رو کن وعکسش رو هم بزار." یعنی کجا رو زیر رو کنم؟ درخت انجیر رو؟ چرا ؟ این که در حال رشده! :n02: یا من اشتب میگم؟ یکم دقیق تر بگو.
عکس هم از درخت انجیر بگیرم تا ببینی چطوری میتونم بالاشو رشد بدم؟
اوکی.
کاش سریعتر میومدی قبل شب شدن یه عکس آپ میکردم. :n02:
یکم سرچ کنید گیر میاد :n02:کلی شرکت وارد کننده هورمون های گیاهی سراسر ایران هست عجیبه شما این حرف رو می زنید...نقل قول:
هورمون اکسین گیر نمیاد اگه هم باشه قیمتش برابر با محصولی هست که درخت در طول عمرش خواهد داد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هورمون اکسین به صورت پودری راحت میشه حتی از طریق نت هم پیدا کرد ولی ممکن هست برای کسی که فقط یه درخت داره
صرفه اقتصادی نداشته باشه ولی اینطورم نیست قیمتش برابر محصول یه درخت در طول عمرش باشه:n02:
خانم ما بی تقصیریم نوشتیم ولی تا اومدیم حدف کنیم اینترنتم قطع شد و لو رفت :38:
درسته گیر میاد ولی خیلی گرونه اگه فردا وقت کردم میپرسم جنس مرغوب قیمتش رو میگم.
خوب اگه سبز باشه که گیاهت سبزه:18:نقل قول:
عکس از خاک میخوام تا ببینم خاک جطوره.یه عکس هم از انجیر تا بگم چجوری هرسش کنی تا صاف بره بالا
خوب گفتی اگه سبز باشه متوجه میشی منم فک کردم سبز باشه خشک شده! :n02:نقل قول:
انجیر که نگفتم کجه گفتم بالاش قبلا به طور اتفاقی بریده شد دیگه اونجاش رشد نداره و داره از پایینش در میاد که قشنگ نشده ! حالا عکس میگیریم ببینی. یکی که گفت دیگه بالاش رشد نمیکنه اونجارو ببر اونی که داره میاد بالا رو بزار باشه!
اصلا میخواین از درختایی که کاشتم عکس بدم؟ :n02:
عزیز منم که نگفتم کجه:37:
اگه در درخت انجیر یا هر درخت دیگه سرشاخه یا همون مریستم انتهایی قطع بشه دیگه رشد طولی نخواهید داشت و تمام انرزی جذب شده توسط ریشه صرف پاجوش و تولید جوانه های خفته رو ساقه میشه وتا زمانی که نتونید این جوشها رو کنترل کنید رشد طولی نخواهید داشت
سلام ghaioom
من خیلی کلی به توصیحات دوستان نگاه کردم، و لارم دونستم بگم که بهتره شما قلمه رو تو ماسه بادی بکارین و حتما برگدار باشن و ضمنا بهتره خیلی طول قلمه رو بزرگ نگیرین یه قلمه با سه گره تهیه کنید و تو ماسه بادی بکارید و نکته دیگه اینکه خوبه که شما روزی چند بار روی قلمه اب اسپری کنید ، چون تو دنیا در سطح تجاری معمولا برای تکثیر قلمه ها از سیستم میست استفاده میکنند که بطور اتوماتیک فرضا هر چند ساعت ، بسته فصل سال ابپاشی روی قلمه ها صورت میگره تا قلمه ها خشک نشن و این به ریشه زایی و ماندگاری قلمه کمک میکنه. زخم زنی ته قلمه هم میتونه به ریشه زایی اون کمک کنه
اینم برا اون دوستمون که میگفت از خاک و درخت انجیر عکس بزار. یکی از عکسها مربوط به درخت گلابی هست که گفتم پژمرده شده برگاش. اون خیلی بزرگ کاشتم به گفته دوستان باید نصفشو میکاشتم انگار! :n02: و کنارشم چوب گذاشتم و بستم بهش تا صاف بشه چون کج وا میساد! دی
درخت انجیر هم مطابق شکل از یه سمتش در اومده من دوست داشتم از بالاش در بیاد که تو پستهای قبل گفتم از بالاش در اومد سال قبل ولی به طور اتفاقی زمستون اونجاش کنده شد!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در ضمن تو باغچه علف های هرز روییده که دارم کل باغچه رو با بیل شخم میزنم تو عکس معلومه! :n02:
بعدشم درخت انجیر بزرگ هم داشتیم تو عکس معلومه که به خاطر هی بزرگ شدن شاخه ها و تک فصلی بودن کلا همشو بریدیم درخت انجیر دو فصلی کاشتم که هم بزرگ نمیشه خیلی مثل تک فصلی و هم جای زیادی نمیگیره. :n02:
میگم این انجیر تک فصلیه رشد میکنه تو عکس راحت معلومه چطوری خشکش کنم؟ یه چند جای دیگه هم تو حیاط اینجوری شده.
اینو داشت یادم میرفت که گفته بودی یکم خراش بده درخت رو ببینی سبز هست یا نه که دیدم سبز نبود فقط پوستشو میکندم پوستش سبز بود اصلا بیشتر درختها اینطوری بودن!
علیک سلامنقل قول:
ماسه بادی کجا پیدا میشه و قیمتش؟
با سه گره یعنی چی؟
زخم زنی ته قلمه منظورت بالاشه؟
در کل من الان بیشتر علاقه مند شدم به کاشتن و نگاه داری درختان! :n02::n19: قبلا اینطوری نبودم که!
عکسهای خوبی گذاشتی
کلوخه باغچه میگه که خاک خیس بوده وشما خاک رو زیرو رو کردید که کار اشتباهیه وبهتره بزارید نم خاک بیاد وبعد این کار رو بکنید.
مواد الی خاک کمه بهتره کود رو رو الفها بریزید و خاک رو زیرو رو کنید
انجیر رو از نیم سانت بالای شاخه رشد کرده و دقیقا مایل روی الگوی قرمز در روی عکس ببر
برا اون انجیر که میخوای بخشکه محلی که تولید جوانه میکنه رو پیدا کن و اول جوانه ها رو از بین ببر و یه مقدار گازوئیل بریز روش.
اون درخت هم شاید بهش تنش وارد شده وبه طور موقتی فعالیتش قطع شده باشه بهتره یه عکس کلوزاپ از قسمتی که مجدد خراش داده باشی بزار تا بهت بگم.
این همه علف هرز هم بهتره از بین ببرین چون اصلا اجازه نمی دن گیاه اصلیتون مواد غذایی دریافت کنه ....
باید اجازه بدین خاک با مواد غذایی در اختیار گیاه اصلی قرار بگیره تا زمانی که این علف هرز ها هستن انرژی و
مواد غذایی خاک صرف رشد علف هرز می شه چون علف هرز ها فوق العاده مقاوم هستن شاید اندام هوایی
کوچکی داشته باشن ولی اندام زیر زمینی که دارن و ریشه های قوی که دارن مانع از جذب آب و املاح به وسیله
گیاه اصلی میشه .. بعد از اون خاک رو حتما با کود تقویت کنید
کلوخه باغچه چیه؟نقل قول:
یه چی بگم: هر چی میگین طوری بگین که ما بفهمیم. ما که باغبان نیستیم! :n02:
خیس بودن خاک از بارون اومدنه. چون وقتی بارون بیاد تو باغچه زیاد آب جمع میشه!
کود چنده حالا؟ :n02:
انگار باید انجیر رو همینکارو کنم خواستم بالاشو رشد بدم که انگار نمیشه! گفتین که میشه ولی موادش گفتین گرونه !:n02:
داش گازوئیل که نداریم نفت میشه دیگه؟ D:
عکس از کدوم درخت؟ گلابی ؟ توت؟ :n02: کلوزاپ چیه اصن؟ ! :n02:
میگم توت فرنگی میتونم بکارم اینورا؟ همه جا پیدا میشه درختش؟
ببخشید خیلی سوال میکنما! دی
ویرایش:
اسم این درخت رو نمیدونم دقیق:
کاجه؟ اینم این شکلی شده رنگش پریده! :دی / اینم ریشه نداشت از درخت بریدم کاشتمش.
اینم عکسهایی که میخواستی خراش دادم و از نزدیک گرفتم:
این مال گلابیه:
اینم مال توت:
این دو تا عکس چه درختیه به نظرتون؟ به نظر من که توته.
و توت دو تا درخت میوه دار داره؟ یکی سفید و قرمز؟ کدومش خوبه؟ فرقی نمیکنه؟
اینم درخت گلی که گفته بودم:
چند جای مختلف از این کاشتم فقط این رشد کرد. فکر کنم سریعتر هم رشد کرد :دی / روز به روزم داره برگاش زیاد میشه. قلمه کوچیکی هم هستش :دی
این یکی هم مال گل شب بو هست که دیر رشد کرد خودمم دیر فکر کنم کاشتم. داشتم نا امید میشدم که اینم نمیخواد رشد کنه که بعدا دیدم برگاش داره در میاد! :دی
ای بابا جواب نمیدین من هی ویرایش میکنم! :دی
الانم ویرایش دارم میکنم.
میگم این درختای پرتقال انگار میگن 7 - 8 سال بعد میوه میده؟ منم واسه همین حال نمیکنم بکارمش! :دی
یکی دو جا هم خودش رشد کرده خیلی کوچیکه. به نظرتون بکارمش یا نه؟ :n13:
من میخوام درخت توت سفید و قرمز رو یا کنار هم بکارم یا پیوند بزنم. چطوره؟ چون نمیخوام جای زیادی بگیره و هر دو رو از هم جدا بکارم :دی
پیوند زنی رو که بلد نیستم کنار هم بکارم فکر کنم خوب باشه؟ حالا نظر شما مهمه.
کلوخه باغچه چیه؟
یه چی بگم: هر چی میگین طوری بگین که ما بفهمیم. ما که باغبان نیستیم! :n02:
دوست عزیز من با غلمبه حرف زدن و استفاده از اصطلاحات تخصصی مخالفم و تا بتونم توضیح هرچند مختصر میدم ولی باور کن بچه سه ساله هم معنی کلوخ رو میدونه
معنی کلوخ (گل خشک و گوله ) شده است میتونی به فرهنگ دهخدا مراجعه کنید
خیس بودن خاک از بارون اومدنه. چون وقتی بارون بیاد تو باغچه زیاد آب جمع میشه!
کود چنده حالا؟ :n02:
کود بستگی داره چی باشه ورمی کمپوست الان 500 وکود مرغ اصلاح شده 700 کود دامی 100 و کمپوست گیاهی 300
انگار باید انجیر رو همینکارو کنم خواستم بالاشو رشد بدم که انگار نمیشه! گفتین که میشه ولی موادش گفتین گرونه !:n02:
شاخه شما خشک شده از فکر هورمون بیا بیرون وسریع کاری رو که گفتم بکن.
داش گازوئیل که نداریم نفت میشه دیگه؟ D:
من نفت رو امتحان نکردم شما اینکار رو بکن
عکس از کدوم درخت؟ گلابی ؟ توت؟ :n02: کلوزاپ چیه اصن؟ ! :n02:
میگم توت فرنگی میتونم بکارم اینورا؟ همه جا پیدا میشه درختش؟
کجا هستید؟اب وهوا؟
ببخشید خیلی سوال میکنما! دی
ویرایش:
اسم این درخت رو نمیدونم دقیق:
کاجه؟ اینم این شکلی شده رنگش پریده! :دی / اینم ریشه نداشت از درخت بریدم کاشتمش.
اینم عکسهایی که میخواستی خراش دادم و از نزدیک گرفتم:
این مال گلابیه:
این سبز هست
اینم مال توت:
اینم سبز هست
این دو تا عکس چه درختیه به نظرتون؟ به نظر من که توته.
اینا توت هستند و از ریشه هایی که در زیر خاک هستند رشد کردن میتونی از همینا مراقبت کنی و تا دو سه سال دیگه یه درخت قوی و بزرگ توت خواهی داشت این توت هرچند بدون پیونده وبیا درخت نر هست ولی خیلی خوب میشه.بعدا میتونی به یه نفر بگی بیاد برات پیوند بزنه.
و توت دو تا درخت میوه دار داره؟ یکی سفید و قرمز؟ کدومش خوبه؟ فرقی نمیکنه؟
باید ببین محصول کدومش از لحاظ کمی و کیفی بهتره
اینم درخت گلی که گفته بودم:
چند جای مختلف از این کاشتم فقط این رشد کرد. فکر کنم سریعتر هم رشد کرد :دی / روز به روزم داره برگاش زیاد میشه. قلمه کوچیکی هم هستش :دی
این رز هست و باید قسمت خشکش رو بچینی ازش مراقبت کن خوشجل میشه
این یکی هم مال گل شب بو هست که دیر رشد کرد خودمم دیر فکر کنم کاشتم. داشتم نا امید میشدم که اینم نمیخواد رشد کنه که بعدا دیدم برگاش داره در میاد! :دی
دوست عیز فکر کنم این محبوبه شب باشه به هرحال قسمت خشک رو بچین والا همین قسمت سبز هم خشک میشه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ای بابا جواب نمیدین من هی ویرایش میکنم! :دی
الانم ویرایش دارم میکنم.
میگم این درختای پرتقال انگار میگن 7 - 8 سال بعد میوه میده؟ منم واسه همین حال نمیکنم بکارمش! :دی
یکی دو جا هم خودش رشد کرده خیلی کوچیکه. به نظرتون بکارمش یا نه؟ :n13:
فکر نکنم این طور باشه بازم تحقیق کن.اونایی که خودش سبز شده نرک هستند و بعدا اگه میوش خوب نبود میتونی یه نفر بیاری پیوندش کنی
من میخوام درخت توت سفید و قرمز رو یا کنار هم بکارم یا پیوند بزنم. چطوره؟ چون نمیخوام جای زیادی بگیره و هر دو رو از هم جدا بکارم :دی
پیوند زنی رو که بلد نیستم کنار هم بکارم فکر کنم خوب باشه؟ حالا نظر شما مهمه.
تو منطقه خودد از کشاورزای قدیمی سوال کن حتما شخصی هست که بتونه پیوند بزنه.برا پیوند باید از درخت یک جوش یا جوانه که دوسال رشد کرده ودر پایین درخت هست رو در نطر بگیری و روش پیوند انجام بدی.اگر هم میخوایی کنار هم بکاری برحسب رشد طولی درخت اولی باید درخت دوم فاصله داشته باشه دلیلش رو قبلا گفتم چون درخت توت چندبرابر رشد خودش ریشه هاش در سطح زمین توسعه پیدا میکنه و میتونه برا درخت جدید مزاحمت ایجاد کنه.
داش کاش جوابت رو به صورت کد میزاشتی مثلا:
گلستان - متغیر :دیکد:کجا هستید؟اب وهوا؟
اینجوری هم قاطی نمیشه هم قشنگ از اب در میاد :n02:
اینارو میخوام ببرم باغچه کنار هم بزارم. چطوره به نظرت؟کد:اینا توت هستند و از ریشه هایی که در زیر خاک هستند رشد کردن میتونی از همینا مراقبت کنی و تا دو سه سال دیگه یه درخت قوی و بزرگ توت خواهی داشت این توت هرچند بدون پیونده وبیا درخت نر هست ولی خیلی خوب میشه.بعدا میتونی به یه نفر بگی بیاد برات پیوند بزنه.
اگه اون درخت توت بزرگه در نیاد اینارو میزارم اگه در بیاد چون درخت توت زیاد میشه باید این کوچیکارو بردارم.
چه فرقی با گل شب بو داره؟کد:دوست عیز فکر کنم این محبوبه شب باشه
اگه گلستان هستید بهترین اب و هوای کشورمون رو دارید و حیف هست که ازش استفاده نکنید شما اکثر گیاهان رو میتونید بکارید همینطور توت فرنگی و درخت نیست باید نشا بخری و بکاری فقط هرچه زودتر باید بکاری و الا دور میشه.
براجابه جایی تا جایی که میتونی ریشه ها رو سالم در بیار
شب بو نهایتا دو ماه بیشتر گل نداره و یکساله هست ولی محبوبه تابستان و بهار گل داره وچندساله است و جفتشون شبها معطر هستند
فک کنم اینجا بهش میگن نیشه! :دینقل قول:
باید نشا بخری
ها نه فک کنم بهش میگن نیشا و جوری تلفظ میکنن که شبیه نیشه میشه :دی
میگم این محبوبه تو عکس دیدی بعد چه مدت دیگه به نظرت گل بده؟
در ضمن هر چی درخت کوچیک بود تو حیاط بردم باغچه کاشتم. یکی پرتقال و دیگری همون توت.
بعدشم نعناع هم کاشتم اونم نیشه اش رو، که یه جا در اومده بود آوردم کاشتم :n02:
گوجه هم از اون کوچیکاش اونم نیشه اش رو اوردم کاشتم چند روز پیش بود.
دوستم که میگفت بزرگش به درد نمیخوره میخوره زمین سیاه میشه این کوچیکا خوبن.
خربزه هم دانه هاشو هم کاشتم.
در ضمن تو پست قبلی به اشتباهی گفتم کد رو بزن. باید متنا رو کپی کنی بعد دکمه نقل قول رو بزنی. تو همین قسمت ابزار ها هست موقع پست دادن. به اسم "QUOTE"
اینجوری قشنگتر میشه. کد مال لینک هست. نقل قول مال متن نوشتن.
موفق باشی.
هنوزم یکم باید چیزای دیگه بکارم یکم جا هست :دی
چطوری میتونم بفهمم درخت توتی که هنوز میوه نداده میوش سفیده یا قرمز؟
میگم به نظرت درخت گلابی که قلمش رو بزرگ کاشتم از پایینش ببرم کوچیکترش کنم؟ :دی
لحجه قشنگی دارید.البته احتمالش هست اون محبوبه نباشه چون برگش شبیه به سیب و گلابی هم هست به هرحال خیلی ضعیفه اول خشکش رو بچین وبعد تقویتش کن.
برا تشخیص نوع میوه از کشاورزای با تجربه اطرافتون کمک بگیر شاید از رو برگ بفهمن.
عزیز باید همیشه بین ریشه و قسمت هوایی گیاهی که میکاری تناسب باشه یعنی اگه ریشه دار بود قسمت هوایی یکم بزرگ هم بزرگ باشه مشکلی پیش نمیاد ولی اگه یه قلمه بزنی که ریشه دار نباشه قسمتی که از خاک بیرون هسست رو باید کم بگیری مثلا 10تا20 سانت
لحجش به خاطر اینه که ما فارس نیستیم ترکمن هستیم! :دینقل قول:
پدرم میگه فارسا بهش میگن نشا. ما میگیم نیشه :دی
نه سیب یا گلابی به هیچ وجه نیست چون من از جایی گرفت که میگفت گل شب بود هست از شاخش بریدم گرفتم قلمه هست این.
حالا شما گفتی محبوبه هست که تو نت سرچ کردم عکساشو دیدم برگاش شبیه به این بود.
تقویت چطوری بکنم؟ خشکش رو چیدم.
امروز هم به یکی گفتم نیشه ی درخت توت فرنگی و بادمجان رو بیاره از بازار بکاریم. :دی
چون داشت میرفت شهر گفتم بیار.
به نظرت دیگه چی بکارم؟ دی
و نگفتی الان اون درخت گلابی ای که با قلمه کاشتم رو کوچیک تر کنم به نظرت؟ از پایین یا بالا؟
ویرایش:
انگار وقت توت فرنگی تموم شده و تو بازار نبوده! اه
:
دیروز نشای بادمجان رو کاشتیم نمیدونم از دیروز چرا حالت افتادگی داره!
فکر کنم از گرمی هواست؟ یکی دیگه هم کاشت با من مال اون جای دیگس مال اونم اینطوریه!
میگم به این بادمجان مثلا یا دانه هایی که میکارم واسه گیاهان میوه ای تو یک روز یه بار آب بدم کافیه؟
توی قلمه هایی که میگیرید اگر بخشی از گیاه اصلی رو گیاهتون باشه احتمال زودتر ریشه دادنش بیشتر هست
چند نوع قلمه داریم.که امیدوارم آشنایی داشته باشین با روشها
ببخشید دیر جواب میدمنقل قول:
ماسه بادی نمیدونم چون ما تو شمالیم کنار رودخونه میشه راحت تهیه کرد:n01:
سه گره یعنی سه تا جوانه روش باشه
برای زخم زنی ته قلمه یعنی اون قسمتی که توی خاک قرار میگیره رو باید با یه فرضا قیچی باغبانی یا چاقو تهشو یه شکاف 4-5 میلی متری ایجاد کنید یا اینکه یکم از پوست اطراف ته قلمه رو با قیچی بکنید
خوشحالم که علاقه مند شدید
امیدوارم موفق باشید
کد:اینم اینجوری که دوست داشتی
خوب میتونی از همون کودهایی که گفتم استفاده کنی.برا درختای کوچیک 5 کیلو بریز اطرافش و با بیل زیرو رو کن ودرختای بزرگتر رو بیشتر بریز.از کودهایی که گفتم به غیر از کود مرغ بقیه رو الان میتونی مصرف کنی.کد:تقویت چطوری بکنم؟ خشکش رو چیدم
میتونی بذر سبزیجات مثل ریحون.تربچه.تلخون بخری وبکاری یا بزنی تو کار گل وگیاه مثل شمدونی-ناز افتابی ویاس یخی و یا اطلسی ویه گیاه که همین چند روز پیش از تهران برام فرستادن به اسم لوفا که سرچ کنی پیداش میکنی تو شمال هم زیاد کشت میشه و میوش خواص دارویی داره.کد:به نظرت دیگه چی بکارم؟
تو عکسی که گذاشتی ارتفاع مشخص نیست و من نمیدونم چقدراز قلمه شما سبزه .ببین اگه تمام قسمت هاش سبز مونده دست بهش نزن و با همون کود تقویتش کن کم کم راه میفته.کد:و نگفتی الان اون درخت گلابی ای که با قلمه کاشتم رو کوچیک تر کنم به نظرت؟ از پایین یا بالا؟
درسته.سعی کن نهال رو با خاکش منتقل کنی وفاصله زمانی هم بین جابه جایی باید کم باشه تاریشه خشک نشه.پیشنهاد من برا شما بعداز چند روز از کاشت که هر روز اب داده بودید این زمان رو به 3 روز افزایش بده چون اونجا رطوبت بالاست.کد:دیروز نشای بادمجان رو کاشتیم نمیدونم از دیروز چرا حالت افتادگی داره!
فکر کنم از گرمی هواست؟ یکی دیگه هم کاشت با من مال اون جای دیگس مال اونم اینطوریه!
میگم به این بادمجان مثلا یا دانه هایی که میکارم واسه گیاهان میوه ای تو یک روز یه بار آب بدم کافیه؟
سلام دوستان
کسی میتونه راهنمایی کنه که آب و هوای اطراف تهران (مناطق سردتر) پذیرای کاشت درخت انجیلی یا عنبر سائل هست یا نه؟
به دنبال کاشت دیواره ای هستم که رخ پاییزی خوبی داشته باشه (برای آینده ای با ارتفاع 6-7 متر) اگر درخت دیگری میشناسید که ارتفاع مناسب و سایه دار باشه و مشخصات پاییز هم مثل موردی که عرض کردم داشته باشه راهنمایی بفرمایید.
ضمنا خاک باغ هم لومی - شنی هست.البته نسبت شنی کمتره.زه کشی مناسبی هم داره.از نظر نور هم کاملا آفتابی هست محیطی که برای کاشت این درختها میخوام اما زمستان سردی داره.
داش گفتم با کد نقل قول جواب بده تا قشنگ تر بشه پست قبل نه قبلترش رو دقت نکردی مگه؟ :دی
با کد یه جوری میشه . این کد به درد لینکها میخوره. نه متن.
خوب کودایی که گفتی خیلی گرون بود ! دینقل قول:
خوب میتونی از همون کودهایی که گفتم استفاده کنی.برا درختای کوچیک 5 کیلو بریز اطرافش و با بیل زیرو رو کن ودرختای بزرگتر رو بیشتر بریز.از کودهایی که گفتم به غیر از کود مرغ بقیه رو الان میتونی مصرف کنی.
فکر کنم اینم یه جور کود میشه که اینجا از مدفوع گاو استفاده میکنن میریزن زمین های کشاورزی بعد شخم میزنن!؟ :n02:
منم دارم همینکارو میکنم. دی
میگم با اینکه چند تا از درختان الان رشد نمیکنن به نظرت بازم آب بدم بهشون؟
در ضمن تو کدوم ماه پیوند بزنم درخت رو؟
بعدشم باید از چسب چوب برای پیوند زدن باید استفاده کرد؟ یا مثل عکس زیر انجام بدیم بسه؟
این خلاصه ترین پیوند زنی با عکس هست. :دی
اینقد دربارش متن نوشتن. همین یه عکس خودش کفایت میکنه دی
من مثلا میخوام دانه هندونه بکارم. دانش تازه هست و از هندونه در آوردم. حالا برای کاشت لازمه زیر نور آفتاب خشکش کنم؟ اگه آره چند روز بزارم زیر نور؟
سلامنقل قول:
درخت انجیلی بیشتر مخصوص مناطقی با آب و هوای مدیترانه ای و معتدل هست و نیمه سایه رو می پسنده ولی عنبر سائل شرایط نامساعد محیطی مقاومت بیشتری داره ..
-افرای سیاه یا افرای زبان گنجشکی ارتفاع 10-20 متر آب و هوای گرم و سرد و خشک و نیمه خشک رو تحمل می کنه در مناطق معتدل و مرطوب ناموزون و شکننده هست .....
مناسب برای خاک های لومی با زه کش مناسب در مقابل نور مستقیم خورشید مقاوم ولی در برابر باد شدید حساس هست
-افرای برگ پنجه ای (افرای ژاپنی) که ارتفاع 3-7 متر داره و نیاز به خاک لومی با هوموس زیاد و زه کش مناسب داره این درخت هم سایه پسند هست و باید در مقابل باد محفوظ باشه
.در ضمن گرما وسرما رو خوب تحمل می کنه
-افرای چناری یا کرکف هم آفتابی تا نیم سایه با خاک سبک که زهکش مناسب دارن و مرطوب هستن رو می پسنده البته ارتفاع زیادی داره (20-30 متر)
-افرای خاکستری و افرای قرمز هم گزینه های دیگه هستن که افرای خاکستری تابش مستقیم نور خورشید رو تحمل می کنه سایه رو هم می پسنده ارتفاع این درخت 18-30 هست
-افرای قرمز گرما و سرمای معتدل رو تحمل می کنه ولی گرما خشک رو نمی تونه تحمل کنه ارتفاع درخت 15-30 هست
-زغال اخته یا ال نسبت به سرما و گرما مقاوم هست ولی بهترین رشد رو در مناطق سرد داره ارتفاع 3- 9 متر و خاک های مرطوب و قلیایی رو بیشتر می پسنده
-درخت توس یا غان ارتفاع 15-25 متر خاک لومی ، شنی یا ماسه ای که مرطوب و خوب زه کشی شده باشه رو می پسنده دمای مناسب برای رشد هم 8- تا 16 درجه سانتی گراد هست
در سایه رشد نمی کنه و بهترین حالت رشد در آفتاب هست تحمل بادهای قوی رو داره وبه خصوص در فصل های گرم نیاز به آبیاری داره( به علت سطحی بودن ریشه ها)
-راش هم خزان کنندس و آب و هوای مرطوب و سرد رو می پسنده (نهال های جوان در مقابل سرما حساس هستن)برای خاک هم نیاز به هموس و مواد معدنی زیاد داره و سایه پند است
ممنون از جواب کامل شما دوست عزیزنقل قول:
فقط چند تا سوال دیگه :
1- خاک موجود باغچه خاک مرطوبی نیست اما آب در دسترس هست.آیا با زمان های آبیاری بیشتر و مرطوب نگه داشتن خاک نیاز درختانی مثل افرا را میشه تامین کرد؟
2- کدام یک از درختان که با شرایط خاک و هوای مورد نظرم سازگاره، دارای سرعت رشد بیشتری هست؟مخصوصا رشد چتری تا عمودی؟
متاسفانه اکثر نهالستان هایی که اطراف منطقه ما هست اصلا نهال های درختانی مثل عنبر سائل یا افرا و توس را ندارند و بعضا حتی نمیشناسند!اما تا دلتون بخواد تبریزی و توت کاتوزا دارند.که اصلا درخت های مورد نظر من نیست.آیا جایی را میشناسید که بشه نهال گلدانی درخت های اشاره شده شما را تهیه کرد؟
باز هم سپاس از شما.
خواهش می کنمنقل قول:
1- در کنار حفظ منابع آبی برای حفظ رطوبت خاک روش های مختلفی وجود داره مثلا شما می تونید از کود دامی برای حفظ رطوبت در کنار تقویت مواد غذایی خاک استفاده کنید.
2-افرای سیاه و افرای چناری سریع الرشد هستند عکس این دو نوع افرا رو می تونید تو گوگـل سرچ کنـید به صورت عمـودی رشـد می کنند و تا حـدودی چتری هم هسـتند
آب و هوای منطقه شما فکر می کنم نیمه خشک و اینطور که گفتین سرد هست افراها فکر میکنم بهترین گزینه باشن و خاک مورد نیازشون هم مطابق نوع خاکی هست که
باغچه شما داره
تو تهران یا اطراف تهران گلخانه ها یا فروشگاههای گل و گیاه فکر میکنم بتونین پیدا کنید یا به گلخونه یا نمایشگاه دایمی گل و گیاه که تو سطح شهر هست می تونید سفارش
بیدن براتون تهیه کنن...
این پیوند به (اسکنه ای) معروفه وباید پوست درخت پایه و پیوند دقیقا رو هم منطبق بشه وهیچ ذره گردوغبار نباید بینشون باشه و قطر پیوند وپایه باید برابر باشه و زبانه هم دقیقا اندازه شکافف باید باشه وبعد که روی هم منطبق شد باید روش چسب یا با پلاستیک بپوشونید.زمان پیوند بستگی به نوع درخت و نوع پیوند داره.مثلا همین نوع پیوند موقع خواب درخت مثلا اواخر زمستان زده میشه که احتمال گرفتنش بالاست اما اگه الان اونجا هوا زیز 25 باشه وشیره گیاهی زیر پوست جریان داشته باشه به احتمال ضعیف جواب بده.پیوند چند نوع هست پیوند تی یا شکمی-نیام-زبانه ای و... یا مثلا پیوند شکمی اوایل بهار و اواخر تابستان خوب جواب میده.اینجا که دیگه پیوند نمیزنن تا بره تو شهریور به احتمال زیاد اونجا هم دیر شده:13:نقل قول:
شما اگه بخوای از روی این عکس پیوند بزنی که باید بگم شرمنده:13: ولی اگه در موردش مطلب خوندی و همه چیز رو متوجه شدی ویا رفتی پیش یه شخصی که کارش تولید درخته ودیدی چطور پیوند میزنه که البته اونا اکثرا شکمی میزنن انوقت خودت بزن البته شاید بگی کی میره این همه راه رو :45:و بعد شروع کنی خودت پیوند بزنی تازه میشه مثل همون درخت توت که الان نمیدونی سبزه یا خشکیده:46:
من یکی دو تا سوال دیگه هم کردم به اونا جواب ندادی! :n02:نقل قول:
میشه از هر پیوند یه عکس بدی؟ من که فقط این عکس رو پیدا کردم تو نت. حالا خیلی زیاد دنبال عکسا نبودم بیشتر مطلبش هست تا عکسش! دی
آخرشم نفهمیدیم کدوم ماه پیوند بزنم؟ دی!
میگم این وقت کاشت میوه جات مثلا هندونه خربزه گوجه فرنگی یا هر چی کدوم ماه بکاری بهتره؟
زما آب دادن به گیاهان و درختان چه موقعی هست تو روز؟
با درود
دوستان من امسال یک سری درخت (نزدیک به بیست یا سی گونه) کاشتم. امروز توی باغ دیدم که ملخ وجود داره و کم هم نبودن. حالا می خواستم بدونم این یک خطر به شمار میاد؟ اگر به شمار میاد باید چگونه اونها رو از میون برد؟
همچنین پرسش دیگری که داشتم اینه که علف های هرز + خار که سراسر باغ رو فراگرفته باید چکار کرد؟
یکی از دوستان می گفت اگر برای نمونه توی اردیبهشت که همه ی تخم های علف ها رشد کردن زمین رو شخم بزنی از میون می رن.
از دید شما این کار بهتر هست یا اینکه سم بگیرم و ...؟
اگر سم رو پیشنهاد می کنید اگر شدنی هست روش کار رو هم بگید
با سپاس
يه سوال فني داشتم (اگه خيلي با قوانين در تضاده مديران عزيز حذف كنن پست رو ) :n02:
امكان كشت " گياه شاهدانه " توي شمال ايران هست ....؟ من شنيدم هر جا ذرت رشد كنه اينم ماشالله رشدش خوبه ...اينجا هم كه پر ذرت
كلا گياه دوست داشتني مي باشد ..ميخوام چند تا دونه بكارم واس خوشگلي :n02:
سلام
تو این پست درباره امکان کاشت شاهدانه توضیح داده شده :
دوستان من می خواستم در میون درخت های سروی که گرداگرد باغ کاشتم گل خرزهره بکارم.
اگر بخوام به گونه ی قلمه این گل رو بکارم چه زمانی باید این کارو بکنم و روشش چیه؟
همچنین می خواستم بدونم آیا گل خرزهره برای آفت ها می تونه تله باشه و در این زمینه به درختان میوه کمک کنه؟
خرزهره رو میتونید با استفاده از قلمه نیمه خشبی تو تابستون تکثیر کنیدنقل قول: