نقل قول:وستای عزیز سلام. دلم برات تنگ شده بود. گمان کنم طراح سوال هم خودت باشی. سوال سخت و خوبی هستش:n01:نقل قول:
من چون هیچ چی سر در نیاوردم از اینترنت کپی کردم تا دوستان دیگه بتونن از این مطلب استفاده کنند. شاید به جواب برسند. مسلما انتظار امتیاز از این پست هم ندارم.
آمیزش دو یاخته نر و ماده را با یکدیگر لقاح گویند. از ترکیب هسته هاپلوئید اسپرم با هسته هاپلوئید تخمزا یک هسته دیپلوئید به نام یاخته تخم بوجود میآید. دومین اسپرم با هسته ثانویه (یاخته مادر آندوسپرم) ترکیب میشود و آندوسپرم نخستین را تشکیل میدهد. که دارای 3n کروموزوم است ترکیب همزمان دو یاخته نر ، یکی با تخمزا و دومی با یاخته مادر آندوسپرم ، را لقاح مضاعف میگویند.
تخم ، پس از تقسیمهای متوالی ، جنین کوچکی را تشکیل میدهد که در یک سوی آن گیاهک دانه بوجود میآید. یاخته آندوسپرم نخستین در همه گیاهان بافت آندوسپرم را تولید میکند. این بافت در تغذیه گیاهک هنگام رشد نقش مهمی دارد. هر دانه شامل گیاهک و مقداری غذای اندوخته جهت تامین رشد آن است. آندوسپرم نخستین دارای 3n کروموزوم و در نتیجه تریپلوئید است ولی ضمن رشد جنین به مصرف آن میرسد و بدین ترتیب در تعداد کروموزوم های سایر بخشهای گیاه اثر نمیگذارد.
منبع: دانشنامه رشد