نقل قول:
دوست عزیزشماقبلاجوابتان راگرفته اید. من حقیقتابه خاطرخودت خواستم باتودرین موردصحبت کنم.
همون حرف های کلیشه ای همیشگی، چه چیزی باعث شده فکر کنید شما جواب این سوال ها رو دارید ولی دیگران نمی خواهند بدونن؟
نقل قول:
من هفده سال داشتم که به خاطرابرازعقیده ام بااسلحه تهدیدبه مرگ شدم ولی سرسوزنی کوتاه نیامدم وشایدباورنکنی کسانی که آنروزبه روی من اسلحه کشیدندامروز مراتحسین میکنند. اماهردورفتاربرایم قابل تحمل است.
تاریخ از آدم هایی که به خاطر عقیده هاشون جنگیده اند و کشته شدن کم نداره، نکنه شما فکر می کنی مشرکانی که در جنگ های صدر اسلام کشته می شدند به خاطر پول می جنگیدند؟ نخیر اونها هم دچار توهم حق بودن داشتن.
---------- Post added at 01:08 AM ---------- Previous post was at 01:07 AM ----------
راستی الان که داشتم می نوشتم "توهم حق بودن" یاد اول بحث مون افتادم که می گفتم توهم خدا و ... به ذهنم رسید که شما از اینکه آقای ریچارد داوکینز کتابی داره به اسم "توهم خدا" و اینکه من هم سعی داشتم به شما بگم خدای شما توهم است اینطور استنباط کردید که طرز تفکر من ناشی از طرز تفکر آقای داوکینز ه (با توجه به اینکه شما این اواخر بحث فرگشت رو هم پیش کشیدید فکر می کنم درست فهمیده باشم) بره همین لازم دونستم که بگم که اصولا من اون کتاب رو به فارسی نخوندم بلکه کتاب Dreams from My Father و The God Delusion رو غافل از محتوای اون و با هدف X به صورت کتاب گویا با صدای نویسنده هاشون گوش کردم.
همه اینها در حالیه که اصطلاح "توهم خدا" و "توهم حق بودن" رو من برای اولین بار به تقلید از "توهم توطئه" در یک بحث کاملا سیاسی با یک دانشجوی ... به کار بردم.
در فارسی ما به خیلی چیزها توهم می گیم و هر دو واژه Delusion و Illusion رو هم به ناچار توهم ترجمه می کنیم در انگلیسی بین دو واژه Delusion و Illusion یه فرقی هست که شاید در فارسی هم باشد ولی آنچنان ملموس نیست، به اینصورت که Illusion یک شانسی برای واقعیت داشتن دارد (فارغ از اینکه به چه چیزی تشبیه شده است) ولی Delusion کاملا نادرست است و از اساس اشتباه در نظر گرفته شده است، به نظر میاد اینکه داوکینز اسم کتاب اش رو گذاشته The God Delusion و نذاشته The God Illusion هم به همین دلیله چون داوکینز منکر خدا است و سعی در اثبات وجود نداشتن خدا داره و هیچ شانسی برای وجود خدا قائل نیست. ولی "توهم خدا" یی که من گفتم متفاوت است و شاید اوج فرق The God Delusion و توهم خدا در جواب من به sasha_h خود نمایی می کنه که گفتم:
نقل قول:
من به شما عدم وجود ماه در این نقطه خاص از آسمون گوشزد کردم امیدوارم شما بدون دلیل انگشت ات رو به طرف اونجا نشونه نگیری.
همه اینها رو گفتم و سرت رو درد آوردم که اگر بعدها بحث مشترکی شرکت کردیم با هم دچار تناقض نشیم.
---------- Post added at 01:12 AM ---------- Previous post was at 01:08 AM ----------
نقل قول:
این فقط 2مورد از گفته های شماست
من چون کم اینجا میام معمولا باید به چند صفحه قبل بر گردم تا صحبتهارو بخونم
یا مثلا در مورد عکس العمل یک انسان مذهبی در رابطه با بیماری!
منظورتون رو فهمیدم، شما فکر می کنید بدون "خواست خدا" برای فلسفه تون مشکلی پیش نمیاد.
فکر می کنم شما دچار سو برداشت شدین (البته نه از حرفهای من بلکه از حرفهای فیلسوف هایی مثل ملاصدرا) در هر صورت پاسخ سوال های این چنینی رو چه جوری میدین؟
چرا خدا انسان رو آفرید؟
نقل قول:
برای اثبات نظرم اینو میگم که حتما شنیدید که یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت است
بله، آیات قرآنی شبیه این هم حرف جعفر صادق هم وجود داره، من منکر اون آیات و این حرف ها نیستم ولی ملاصدرا یک بحثی داره به نام "شناخت شناسی" که درش هر نوع تفکر و تعقلی رو درست نمیدونه. البته یادم میاد یه جایی از بحث در مورد مقام عقل و منظور از علم و ... پرسیده بودم ولی الان پیداش نمی کنم.
بحثی داره به نام "شناخت شناسی" که درش هر نوع تفکر و تعقلی رو درست نمیدونه. البته یادم میاد یه جایی از بحث در مورد مقام عقل و منظور از علم و ... پرسیده بودم ولی الان پیداش نمی کنم.