......................
Printable View
......................
سلام دوستان عزیز
محمد هستم از چند سال قبل این تاپیک رو دنبال می کنم ولی توفیق نوشتن مطلب در این تاپیک رو نداشتم. ماشین هم ایمپالای مدل 1977 هست.
دوستان مشکلی که از ابتدای خرید داشتم اینه که اگه ماشین بیش از 48 ساعت استارت نخوروه (خصوصا در تابستان) به هیچ عنوان روشن نمیشه مگه اینه بنزین تو کاربرات بریزم. جالب اینه که حتی شیلنگ بنزین هم از کاربرات جدا کردم و جالب اینه که با استارت زدن بنزین نمی کشه.یعنی ایراد از پمپ بنزینه؟ آخه در حالات دیگه هیچ ایرادی نداره؟! لطفا دوستان راهنمایی کنند.
باسپاس
نقل قول:
جناب turboman2009
به کلوپ خودروهای آمریکایی خوش آمدید ، و تبریک بخاطر داشتن این اتومبیل واقعا زیبا.
باعث خوشحالی هست که به این کلوپ و مطالب نوشته شده توجه دارید و امیدوارم با همراهی شما و بقیه اعضاء از تجارب همدیگه نهایت استفاده را ببریم.
موردی که اشاره کردید برای من هم پیش آمده و ظاهرا این مسئله بخاطر تبخیر شدن بنزین موجود در پیاله کاربراتور هست، بخصوص در تابستان که حرارت هوا خیلی بیشتر و شدت تبخیر هم بالاتر هست.
اما اینکه با استارت زدن ، موتور روشن نشه، این مربوط به پمپ بنزین هست چون گفتید با ریختن بنزین داخل دهانه کاربراتور، ماشین روشن میشه.
بنزینی که میریزید، در واقع به نوعی حکم ساسات را بوجود میاره و باعث میشه تا ترکیب سوخت و هوا بشدت غنی وارد موتور شده و راحتتر روشن بشه.
اگر اجازه بدید بصورت مرحله ای جلو بریم تا به نتیجه برسیم:
در ابتدا باید از توان پمپ بنزین مطمئن باشید و برای این کار بعد از دو روز خاموش بودن ماشین، لوله ای که به کاربراتور وصل شده را باز کنید و داخل یک بطری آب معدنی خالی بگذارید.
یکنفر باید استارت بزنه تا شما هم دقیقا وضعیت خروج بنزین از لوله به داخل بطری را چک کنید.
در این حالت اگر با استارت زدن ، مقدار خروج شدید و مداوم بنزین از دهانه لوله دیده شد، پس پمپ بنزین سالم هست و اگر غیر از این بود، (یعنی پاشش بنزین کم و ضعیف و یا حتی بدون بیرون ریختن بنزین از دهانه لوله) نشان دهنده ضعیف یا خراب بودن پمپ بنزین هست که اینهم مسئله رایجی به حساب میاد و تنها راه حل تعویض پمپ بنزین خواهد بود.
گاهی اوقات شروع خرابی با همین علامات آغاز میشه و کم کم بیشتر شده و در ادامه حتی ممکنه پمپ توان رساندن بنزین کافی برای سرعتهای بالاتر موتور را نداشته باشه و مثلا ماشین در سرعت 80 یا 100 به بالا کم بیاره و افت توان بوجود بیاد.
این آزمایش را انجام بدید و نتیجه را اعلام کنید . خیلی ممنونم میشم اگر لطف کنید و در مورد وضعیت ماشین توضیحات بیشتر بدید و همینطور تعدادی عکس از داخل و بیرون و موتور بگذارید.
موفق باشید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام دوست خوبم همشهری هستیم ولی بنده ساکن قم هستم. سالها ماهشهر و اهواز زندگی کردم. خیلی لطف می کنید که اینقدر سریع پاسخ می دید. چشم انشاالله تست می کنم ببینم چطور میشه. نوع فیلتر بنزین در فشار بنزین و قفل گازی موثر نیست؟
ماشن هم که مدل V8 از نوع 305 و با کاربراتور دو دهنه 2gc روچستر هست.شیشه ها و قفل صندوق عقب و قفل مرکزی و صندلی جلو یک تکه در 8 جهت برقی میباشد. فرمان هم دارای بشکن و نور بالا با دسته راهنما می باشد. این ماشین ماشین سفارت استرالیا بوده و کلا مونتاژ کانادا هست و اکثر قطعاتش هم ساخت کانادا می باشد.
خرج ها و کارهایی که از 2 سال پیش که خریداری شده تا به اکنون کلا فنی بوده است. در ابتدای خرید چرخ ها بازدید شد.یکی از چرخ های عقب روغن زده بود به همین دلیل پلویس ها باز شد و پس از بررسی مشخص شد که یکی از پلوس ها کچل کرده بود و پلوس دیگر هم هر دوجای اصلی و ترمیمی بلبرینگ کچل کرده بود که با یک پلوس که جای بلبرینگ ترمیمیش سالم بود تعویض و با دو عدد بلبرینگ ترمیمی بسته شد. کارتل گیربکس باز شد و فیلتر تعویض و 5 لیتر روغن اصلی AC اضافه شد. کابراتور باز شد و پس از شست و شو سوزن شناور به دلیل استهلاک تعویض شد. ساسات کاربراتور که از نوع مکانیکی (حرارتی) می باشد غیرفعال هست. به دلیل اینکه از کمک چرخ عقب غیر استاندارد و با جوش دادن یک حلقه زیرش نصب شده بود با یک جفت کمک اصلی دلکو قرمز تعویض شد. رادیاتور که از دور اتصالات خنک کن گیربکس نشتی داشت ترمیم شد. برف پاک کن که کلا یک سره شده و حالت اتوماتیک و تایمر نداره. سیستم کولر و دریچه ها هم سرویس و فعال شده.موتور هم که روغن سوزی داشت به طور کامل تعمیر شد.
انشاالله با کمک سایر دوستان بتونم نواقص و مشکلات رو مرتفع کنم.
با سپاس
اما عکس ها:
به غیر از یاتاقان استاتور توربین امکان داره کلاچ و فنرهای مربوطه اش خراب شده باشه سایز یاتاقان را پیدا کردم پیگیرش میشم اما اگر کلاچ توربین مشکل داشته باشه نمیدونم توی لوازم یدکی ها کیت توربین گیر میاد یا خیر؟
صدای توربین را در نت پیدا کردم که دقیقا مثل اینه با این تفاوت که صدا به این بلندی که می شنوید نیست یخورده ازاین کمتر هستش.با تشکر فراوان
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
متشکرم جناب محمد گرامی.نقل قول:
اتومبیل واقعا زیبا و تمیز هست و جالب اینکه حدس میزدم دو رنگ باشه که معمولا بیشتر ایمپالاهای نسل 6 که دیدم ، دو رنگ بوده و به ماشین جلوه بیشتری میده.
متاسفانه منظور شما را از " قفل گازی " متوجه نشدم، اگر منظور شما رسیدن به یک سرعت خاص و عدم توانایی در بالاتر رفتن سرعت خودرو باشه، این میتونه تاثیر بگذاره و مثلا فیلتر غیر استاندارد کوچک و یا کثیف جلوی رسیدن سوخت کافی به موتور را بگیره.
اما تا جایی که من تجربه داشتم، برای اتومبیلهای 6 و 8 با کاربراتور تک و دودهنه و چهار دهنه معمولا از یک مدل فیلتر استفاده میشه ( هم فیلتر قبل از پمپ بنزین و هم فیلتر نصب شده در نافی ورودی کاربراتور) بنابراین تصور نمیکنم تاثیر خاصی روی بخشهای دیگه داشته باشه و صرفا تمیز و استاندارد بودن مهم هست.
مواردی که عنوان کردید مسلما مدتها زمان برده و بخصوص تجربه های بسیار زیادی هم در این مورد داشتید که امیدوارم به مرور و سر فرصت برای ما تعریف کنید چون کلمه به کلمه این جور تجربه ها بسیار ارزشمند بوده و برای ما دوستداران و صاحبان خودروهای آمریکایی حکم گنجینه ای ناب از اطلاعات بدرد بخور را داره.
خط تولید خودروهای لوکس شرکت اتومبیل سازی پاکارد در دیترویت ایالت میشیگان آمریکا، 1941
ممنون دوست خوبم ببخشید اسمتون رو نمی دونم. قفل گازی منظورم بخارشدن بنزین در شیلنگ بنزین که سبب اختلال در کار پمپ بنزین میشه و مانع رسدن سوخت به کاربراتور میشه.چند وقت پیش ماشین رو برای تعویض روغن برده بودم موقعی که خواستم بیام بیرون مغازه بغلی اومد و چشم کرد لیور دنده رو گذاشتم تو R ماشین خاموش شد. اومدم روشن کنم استارت می خورد ولی خیلی دیر روشن شد و دوباره انداختم دنده عقب خاموش شد. دفعه بعد دیگه روشن نشد. خلاص کردم هول دادیم آوردیم بیرون. اول پمپ بزین رو چک کردم که بنزین رو می فرستاد بعد کلی به کاربرات ور رفتم درست نشد. سر آخر یه سیم مستقیم از مثبت باتری به دلکو دادم با اولین استارت روشن شد. با توجه به اینکه با اتصال مستقیم باتری به دلکو کارکرد موتور مناسب بود به مغزی سویچ یا مستر سوییچ (ایگنیشن سویچ) شک بردم. که بعد از اینکه از روی ستون فرمون بازش کردم متوجه شدم یکی از پایه هاش آب شده. بازش کردم و تمیزش کردم دوباره جا زدم بازم کار نکرد.سوالی هم که هنوز مطرحه و پاسخی براش ندارم اینه که چرا اون پایه آب شده و اون پایه مربوط به کدام بخش می شه؟
تصویر مغزی سویچ خراب
خلاصه نمونه نو تهیه و تعویض شد. تنظیم این قطعه هم یه مقدار وقت می بره چون هم باید با گردش سوییچ تنظیم بشه و هم با بشکن فرمان از طرفی توی حرکت لیور دنده هم موثره بار اول که نصبش کردم لیور از حالت پارک خارج نمی شد. چون در یک مرحله از گردش سویچ لیور آزاد میشه که اگر درست تنظیم نشه لیور آزاد نمیشه و یا به سختی و با فشار آزاد میشه. سیستم خیلی ساده ای هم داره که یه میله با یک خم در انتها ارد مستر سویچ میشه و با گردش کلید اون میله به سمت بالا می یاد و سبب تغییر وضعیت مستر سویچ و بر قراری برق قسمت های مختلف خودرو میشه.
مستر سویچ نو خریداری شده:
بعد از مدتی یک روز ماشین رو اومدم خاموش کنم یه لحظه قبل از رسیدن سویچ به مرحله قفل صدای یه تقه اومد. اومدم دوباره روشن کنم دیدم سویچ آزادانه می چرخه و خبری از استارت نیست. به همون مستر سویچ شکم برده بود. حالا برای یه کاری رفته بودم نزدیکای عوارضی اتوبان تهران یعنی خارج شهر. خلاصه جعبه ابزار رو صندق عقب آوردم و دو تاپیچ زیر فرمون رو باز کردم و فرمان آزاد شد و مستر سویچ رو چک کردم دیدم بله! خم میله فوق الذکر توی مستر سویچ شکسته. خلاصه یه پیچ گوشتی انداختم توی مستر سویچ و ماشین روشن کردم و دو تاپیچ زیر فرمون رو بستم و اومدم خونه. بعد سر فرصت دوباره فرمان باز شد و تنها راهی که می شد این بود که انتهای میله رو دوباره خم کردم و مستر سویچ رو وصل کردم. ولی اتفاقی که افتاد این بود که تنها پیچ پایینی مستر قابل بستن بود اگر پیچ دوم رو می بستم هم لیور قفل می کرد و هم مراحل سویچ به هم می خورد و مرحله استارت حذف می شد. از طرفی در این نوع فرمان که کلید نور بالا هم از طریق دسته راهنما کنترل میشه، کلید نور بالا زیر پیچ بالای مسترسویچ بسته می شد که اون هم اتفاقا با یک میله که به بالاش وارد می شد کنترل می شد که با توجه به اینکه پیچ بالای مستر بسته نمی شد این کلید فعلا از مدار خارج شد. از طرفی پارسال دسته راهنما شکسته بود و با توجه به مکانیزم خاص اون و نبود قطعه شکسته و از طرف دیگر بشکن فرمان هم توسط مکانیک محترم با جابجایی چند باره ماشین بدون هیدرولیک لق و نابود شده بود تصمیم به خرید یک ستون فرمان کامل گرفتم.
حالا سوال اینجاست که کسی از دوستان تجربه تعویض سویچ و کل ستون فرمان رو داره؟ چه اتصلاتی از داخل کاپوت باید باز شود؟
با تشکر وسپاس از دوستان (دکمه تشکر کجاست؟ برای من غیرفعاله؟)
برای تعمیر موتور کمپرسور رو که اتفاقا خیلی سالم بود و به خوبی کار می کرد و گاز خوبی هم داشت به دلیل کوتاه بودن شیلنگ های متصل به کمپرسور باز کردیم که بعد از تعمیر متاسفانه از قسمت بالای کمپرسور (پشت پولی) نشتی وحشتناک پیدا کرده بود و احتملا به خاطر اینکه یه مدت طولانی تحت فشار بوده و با خارج کردن از اون حالت از آب بندی خارج شده بود. یه دست واشر اصلی تهیه کردم و تصمیم به تعویض اورینگ ها گرفتم.
اورینگ های کمپرسور:
پس از باز کردن انتهای کمپرسور متوجه شدم پوسته در اثر گذشت سالیان دراز به بقیه اجزا چسبیده و با پرس و جو متوجه شدم تنها راه سپردن به تراش کار هست که از یه باتری ساز آمریکایی کار پرسیدم و گفت که اگه با پرس خارج شه کمپرسور خراب میشه و بلا استفاده. خلاصه واشر های انمتهایی تعویض شد ولی همچنان نشتی بسیار زیادی از پشت پولی وجود داشت. با توجه به اینکه نمی شد به کمپرسورهای مستعمل دیگه اعتماد کرد من هم دور محل نشتی (پشت پولی) ابتدا با برس سیمی رنگش رو از بین بردم بعد با بنزین شستم و بعد سباده کاری کردم و در نهایت با چسب هل و با هاردنر کم کل دور کمپرسور و محل نشتی رو چسب کاری کردم و بعد گذاشتم 24 ساعت بمونه و بعد با هوا تست شد و سر آخر هم گاز R12 از نوع چینی تهیه و استفاده شد. بعد از اون متوجه شدم که کمپرسور یکسره کار می کنه و متاسفانه برقکاری که گازگیری رو انجام داده بود الکی به ترموستات ور رفت و لوله اون که احتمالا دارای اتر به منضور حسگر تغییرات دما بود رو شکست. این ترموستاتی که نابود شد دو تاپیچ داشت که می شد میزان دمای قطع تعیین کرد.
ترموستات خراب شده:
ترموستات جدید خریداری شد که امریکایی و اصلی هست ولی ظاهرا قابل تنظیم نیست و خیلی دیر قطع می کنه و ظاهرا انتظارش خیلی بالاس از کمپرسور:n01:
ترموستات جدید:
حالا سوالات مطروحه:
1- اغلب اوقات باید درجه فن رو رو ماکزیمم بزارم که کمپرسور راه بیوفته؟!
2-فن در حالت کم، فقط در حالت کولر و دفوگ روشن میشه و در بقیه حالات صرفا در ماکزیمم روشن میشه و در همه حالات حالت بین ماکزیمم و مینیموم غیر فعاله. مثلا رو بخاری یا خاموشه یا ماکزیمم؟
با تشکر از دوستان
صدای توربین را در نت پیدا کردم که دقیقا مثل اینه با این تفاوت که صدا به این بلندی که می شنوید نیست یخورده ازاین کمتر هستش.با تشکر فراوان
روی نوا تایمر برف پاکن نیسانی نصب کردم به قول شما بدون دستکاری روی مدارش مستقیم نصب شد از فروشگاه شهاب رایانه خریدم که با پست ارسال کردن و راهنمای نصبش هم داخل بسته بندیش بودنقل قول:
لینک: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با تشکر از kcnc که حوصله به خرج دادن و جواب مرا دادمد.نقل قول:
فرستاده شده از P8ِ من با Tapatalk
سلام دوستان
می خواستم برای افزایش کارایی روی نوا یک فن کلاچ پاترول ۶ سیلندر و فن ۷ پر رونیز که هر دو از خودروهای نیسان هستند، استفاده کنم. آیا کسی از دوستان روی نوا فن کلاچ نصب کرده؟ ممنون میشم راهنمایی و معرفی کنید.
فرستاده شده از P8ِ من با Tapatalk
کمک فنر محور عقب ماشین از نوع KYB ژاپن هستش ازش راضی هستم و بدون سر نشین هم اون نرمی را داره.نقل قول:
متشکرم جناب محمد گرامی، بنده علی هستم.نقل قول:
دلیل بد روشن شدن و آمپر کشیدن احتمالا بخاطر یک لحظه گیر کردن اتوماتیک استارت بوده و البته تلاش در استارت زدن مداوم باعث آمپر کشیدن و سوختن یکی از پایه های مغزی سوئیچ شده و در نهایت با برق مستقیم خیلی راحت روشن شد.
اگر شماره پایه و رنگ سیم متصل به همان پایه را پیدا کنید، توی نقشه برق شورلت احتمالا مسیر سیم مشخص و دلیل سوختن هم پیدا میشه.
با شکستن مفتول رابط سوئیچ مکانیکی با مغزی سوئیچ الکتریکی، و خم کردن مجدد سر این مفتول، طول مفتول کم میشه و تنظیمات اون بهم میخوره، بهترین کار پیدا کردن یک مفتول سالم و جایگزین کردن هست البته باز و بسته کردن غربیلک فرمانهای دارای بشکن، دردسر زیادی داره .
باز کردن غربیلک با استفاده از پولی کش مناسب ( دست ساز) و در ادامه باز کردن خورشیدی قفل فرمان و دسته راهنما و رسیدن به خارهای نگهدارنده سوئیچ مکانیکی هست که در این بین باید مراقب باشید تا بلبرینگ و ساچمه های زیر فرمان بهم نریزه که جا زدنش چندان راحت نیست.
1. اگر منظور شما از " درجه فن" درجه تنظیم فن دمنده هوا AC که هوای کولر یا بخاری را به داخل اتاق میفرسته باشه، خیر سرعت چرخش و مقدار هوای وارد شده به اتاق خودرو ارتباطی با اتصال کلاچ کمپرسور کولر و راه افتادن آن نداره و برای روشن شدن کمپرسور کلید جداگانه ای هست که مربوط به تنظیمات دریچه ها و نحوه تقسیم باد کولر هست که با اون کمپرسور روشن و خاموش میشه.نقل قول:
2. اگر فن AC در تمام حالات بطور مناسب کار نمیکنه، باید در ابتدا وضعیت و نحوه رسیدن برق به فن AC را بررسی کنید. البته این فن در سرعتهای کم خیلی بی صدا عمل میکنه و باد کمی میده ممکنه تصور کنید خاموش هست و کار نمیکنه، ( بیشتر از این حالت برای بخاری استفاده میشه)
برای شروع مقاومت نصب شده در مسیر برق فن AC را باز کنید و از سالم بودن فنرهای مقاومت و اتصال داشتن اونها با پایه ها و تمیز بودن پایه ها مطمئن بشید. برای این کار از تست لامپ یا اهم متر میشه استفاده کرد.
اگر سالم بود، سوکت متصل به این مقاومت و وضعیت برق رسانی را چک کنید. و در ادامه با تست کردن آفتمات نصب شده در مدار برق فن AC از سالم بودن این آفتمات مطمئن بشید و در صورت لزوم تعویض کنید.
بعد از انجام این کارها و احیانا تعمیرات و تعویض قطعات معیوب و نتیجه بدست آمده به مراحل بعدی میرسیم.
در مورد ترموستات متاسفانه نمونه قابل تنظیم ندیدم و مدل قدیمی که توسط تعمیرکار خرابکار ، از بین رفت ظاهرا در بازار پیدا نمیشه و همه از همین مدلی هست که خریداری کردید و اونها هم قابل تنظیم نیست و روی بیوک و نوا از همین مدل نصب شده.
قبلا از همین نمونه که دارای پیچ رگلاژ و تنظیم بود روی یک دوو اسپرو دیدم ولی در بازار پیدا نکردم.
شاید در بازار تهران و فروشگاههای دوو پیدا بشه.
در مورد کمپرسور کولر و نشتی ، کمپرسور کولر نوا من هم بعد از دو سال کار کردن نشتی پیدا کرد چون سالها کار نکرده و تمام اورینگها و کاسه نمدها فرسوده شده بود. امسال قصد دارم گازگیری مجدد انجام بدم ولی قبل از تعویض کاسه نمدها ، از یک روش نشت گیری که هزینه خیلی کمتری داره استفاده میکنم و اگر نتیجه نداد ، سراغ مرحله بعدی میرم.
توضیحات قبلی در مورد راه اندازی کولر شورلت نوا:
تابحال کیت تعمیر توربین اتوماتیک ندیدم و فکر نمیکنم در بازار ایران پیدا بشه و حتی در خارج از کشور هم بطور کامل تعویض میکنن چون تعمیرات پر دردسر هست و هزینه زیادی داره و نهایتا معلوم نیست خوب از آب در بیاد.نقل قول:
البته چون تخصص شما در تراشکاری و CNC هست از این نظر مشکلی ندارید، ولی اگر هزینه های دیگه و ریسک درست نشدن را با خرید توربین جدید مقایسه کنید بهترین کار خرید قطعه نو هست.
در گذشته یکسری کارگاهها توربین بازسازی میکردن که اکثرا خراب از آب در میامد و مرتب باید تعویض میشد. حتی نمونه های بازسازی شده در امارات و آمریکا هم ظاهرا بگیر نگیر داره،
سلام
قطر کاتولگ را ببین واقعا زیباست = انواع تعمیرات سیم کشی - انژکتورها - کاربرات -وکیومها - قطعات اتاق - و غیره خودروهای جنرال موتور کامل ترین کاتولگ هست حتی جا پیچ های بستن قطعات هم مشخص کرده =
با سلام
ماشین من آخرای تابستان دو سال پیش، شلنگ رابط اپراتور و رادیاتورش سوراخ شد و گاز خالی شد، تابستان پارسال هم پیش نیامد درستش کنم، امسال قسمت هایی از سیستم تهویه که داخل موتور هستن را بازسازی، سرویس و تمیز کاری کردم، در روزهای آینده هم میخوام شلنگ مذکور را بدم بسازن و کولر را هم، گاز کنم.
احتمال نشت داشتن زیاده، سؤالم از علی آقا اینه که اون روش نشت گیری که فرمودید چه جوریه؟
و دیگه اینکه ، فرمان بشکن یعنی چه؟
مواد نشتگیر در بازار وجود داره که برای انواع سیستمهای سرد کننده بکار میره و بخصوص برای کولر خودرو که اگر نشت کم و جزئی داشته باشه( منظور نشت به اندازه ای که مدت زمان زیادی برای خالی شدن گاز صرف بشه) استفاده میشه.نقل قول:
نشتها معمولا در اورینگها و کاسه نمدها بوجود میاد و این مواد ظاهرا مثل مواد پنچر گیر خودکار عمل میکنن.
بعضی از اونها مخلوط با گاز مناسب سیستم کولر به فروش میرسه( مثلا گاز 134a ) و بعضی دیگه بصورت خالص که برای همه نوع سیستم استفاده میشه.
کولر ماشین من بخاطر اینکه سالها کار نکرده بوده، تمام اورینگها و کاسه نمدها خشک شده بود و بعد از راه اندازی دو فصل کار کرد و بعد کم کم همه گازها از سمت کاسه نمد و اورینگ پشت پولی کمپرسور نشت کرد.
تصمیم دارم قبل از هرکار اول این روش را آزمایش کنم چون هزینه و دردسر کمتری داره چون از همین روش برای کولر پراید استفاده کردم و عالی جواب داد.
اگر فرصت کنم تا هفته دیگه گازگیری مجدد انجام میدم و البته مدتی باید بگذره تا نتیجه این روش معلوم بشه.
فرمان بشکن یا تلسکوپی ، در واقع همان فرمان قابل تنظیم هست که توی پراید و ماشینهای دیگه وجود داره و البته نمونه های مورد استفاده در خودروهای جدید کارایی خیلی زیادتری داره و به سمت جلو و عقب هم تنظیم میشه.
بیشتر خودروهای آمریکایی معمولا از فرمان تلسکوپی استفاده میکنن و ظاهرا میشه با کمی تغییر روی بیوک و نوا هم نصب کرد
سلام دوستان.تعویض پروانه فلزی نوا با نمونه پلاستیکی با پره های کمتر رو کسی از دوستان تجربشو داشته؟
(بخاطر صدای کمتر در دور بالا)
توصیه اکید میکنم هرگز این کار را نکنید.نقل قول:
سالها قبل انجام دادم ( روی کامارو 8 سیلندر) و نه تنها کارایی مناسبی نداشت، بلکه بعد از حدود 2 سال کار، یکباره شکست و تکه تکه شد !
شانس آوردم که کنار موتور نیاستاده بودم و تکه ها به اطراف پرت شد و بازهم خوشبختانه به رادیاتور صدمه وارد نشد چون یکی از تکه ها دقیقا به لبه پایینی رادیاتور برخورد کرد و سوراخش کرد که خوشبختانه لوله پایینی کور بود و هیچ نشتی بوجود نیامد.
حقیقت اینکه صدای کمتر هم نداشت و من فقط بطور موقتی تا پیدا کردن یک پروانه اصلی سالم فلزی ،از نوع پلاستیکی استفاده کردم، وگرنه هرگز همچین ریسک خطرناکی انجام نمیدادم.
سلام [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
1.اگر اواپراتور کولر سوراخ شده یا نشتی داشته باشه مشخصه چون رسوب از قسمت سوراخ شده بیرون میزنه و به مرور زمان رسوب میکنه که باید کلا تعویض کنی چون تا اونجایی که میدونم نمیشه
اببندی کنی و اگر ببری پیش یخچال ساز شاید راهی پیدا کنه و بعد تعمیر با هوا پر میکنه و نیم ساعت باید کنار گذاشته بشه بعد با کف صابون دوباری نشتی بررسی بشه
شلنگها هم اگر میخوای بسازی حتما برای پرس سر شلنگ از پرس برقی استفاده کن چون پرس دستی جواب نمیده
یه اوریفیس والو یا فیلتر مدادی در قسمت لوله ای که به از درایر به اواپراتور نصب میشه هست که جلوگیری میکنه از ذرات و اشغال که از سمت درایر عبور میکنه باید تمیز کنی یا نو بخری چون اگر ذرات عبور کنه میره سمت قطعه اکسپکشن والو که کارش پاشش گاز به صورت پودری از روزنه اکسپکشن والو وبعد توسط بلوئر باد خنک پرتاب میشه
کپسول درایر هم اگر باز کردی با دست تکون بده ببین ذرات و اشغال داخل هست یا نه اگر هست باید تعویض بشه معمولا بعد دوسال کلا تعویض میشه
2.این دوقسمت بشکن و تلسکوپی فرمان خراب بشه فرمان لق میزنه و یا گاهی اوقات دسته راهنما هم با فرمان میچرخه
اين قسمت به صورت تلسكپي طراحي شده و چند سانتي فرمون رو ميتونيد تو عمق تنظيم كنيد، و يه مكانيزم بسيار ساده براي قفل شدن تو موقعيتي كه دوست داريد داره.
اما در مورد ايمني، علاوه بر اتصالات خورد شونده تو فرمون يه تلسكوپي براي ايمني هست كه تو ماشيناي زيادي هم وجود داره
همونطور كه ميدونيد فرمونشون دوتا محور يا شفت اصلي داره ( تو نمونه هايي با قابليت تنظيم ارتفاع و عمق سه تا )، دوتاي اصلي كه يكي تو ستون فرمون و يكي از زير بوستر تا جعبه فرمون قرار داره تو همه ي مدلها به صورت تلسكوپي طراحي شدن كه در صورت برخورد شفت جمع ميشه و نيرو منتقل نميشه و چون نيرو تحت زاويه هست هم با شديد ترين ضربه ها چهار شاخ فرمون نيرو رو منحرف ميكنه يا خورد ميشه.
اين شفت داخل ستون فرمون= اون دوتا محور که تو عکس معلومه توش بجای پین پلاستیک تزریق کردن تو تصادف اون پلاستیک میشکنه بعد جمع میشه بعد تصادف هم میگن یه دلر میزنیم یه پیچ مهره جاش میبندیم
حتما متوجه ميشيد ديگه، اين دو قستم مثل تلسكوپ تو هم جمع ميشن، دقيقا مشابه همين شفت رو تو كاپوت ميتونيد ببينيد.
ايمني رو داشته باشيد .
اين ستون فرمون با تمام سادگي كه پيچيده به نظر مياد خيلي نظر منو به خودش جلب كرده.
حالا جالبتر یه سویل قهوه ای مشتری مکانیکم سال 73 تصادف میکنه جلو ماشین جمع میشه فرمون میره داخل یا بهتر بگم نمیخوره تو سینه راننده و طرف صحیح سالم پاده میشه وضعش هم خوب بوده و حتی به پزشک هم نمیره ماشین رو خرجش میکنه و جمع مینه جای اون پین پلاستیک هم پیچ مهره بسته میشه سال 79 دوبار تصادف میکنه ولی ایندفعه فرمون قفسه سینش رو خورد میکنه دنده ها میره داخل ریه خونریزی منجر به فوت میشه
اینجاس که اهمیتش معلوم میشه چون واقعا کارایی داره
برای همین مکانیکم دلر میزنه و میگه ببرید بدید توش پلاستیک خشک تتزریق کنن یا یه پین پلاستیکی بتراشید بزنید جا با سر پک داغش میکنه بعد با پتک کلش رو پخ میکنه
یا اینکه میگه برید از رو اوراقی باز کنید
با این پاسخ های بی ریا ما رو شرمنده میکنید.نقل قول:
پروانه فلزی با پره کمتر چطور؟
پروانه کلاچ دار منظورتون هست ؟
پروانه 7 پر دو مدل هست
پره ساده
پره فنر دار
ساده که مشخص هست
ولی فنر دار قضیه فرق داره اون فنر ها در دور بالای موتور باز میشه و اون فنر ها نمیذاره تیغه پره ها بشکنه
دلیل این کلاچ دار بودن بخاطر کم شدن صدای موتور در حالت cold هست و در دور بالا بخاطر روغن سیلکون داخل مسیر کلاچ پروانه و یک فنر بی متال بر اثر گرم شدن فنر روغن مسیرش ازاد میشه و درنتیجه دور پروانه بیشتر میشه
کلاچ پروانه اگر نشتی داشته باشه خرابه چون روغن سیلکون ازش خارج شده
معمولا اگر در دور 2500 RPM و بالاتر خراب بشه موتور سرد که روشن میکنیم صدا میده که قفل شدن به علت نقص فنی داخلی کلاچ ایجاد میشه
یا با دست میچرخونی با حالت خشن احساس میشه میچرخه که کلاچ باید عوض بشه
کلا در حات سرد یه مقدار سفتر میچرخه در حالت موتور گرم نرم تر میچرخه اگر هم با دست بچرخونی همیت تور سفت تر شده خراب هست
خواهش میکنم.نقل قول:
فکر میکنم بهتره که از همان نوعی که روی ماشین نصب هست استفاده کنین، چون به هر حال آب و هوای ایران گرمسیری هست و ماشینهای ما هم بخاطر داشتن سرسیلندر از جنس آلیاژ آهن، انتقال حرارت کمتری نسبت به آلومینیم دارن و از طرفی با وجود استفاده از کولر بخصوص در ترافیک، پروانه یکی از مهم ترین وسائل خنک کننده به حساب میاد.
نمونه های دارای پره های کمتر، برای مدلهای بدون کولر استفاده میشه ( مثل نوا C1 ) که اگر روی نوا کولردار نصب بشه، مقدار خنک کنندگی افت پیدا میکنه، همینطور در مدلهای 8 سیلندر هم به همین صورت هست و البته فرق آنچنانی در تغییر صدا نداره.
شاید بهترین کار ، نصب کلاچ پروانه باشه که روی مدلهای 8 سیلندر خیلی خوب نصب میشه، و البته برقی کردن سیستم خنک کننده که اونهم اما و اگرهای زیادی داره و به نظر من با توجه به تجاربی که در این روش بدست آمده، بهترین کار استفاده از کیتهای برقی کردن سیستم خنک کننده است که مختص اتومبیلهای ما طراحی شده که شامل رادیاتور، موتور فن و پروانه ها، قاب فن و بستهای نگهدارنده و از همه مهمتر دینام آمپر بالا برای تولید برق کافی جهت فنها هست.
مسلما خرید این کیتها با توجه به محدودیتهای زیادی که هست، ممکنه چندان به صرفه نباشه، اما شخصا اگر قصد چنین کاری داشته باشم ترجیح میدم از این کیتهای استاندارد استفاده کنم.
به یاد " کلی "
ممنونم از دوستان بابت پاسخی که دادید
والله ماشین من هم C3 بدون کولر هست ولی پروانه 7 پر داره.پروانه سالمه از سر کنجکاوی پرسیدم که بدونم آیا با پروانه پلاستیکی صدا کمتر میشه یا خیر.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
دوستان درمورد نرمی و ارتفاع ماشینم مشورت میخواستم ازتون
من از نرمی و ارتفاع ماشینم در کل راضی نیستم.
جلوی ماشین خیلی ارتفاعش افت کرده و میشه گفت تقریبا گلگیر 2 انگشت با لاستیک فاصله داره و برعکس عقبش خیلی بالاست.با تعویض بوش های اتاق ارتفاع جلو دو سه سانت اومد بالا اما بازم کمه.حالا بعضیا میگن فنر لول ها افت کرده و ضعیف شده و یه جلوبندی ساز بهم گفت احتیاج به تعویض فنر لول نیست اگه میخوای بیاریش بالا منجید بذار زیرش.نظرتون چیه؟
منجید گذاشتن تو نرمی تاثیر نمیذاره؟ (آخه شنیدم استاندارد نیست)
برای ارتفاع دلخواه باید فنر لول تعویض بشه؟
در حال حاضر نرم ترین فنر لول تو بازار چه مارکی هست؟
برای عقب هم که میگن باید بادگیری بشه تا بیاد پایین.حال اگه بادگیری بشه خُشک نمیشه عقب ماشین؟
مسلما فنرهای جلو یا کوتاه شده و یا بر اثر سالها کارکردن، جمع شده و دیگه ارتفاع استاندارد نداره.
گذاشتن منجیت راه حل ساده ای هست اما خشکی زیادی بوجود میاد و با کمترین دست اندازه، جلوی ماشین بشدت کوبیده میشه انگار که هیچ کمک فنری وجود نداره.
فکر میکنم ارزش این را داره که یک جفت فنر سالم پیدا کنید چون انجام راههای دیگه نتیجه دلخواه و مناسبی نداره.
برای عقب هم همان روش بادگیری باید انجام بشه و البته نه خیلی که از حد استاندارد کمتر باشه. بخشی از نرم و خشک بودن هم به کمک فنرها بستگی داره که ظاهرا بعضی از دوستان از کمک فنرهای ژاپنی مارک " مونرو" استفاده کردند و راضی بودن.
فکر میکنم بهتر اول با تعویض فنر های جلو با نمونه های سالم و استاندارد و بادگیری فنرهای عقب و برگشتن به حالت اولیه، ماشین را در وضعیت ارتفاع مناسب قرار بدید و بعد از این کار بر روی نرم شدن کار بکنید، مثل استفاده از کمک فنرهای نرمتر و تایرهایی با حالت ارتجاعی بیشتر چون لاستیک هم تاثیر زیادی در خشک یا نرم بودن ماشین داره.
با سلام
جناب armindevile گرامی
این کاتالوگ را از کجا تهیه کردید؟
واقعا باارزشه، با این کاتالوگ، نیازی به هیچ مکانیکی ندارید.
درود ببر همه ی اساتید گرامی
این کاتولگ از امریکا هزینه کردم اقوام فرستادن از تعمیرکاران خودروهای امریکایی خریداری شده هر برگی 40 یا 50 هزار خریداری شده و همه مسائل انواع خودروهای امریکایی به صورت بخش به بخش توضیح داده و البته باید زبان انگلیسی و نام قطعات و غیره باید بلد باشی
ما کارمون همین هست حتی با خارج از کشور هم در مورد تعمیرات مشاوره میدیم
در ایران این کاتولگ نیست
قطر کاتولگ واقعا جالبه تازه دو رو کپی کردم =
سلام دوست عزیز [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مکانیک چطور متوجه شد که احتیاج به تعویض فنر لول نیست ؟
چرا لاستیک ضربه گیر بین اتاق را تعویض کردید ؟
اقا منجید زیر فنر لول نمیذارن اصلا من تا حالا در این 20 سال چنین چیزی نشنیدم کلا شاسی ماشین بهم میزیزه اگر تعمیرکار نمیدونه بگه بلد نیستم
ارتفاع دلخواه وجود نداره همین که سازنده خودرو گفته باید باشه اگر میخوای درست کنی باید هفت خان رستم را طی کنی به این سادگی نیست
الان فنر لول که تحت فشار هست overall dimension چند سانت هست ؟
1. از لبه بالای فنر به لبه پائین فنر اندازش چند سانت است ؟ در این عکس البته منظورم در فنر رو ماشین نصبه منظورم هست
2.اندازه gap بین فنر لول چند میلیمتر یا سانت هست ؟
3. ایا در قسمت فنر لول های جلو shock absorber یا کمک روغنی نصبه ؟
قسمت عقب ماشین بلندتره ایا کمک عقب را تعویض کردی ؟و چطور این حلت ایجاد شده ؟
اگر فنر لول هم بادگیری کنی ممکنه بعد یک هفته به حالت اول برگرده
پلاکی که روی گیربکسه دکسول نوشته در فکر خرید توربین نو هستم چند تا سوال داشتم از خدمت اساتید
1-با توجه به اینکه خود گیربکس دکسول هستش توربین دکسول بگیرم براش و آیا روی توربین نو هم نوشته شده دکسول؟
2-توربین هایی که در بازار می فروشن نو هستند یا اینها هم که در ایران موجوده از نوع بازسازی شده است؟
3- هنگام خرید توربین نو به چه نکاتی توجه کنم؟
4-چطور میشه فهمید توربین نو هست یا باز سازی شده؟
5-ماشین در گردنه ها و سربالایی ها با شیب تند خودش معکوس میداد تا زمانی که شیب ملایم میشد دنده به 3 میرفت اما هنگام برگشت از همان گردنه که سرازیری می شد گیربکس دنده را کم نمیکرد ، سرعت را کم می کردم و شیفتر را در حالت L2 قرار می دادم و با توجه به سرازیری تند به L1 انتقال میدادم که باعث می شد دور موتور بالا بره
اینجا دوتا سوال پیش میاد یک اینکه کدام قسمت گیربکس تنظیم نیست و چطوری میشه تنظیم کرد؟
دو اینکه در سرازیری با شیب تند شیفتر در حالت L1وL2 هستش دور موتور بالا میره طبیعی هستش؟
با تشکر فراوان
............................
Camaro lt عزیز ممنونم بابت پاسخ.نقل قول:
تعویض فنر لول جلو تو نرمی هم تاثیر داره یا فقط در ارتفاع تاثیر گذاره؟
والله تایرهام هر 4 تا نو هست مارک هانکوک کره.که معمولا تو بازار پیشنهاد میکنن.
اگه لاستیک بهتری مد نظرتون هست معرفی کنید
سلام.ممنونم از شما بابت وقتی که گذاشتید و جواب مارو دادیدنقل قول:
مکانیک دلیل خاصی نداشت و بخاطر خرج کمتر استفاده از منجید رو پیشنهاد کرد.
بدلیل کوبش ماشین تو دست انداز ها و بازدید لاستیک های اتاق گفت باید تعویض بشن و واقعا هم وضع خوبی نداشتن.بطوریکه همشون فابریک GM بودن و تعویض نشده بودن بعد این همه سال.اینطور شد که اقدام به تعویض اونها کردم.نتیجه بهتر از قبل بود و کوبش ها کمتر شد اما باز هم راضی کننده نیست.
والله من دقیق اطلاع ندارم که چیکار میکنن.اما گفت اگه جلو ماشین رو بخوای بیاری بالا میتونی منجید بذاری که بیاد بالاتر.
ارتفاع دلخواه منظورم این بود که بحالت استاندارد برش گردونم.
حد استاندارد ارتفاع عقب و جلو باید چقدر باشه؟ اگه ممکنه عکسی از ارتفاع استاندارد بذارید.
در مورد اندازه گیری فنر لول درست متوجه نشدم.باید زمانی که رو ماشین نصب هست اندازه بگیرم؟ چطور باید روغنی بودنشو تشخیص بدم؟
وقتی ماشینو خریدم عقبش بالاتر از جلوش بود.و اقدام به تعویض کمک هم نکردم.
اینم یه عکس از ارتفاع ماشین:
جناب MJ1970 ممنون از جواب کاملتون
یه موردی که در مورد گیربکس شما برای من سواله اینه که چطور قبل از تعویض روغن این صدا وجود نداشت؟؟
حدود 2.5 سال میشه که ماشین را خریدم از روز اول این صدا بصورت کم بود باید دقت می کردی تا متوجه میشدی ، پیش مکانیک با سابقه بردم سوارش شد دوری زد توی همه حالتهای شیفتر تستش کرد متوجه ایرادش نشد کاپوت را زد بالا با اون سن و سالش روی گلگیر دو زانو نشست من هم پشت رول بودم با دستورش ماشین را جلو عقب می کردم و مکانیک به عملکرد موتور و گیربکس توجه می کرد که ایراد پیدا نشد
نا گفته نماند در اون موقع چند بار مسافرت رفتم که گردنه های زیادی داشت که فقط میشد با دنده 1 حرکت کرد که در اون دوران استکانی ها هم خراب بودن و هم دلکو تنظیم نبود طوری بود که در گردنه ها پیکان ازم سبقت میگرفت
بعد از اون استکانی ها تعویض و سوپاپ ها و دلکو تنظیم شد که در گردنه ها به جرات میتونم بگم وقتی که معکوس می کشد از همه ی ماشینها سبقت می گرفتم
یک جاده خلوتی هست که دوربین سرعت سنج نداره هر دوماه یکبار اونجا میرفتم وتا سرعت 170 کیلومتر به مسافت 30 کیلومتر این جاده را طی میکردم بعد از اون نفس ماشین باز و گاز خورش عالی می شد مثل وقتی می شد که تازه از مسافرت می آمدم چون بیشتر تو شهر ازماشین استفاده می کنم این کار را انجام می دادم الان شش ماهی میشه که مسافرت و اون جاده خلوت نرفتم صبح ها استارت می زنم موتور با دور آرام کار میکنه بعد از 3 دقیقه دور موتور نرمال میشه
اگر خاطرشریفتون باشه پارسال در پستهای قبلی اشاره کردم که بعد از مسافرت 1000 کیلومتری صدایی توی دست اندازها بگوش میرسید که در منزل در حالت خلاص محکم گاز دادم که متوجه شدم صدا از گیربکسه ، با باز کردن شل گیر دیدم یکی از پیچ و مهره فلایویل را که به توربین وصل میشه نبستن و مقداری هم فلایویل لنگ میزنه و با بستن پیچ و مهره مربوطه تا حدودی درست شد و مابقی لنگی فلایویل را تا اونجا که امکان داشت گرفتم و اون صدا قطع شد
بعد از مدتی باز از زیر ماشین توی دست اندازها صدای آهن به آهن می آمد این بار متوجه شدم که پیچ و مهره هایی که دسته گیربکس را به شاسی وصل میکنه را نبستن ، با4 تا پیچ و مهره بستمشون
میتونم بگم با این ایرادها که در بالا اشاره شد حدود بیست هزار کیلومتری رانندگی در جاده و شهر شده
تا اینکه چند روز پیش روغن گیربکس را تعویض کردم که توربین به صدا افتاد
توصیه شما را در مورد پیاده کردن گیربکس و موتور انجام خواهم داد چون داخل کارتل موتور هم کلی جرم هستش اما در مورد تعمیر کار وارد و دلسوز و با حوصله اینجا پیدا نمی شه باید خودم دست به کار بشم و با کمک شما برزگوارن رفع ایراد بشه ببخشید زیاد پر حرفی کردم.با تشکر فراوان
خواهش میکنم، امیدوارم بتونم کمکی کرده باشم.نقل قول:
تعویض فنر در ارتفاع تاثیر 100% داره و در واقع کم و زیاد کردن تعداد دورها و حلقه های فنر گرد بطور مستقیم در ارتفاع تاثیر میگذاره، اما نرم شدن یا سفت بودن به چندین عامل دیگه بستگی داره، از جمله جنس و مقدار انعطاف پذیری فنر، اندازه و سایز و کیفیت تایرها، نوع کمک فنر ها و روغنی یا گازی بودن آنها و چند عامل دیگه که در کنار هم روی نرم یا خشک بودن ماشین تاثیر گذار است.
لاستیکهای هانکوک بسیار با کیفیت هستن و من هم از همین نوع لاستیک استفاده کردم و در بین نمونه های موجود به جرات میشه گفت از نرم ترین و انعطاف پذیر ترین نوع لاستیکها به شمار میاد و بارها برای خودروهای آمریکایی مختلف استفاده کردم که البته در گذشته بخشی از اونها مارک " مارشال " بود که به نظر من از جهت کیفیت عاج بهتر ساخته شده بودن.
با توجه به تصویری که گذاشتید من فکر میکنم بهترین کار اینه که اول ارتفاع عقب را کم کنید و به سطح تراز اول برگردانید تا تاثیر این کار روی مقدار ارتفاع جلو و البته شدت نرم و یا خشک بودن ماشین مشخص بشه و بعد از این مرحله در صورتی که حس کردید نیاز هست، روی ارتفاع جلو هم کار کنید.
دوست عزیز خواهش میکنم وظیفه هست
شرمنده گوشی موبایلم معمولی هست قبلا داشتم فروختم
بله زمانی که نصب هست در ماشینتون اندازه بگیرید حتی اگر شما بخوای فنر لول را از lower control arms یا طبقهای بالا و پائین باز کنی و بوشهای اونها را تعویض کنی کار ساده ای نیست تنظیمات داره زاویه کمبر و توی را اگر نتونی تنظیم کنی(شاید هم تنظیم نیست ) کلا جلوبندی ماشینت ولاستیک ها مرخص میشه به این سادگی نیست باید کلی مراحل بگذرونی تا بتونی همین زاویه ها را تنظیم کنی راهنما داره
شما باید فنر لول های چرخهای جلو و چرخهای عقب را از زیر خودرو با متر از بالا اندازه بگیرید منظورم فنر لول که نصب هست در ماشین شما همنطور که گفتم اندازه بگیر از لبه بالا به لبه پائین فنر اندازه بزن ببین چقدر هست
درمورد کمک روغنی در وسط فنر لول های جلو پیچ شده تا ضربه را جذب کنه البته اگر ماشینت داشته باشه
اقا این کمک روغنی هست ماشین شما شاید نداشته باشه از وسط فنر لول به بلا میره و از زیر پیچ میشه =
اینم gap بین فنرلول هست یعنی فنر لول که چند دور خورده فاصله بین هم چند سانت هست چقدر فشار روی هم اومده تا بهم نزدیک شدن =
اینم عکس کل فنر هست منظورم عکس مثال هست اندازه لبه بالایی به لبه پائین که الان در ماشینت نصبه در حالت عمود و تحت فشار هست چقدر جمع شده اندازه بگیر =
ببین طبق بال و طبق پائین این کل فنر اندازه بگیر
عکسی که از ماشینت گذاشتی =
1.ماشین که ارتفاعش استاندار نیست ممکنه نوع کمک های روغنی عقب استاندار نباشه
2.در عکسها دیدم فنر شمس عقب حالت تخت یا صاف شده باید قوس داشته باشه ممکنه تعمیر شده یا خرابه باید بدی فنر شمشها را درست کنن احتمال زیاد مشکل ماشینت از همین باشه طرف ارتفاع زده ممکنه طرف وسایلی حمل میکرده
3.درب جلوی ماشینت ول کرده یعنی افتاده احتمالا بوشهای لای در خرابه یا از جلو تصادف داشته
4.زیر ماشین تقریبا پوسیده مثل اینکه در مسیر های گل و بارونی حرکت داشتید معمولا باید حداقل 6 ماه یک بار زیر ماشین با اب معمولی با فشار شسته بشه چون همون گلو لای میچسبه باعث خورندگی زیر ماشین میشه و زنگ میزنه
5.مثل اینکه سپر جلو هم تنظیم نیست
پیغامهای خصوصی بنده باز نمیشه مدیر محترم بررسی کنن
اگر امکان داره عکسهای از طبقهای چرخ جلو از داخل موتور بندازید ببینم قطعه تنظیم زاویه کمبر و کستر هست یا برداشته شده
در حال حاضر اگه بخوام فنر لول رو عوض کنم بهترین جنس تو بازار چیه؟ بنظرتون دست دوم ارزش خرید داره؟نقل قول:
در مورد کمک فنر چطور باید بفهمم که کمک فنر روغنیه یا گازی؟ کدومش نرم تره؟
علاوه بر عقب ، ارتفاع جلو هم صد در صد باید روش کار بشه چون خیلی پایینه اگه با سرعت از ناهمواری ها رد بشم امکان برخورد با زمین هست!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
بگفته فرمایشات دوست عزیزمون armindevile مبرم زیر ماشین و فنر لول رو اندازه میگیرم نتیجه رو میگم.
جنس مشخصی در نظر ندارم چون تا جایی که دیدم فنر نو توی بازار نیست ( شاید اگر هم پیدا بشه ساخت چین یا تایوان ) و اکثرا از نمونه های دست دوم استفاده میشه که اگر سالم باشه خیلی خوب جواب میده و چندین بار استفاده کردم.نقل قول:
اگر قصد داشتید فنر دست دوم بخرید، حتما فنرهای ماشین همراه داشته باشید و با نمونه های جدید از نظر ارتفاع مقایسه کنید.
کمک فنرهای روغنی ، صرفا با روغن پر شده و ضربات را بصورت نرمتر جذب میکنه. این کمک فنرها بیشتر روی خودروهای سبک وزن استفاده میشه. معمولا روی بدنه کمک فنر حک میشه که روغنی هست یا گازی/روغنی .
نمونه گازی /روغنی با ترکیب گاز و روغن پر شده و بشدت تحت فشار هست و برای خودروهای سنگین وزن و یا خودروهایی که بار زیاد حمل میکنند استفاده میشه.
در این تصویر کمک فنر گازی/ روغنی دیده میشه
در این تصویر تفاوت ساختمان داخلی کمک فنر های گازی / روغنی ،با روغنی مشخص هست
در کمک فنرهای روغنی اگر میله کمک فنر به سمت بیرون یا داخل کشیده بشه، در همان حالت قرار میگیره و هیچ عکس العمل خاصی نداره چون صرفا در موقع دریافت ضربه ها عمل میکنه و انرژی را جذب میکنه، اما در کمکهای گازی، میله کمک فنر همیشه تا انتها بیرون آمده چون تحت فشار شدید گاز هست و اگر با دست میله را فشار بدید، دوباره با فشار درونی گاز داخل کمک فنر، به سمت بیرون حرکت میکنه و به همین دلیل معمولا در بسته بندی بوسیله بستهای فلزی یا پلاستیکی محکم شده تا میله به سمت بیرون حرکت نکنه و کمک فنر ابعاد کمتری برای بسته بندی داشته باشه
مهار کردن کمک گازی بوسیله بست پلاستیکی
کمک فنرهای گازی برای جلوی شورلت استفاده میشه ولی در مورد کمکهای عقب با توجه به وضعیت استفاده از اتومبیل باید کمک فنر انتخاب کنید، یعنی اگر همیشه بار و مسافر زیادی توی ماشین هست و یا ماشین گازسوز شده و مخازن گاز در صندوق عقب نصب هست، حتما باید کمک فنر گازی بگذارید تا از شدت ضربات وارد شده کم بکنه.
حد استاندارد ارتفاع عقب و جلو باید چقدر باشه؟ اگه ممکنه عکسی از ارتفاع استاندارد بذارید.
اندازه های دقیق ابعاد شورلت نوا که از یک سایت آمریکایی پیدا کردم، و برای این قسمت " ارتفاع استاندارد جلو و عقب " در شورلت نوا مدل 1979 :
از سپر جلو تا سطح زمین 12.2 اینچ ( 31 سانتیمتر)
از سپر عقب تا سطح زمین 11 اینچ ( 28 سانتیمتر)
اندازه ها احتمالا باید از زیر لبه سپر باشه و این اندازه ها ممکنه با سایز تایر و اینکه ضرباتی به سپر و شاسی وارد شده باشه تغییر بکنه و نمیشه صرفا بر اساس وضعیت فنرها تعیین بشه.
اندازه بیشتر در بخش جلو احتمالا بخاطر بالاتر بودن محل نصب سپر نسبت به سپر عقب باید باشه.
........................
ببین چرخ های جلو کلا حرکت بالا و پائین را توسط فنر لول و (کمک روغنی )اگر نصب باشه کنترول میشه
فنر لول قدیمی بهتر از جدید در بازار هست چون الیاژ جنس فنر لول های جدید مشخص نیست چه نوعی هست و در کجا ساخته شده
ارتفاع کمک های عقب ماشین شما ایراد داره احتمالا فنر شمشهای عقب ارتفاع خورده یا از تنظیم استاندارد خارج شده
به نظرم اول باید قسمت تعلیق عقب خوردو ایرادش برطرف بشه و قسمت تعلیق جلو اندازه گیری بشه با تعمیر تعلیق عقب شاید کلا ایراد برطرف بشه
اگر فنر لول دست دوم میخوای بخری باید اندازه استاندار را در نظر بگیری
برای اندازه گیری ارتفاع جلو و عقب ماشین باید به این صورت عمل بشه طبق کاتولگ توضیح میدم=
باک خودرو باید خالی باشه بجز لاستیک ژاپاس و جک خودرو
1.اگر کمک روغنی عقب نصبه باید باز بشه و خودرو در یک سطح صاف باشه
2. از یک نفر کمک بگیرید سپر عقب را بالا بیارید و بعد ول کنید تا حالت عادی برگرده بعد از مرکز سپر به کف زمین را اندازه بگیرید
3. دوباره این بار سپر را با دست چند بار فشار بدید پائین و بالا و بعد ول کنید به حالت عادی برگرده و یک بار دیگه اندازه گیری از مرکز سپر به کف زمین انجام بدید
اندازه در این دو حالت کمتر از 1/2 اینچ باشه
لاستیک که شما در ماشینت هست چه نوع COMBINATIN NUMBER زیر استفاده شده ؟
G
B
D
E
ایا لاستیک های چرخهای اکسل جلو و عقب دو جفت یه مارک و یه اج tread انداختی؟
باد چرخهای جلو و عقب چند تا هست ؟ باد چرخهای مهم ترین قسمت است که در این چهار مدل =
G
B
D
E
=فرق داره و در حالت سرد وگرم و سرعتهای 65 mph محاسبه شده و ارائه میده=
سواری رضایت بخش
پایداری
کنترل فرمان
سائیدگی اج
عمر لاستیک
مقاومت
فشار باید باید 3 ساعت بعد از اینکه حرکت کردید و در حالت cold اندازه گیری بشه و بعد در حالت گرم بعد از طی مسافت 1 مایل هم اندازه گیری بشه معمولا در حرکت حدودا 6 درجه باد چرخ زیاد میشه -valve caps سوزن والف لاستیک یا تیوب باید بسته باشه چون از ورود خاک و اب جلوگیری میشه
اگر باد چرخ بیشتر از درجه توصیه شده باشه چهار عامل باعث خرابی لاستیک میشه
واگر باد چرخ کمتر از درجه توصیه شده باشه 10 عامل باعث ایراداتی میشه حتی مصرف سوخت ماشین بیشتر میشه
طریقه جابجا کردن لاستیک راهنما داره
طریقه سفت کردن پیچهای چرخ باید طبق کاتولگ بسته بشه
خیلی مسائل دیگه در مورد همین بحث هست که کار ساده ای نیست
عدم گردش بالانس این مجموعه حتی میتونه باعث لرزش اتاق ماشینتون هم بشه .(نمیدونم این مورد رو در ماشینتون دارید یا نه).
ممنونم جناب MJ1970 که به فکر بنده هستیدتشخیصتون کاملا درسته چک کردم هنگام روشن بودن ماشین نگاه کردم فلایویل حدود 3میلیمتر تاب داره اما طوری نیست باعث لرزش اتاق بشه اما توربین کاملا دور میچرخه
با این اوصاف متهم اصلی فلایویل هست شاید بشه تابش را درآورد.