من هنوز قانع نشدم !نقل قول:
برای حرفت اطلاعیه یا منبعی داری؟ از کی این قانون اجرا شده؟
+
یعنی ایشون پیش نیاز درسی رو پاس نکنه میتونه بره مرحله ی جلوتر؟
Printable View
من هنوز قانع نشدم !نقل قول:
برای حرفت اطلاعیه یا منبعی داری؟ از کی این قانون اجرا شده؟
+
یعنی ایشون پیش نیاز درسی رو پاس نکنه میتونه بره مرحله ی جلوتر؟
شما از این مطمئنید که اگر 2بار بیفتم مبانی رو پیشرفته رو هم نمره ی قبولی ام رو رد میکنن؟نقل قول:
سلام .
من با معدل 16.93 آیا امکان قبولی در تهران ، در کنکور بدون آزمونی که 15 مرداد برگزار می شه دارم ؟
سلامنقل قول:
باید تا 15 مرداد صبر کنید تا اطلاعیه سازمان سنجش منتشر بشه !
احتمالش زیاده!
دوستان من مبانی فناوری اطلاعات رو برداشتم.خیلی کتابشم هیولاست خبر نداشتم:n03:حالا تو گزارش 1009 نوشته که بجز فصل 1 باقی فصول خوانده بشه.ولی این کتاب فصل بندی نیست.مثلا نوشته بخش 1 فناوری اطلاعات در سازمان و بخش 2 انقلاب وب و از دو بخش تشکیل شده کتاب و توی بخش 1 نوشته:1-فناوری اطلاعات در اقتصاد دیجیتالی2-فناوری اطلاعات ....تا5-پردازش سیار.حالا اینجا اصلا فصل ننوشته.دوستانی که این درس رو دارن یا پاس کردن یه راهنمایی بکنن فصل 1 دقیقا کجای این کتاب میشه؟همون فناوری اطلاعات در اقتصاد دیجیتالی؟
دوستان ببخشید این آزمون بند ج که ثبت نام کردم خودش یک ترم حساب میشه؟؟
یعنی جزو اون 12 ترمی که معافیت تحصیلی میدن، محسوب میشه؟
توی جدول "اطلاع جامع دانشجو" به عنوان یک ترم ثبت شده:
محتوای مخفی: +
اره فصل اول همون فناوری اطلاعات در اقتصاد دیجیتالیه.نقل قول:
چون کتاب چند جلدیه فقط تا فصل 5تو این کتاب هست .
نقل قول:
نه یک ترم حساب نمیشه !
مگه ترم تابستان ور میداری براش یه ستون جدید ایجاد نمیشه؟ اونجوری ترم تابستون هم باید یک ترم حساب بشه که اینجوری نیست !
سوال و جواب از سایت پیام نورنا برای محمد : :n02:
پیام نورنانقل قول:
به عنوان مثال بنده ترم پیش مبانی رو برداشتم و افتادم.حالا این ترم هم برداشتم و افتادم.ترم بعد میخوام برنامه سازی پیشرفته بردارم که مبانی ، پیش نیازش هست!حالا سوالم اینجاس: مثلا این ترم که جفتشو باهم ورداشتم ( مبانی + برنامه سازی پیشرفته )
اگه پیشرفته رو پاس کنم اما دوباره مبانی رو بیفتم ایا پیشرفته پاس میشه یا به دلیل اینکه پیش نیازش ( میانی ) رو رعایت نکردم ، پیشرفته رو هم اتوماتیک میفتم !؟
نقل قول:
بله پاس می شود و مشکلی ندارد و پیشرفته ثبت می شود ولی بلافاصله باید در ترم بعد مبانی رو بردارید تا زمانی که پاسش کنید
برادر اونا چی ؟ اطلاعیه یا مدرکی گذاشتن واست ؟ چه مدرکی بهتر از دانشجو ... پیام نور دیگهنقل قول:
حالا اگر بلافاصله برنداشته بشه چه اتفاقی میفته ؟
خب اونا هم مدرکی نذاشتن چون ، اولا من ازشون مدرکی نخواستم :n02: ثانیا اونا هر روز به سوالات زیادی پاسخ میدننقل قول:
در نتیجه اطلاعاتشون دقیق تره
حالا اگه بلافاصله ورنداره لابد مشکل پیش میاد یا پیشرفته هم افتاده به حساب میارن !
اینم الان سرچ زدم پیدا کردم :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
+
نمیدونستم با حرفم ناراحت میشی nits جان ، قصدم این نبود :n16:
یعنی این ترم من مبانی و پیشرفته رو بردارم و پیشرفته رو قبول شم و مبانی رو بیفتم و ترم بعد مبانی رو بردارم و باز بیفتم چی میشه؟نوشته در نیمسال های تحصیلی بعد انتخاب کند؟یعنی قید نشده حتما باید توی 2ترم پاس کنم و بعدش قبول نشم پیشرفته هم مردود حساب میشه؟یا هرچقد که بخوام میتونم بردارمش؟
طبق این مطالبی که گفتن و این نامه ! هر چند ترم میتونی ورش داری ، فقط باید هر نیمسال بدون وقفه ورش داری تا بالاخره یه نیمسال پاسش کنی!نقل قول:
نه عزیز من ناراحت واسه چی ... بچه ایم مگهنقل قول:
پس بدبخت شدیم رفت با این قانون ... حالا اگر کسی یه نیمسال پاسش نکنه و همینجوری نگه داره چی ؟
من سوالت رو متوجه نشدم امین جان !نقل قول:
ولی کلا الان این قضیه اینه که اگه شما درسی رو بیفتی و ترم بعد با پس نیازش ورش داری ؛ درصورتی که پس نیازش رو پاس کنی و اون درس رو بیفتی
باید درس رو نیم سال بعدی ورش داری تا پاس بشه ، اگه نشد باید باز نیسمال بعدی ورش داری ، باید پشت هم ورداری تا بتونی پاسش کنی!
پس اگه مثلا 3 ترم وقفه بیندازی چه اتفاقی میفته ؟ پس نیاز میپره ... پس نیاز پس نیاز هم میپره ... آره ؟نقل قول:
والا اینو نمیدونم دقیقا که آیا میپره اگه وقفه بندازی یا نه :n02: ( ولی اینجوری هم نیست که سلسله مراتبی همه بپره و این همه درس حذف شه )نقل قول:
کلا گیج شدم قضیه چطوریه !!!!
باید از چند جا دیگه سوال بپرسم ! هرکسی یه چیزی میگه !
پیام نورم که نه سر داره نه ته ! صبح بیدار شدی میبینی قانون جدید اومده و قبلیا عوض شده!
فــــــــرشید جان برس به داد ناتوان :n02:
یعنی دم خودم گرم تایپیک پیام نور رو یه تکونی دادم اساسی:n02:یعنی ببین کار به کجا رسید مهدی که مخ پیام نوره دست به دامن فرشید شد:n19:احسنت بمن:n09:
حالا تو فکر کردی من خدای پیام نورم؟:n02:نقل قول:
منم یکی مثل شماها ! :n01:
به آروزت رسیدی بالاخره :n19: تو هم با اون درس ورداشتنت :n08:
[QUOTE=Eblis 2011;7780389
به آروزت رسیدی بالاخره :n19: تو هم با اون درس ورداشتنت :n08:[/QUOTE]
آرزوی چندین ساله:n02:(اصلا به سال کشیده رفاقتمون؟؟؟؟).من که واسه ترم تابستون برنداشتمشون.واسه مهر دارم برنامه ریزی میکنم:n10:
الان حقت نیست بزنم نصف شی؟:n29:نقل قول:
بازم که ورنداشتی ... خدا به خیر کنه ! فکر کنم تو پیر پیام نور میشی زمانی که داری برگه ی فارغ التحصیلی رو بهت میدن :n26:
از ترس همین حرفت سریع ادیت کردمش.اگه برنداشته باشم واسه چی دارم درمورد حذفیات مبانی فناوری اطلاعات میپرسیدم تو صفحه ی قبل؟6واحد برداشتم بابا کلا 900صفحه س هردوتا کتاب نمیدونم چیکار کنم:n03:نقل قول:
اگه برنامه ریزی داشته باشی هم به تفریحت میرسی هم به درست !نقل قول:
روزی 30 صفحه مطالعه کردن فک نکنم زیاد وقت ببره !
تنبلی نکن بشین بخون !
وقتی پیام نور ثبت نام کردی ، یعنی شرایطش رو کاملا پذیرفتی ، میدونی که حجم کتاب ها بالاس . زمان اندک ، استادا ا ح م ق و ....
نقل قول:
با سلام و احترام
دوست عزيز تمام پاسخهايي كه داده مي شود بر اساس قوانين دانشگاه و جديدترين بخشنامه ها مي باشد و اگر كسي مدركي براي پاسخها خواسته باشد داده مي شود كه دوست عزيزمون سرچ كردن و بخشنامه مربوطه هم پيدا كردن !! :)
قضيه رو روشنتر ميكنم براتون.
در تبصره ماده 10 به اين صورت هست كه اگر درس پيش نيازي رو نمره ردي بگيريد در ترم بعد مي توانيد درس پس نياز و پيش نياز رو با هم همنياز كنيد و فقط در صورتي مي توانيد همنياز كنيد كه با هم برداريد به صورت همزمان و اگر در ترم بعد كه هم نياز كرديد درس پيش نياز رو مجددا رد بشيد و در پس نياز رو قبول شويد بايد بلافاصله در ترم هاي بعد درس پيش نياز رو اخذ كنيد تا زماني كه پاسش كنيد.
اگر مثلا وقفه اي در اين بين بيافتد ديگر بستگي به گير دادن كارشناس مركزتان در زمان فارغ التحصيلي دارد كه چقدر روي اين موضوع حساسيت به خرج دهد . ولي در كل در قضيه هاي عدم رعايت پيش نياز ها و هيمن موضوع اگر در زمان فارغ التحصيلي بخواهند درسي رو حذف كنند فقط و فقط يك درس ، آن هم درس پس نياز حذف مي شود و به دروس ديگر كاري ندارند.
اميدوارم توضيحات كافي باشد.
با سپاس - گروه پشتيباني پايگاه خبري دانشجويان پيام نور
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ممنون از پاسخ شمانقل قول:
بنده هم اول واسشون گفتم : اون تبصره که اگر پیش نیاز رو بیفتی پس نیاز رو هم میفتی رد شده و پس نیاز رو پاس میکنی و پیش نیاز رو باید از دوباره برداری .... حالا این رو نمیدونستم که باید بدون وقفه برداری
من هم همینجوری که نگفتم ... یکی از بچه های همین تاپیک که کارکشته ی پیام نور بود گفت و من اونموقع ترم 2 بودم
حالا آقا مهدی مدرک خواست و حرف ما رو قبول نداشت ...
مدرک خواست و خودش هم واسه خودش مدرک آورد که دونست حرف بنده از رو باد هوا نبود ... اشتباه نکنید لطفا ... من مدرک و بخشنامه نخواستم
من منظورم از اون پست این بود که ایشون حرف سایت شما رو قبول داره بدون بخشنامه ؟ چون چند سال هست اخبار و بخشنامه های پیام نور میذارید ؟؟؟ و به ما شک داشت ؟؟؟
موفق باشید
نقل قول:نقل قول:
تشکر میکنم از جناب PNUNA.COM بابت توضیحات
+
هدف همه ی ما کمک به بچه هاس ... حالا اگه این بین سر این قضیه کسی از حرفم ناراحت شد ( مخصوصا امین جان ) ازش عذر میخوام !
هدفم از گذاشتن مدرک ، مطمئن شدن از موضوع بود نه ضایع کردن ایشون !
چون زمانی که یه اطلاعاتی به بچه ها میدیم اگه اشتباه باشه ، ممکنه طرف به حرف ما اطمینان کنه و یک کارایی رو انجام بده که بعدا واسه خودش بد تموم بشه !
واسه همین یکم حساسیت به خرج دادم و گفتم اطلاعیه ای ، چیزی بیار که همه مطمئن شیم ! قصد جسارت نداشتم ! :n16:
دوستان ترم تابستونی مشروطی هم داره عایا؟!!!
سلام دوستان خسته نباشید این تبصره ماده 10گفته باید پیش نیاز را در نیمسالهدی بعدی بصورت متوالی برداره تا پاس شه
اما سوال اینجاست مگر ترم تابستان در این قانون هم ترم حساب شده فکر نمیکنم؟
چون ما کلا دوتا ترم داریم و تابستان کاملا اختیاری است
که اگر نبود یعنی باید برای برنداشتن ترم تابستان دانشجو میرفت مرخصی رد کنه که اینطور نیست
اما یک سوال دیگه-کسی که درس پیش نیاز را انتخاب واحد کرده اما سرجلسه امتحان نرفته(براش حذف اضطرای منظورشده)ایا این درس در ترم بعد براش همنیاز میشه یا نه؟
نه مشروطی نداره .هر معدلی که بدست بیاد بعد تو جمع معدل کل تاثیر داره .نقل قول:
سوال اول متوجه نشدم ولی ترم تابستونم یه ترم ولی اختیاری میتونی درس برداری یا نه .نقل قول:
سوال دوم .نه مثل این میمونه شما اصلا اون درس برنداشتی .
دست همگی درد نکنه.هم مهدی عزیز هم امین جان هم pnuna که دیگه همه رو مطمئن کردن.از همه ممنونم:n16:
به گزارش پایگاه خبری دانشجویان پیام نور : با توجه به نزدیک شدن امتحانات ترم تابستان ۹۲ دانشگاه پیام نور , برای شرکت در امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور داشتن کارت ورود به جلسه (گزارش ۴۲۸) و کارت دانشجویی الزامی می باشد.
در همین رابطه گزارش ۴۲۸ (کارت آزمون) دانشجویانی که در ترم تابستان ۹۲ دانشگاه پیام نور ثبت نام و انتخاب واحد نموده اند فعال شده است.
آموزش دریافت گزارش ۴۲۸ ( کارت آزمون ) :
یا از طریق مسیر زیر :
آموزش => گزارشهای آموزش => دانشجو => اطلاعات ثبت نام و امتحان => برنامه امتحان پایان ترم دانشجو
امتحانات ترم تابستان ۹۲ دانشگاه پیام نور از ۲۷ مردادماه الی ۷ شهریور ماه ۱۳۹۲ برگزار خواهد شد.
منابع و نحوه طراحی سوالات پایان ترم تابستان ۹۲ پیام نور بر اساس منابع نیمسال دوم ۹۲-۹۱ (نیمسال قبل) می باشد.
نکات زیر برای دانشجویانی که نتوانستد کارت آزمون خود را دریافت کنند ، ضروری می باشد.۱- دانشجویان بدهکار که شهریه ترم تابستان خود را واریز نکرده اند ، پس از مراجعه به گزارش ۴۲۸ به خطای “به دلیل/دلایل زیر دروس نمایش نیافته است : دانشجو بدهکار است” روبه رو خواهند شد.
۲ – شایان ذکر است دانشجویان بدهکار بین ۴۸ الی ۷۲ ساعت بعد از پرداخت در بانک قادر به اخذ گزارش خواهند بود (تعطیلات به این زمان اضافه می گردد)
در صورت واریز شهریه به صورت الکترونیکی ، به صورت آنی وجه واریزی شما در سیستم ثبت می شود و شهریه شما صفر می شود.
۳- دانشجویان عزیز دقت داشته باشید پس از ورود به قسمت گزارش ۴۲۸ در قسمت ” ترم دانشجو “ باید حتما” مقدار آن ” ۳۹۱۳ ” باشد تا بتوانید کارت آزمون را مشاهده نمایید.
۴ – دانشجویانی که کد ملی آنها در سیستم ثبت نگردیده است نیز قادر به دریافت کارت آزمون نخواهند بود. این دسته از دانشجویان باید از طریق مسیر زیر نسبت به ورود کد ملی خود اقدام نمایند.
+
توجه : در گزارش ثبت نام (کارت آزمون) ، شماره صندلی دانشجو مشخص نمی باشد. شماره صندلی را از دو طریق زیر دریافت نمایید:
۱- از طریق سایت اینترنتی مرکز خود
۲- هنگام امتحان در مکان آزمون، شماره صندلی هر فرد زده می شود
+
توجه توجهقابل توجه دانشجویانی که برای مشاهده کارت آزمون با خطای “اطلاعاتی جهت نمایش یا چاپ موجود نیست” مواجه شده اند :
در هنگام ورود به گزارش ۴۲۸ گزینه های زیر را به صورت صحیح تنظیم کنید تا مشکل شما برطرف شود:
ترم دانشجو : ۳۹۱۳
نمایش شماره صندلی : ۲
تایید امور مالی/آموزش : ۱ (خیر)
چاپ برنامه امتحان دانشجوی بدهکار : ۲ (بله)
چاپ دانشجوی فاقد ارزشیابی استاد : ۲ (بله)
نکته: به دلیل حجم واریزی های زیاد ، فیش ها کمی دیرتر از موعد مقرر در سیستم ثبت می شوند.دوستانی که مشکل دارند و تا زمان امتحانات فیش آنها در سیستم ثبت نشد ، در زمان مراجعه برای امتحان فیش واریزی شهریه + کارت دانشجویی خود را همراه داشته باشند.
با آرزوی موفیقت :n16:
نوشتن با توجه به نزدیک شدن امتحانات ترم تابستان ۹۲ دانشگاه پیام نور.آخه چند روز بیشتر نمیشه انتخاب واحد کردیم هنوز انتخاب نکرده امتحانات شروع شده.خدا وکیلی پیام نور داستانیه واسه خودش.کتاباشم که اونجوری قطور.استاداشم که اونجوری پ چ ول.کلاسام که اونجوری مچول:n02: خدا به دادمون برسه
من به خاطر همین کمبود وقت ترجیح دادم انتخاب واحد نکنم آخه مگه میشه کتاب های به این قطوری رو تو سه هفته خوند !نقل قول:
سلام
من 6 واحد انتخاب کردم برای ترم تابستون ولی الان یه کاری برای پیش اوده باید چند ماهی برم یه شهر دیگه. راهی هست بتونم این ترم تابستون رو حذف کنم ؟ اگر امتحاناشو ندم توی معدلم تاثیر داره؟
ممنون
ترم تابستان حذف اضطراری نداره .نه وقتی نرین و امتحان ندین تاثیر نداره . فقط شهریه بدهکار میشید به دانشگاه که باید بدید .نقل قول:
شهریه که دادم رفت و مهم هم نیست! ولی میترسم حتی اگه تو معدل کل هم تاثیر نداشته باشه توی ریز نمراتم اون صفر های کله گنده بیاد! نمیشه رفت آموزش درخواست حذف ترم کرد؟
نه اینطوری نیست .از قانونهای پیام نور اینه وقتی سر امتحان نری برات غیبت موجه میزنه و اون درس حذف میکنه هیچ نمره صفر ایم نمیده و جلوش حتی موقعه گرفتن ریز نمرات خالیه هیچی ننوشته ،انگار اصلا اون درسها انتخاب نکردی .هیچ تاثیری هم رو معدل نداره .با خیال راحت برو به پای من:n02:نقل قول:
به گزارش پایگاه خبری دانشجویان پیام نور : علیرضا دل افکار معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: شایعه نمره منفی و حذف نمره میان ترم در دانشگاه پیام نور منتفی است و آزمون پایان ترم دانشگاه پیام نور طبق روال چند سال گذشته نمره منفی نخواهد داشت.
وی اعلام کرد: موضوع نمره میان ترم در اختیار اساتید می باشد و اگر استاد آزمون میان ترم اخذ کند می تواند بر اساس زمان بندی تقویم سال تحصیلی نمره میان ترم دانشجویان را در سیستم گلستان ثبت کند.
دل افکار همچنین ادامه داد: موضوع زوج و فرد شدن ارائه دروس در ترمهای تحصیلی این دانشگاه نیز همانند گذشته همه دروس را در دو ترم بهار و پاییز ارائه میدهیم و اصلا درسی نیست که در ترم تحصیلی بهار و پاییز در دانشگاه پیام نور ارائه ندهیم لیکن موضوع حد نصاب تشکیل کلاس پیش می آید که در صورت به حد نصاب نرسیدن تعداد دانشجویان یک درس ( حداقل پانزده نفر) آن درس به صورت خودخوان و بدون تشکیل کلاس انجام میشود.
وی به درس حفظ جزء سی قرآن نیز اشاره کرد و افزود: طبق مصوبه شورای دانشگاه این درس به عنوان یک فعالیت قرآنی که دانشجویان را به حفظ قرآن تشویق کنیم در دانشگاه به صورت اختیاری تعریف شده است.
حذف کارشناسی فراگیر دانشگاه پیام نور از امسال / پذیرش از طریق آزمون سراسری و بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور در بخش دیگری از صحبتهای خود پیرامون حذف کارشناسی فراگیر پیام نور اظهار داشت : دانشگاه پیام نور با توجه به نظام آموزشی نیمه حضوری و غیر حضوری خود در بخش آموزش عالی کشور سهم مهم و عمدهای را ایفا کرده و توانسته آموزش عالی را به اقصی نقاط کشور توسعه ببخشد و بخشی از متقاضیهای تحصیلات دانشگاهی را نیز پوشش دهد.
وی درباره حذف کنکور و پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه پیام نور گفت: بر اساس مصوبه کارگروه ماده چهار که در سال ۹۱ تشکیل شد حدود ۵ هزار رشته محل دانشگاه در سال گذشته در جدول پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی قرار گرفت و امسال در مکاتبهای که با سازمان سنجش آموزش کشور داشتیم اعلام شد که این دانشگاه آمادگی دارد در تمام رشته محلهای خودش پذیرش دانشجو را بر اساس سوابق تحصیلی و بدون آزمون جذب کند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور ادامه داد: اما پاسخی که سازمان سنجش آموزش کشور به این نامه دانشگاه پیام نور داد، از اختیارات کارگروه ماده چهار سخن گفت که در صورت تصویب در آن کارگروه این کار انجام میشود و در غیر این صورت به روال سال گذشته همان میزان ۵ هزار رشته محل در جدول پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی باقی خواهد ماند و بقیه رشته محلهای دانشگاه در دفترچه کنکور سراسری پذیرش دانشجو قرار خواهد داشت.
وی پیرامون نتیجه توافقات دانشگاه پیام نور با سازمان سنجش تصریح کرد: هیچ مشکلی بین سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه پیام نور در این مورد وجود ندارد، سازمان سنجش آموزش کشور بر اساس وظیفه قانونی خودش اعلام کرده که این باید به تصویب کارگروه برسد و دانشگاه پیام نور نیز متقاضی هست و اگر چنانچه کارگروه هم مصوب نکند طبق روال سال گذشته به صورت بخشی از رشته محلها با سوابق تحصیلی پذیرش میکنیم و بخشی را هم در دفترچه کنکور سراسری و از طریق آزمون سراسری پذیرش خواهیم کرد.
دل افکار همچنین افزود: کارگروه ماده چهار توسط کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود که وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان سنجش آموزش کشور، دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی در این کارگروه عضو هستند.
وی در مورد دورههای فراگیر این دانشگاه گفت: در سال ۹۲ در مقطع کارشناسی جذب فراگیر نخواهیم داشت و در این مقطع از طریق کنکور سراسری و سوابق تحصیلی پذیرش انجام خواهد پذیرفت، اما در خصوص کارشناسی ارشد مذاکرات را با سازمان سنجش انجام دادهایم که انشاالله از مهر ماه ۹۲ ثبت نام برای پذیرش کارشناسی ارشد دورههای فراگیر را داشته باشیم.
سلام دوستان چرا در سیستم گلستان برای من منوی گزارش های ثبت نام نیست؟وجود ندارد
من ترم تابستان انتخاب واحد کردم اما الان گزارش های ثبت نام وجود نداره تا ببینم چی ورداشتم
سلامنقل قول:
واسه خودم رو نگاه کردم ، درست بود !
شما شهریه رو واریز کردی؟