عجب صحنه ای بود سوختن کعبه
Printable View
عجب صحنه ای بود سوختن کعبه
واقعا دمشون گرم با این فیلمی که ساختند..............عالی بود
واقعا این قسمت زیبا بود...
صحنه ی نبرد خیلی عالی طراحی شده بود.
شخصیت پردازی روی خوارج خوب بود.
در مورد حمله به کعبه هم که دیگه حرفی برای گفتن نمیمونه!باید بگم محشر بود...
بخصوص موقعی که بارون بارید ، با اون موسیقی متن فوق العادش ، واقعا آدمو تحت تاثیر قرار میداد.
باید به کارگردان دستمریزاد گفت.
دقیقا :دینقل قول:
من به محض دیدنش یاد گیملی ارباب حلقه ها افتادم :دی
خیلی شبیه بود.
فکر نکنید منظوری دارما :31: ولی تو فیلم 2012 کارگردانش جرات نکرد صحنه خراب شدن کعبه رو از ترس مسلمونا نشون بده ولی خودمون زدیم سوزوندیم...
امشب یه سوتی خیلی بزرگ داشت سریال و اونم بیرون اومدن بخار تو صحنه سوزندن کعبه از دهن بازیگرا بود . در حالی که مکه تو سردترین حالت زیر 20 نیست .
این قسمت عالی بود! خصوصا سوختن کعبه رو فوق العاده به تصویر کشیده بودند... چه کرده بود طراحی صحنه و جلوه های ویژه!
.
مختار و دادگاه ذهنش معرکه بود! از طناب های دار برای معدومین که صدای سگ در میاوردن و کفن پوشان آماده برای قصاص تا دیگ های جوشان و تومار چندین متری اسامی مسببین واقعه کربلا و قاتلین امام حسین (ع) و یارانش. یعنی از اون صحنه های به یاد موندنی سریال بودش!
راستی بازیگر اون یارو که میخواست مختار رو قورت بده آیدین ختایی بود؟! تو صحنه پرش اسب یاد مرحوم جومونگ واسم زنده شد!:18::31::
کد:http://dc201.4shared.com/img/1WUa5sIN/s3/0.168151258319703/Mokhtar.gif
وقتی سوختن کعبه رو تو قاب تی وی دیدم، حقیقتا به پلیدی یزید پی بردم که به مأمن خدا چطور جسارت کرده بود!نقل قول:
قبلش که کعبه در حال سوختن بود فقط یک جمله به ذهنم رسید اونم این بود که عجب صبری خدا دارد!
.
.
راستی یه سوال! منظر (؟) سرپا بود و اون یارو که اومده بود به جنگش دراز کش! طرف خنجر رو کجای منظر زد که سه سوته از پا در اومد؟! [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نه دوست عزیز ! اون سوتی محسوب نمیشه :10:. درسته که مکه هوای گرمی داره اما شب هاش به طور خوفناکی سرده مخصوصا اگه زمستون باشه. نمونش همین دشت کویر خودمون. تو روز میشه رو سنگ نیمرو درست کرد اما تو شب سرما تا استخون نفوذ میکنه. این خاصیت مناطق کویریه چون آبی وجود نداره تا دما رو تنظیم کنه.نقل قول:
امشب یه سوتی خیلی بزرگ داشت سریال و اونم بیرون اومدن بخار تو صحنه سوزندن کعبه از دهن بازیگرا بود . در حالی که مکه تو سردترین حالت زیر 20 نیست .
امیدوارم اسپم نداده باشم
موفق باشید:11:
خیلی باحال دستاشو تکون میده!!:31:نقل قول:
راستی قیافه فرهاد اصلانی (ابن زیاد) تو دادگاه مختار خیلی باحال بود!!:27:
شرکت70هزارنفردرتشییع جنازه میمون یزید!
در یکى از روزها "أبو قیس" مسابقه را برد. بر تن این میمون جامه و قبایى از حریر سرخ و زرد پوشانده و دامنها را به کمرش زده بودند و بر سر او کلاهى نهاده بودند که نقش هاى درشت داشت و به رنگ هاى مختلف آراسته گشته بود.
به گزارش شیعه آنلاین، یکی از کاربران در مطلبی که برای ما ارسال کرده، نوشت: در دستگاه خلافت اسلامى و جانشینى پیامبر اسلام (ص)، مردى که مقام خلافت را اشغال کرده بود و "یزید بن معاویه" نام داشت.
"یزید" میمونى داشت که به او "أبو قیس" مى گفتند. این میمون را در مجلس میگسارى خود حاضر مى کرد و براى او تشکى مى انداخت و او را مى نشانید و او را بر گرده خر ماده اى که براى مسابقه و اسب دوانى تربیت شده بود سوار مى کرد، زین و لجام بر گرده آن ماده خر مى بستند و این میمون را بر او سوار مى کرد و با اسب ها به اسب دوانى و مسابقه مى بردند.
در یکى از روزها "أبو قیس" مسابقه را برد. بر تن این میمون جامه و قبایى از حریر سرخ و زرد پوشانده و دامنها را به کمرش زده بودند و بر سر او کلاهى نهاده بودند که نقش هاى درشت داشت و به رنگ هاى مختلف آراسته گشته بود.
روزی به "یزید" خبر دادند که یکی از صحابه پیامبر (ص) از دنیا رفته است. "یزید" گفت: خداوند لعنتش کند ببرید او را دفن کنید.
اما وقتی میمون "یزید"، "أبو قیس" مرد دستور داد تا همه سران مملکت را جمع کنند و طبق تاریخ هفتاد هزار نفر جمع شدند تا در تشیع جنازه میمون با وفایش شرکت کنند.
وقتی این مطلب را می خوانیم متوجه می شویم که چرا امام حسین (ع) وقتی می خواست قیام کنند، فرمودند: همانا من برای اصلاح در دین پیامبر (ص) قیام کردم، اسلامی که برای تشیع جنازه یک میمون هفتاد هزار نفر را جمع می کند.
منبع: بررسى تاریخ عاشورا، مرحوم آیتى، ص 77.
دمای هم اکنون مکه که تو نیم کره شمالی زمستونه . الان 21 درجه هستش.نقل قول:
کد:http://www.irimo.ir/farsi/current/index.asp
کد:http://weather.yahoo.com/saudi-arabia/makka/makkah-1939897/?unit=c
شما اگه دنبال سوتی هستی که سنگ حجرالاسود با میخ پچ زد بودن به دیوار کعبه :31:نقل قول:
کد:http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%D8%B9%D8%A8%D9%87#.D8.AD.D8.AC.D8.B1.D8.A7.D9.84.D8.A7.D8.B3.D9.88.D8.AF
بچه ها غوله این بود:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
امشبش فوق العاده بود.
فکر کنم اولین بار بود که هنگام دیدن یک سریال ایرانی به شدت ذوق زده شده بودم!
وای که دیشب چه کرد این مختارنامه
هنوزم دارم به صحنه های دیشب فکر میکنم دهنم وا مونده :دی
واقعا خوارج زنده شده اند تو این سریال
یا علی چی کشیدی از دست این خوارج
شخصیت زبیر چه قدر شبیه یکی از سران کشور خودمونه:31:
زبیر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ زبیر که تو جنگ صفین کشته میشه اصلا تو این سریال نیستشنقل قول:
شخصیت زبیر چه قدر شبیه یکی از سران کشور خودمونه
منظور ایشون همین عبد... زبیر بوده.نقل قول:
بنده خدا آیدین خطایی چه نقش کوتاهی داشت ولی عجب گریمی داشت که واقعا من یکی نشناختمش.!
ابن زیبر :31:
مگر یزید بر اثر بیماری نمرد؟؟؟ پس چرا در فیلم مختارنامه بعد از آتش زدن کعبه مرد!!!!
یه سوالی بعد از دیدن این قسمت اخیر سریال برام پیش اومد: آیا خوارج به خودشون هم میگفتند خوارج یا فقط اصطلاحی بود که در بین سایرین در مورد اونها رواج پیدا کرده بود؟ آخه سر دسته ی خوارج تو این قسمت به مختار میگفت که ما خوارج هم در رکاب شماییم!
ولی در کل فوق العاده بود این قسمت. همین که تصور بکنیم که همه ی سکانسهای مربوط به آتش گرفتن کعبه از زوایای مختلف رو تنها یکبار فرصت فیلم برداری از اون وجود داره و همه باید قبل از آغاز فیلم برداری اصلی این سکانسها، بارها و بارها دیالوگها و حرکات خود رو تمرین کرده باشند، متعجبم میکنه.
آتش زدن کعبه در سریال مختار نامه
صحنههای مربوط به کعبه و حمله امویان به خانه خدا در منطقه احمد آباد مستوفی و در شبهای سرد زمستان فیلمبرداری شده است. در زمان فیلمبرداری این صحنهها کارگردان سریال یعنی داوود میرباقری هم سرما خورده است.
ممکنه منظورشون این باشه که یزید اینکار رو کرد خدا بوسیله بیماری عذابش کردنقل قول:
مگر یزید بر اثر بیماری نمرد؟؟؟ پس چرا در فیلم مختارنامه بعد از آتش زدن کعبه مرد!!!!
نظر بعضی از فلاسفه اسلامی: در این دنیا همه چیز بر سبب و مسبب بنا شده یعنی خدا بوسیله بیماری یزید رو عذاب کرد(مثلا برای عذاب کردنش تیر غیب نمی فرسته؟) البته این نظریه مخالفان جدی خودش رو هم داره
معلومه که سوتی دادن :31:نقل قول:
خوارج یا خارجی به کسی گفته میشه که از دین خروج کرده و بر خلیفه حق شوریده
هیچ برادر منافق ابلهی نمیاد به خودش بگه منافق یا خارجی(برادر منافق رو تو اخراجی های 2 یادتونه که ؟)
خوارج لقبی است که توسط حضرت امام علی (ع) (خلیفه چهارم سنیان) به افرادی گفته شد که در جنگ صفین با دیدن قرآنهای بر نیزه ترک جنگ کرده و با محاصره خیمه فرمانده و خلیفه بر حق مسلمین او را تهدید کردند که اگر به مالک نگویی برگردد خونت را میریزیم....
بعدا هم که در جنگ نهروان اکثرشون با شمیر امام به جهنم مشرف شدن
البته یزید هم اقدام امام حسین رو در مقابله با او ، خروج از دین نامید و به کاروان عاشورا لقب خارجی داد
شک دارم
ولی فکر کنم اسمشون خوارج بوده و خودشون می گفتن خروج کننده و قیام کننده برای خدا
البته فکر کنم زیاد مطمئن نیستم
عاقبت و نحوه مرگ یزید در روایات مختلفنقل قول:
نقل قول:
یزید روزی با اصحابش به قصد شکار به صحرا رفت. به اندازه دو یا سه روز از شهر شام دور شد، ناگاه آهویی ظاهر شد یزید به اصحابش گفت: خودم به تنهایی در صید این آهو اقدام میکنم کسی با من نیاید. آهو او را از این وادی به وادی دیگر میبرد. نوکرانش هر چه در پی او گشتند اثری نیافتند.
یزید در صحرا به صحرانشینی برخورد کرد که از چاه آب میکشید. مقداری آب به یزید داد ولی بر او تعظیم و سلامی نکرد.
یزید گفت: اگر بدانی که من کیستم بیشتر مرا احترام میکنی! آن اعرابی گفت: ای برادر تو کیستی؟ گفت: من امیرالمومنین یزید پسر معاویه هستم. اعرابی گفت: سوگند به خدا، تو قاتل حسین بن علی(علیهماالسلام) هستی ای دشمن خدا و رسول خدا.
اعرابی خشمگین شد و شمشیر یزید را گرفت تا بر سر یزید بزند، اما شمشیر به سر اسب خورد، اسب در اثر شدت ضربه فرار کرد و یزید از پشت اسب آویزان شد. اسب سرعت میگرفت و یزید را بر زمین میکشید، آنقدر او را بر زمین کشید که او قطعه قطعه شد. اصحاب یزید در پی او آمدند، اثری از او نیافتند، تا این که به اسب او رسیدند فقط ساق پای یزید روی رکاب آویزان بود.( لهوف، سید بن طاووس .)
در برخی از کتب این داستان این گونه نقل شده است: او در سال 64 هجری قمری، روزی باده هزار نفر از سواره نظام لشگر خود به قصد شکار، از دمشق بیرون آمد، و خود سوار بر اسب بود، او و لشگرش به اندازه دو روز از دمشق دور شدند، در آنجا(در بیابان) آهوی زیبایی نظراو را جلب کرد ، یزید که می خواست غرور و چابکی خود را نشان دهد به همراهان گفت: هیچ کس با من نیاید، و من تنها میخواهم به دنبال این آهو بروم و آن را صید کنم. او تنها سوار بر اسب به دنبال آهو حرکت کرد، آهو پا به فرار گذاشت، و همچنان در حال فرار بود، و یزید با آخرین سرعت به دنبال او حرکت میکرد، تا به بیابان هولناک و وحشتناکی رسید، و همچنان از این دره به آن دره، به دنبال آهو میرفت. در وسط آن بیابان وحشت زا، آهو از نظرش ناپدید شد، او را گم کرد، از طرفی به شدت تشنه بود، و در آنجا هرچه تلاش کرد به آب دست نیافت، او همچنان در جستجوی آب بود، ناگاه مردی را دید که ظرفی آب در دست دارد، به او التماس کرد که اندکی آب به من بده اگر تو مرا بشناسی، به من احترام شایانی خواهی کرد.
او گفت تو کیستی؟
یزید گفت: من خلیفه مسلمانان یزید بن معاویه هستم.
آن مرد گفت: تو همان قاتل حسین بن علی )ع (هستی، ای دشمن خدا!)
سپس به یزید حمله کرد، اسب آنچنان یکه خورد و رمید که یزید از ناحیه پشت اسب به طرف زمین واژگون شد و یک پایش در رکاب اسب گیر کرد، و اسب از شدت وحشت فرار کرده و در بیابان پر وحشت روی سنگ ها و خارها و پستی و بلندیها همچنان فرار میکرد، در این میان سر و پیکر نحس یزید آن چنان متلاشی شد که به صورت جویده در آمد. و این گونه در حال تشنگی به جهنم واصل شد.
یزید ده نفر ندیم خصوصی داشت که هرگز از او جدا نمیشدند، آنها برای پیدا کردن یزید سر به بیابان گذاشتندو به جستجو پرداختند، تا اینکه اسب او را در بیابان یافتند، و دیدند یک ران قطع شده یزید در رکاب اسب آویزان باقی ماندهاست. خبر کشته شدن یزید را به لشگر دادند، صدای ضجه و گریه طرفداران یزید بلند شد، آنگاه با همان حال به دمشق مراجعه کردند.
طبق روایت دیگر، آن مرد که یزید را دنبال کرد، به او گفت:سوگند به خدا تو را می کشم ، چنان که تو حسین )ع ( را کشتی، با شمشیر به دنبال یزید حرکت کرد، یزید از ترس ، با اسب خود فرار نمود، اسب از برق شمشیر آن مرد وحشت زده شد و رمید، به طوری که یزید از پشت آن واژگون شده و زیر دست و پای اسب تکه تکه گردید.
از شیخ صدوق درباره چگونگی مرگ یزید بن معاویه آمده که : یزید شب با حال مستی خوابید و صبح او را مرده یافتند، در حالیکه بدن او تغییر کرده مثل آنکه قیر مالیده شده باشد. بدن نحسش را در باب الصغیر دمشق دفن کردند.
در "الکامل فی التاریخ" درباره علت مرگ وی آمده است: سبب مرگ یزید، اصابت پارة سنگی از منجنیق به یک طرف صورت او بود، که همین امر باعث شد مدّتی مریض شود، بعد مُرد.( محمد جواد نجفی، ستارگان درخشان، ج 9، ص 9)
البنه برخی گفته اند که وی به وسیله ((سلمى )) دخـتـر ((حـجـر بـن عـدى کندى )) و با همکارى ((عبدالرحمان )) برادرزاده حجر، مسموم شده و به مجازات رسیده است.
به هر حال یزید بن معاویه در مجموع سه سال و نه ماه به عنوان خلافت بر مردم سلطنت کرد و در 38 سالگی در سال 64هجری قمری به جهنم واصل شد.
جلوههای ویژه «مختارنامه» بالاتر از حد استاندارد است
داود رسولیان - جلوههای ویژه تصویری و میدانی مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» همانند سایر بخشهای این مجموعه ارزشمند و قابل تامل است.
گام رو به جلوی سازندگان این مجموعه تلویزیونی به وضوح با دیدن هر قسمت از این کار قابل تشخیص است. هر بیننده آگاهی میتواند کیفیتی که در نوع تولید «مختارنامه» رعایت شده درک کند و دریابد همه سازندگان این اثر مایل بودند بهترین نوع از کار خود را ارائه دهند تا در نهایت تماشاگر با اثری بسیار با کیفیت روبرو شود.
«مختارنامه» بی هیچ اغراق و ذوقزدگی اثری بالاتر از استانداردهای سینما و تلویزیون ایران محسوب میشود. توان این کار بسیار بالاتر از توان سینمای ایران است این برتری در بخش جلوههای ویژه نیز به خوبی ظهور و بروز پیدا میکند.
سطح بالای درک و هوش کارگردان و تهیهکننده موجب شده تا امکانات برای رسیدن به بهترین ترکیب فراهم شود. تهیهکننده دست کارگردان و سایر عوامل را برای ارائه اثری ارزشمند باز گذاشته و همه امکانات مورد نیاز را فراهم کرده و از سوی دیگر کارگردان همه امکانات را تبدیل به احسن کرده و از آن برای ارائه بهترین نمونه اثر استفاده کرده است. این تعامل موجب شده تا همه افرادی که در پروژه حضور داشتند ملزم با ارائه بهترین و باکیفیت ترین نوع کار خود شوند.
اتفاقا دیشب من هم به این سوتی بزرگ فکر میکردم. دیشب چند تا سوتی دیگه هم داشتن ولی الان یادم نیست.نقل قول:
تکرار قسمت قبل از شبکه قران کی است؟
چند تا عکس از قسمت چهاردهم:
---------- Post added at 12:08 AM ---------- Previous post was at 12:06 AM ----------
شبکه اولنقل قول:
زمان پخش : جمعه ها : ساعت 22:00 به وقت تهران
تکرار : دوشنبه ها : ساعت 19:30 به وقت تهران
--
شبکه قرآن
زمان پخش : یک شنبه ها : ساعت 20:00 به وقت تهران
تکرار : پنجشنبه ها : ساعت 20:00 به وقت تهران
--
شبکه جام جم در سه قاره : اروپا ، آمریکا ، آسیا
جام جم 1
زمان پخش : شنبه ها : ساعت 21:45 به وقت تهران
جام جم 2
زمان پخش : شنبه ها : ساعت 04:15 به وقت تهران
جام جم 3
زمان پخش : شنبه ها : ساعت 14:45 به وقت تهران
سلام
کسی لینک دانلود سریالو داره؟
من تا قسمت 11 رو از بیاتوزیرزمین دانلود کردم.اما الان دیگه سایتش پاچیده:41:
راستی چند تا قسمت تا الان اومده؟
14 قسمت پخش شده.نقل قول:
من که منتظرم شب برسه تا تکرار این قسمتش رو نگاه کنم!
این جنگجوی شامی چه قدر شبیه گیملی تو فیلم ارباب حلقه هاست .جالب بود
دقیقا منم همینو گفتم موقع دیدنش!!نقل قول:
خوب 2012 یه فیلم تخیلی بود و برای یه فیلم تخیلی نباید به مقدسات ادیان توهین کرد یعنی لزومی نداره حتما خراب شدن کعبه رو نشون بدن.علاوه بر اینکه ممکنه فتح البابی بشه که بازم در آینده در فیلم های هالیوودی به اماکن مقدس اسلام و دیگر ادیان توهین بشه و به اصطلاح قبحش بریزه.نقل قول:
ولی مختارنامه بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و بالاخره برای یکبار هم که شده باید جنایات یزید که خودش رو پنجمین خلیفه و جانشین پیامبر بود به تصویر کشیده بشه تا همه آشنا بشن.
قادري: «مختارنامه» يك پيروزي براي صدا و سيما است
خبرگزاري فارس: «امير قادري» با بيان اينكه «مختارنامه» انتظارات را از «داوود ميرباقري» برآورده ميكند، گفت: «مختارنامه» يك پيروزي براي صدا و سيما است و در مقايسه با ديگر آثار تاريخي اين سالها، ارزش خود را بيشتر نشان ميدهد.
«امير قادري» عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران در گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس در مورد مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» ساخته داوود ميرباقري، اظهار داشت: به نظر من حاصل 8 سال انتظار و صرف اين مقدار هزينه به هدر نرفته و سريال «مختارنامه» يك پروژه موفق به شمار ميرود كه نه تنها انتظارات ما را از «داوود ميرباقري» برآورده كرده است بلكه فراتر به زندگي قهرماني ميپردازد كه ما سالها از وجود آن بيبهره و محروم بوديم.
وي در ادامه تاكيد كرد: در كنار آن «داوود ميرباقري» نشان داده همچنان ميتواند يك داستان بزرگ تاريخي و امكانات را در خدمت بيان ايدههاي خود قرار دهد و در عين حال از جذابيت قصه چيزي كم نشود.
قادري تصريح كرد: مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» با سليقه ساخته شده و با وجود گستردگي پروسه توليد، جزئيات در روند ساخت آن فراموش نشده است، همچنين كارگردان اين اثر، بازيگران را به درستي و در جايگاه مناسب به بازي گرفته است و در كنار آن اين سريال از گريم و طراحي صحنه و لباس خوبي نيز استفاده كرده است.
اين منتقد در ادامه خاطرنشان كرد: جذابيت بصري، شخصيتسازي، چيدمان ميزانسن و نحوه ديالوگنويسي در سريال «مختارنامه» بينظير است و از همه مهمتر تلاش «داوود ميرباقري» براي به روز كردن وقايع تاريخي، ارزش كارشان را بسيار بالا ميبرد و به همين دليل سريال «مختارنامه» هم نمره قبولي ميگيرد و هم ما را به تماشاي قسمتهاي بعدي مشتاق ميكند.
«امير قادري» در پايان اين گفتوگو نيز خاطرنشان كرد: در مجموع سريال «مختارنامه» يك پيروزي براي صدا و سيما است و در مقايسه با ديگر آثار تاريخي اين سالها، ارزش خود را بيشتر نشان ميدهد.
زندگینامه مختار، فرجام قاتلان و نظر آیتالله خوئی
کتاب «زندگینامه مختار و فرجام قاتلان» به قلم محرم عقیقی بخشایشی توسط انتشارات بخشایش به زودی روانه بازار نشر میشود.
«علیرضا عقیقی بخشایشی» در گفتوگو با ایکنا با اعلام این خبر اظهار کرد: کتاب «زندگینامه مختار و فرجام قاتلان» در سه فصل توسط پدرم «محرم عقیقی بخشایشی» به نگارش درآمده است.
وی افزود: در فصل نخست این کتاب به سخنان و نقطه نظرات شخصیتهای برجسته دینی و مذهبی از جمله آیتالله خوئی در مورد شخصیت مختار ثقفی پرداخته شده است.
در فصل دوم این اثر به زندگینامه مختار و کارهایی که وی در طول زندگیاش انجام داده است و در فصل آخر به قیام مختار و مجازات قاتلان امام حسین (ع) و یارانش به دست او پرداخته شده است.
بخشایشی با بیان اینکه در نگارش کتاب «زندگینامه مختار و فرجام قاتلان» تلاش شده تا این اثر با نسل جوان ارتباط خوبی برقرار کند، تصریح کرد: این کتاب کمحجم است و داستانی روان و جذاب دارد تا جوانان و نوجوانان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
به گفته عقیقی بخشایشی کتاب در 100 صفحه و قطع رقعی تا یک ماه آینده در بازار نشر منتشر خواهد شد. یادآور میشود، ابواسحاق مختار ثقفی، معروف به مختار ثقفی، از دلاوران و بزرگان عرب بود که به خونخواهی امام سوم شیعیان حضرت حسین بن علی(ع) و یاران او قیام کرد. پدرش ابوعبیدبن مسعود ثقفی بود که در واقعه «یوم الحجر» درعراق به قتل رسید و مادرش دومه بنت وهب بود.
قبر مختار ثقفی در کوفه
جالبه که حتی خودش رو جانشین پیامبر هم نمی دونسته بلکه ادعا داشته که جانشین خود خداست!(خلیفت...)نقل قول: