از دو سایت linuxshop.ir یا sito.ir میتونی سفارش بدی !نقل قول:
اگر سیستمت ۳۲ بیت هست همون نسخه رو بگیر ولی اگه ۶۴ بیت هست نسخه ی amd 64 رو بگیر ( به جای i386 )
Printable View
از دو سایت linuxshop.ir یا sito.ir میتونی سفارش بدی !نقل قول:
اگر سیستمت ۳۲ بیت هست همون نسخه رو بگیر ولی اگه ۶۴ بیت هست نسخه ی amd 64 رو بگیر ( به جای i386 )
شما مگه تهران نیستی؟نقل قول:
اینجا که پارسیکس دارن!
توی نسخه های live cd چطوری میشه تغییرات رو طوری ذخیره کرد که سری بعد نیاز به انجام دوبارش نباشه؟
بلاخره مجبور شدم همین کار را بکنمنقل قول:
نه متاسفانهنقل قول:
یه چند تا سوال دیگه از اساتید
فرض می کنیم من 6 تا پارتیشن روی سیستم دارم .
من قصد دارم با استفاده از خود پارسیکس یک پارتیشن لینوکسی ایجاد کنم .
وقتی من با استفاده از دکمه Resize/Move قصد دارم یک فضای خالی ایجاد کنم هنگامی که فضای خالی را ایجاد می کنم کدام یک از درایو های من کوچک می شوند
ایا همه درایوها به یک اندازه کوچک می شوند یا فقط درایوی که از اون دارم کم می کنم و فضای خالی
ایجاد می کنم کم می شه ؟
ایا اطلاعات کل درایوهام ممکنه از بین بره یا اطلاعات اون درایوی که ازش دارم کم می کنم و فضای خالی برای پارتیشن لینوکس ایجاد می کنم ممکنه از بین بره ؟
ایا من می تونم موقع پارتیشن بندی ب لینوکس همون جا یکی از درایوهای خودم که از نوع NTFS هست و 10 گیگ فضا داره را Delete کنم و اونا تقسیم کنم به 2 پارتیشن از نوع لینوکس ؟
به نظر شما با این اوصاف که من 6 پارتیشن از نوع فایل سیستم NTFS دارم بهتره یه پارتیشن برای لینوکس درست کنم یا اینکه حداقل 2 پارتیشن برای لینوکس درست کنم بهتره ؟
یعنی چیزی تو مایه های یه پارتیشن که ویندوز xp توش نصبه و یه پارتیشن که لینوکس توش نصب می شه
با 3 پارتیشن برای ویندوز xp و یک پارتیشن جدا هم برای لینوکس داشته باشم .
با تشکر
چند تا سوال دیگه
ممنون می شم دقیق جواب بدید
اگر من نوع پارتیشن لینوکس را از نوع primary انتخاب کنم وقتی با لینوکس بالا میام دیگه درایو ویندوز من قابل مشاهده نخواهد بود
درسته ؟
به نظر شما من بهتره موقع پارتیشن بندی کردن درایو لینوکس را primary انتخاب کنم یا لاجیکال؟
در مورد پارتیشن swap
من از هارد 80 مقداری فضا برای ویندوز xp و درایوهاش اختصاص دادم . و بقیه ظرفیت را هم برای لینوکس و درایوهاش اختصاص دادم
ایا من باید 512 مگابایت هم فضا برای پارتیشن swap نگه دارم ؟ چون ram من 256هست
چه موقع باید اقدام به ساخت پارتیشن swap کنم ؟ بعد از ساخت تمام پارتیشن های لینوکس ؟
با تشکر
1. خیر فقط درایوی که دارید روش عملیات انجام می دید تحت تاثیر هست و نه کل هارد شما.نقل قول:
2. احتمالش که هست، ولی اگر دقت کنید احتمالش خیلی کم میشه، اگر کاربر ویندوز هستید، partition magic کار شما رو با دقت بالایی انجام میده.
3. بله، اینکار رو هم می تونید انجام بدید، چه با Partition magic و چه در هنگام نصب لینوکس.
4. ببینید، اصولا فضای 8 گیگ می تونه کافی کافی باشه برای شما، ولی swap هم هست.
2 1. فرقی نمی کنه، می تونید پارتیشن ویندوز و لینوکس رو هر دو رو primary کنید، ولی توجه کنید پارتیشن لینوکستون logical زیر ویندوز نباشه.نقل قول:
چند تا سوال دیگه
ممنون می شم دقیق جواب بدید
1 . اگر من نوع پارتیشن لینوکس را از نوع primary انتخاب کنم وقتی با لینوکس بالا میام دیگه درایو ویندوز من قابل مشاهده نخواهد بود
درسته ؟
2 . به نظر شما من بهتره موقع پارتیشن بندی کردن درایو لینوکس را primary انتخاب کنم یا لاجیکال؟
در مورد پارتیشن swap
3 . من از هارد 80 مقداری فضا برای ویندوز xp و درایوهاش اختصاص دادم . و بقیه ظرفیت را هم برای لینوکس و درایوهاش اختصاص دادم
ایا من باید 512 مگابایت هم فضا برای پارتیشن swap نگه دارم ؟ چون ram من 256هست
4 . چه موقع باید اقدام به ساخت پارتیشن swap کنم ؟ بعد از ساخت تمام پارتیشن های لینوکس ؟
با تشکر
3 4. بله swap قطعا نیاز هست، و ساختنش هم همزمان با دیگر پارتیشن ها هست در هنگام نصب.
البته 256 مگ بسیار کم هست، و حتی برخی توزیع ها به شما اجازه ی نصب هم نمی دهند، فکر کنم بتونید با یک هزینه ی اندک 6000 - 7000 تومانی یک رم 256 دیگه هم به سیستمتون اضافه کنید، اونطور بهتر هست.
از اونجا که سی دی یک حافظه ی فقط خواندنی هست، راهی برای اینکار نیست، و شما با هر بار ریستارت تمام تنظیمات و ... رو از دست می دید، اگر دنبال بوت لایو هستید و می خواهید تنظیمات ذخیره شوند، USB flash drive بهترین راه هست که توزیعهای زیادی هم این قابلیت رو دارند حتی توزیع اوبونتو:نقل قول:
کد:https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent
اگر بخواهيم نرم افزارهاي جديد را روي اين سيستم عامل داشته باشيم بايد چه كار كنيم؟ چون اصولا برنامه هاي خودش خيلي عتيقه اند.
روي سايت خودش نرم افزارهاي جديد را براش ميزاره؟ مثلا office 2007!
شنيده ام كه برنامه اي هست كه مي تونه كاري كنه كه برنامه هاي موجود براي xp و ... روي linux هم نصب بشه! اسم اين برنامه چيه؟
با تشكر ...
در مورد سوال اول یعنی منظورت این هست که بسته های موجود در لینوکست رو به روز کنی؟نقل قول:
با استفاده از ابزار apt-get
بله هست. Wine. ولی هیچ تضمین ۱۰۰ درصد نیست که تمامی برنامه های ویندوز رو در لینوکس نصب کنه.
و البته یه نرم افزارد یگم هست که میتونید توی لینوکس ویندوز نصب کنید .
با تشكر ...
اقا من الان Linux fedora را نصب كردم، ولي هيچ چيزي به اسم utility پيدا نكردم كه توش konsol را پيدا كنم!؟...
گنوم یا kde؟! تو kde که خوب کلیک راست کن بیار روی کنسول!! یا از KMenu برید تو run command بنویسید xterm
تو گنوم هم از بخش Accessories ترمینال را انتخاب کنید.
در کدام میز کار؟؟نقل قول:
در میز کار KDE در Menu navigation دنبال زیر منویی به نام Utility و سپس روی Terminal کلیک کن.
xTerm هم هست که فکر نمیکنم در kde جدید تو منو ها باشه برای فراخونیش میتونی اینطور عمل کنی:
Alt+F2 و بزن xterm.
سلام
بچه ها شما می تونید وارد سایت sito.ir بشید ؟
من از دیروز هر کاری می کنم اصلا این سایت را برام نمی یاره :41:
دلیلش چیه ؟
مشکل نداره میاد بالا.نقل قول:
از linuxshop.ir هممیتونی استفاده بکنی.
سلام
من از امروز تازه اومدم تو لینوکس
بی نهایت آماتورم
لینوکس:اوبونتو
سوالات :
چطور در لینوکس کانکشن بسازیم و از کجا کانکت شیم؟
فعلا اینو جواب بدید بعد خدمت می رسیم
ممنون
اگر منظورت dialup هست, اول ببین مودمت نصب هست یا نه ! به پست زیر مراجعه کنید :نقل قول:
برای ساخت کانکش و وصل شدن به اینترنت از برنامه ی gnome ppp استفاده کن.کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=68508
برای بقیه سوالاتت اول به پست زیر مراجعه کنید. خیلی از سوالات قبلا جواب داده شده !
در نهایت جستجو در انجمن و گوگل فراموش نشه.کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=242418
آقا من می خواستم بدونم کدوم ورژن رو نصب کنم که کامل باشه و به کارم بیاد ؟ یکی گفت ubuntu
کدومش بهتره ؟
بعد چجوری می تونیم تغییرش بدیم ؟ باید زبان خاصی بلد باشیم؟
چجوری می تونم لینوکس رو درکنار ویستا یا xp روی یک درایو بریزم؟
با سپاس
نقل قول:
سلام.
معمولا پیشنهاد میشه برای تازه کار ها توزیع ارسیکس یا اوبونتو استفاده بشه.
چه چیزش رو تغییر بدی ؟؟
شما برای اینکه جفتش رو با هم داشته باشی ابتدا ونیدوزت رو نصب کن و بعدش توزیع لینوکست رو.
موقع نصب لینوکس از فضای خالی موجود روی سیستمت استفاده کن و پارتیشن بساز که حداقل به پارتیشن های زیر نیاز داری :
home/
usr/
boot/
swap/
/
که برای حجم swap مقدار 2.5 برابر رم سیستمت قائل شو.
من ميخواهم روي سيستمم لينوكس نصب كنم ولي متاسفانه سيستمم قديميه (CPU2.4 CELERON,RAM256 ,GRAPHIC 64) حالا به نظر شما كدوم نسخه از لينوكس رو ميتونم نصب كنم كه مشكلي نداشته باشه ! و در اخر اگه ميشه در مورد نصبش هم راهنماييم كنيد .
اکثر توزیع ها روی سیستم شما نصب میشه ، مگر این که بخواید از گرافیک های خاص لینوکس که طبعا سنگین تره استفاده کنید ( سیستم من از شما ضعیف تره ( 1.7=cpu ) و اصولا یکی از نقاط قوت لینوکس همین اجرا شدن روی سیستم های ضعیف هست .
فقط توصیه می کنم اگر علاقمندید از جلوه های گرافیکی خاص لینوکس استفاده کنید ، رم سیستمتون رو به 512 افزایش بدین .
برای شروع می تونین از توزیع پارسیکس استفاده کنین که یک توزیع ایرانی است ، دیسک زنده است ( با بوت از روی سی دی وارد محیط پارسیکس میشین ) و کتاب راهنمای فارسی خوبی هم داره .
غیر از پارسیکس ، توزیع های اوبونتو ، فدورا و خیلی از توزیع های دیگه هم قابل استفاده است .
همانطور که سرامیک جان گفت تقریبا همه ی توزیع ها نصب میشن و کلا لینوکس روی سیستم های ضعیف هم کار میکنند. من برای شما اوبونتو را پیشنهاد می کنم.
دوستان از همگي متشكرم من گرافيك خيلي واسم مهمه الان يه نسخه به نام كانوپيكس (به صورت اوتوران اجرا ميشه احتياجي به نصب نداره ) رو دارم ولي گرافيكش افتضاست
درود به همه ی لینوکس باز های حرفه ای
کاملا با لینوکس بیگانه ام
چند تا کتاب خوب بهم معرفی کنید برای یادگیری لینوکس
زبون اصلی هم بود اشکال نداره
Ebook هم باشه خوبه
ممنون
انتخاب سیستم با خود شماست و همانطور که دوستان گفتند پارسیکس و یا اوبونتو توزیعهای مناسبی هستند.
لطف کنید ادامه ی بحث و کلا سوالات شروع کار را در تاپیک مربوطه بپرسید:
کد:http://forum.p30world.com/showthread.php?t=77904
بهترین راه سرچ در گوگلنقل قول:
سلام
تاپیک شما بسته و در تاپیک شروع کار با لینوکس ادغام خواهد شد
سلام من Parsix رو دانلود کردم
حالا بگین چجوری نصب کنم .....
البته اقای taia بود فکر کنم قبلا منو راهنمایی کردن ولی اون موقع امکان چنین چیزی نبود
دیگه گزاشتم واسه الان
راستی چجوری رو سی دی Parsix رو بوت کنم
که بعدش نصب کنم ؟
نقل قول:
فایلی که شما دانلود کرده اید قاعدتا یک فایل با پسوند ایزو است ( iso. )
این فایل را بدون این که باز کنید ، به صورت ایمیج روی یک سی دی رایت کنید .
بوت سیستم خود را روی سی دی قرار بدهید و با آن بالا بیایید .
بعد از این که کاملا وارد محیط پارسیکس شدید ، گزینه ی نصب پارسیکس را از روی دسکتاپ انتخاب کنید و وارد مرحله ی نصب شوید.
مهم ترین بخش کار تخصیص پارتیشن به پارسیکس است که اگر دقت کنید و توضیحات را با حوصله بخوانید مشکلی پیش نخواهد آمد .
من پیشنهاد می کنم برای نصب پارسیکس حدود 10 گیگ از فضای موجود خود را آزاد و Unpartitioned کنید .
یا این که با برنامه ی پارتیشن مجیک یکی از پارتیشن های خود را ری سایز کنید و ده گیگ را به یک پارتیشن جدید با پسوند ext3. تبدیل کنید .
گزینه ی بوت را هم می توانید روی پارتیشن پارسیکس و هم روی پارتیشن ویندوز قرار بدهید . در هر حال بعد از نصب و ری استارت شما گزینه ی انتخاب بین دو سیستم عامل را خواهید داشت .
یعنی کلا باید یک درایو رو فرمت کنم و بدم به این ؟نقل قول:
شما اگه فضای خالی تو هاردت داری که unpartitioned هست لازم نیست درایو ویندوزت رو هم پاک کنی و...نقل قول:
با استفاده از از گزینه custom layout از فضای خالی پارتیشن با فایل سیستم ext3 بساز که حال امثلا شامل home باشه و یا usr و /
با سلام .
من تازه میخواهم از ویندوز فاصله بگیرم و به سمت لینوکس بروم .
برای همین چند تا سئوال دارم .
میخواهم فقط یک درایو 5 گیگی رو به لینوکس اختصاص بدهم برای بررسی و امتحان . نسخه کم حجمش ÷یدا میشه ؟
چه نسخه ای رو پیشنهاد میکنید که برای مبتدی کارایی داشته باشه ( بشتر میخواهم به اینترنت وصل شوم و فعلا قصد نصب نرم افزار ندارم .
برنامه ای که روی یک نسخه نصب میشه روی نسخه های دیگه هم نصب میشه ؟ (فدورا- رد هت ...)
gigabyte:7IXE4
AMD Athlon 1.0GHz
RADEON 9200 SE AGP 64.0 MB
و ....
سلامنقل قول:
5 گیگ یه مقدار کم هستش . اما اگه فضای کافی نداری می تونی فعلا به صورت لایو استفاده کنی .
برای شروع کار پارسیکس می تونه بهترین گزینه باشه که یک توزیع ایرانی هستش . از ابونتو هم می تونید استفاده کنید
نصب برنامه ها فکر نکنم مشکلی داشته باشه .
در مورد سخت افزارها هم بیشترین اهمیت را رم داره . که هر چقدر بالا باشه بهتره .
موفق باشید .
سلام. من یه مشکل دارم با توزیع suse و همچنین توزیع knoppix. اونم اینه که بعد از نصب دیگه وارد محیط گرافکی نمیشه و باید از اول نصب کنم که باز روز از نو روزی از نو. یه چند روزی درسته و دوباره همونجور. لطفا بهم کمک کنید
شب بخیر
یه سوال فنی:
فدورا وسوزه وماندرایو از مدیریت بسته های rpm استفاده میکنه
دبیان وابونتو وپارسیکس از deb استفاده میکنه
ومی دونم که این دوتاپسوند راحت بهم تبدیل میشند
ایا دیگر سیستم عاملهای گنولینوکس ازچی استفاده میکنند؟؟؟
ایاغیرازاین دوتا (ارروی سورس منبع روهم میدونم)چیز دیگه ای هست؟؟؟
اگرهست سیستم عاملهایی که باانها سازگارند چی نام دارند؟؟
غیر از توزیع های rpm base و debian base خیلی از توزیع های دیگه از سیستم های مدیریت بسته های مختلفی غیر از rpm و deb استفاده می کنند. مثلا Slackware , Vector و Zenwalk از بسته های pkg استفاده می کنند. البته هر کدام از توزیع ها از ابزارهای خودشون برای مدیریت بسته های مثلا rpm استفاده می کنند. به عنوان مثال suse از ابزار zypp و fedora از ابزار yum برای نصب و مدیریت بسته های rpm استفاده می کنند. برای روشن شدن موضوع , مقالات Linux package management cheatsheet رو در لینک های زیر نگاه کن :
کد:http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20080922
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20080929
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20081013
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20081020
مرسی حسین اقانقل قول:
سلام
من به تازگي قصد دارم از ايكس پي استفاده نكنم. خواستم ببينم اين لينوكس چيه اينم يه سيستم عامله ديگه ؟ مني كه ميخوام نصبش كنم و خيلي با ايكس پي كار كردمو بهش عادت كرده بودم ، اين لينوكس مشكلي برام ايجاد نميكنه؟ براي نصب بازي ها چطور ، نصب ميشن آخه من شنيدم نرم آفزاراش فرق ميكنن گفتم شايد بازيهاش هم فرق كنن...!!!!
ممنون
يا علي
سلام.نقل قول:
بله سیستم عاملی به نام لینوکس.
ببین یاد گیری لینوکس برای کسی کلا تا حالا با کامپیوتر کار نکرده خیلی راحت تره تا کسی که قبلا ویندوز کار کرده و بخواد کوچ کنه به لینوکس. در لینوکس خیلی چیزا فرق داره. از نصب برنامه بگیر تا امنیت!
نصب برنامه به ترتیبی نیست که بخوای روی فایل setup کلیک کنی. در محیطی به نام terminal باید نصب رو انجام بدی که کاری خیلی خیلی ساده هم هست.
امنیت در لینوکس فوق العاده بیشتر هست از ویندوز.
ویندوز ناپایداره و مجبوری هر چند وقت نزدیک مجدد نصبش کنی. ولی لینوکس خیلی خیلی کم این حالت هست و خیلی stable (پایدار) هست...
برای نصب بازی کلا بهتره بیخیال این بشی که بازی های ویندزو رو در لینوکس نصب کنی.
ولی یه emulator هست به نام Wine که کارش این هست که برنامه ها و بازی های ویندوز رو در لینوکس اجرا کنه. البته تضمین ۱۰۰ درصد هم نیست.
من خودم تونستم gta4 رو در لینوکس بیارم بالا...! و...
نرم افزاری مثل Open office یه ابزار office هست که عالیه. معادل تقریبی photoshop در لینوکس gimp.
یا ابزار قوی طراحی انیمیشن blender یه ابزاری هست که رغیب 3dmax میتونه بشه و الانم هست به نظرم.
و...
موفق باشی
سلام
با اين قضايا منو ترسوندي ..!! پس چطور تو كشور قراره اين سيستم عامل جاي ويندوز رو بگيره (تو يه روزنامه خوندم )؟؟؟ به نظر من استقبال نميشه ، ولي در كل ميخوام يك بار تجربه كنم.حالا لطف كن يه مختصر در مورد نصبش بگو. مثلا چه مقدار فضا رو هارد ميگيره و آيا از پايين بايد نصبش كرد نميدونم هر چيزي كه يه كسي براي بار اول بايد بدونه براي نصبش . يه چيز ديگه ...با اين سيستم عامل به راحتي ويندوز ميشه بري تو اينترنت..؟؟!!!
ممنون . يا علي