تفاوت قیمت ، مک بوک و مک بوک پرو با مک مینی ، آیمک و مک پرو ، چرا و برای چی ؟؟؟؟
با سلام به همه ی دوستان و کاربران مکینتاش ،
چرا ، وضع بازار عجیب شده ، تا حالا من اینجوریش رو ندیده بودم!
شما فکر کن ، رو قیمت های مک بوک پرو، مثلا همین MC373LL/A ، کمتر از ۲۰۰ هزار تومن می کشند!
اما رو قیمت ، آی مک و مک پرو ، بین ۸۰۰،۰۰۰ تا ۱۲۰۰،۰۰۰ می کشند!
اول فکر میکردم ، بخاطر حجمشون ، ممکنه قیمت حمل و نقل این چیزا باشه!
اما الان می بینم ، رو قیمت مک مینی هم ۷۰۰،۰۰۰ تومن کشیدن!
وقتی از آرمان خان (Stream) پرسیم :
می ترسم جنساشون ، ریفر باشه! و یا...!!!
به نظر شما چرا اینطوری شده ؟
ایشون گفتند :
نقل قول:
هزینه گمرک ایران برای واردات دسکتاپ های آماده (مثل iMac و Mac Pro و Mac Mini) فکر کنم حدود 40 درصده ولی برای لپ تاپ حدود 5-10 درصد. برای همین اختلاف قیمت دسکتاپ ها با قیمت اروپایی و آمریکایی اینقدر زیاده.
فکر نکنم ریفر باشن .. چون جنس های ریفر اپل طرفدار زیاد داره و فقط هم از طریق اپل استور به فروش می رسه، همیشه هم به چند ساعت نکشیده تموم میشن. من خودم یه iPod Touch ریفر دارم وقتی گرفتمش هیچ فرقی با نو نداشت .. کلا کیفیت ریفرهای اپل خیلی خوبه و همون گارانتی جنس های اصلی رو هم دارن.
ولی ، این موضوع داشت حسابی مخ منو میخورد ، تا اینکه با گمرک تماس گرفتم ،
گمرک دسکتاپ (آیمک ، مک مینی ، مک پرو) بین ۴۰ تا ۵۰ درصد و گمرک لپتاب (مک بوک و مک بوک پرو) بین ۱۰ تا ۱۵ درصده!
دلیلش خیلی جالبه!!!
به خاطر حمایت از تولید کننده های داخلی!
گفتم ، مگه ما تو ایران ، تولید کننده ی داخلی برای کامپیوتر های رو میزی داریم ؟ و ما خبر نداریم!!!
طرف گفت ، بله ، شرکت مادیران الان چند سالی میشه که خودش رو به عنوان تولید کننده با نام تجاری میوا ثبت کرده!!!
گفتم یعنی به خاطر یه مادیران ، که اونم پشتش LG ه! (جالبه ، چون مدیرعامل LG ایرانیه!) ما باید یک دسکتاپ ۲۰۰۰ دلاری رو با ۴۰ درصد گمرک بخریم!!! (تازه ، هزینه ی حمل و نقل و سود فروشنده و وارد کننده بماند!)
خب ، در هر صورت من پنجشنبه مک مینی Unibody رو خریدم ، سؤالی درباره اش بود ، در خدمتم!
موفق باشید ،
امید