رفتن که میرهنقل قول:
میتونه نره مگه :n10: ولی پدر موتور در میاد رسوبه میشینه رو دیواره ها موتور اون روغن رو فک کنم باید با کارتک جمع کردش
Printable View
رفتن که میرهنقل قول:
میتونه نره مگه :n10: ولی پدر موتور در میاد رسوبه میشینه رو دیواره ها موتور اون روغن رو فک کنم باید با کارتک جمع کردش
درست میفرمائید . من خودم همون 7 یا 8 هزار تا عوض میکنم اما یکبار یادم رفته بود یهو متوجه شدم نزدیک 12000 تا کار کرده برای همین وقتی رفتم تعویض روغنی مخصوصا یه یارو گفتم وضعیت روغنو ببین چطوره ؟ و خلاصه اینکه خیلی اوضاعش بد نبود . :n39:نقل قول:
الوند 20w 50 برای پراید دوگانه مناسبه؟
هر روز حدود 50 الی 100 کیلومتر رانندگی می کنم
از نوع 10/40 استفاده کنیدنقل قول:
برند ایرانول ریسینگ
دوستان روغن موتور مناسب واسه پراید یورو4 توی تابستان تهران سوپرپیشتاز یا بهران پیشتاز یا اسپیدی ؟؟؟
10w40مناسب تره یا 20w50 ؟؟
10w40بودن یا 20w50بودن توی صدای متور هم میتونه تاثیر گذارباشه؟
چرا روغن با ویسکوزیته 10w50نداریم باتو جه به آب و هوای ایران که اکثرا گرمسیری هستن خیلی کم تر شهری داریم که زمستون هاش زیر10درجه بیاد واز طرفی اکثر استان های ایران تو تابستون بالای40میشن یا نزدیک 40به نظر من ویسکوزیته 10w50باید مناسب تر باشه واسه کشوری مثل ایران.
اگر 20w50 استفاده کنید، مجاز به روشن کردن موتور در دمای زیر 20 درجه نیستید. چونکه ویسکوزیته روغن بسیار بالا بوده و پمپ روغن قادر نیست روغن رو به محلهای مورد نظر برسونه و خرابی خودرو در کوتاه مدت حتمی است.نقل قول:
دمای خودرو در صبح اغلب زیر 20 درجه هست و در زمستان به زیر 10 درجه هم میرسه و تا زمانی که دمای روغن بتونه به 20 درجه برسه، زمان زیادی رو صرف میکنه.
در تابستون در صورتی که مشکل پمپ روغن ندارید میتونید از 20w50 استفاده کنید.
خوب اکثرا که توپراید 20w50میریزن بعضا روغنی که تابستون تعویض شده (20w50) به دلیل کم کارکردن موتور تا زمستون طول میکشه اون موقع تکلیف چیه؟نقل قول:
منظورتون مثبت20درجه اس دیگه درسته خوب؟ در این صورت صبحهای زمستون که هوا تقریبازیر10درجه میاد اون موقع تکلیف چیه؟
عدد بعد wینی(مثلا20w50) در دمای بالای 50درجه بهتره استفاده بشه ؟منظور دمای هواست اگه که تهران بالای 40خیلی کم میره البته تا42اومد تا همین چند وقته پیش دمای موتورم که خیلی خیلی بالاتر از این حرفاس.
ولی اینجا ننوشته 20w50مناسب تره یا 10w40 مخصوصا واسه چه منطقه جغرافیایی وچه نوع موتوری ینی یورو4 بایورو2فرقی نمیکنه یا حتی xu7وtu5وtu3؟نقل قول:
مهم این نیست که اکثرا چیکار میکنن. مهم اینه که شرکت سازنده چه پیشنهادی کرده.نقل قول:
بسته به توان پمپ روغن و گشادی مجراهای روغن رسانی میان نوع روغن رو مشخص میکنن. ممکنه در طراحی موتور پراید پمپ روغن قوی تری رو با مجراهای گشادتری گذاشته باشن. بهر صورت طراح نوع روغن مصرفی رو تعیین میکنه.
اون دمایی رو که شما در آمپر آب ماشین مشاهده میکنید ربطی به دمای روغن موتور نداره و دمای سر سیلندر و بوش پیستون رو در واقع نشون میده. و دمای روغن خیلی کمتر از این میزان هست.
من بایستی یک اصلاح در گفته هام کنم که اون عدد 20 معیار دمای هوا نیست.نقل قول:
این اعداد میزان ویسکوزیته روغن رو تعیین میکنن. مثلا روغن 20w50 یعنی ویسکوزیته اون در دماهای سرد کمتر از 20 نمیشه و در دماهای گرم بیشتر از 50 نمیشه
شما بسته به شرایط جوی که داری، از بین 10w40 و 20w50 مجبوری یکی رو انتخاب کنی و دیگری بد محسوب میشه.
در زمستان که دمای هوا پایینه و دمای روغن موتور بالا نمیره، میزان ویسکوزینه 20 بد محسوب میشه و جریان روغن در سیستم با اختلال مواجه میشه
در تابستان بخاطر اینکه هوا گرمه و دمای روغن موتور بالا میره، ویسکوز 40 میزان مناسبی نیست و این مقدار سبب گسیختگی فیلم روغن میشه و سبب فرسایش موتور میشه (البته این مفهوم فیلم برای شما آشنا نیست)
معمولا در طراحی موتور شرایط کاری ایده آل رو بایستی تعریف کنن که موتور قراره در چه دمایی کار کنه. شرایط استاندارد و ایده آل کارکرد موتور دمای 20 درجه هست. و تاثیر مهم تغییر دمایی در کارکرد موتور، در درجه اول روغن رسانی بوده و بعد احتراق کامل و حداکثر گشتاوری.
یعنی جایی که قراره از این موتور استفاده بشه، مسئله روغن رسانیش بیشتر از بقیه مسائلش اهمیت داره.
اصلا کاری به این نداریم موتور یورو چنده. یورو فقط تبعیت از یکسری استانداردهای آلاینده ای هستن و ربطی به این موضوعات فرسایشی تجهیزات ندارن.
شما اول بایستی به مشخصات خود خودرو مراجعه کنی که چه نوع روغنی رو براش تعریف کردن.
معمولا برای پراید 10w40 در نظر گرفتن. البته ما اینجا با این تصور حساب میکنیم که واقعا روغنی که انتخاب کردیم خاصیت 10w40 رو داشته باشه. و این یک واقعیته که کارخونه های روغن موتور سازی میزان ویسکوزیته رو کمتر از چیزی که درج کردن میسازنش.
در ادامه صحبتهاتون بایس بگم که این اهمیتی نداره که روغن موتوری که برای تابستون تعویض کردین هنوز تاریخ مصرفش نگذشته و به زمستون رسیده.
خاصیت فرسایشی و فیلم روغن برای پول شما دل نمیسوزونه و از فوانین خودش تبعیت میکنه. اون تصمیم خودته که بخوای روغن رو زودتر از موعد عوض کنی یا نه.
یک مثلالی رو یک جایی درج کرده که من براتون اینجا کپی میزنم که مناسبتونه.:
در اینجا مواردی در مورد "پلیمر" و "بازه " صحبت میکنه که منظور از "بازه" واصله عدد اول تا عدد دوم مشخصه فنی روغن هست و منظور از "پلیمر" موادی هستند که به روغن اضافه میکنن تا بتونن بازه رو افزایش بدن. والبته این پلیمرها مضر هستن. پس به عنوان مثال روغن موتور 10w50 پلیمر بیشتری از روغن موتور 20w50 داره.
البته بایستی توجه کنید که اینها در شزایطی هستن که پمپ روغن دارای مشکل نیست و نکته قابل اهمیت اینکه در برخی جاها و همچنین همین سایت مرجع گفته که وقتی روغن با دامنه ویسکوزیته بالا استفاده میشه بایستی در ابتدای روشن کردن موتور کمی صبر کرد تا موتور گرم بشه تا بتونه روغن روان تر بشه و بعد به آرامی حرکت کرد. و این مورد کاملا غلط هست و حتما بایستی پس از روشن شدن موتور به موتور گاز داد تا در اسرع وقت روغن به بخش سر سیلندرها و دیواره پیستون برسه قبل از اینکه اونها گرم بشن و انبساط جزئی پیدا کنن. و در پمپ روغنهای ضعیف این شرایط بسیار حادتر هست و در دور موتورهای پایین عملا هیچ روغن رسانی صورت نمگیره.نقل قول:
فرض کنیم در منطقهای زندگی میکنیم که آب و هوای گرم و خشکی دارد و زمان تعویض روغن ما به تابستان نزدیکتر است. ۳ نوع روغن داریم که یکی ۲۰w50 است و دیگری از نوع ۵w40 و در آخر یک روغن ۲۵w50 داریم. از قبل گفته شده است که روغنی که دارای بازه کمتری باشد، انتخاب بهتری است و از طرفی عدد اول زیاد پایین نباشد.به همین خاطر روغن ۵w40 از انتخاب ما خارج میشود چرا که نشان میدهد افزودنیهای پلیمری آن بیش از دو روغن دیگر است (منظور از این افزودنیها، آن دسته هستند که کنترل ویسکوزیته را بر عهده دارند و گرنه افزودنیهای پلیمری دیگری که برای افزایش کارایی روغن به کار میروند، همیشه مفید هستند). از بین دو روغن ۲۰w50 و ۲۵w50 میفهمیم که هر دو آنها در شرایط آب و هوای گرم یک کارایی دارند (عدد بالای هر دو آنها ۵۰ است) اما به خاطر شرایط فعلی منطقه سکونتمان بهتر است تا روغن ۲۵w50 را انتخاب کنیم، چرا که هم گستره عددی آن کمتر است و هم نیازی به روغن مناسب برای هوای سرد تر نیست.
ولی من همیشه روغن 20w50میریختم دیروز بالاخره ریسک کردم 10w40ریختم حس میکنم صدای موتور ماشین کمتر شده اگه توهم نزده باشم ولی نه یه کم کم شده واقعا.نقل قول:
من زیاد سرچ کردم مقوله واضحی پیدا نکردم که بگه تقریبا تو چه بازه دمایی کدوم روغن مناسب تره جز این لینیک که براتون گذاشتم فقط اینجا درجه حرارت مشخص کرده اگه این درست باشه روغن با گرانروی 10w40 تو سرمای -24درجه مناسبه وتو گرمای 38درجه خوب مادمای -24تقریبا تو کشورمون نداریم این یه مطلب واز طرفی هم گرمای بالای 38زیاد تر داریم پس قاعدتا 20w50باید مناسب تر باشه اونوقت تو مشخصات روغن های 20w50ذکر کرده که پایین تریندما 0وبالاترین دما 55درجه تو حالت بالاترین دمامشکلی نیست ولی تو پایین ترین دما خیلی از نقاط ایران به زیره صفر میرسه زمستونا پس ترکیبی از این دوتا از همه باید بهتر باشه ینی یه چیزی تو مایه های 10w50یا 15w50? [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگه بتونیم به سایت اعتماد کنیم، اطلاعات خوبی داد.نقل قول:
ولی بایستی بدونی که هرچه دامنه ویسکوزیته روغنهای چهارفصل بیشتر بشه، میزان پلیمر اون بیشتر و این پلیمرها مضر هستن.
با روغن روانتر عملا نبایست سر و صدای موتور کمتر بشه و برعکس سروصدای موتور بایستی بیشتر بشه.
شاید این احساس شما به این خاطره که تازه روغن عوض کردی و روغن قبلی خاصیت چرب کنندگیش خیلی کم شده بوده و برای همین الان احساس میکنی ماشین کم صدا شده.
رستش اینه که شما روغنهای تک فصل استفاده کنی. ولی خوب اینار لازمه در سال حداقل 3 بار تعویض روغن بشه. و هر دفه دهم یک رنج مشخصی از روغن رو انتخاب کنی. ولی روغنهای چهار فصل این مشکل رو حل کرده.
اون دمای -24 هم دمای قطران هست و دمای مناسب برای استفاده کردن نیست. یعنی در دمای -24 قابلیت قطره شدن رو داره. ولی چسبندگی و ویسکوزیته اون در حد روغن واسکازینه و این خیلی ضرر داره برای موتور.
دامنه ویسکوزیته هردو یه اندازه است هم 20w50 هم 10w40نقل قول:
ولی واقعا صدای ماشین کم شده اصلانم تهم نزدم تو این چندروز واقعا متوجه شدم.
ولی بازم به حرف خودم می رسم فک میکنم طبق این جدول برای آب و هوای شبیه تهران روغن 15w50یا حتی 15w50از همه مناسب تر باشه 15w50که ندیدم ولی 15w40مارک گلف و دیدم شاید دفعه بعد اینو امتحان کنم دیگه 20w50نمیریزم .
راستی من روغن اسپیدی ریختم ارزون ترین روغن 10w40بازار همین بود فک کنم 45تومن 4لیتری.تابحال اسپیدی استفاده نکردم کیفیت رو غن های اسپیدی چطوره ؟
بحث توهم نیست. گفتم که: شاید روغن قبلی شما خیلی خراب شده بوده و با تعویض روغن این شرایط همیشه بوجود میاد.نقل قول:
یکی از تقلبهایی که بنگاه داران میکنن اینه که یک روغن با ویسکوزیته بالا رو به روغن 40 اضافه میکردن. اینطوری مشتری موقع خرید متوجه صدای موتور نمیشده. این کار در مورد موتور سیکلت زیاد اتفاق میافته.
البته عکس این مسئله هم میتونسه باشه که مثلا اغلب دمای روغن موتور ماشین شما پایین باشه و در روغن رسانی دچار اختلال بوده.
به هر صورت نبایس اینطور تصور بشه که روغن با ویسکوزیته پایینتر باعث بهتر کار کردن موتور میشه. در یک شریط خاص میتونه نتیجه عکس هم بده. معمولا موتور سیکلتها سعی میکنن روغن با یسکوزیته بالاتر استفاده کنن. چون موتور سیکلت خنک کاری داخلی نداره.
از عیوب روغنها زود تغییر رنگ دادن، از دست دادن ویسکوزیته در زمان کوتاه یا شل شدن زود هنگام، تبخیر شدن و کم شدن سطح روغن، اینها مشکلتی هستن که روغنهای نامرغوب دارن.
بهرحال مسئله هرچی بیشتر پول بدی بیشتر آش میخوری اینجا هم صادقه.
شما مرتب به وضعیت ظاهری روغن توجه کن و روغن رو در موعد زودتری تعویض کن.
206 تیپ 2 صفر تحویل گرفتم. بعضیا میگن روغن رو باید همون اول عوض کنی چون روغن خوبی توش نمیریزن. درسته؟ و چه روغنی خوبه
نگران نباش. روغنی که شما میخوای از بازر بخری، همچین بهتر از اونیکی ایران خودرو ریخته نیست.نقل قول:
اما دوره زمانی تعویض روغن اولن بار زودتر از حالت استاندارد هستش.
فکر میکنم 3 یا 4 هزارتا باید عوض کنی همرا با فیلتر روغن.
این هم بخاطر ذرات ریز فلزات معلق در روغنه
در مورد سرویسهای دوره ای که در جای دیگه سوال کردی، مطتابق دفترچه راهنماش رفتار کنی کافیه.
سرویسها هم عموما زمان تعوض روغنها و تسمه ها آب رادیاتور و غیره هست که عموما بر حسب کیلومتر هستن.
سلام
نوع روغن به نو موتور بستگی دارد. برای خودروهای 10 تا 15 سال پیش از روغن 10w40 استفاده شد ولی الان 5w20 &30 استفاده می شود.
تا چند سال پیش تعمیرکارها می گفتند این روغن نیست آبه ولی الان فهمیدن که چقدر بهتره. خلاصه برند کمی مهمه ولی نوع روغن و آب و هوای منطقه مهمترین عامل در مورد این موضوع است.
دلل تعویض روغن در اول کار و پس از 100 کیلومتر حرکت، کیفیتش نیست،وجود مقدار زیادی باقیمونده ی فلز ناشی از حرکت اولیه ی موتور (پلیسه) هست که اگر مشکل مالی ندارید سعی کنید حتما این کا رو انجام بدین،نقل قول:
تمامی روغن موتور های داخل ایران تحت لیسانس زده میشن پس این فکر خنده دار روغن تقلبی و تصفیه رو از سر دور کنید، از مراکز مطمئن و بزرگ خرید کنید،دیجیکالا هم روغن های خوبی میاره جدیدا،نظرم برای موتور شما، کاسترول گنتیک هست،یا توتال 7000 برای تابستون و 9000 برای زمستون
کاسترول و توتال خیلی گرون قیمت هستن.نقل قول:
برای موتوزهای ضعیف چونکه زود خراب میشه، هزینه آوره
ملاک انتخاب روغن ضعیف یا قوی بودن موتور نیست!نقل قول:
تکنولوژی ساخت، فاصله ی یاتاقان ها، آلیاژ رینگ و پیستون ها و صدها فاکتور دیگه هست
برای ماشین ایشون این روغن موتور ها هم پیشنهاد خود پژو هست و هم بهترین انتخاب
حالا اینکه ایشون میخوان روغن دیگه ای بریزن، مال خودشونه و اختیارشو دارند
من چند وقت پیش روغن موتور10w40اسپیدی ریختم صدای موتورنصف شد(131مدل 93)خیلی خوشحال شدم کلی حال کردم ولی متاسفانه بعد از 500کیلومتر دوباره صدای ماشین زیاد شد.
چیزی که فهمیدم تاحالا روغن 20w50استفاده می کردم اصلا متوجه کاهش صدا نشده بودم ولی به محض استفاده از این اسپیدی صدای ماشین واقعا نصف شد.ولی موندم چرا بعد از500کیلومتر دوباره صدای موتور زیاد شد خودم احتمال میدم کیفیت روغن خوب نبوده به نظرتون روغن 10w40elf چطوره ؟؟
ببینید ،ملاک کیفیت روغن رو صدای موتور یا نرمی و یا خشکی اون نزارید، صرفا با توجه به API ارائه شده توسط کارخونه و گرانروی مخصوص استفاده نمایید.نقل قول:
بالاخره صدای موتورهم از معیارها هست دیگه نمیشه که روغن بد باشه ولی صدای موتور کم شه.زیرکاپوت پراید نوشته برای مناطق گرمسیر 20w50و برای مناقط معتدل 10w40استفاده شه دمای تهرانم فک میکنم توی تابستون گرمسیر وتو زمستون معتدل باشه پس بهتره توزمستون 10w40استفاده شه وتابستون20w50نقل قول:
والا علت استفاده از روغن در موتور تنها به دو موضوع فیلم روغن و خنک کاری مربروط میشه. و مسائلی مثل جنس قطعات در این انتخاب تاثیری نداره مگر انکه عامل خورنده باشه.نقل قول:
اما ملاک انتخاب روغن برای یک مالک ماشین از بین چند انتخاب، مستقیما به میزان سلامت موتور بر میگیرده. موتوری که ضعیف شده و کمپرس پیدا کرده، هیچگاه بنزین سوپر نمیزنن و یا روغن گرون قیمت نمیریزن.
شرکتها عملا مجاز نیستن که برای استفاده از اقلامی مثل روغن موتر، بنزین، آب اسید، باتری و غیره، برندی رو معرفی کنن و این کار اهداف تجاری داره، نه علمی.
اونها فقط میتونن مشخصه فنی رو اعلام کنن. حال میخواد این روغن رو کاسترول بزنه یا ایرانول.
با تمام این تفاسیر، اگر معیار رو همه موارد در نظر بگیریم، باز هم با این دلایل، دلیلی بر انتخاب روغن کاسترول در مقابل ایرانول پیدا نمیکنیم.
دیگه ایرانول که نیومده واسه رینگ پیستونهای برنجی روغن نساخته.! اون هم اومده واسه تجهیزات فولادی و با همون گپ یاتاقان روغن موتور ساخته.
خرابی زود هنگام روغن میتون چند دلیل داشته باشه.نقل قول:
سالم بودن موتور
سالم بودن سیستم خنک کاری و دمای کاری موتور
تخلیه کامل روغن خراب شده قبلی در هنگام تعویض
مخلوط نشدن روغن با مواد دیگه
کیفیت روغن.
فکر کنم از زمان تعویض روغن موتور تا الان که دفعه قبل عوض کردی مدام در هوای گرم داشتی استفاده میکردی حدودا از 4 ماه گذشته تا الان. احساس نمیکنی این ایام زمان گرمی بود؟!
برای تهران میتونید از 10w40 استفاده کنید در تمام حالات و مشکلی هم نخواهید داشتنقل قول:
صدای موتور رو از اون لحاظ عرض کردم که ممکنه به هر دلیل افزایش و کاهش داشته باشه،روغنی که روی صدای موتور تاثیر بزاره و صداش رو به سمت خشکی ببره بسیار بی کیفیته!چون اصولا مزایای استفاده از روغن بیش از 2 الی 3 سال زمان میبره تا معلوم بشه و روغنی که بتونه به این زودی معایبشو نشون بده شدیدا بی کیفیت محسوب میشه
فرمایش شما کاملا صحیحه و من هم بسیار لذت میبرم از این مباحث چالشی (ذکر کردم که حمل بر بی ادبی نباشه مباحث مطرح شده)نقل قول:
با تفاوت پیدا کردن آلیاژ،کاهش و افزایش چگالی فلز بر اثر سرما و گرما متغیر میشه،پس گپ ها در موتور میتونه تا مقداری تغییر کنه،حال روغن موتوری که بتونه در این فواصل زمانی،این گپ ها رو به خوبی ساپورت کنه طبیعتا روغن بهتریه،مورد آلیاژ رو از این دید گفتم.
ضمنا در مورد روغن، شستشوی قطعات موتور هم جا انداختین که یقین دارم شما مطلع هستید و از قلم افتاده.
وقتی حرف از استاندارد API و ویسکوزیته زده میشه، دو روغن ایرانول و کاسترول رو کنار هم میزاریم، با یه درجه ی ویسکوزیته ی خاص و API مشابه، مثلا هر دو 20w50 و api sm
در ظاهر هر دو روغن مشابه هستند، ولی مشاهده میشه که روغن توتال یا کاسترول با قیمت 1.5 تا 2 برابر ایرانول فروخته میشه.چرا؟
وقتی یک مقدار دقیقتر میشیم، میبینیم نه،یکی ویسکوزیتی در دمای 40 درجه و دمای صد درجش با اون یکی متفاوته! اینجا تفاوتا آشکار میشه
خوب میدونیم که روغن موتور در دمای 40 درجه مثلا عدد ویسکوزیتش 5 باشه و در دمای 80 درجه عدد ویسکوزیتش 10،ولی روغنی با کیفیت تر محسوب میشه که بتونه این فاصله ی دمای 40 تا 80 رو به صورت کاملا ایستا و نرمال طی بکنه.مثال زیر رو دقت کنید:
دو روغن ویسکوزیته ی 20 در دمای 40 دارن و در دمای 80 ویسکوزیتشون به 60 میرسه،هر دو روغن دارای استاندارد و درجه ی ویسکوزیته ی مساوی هستن،کدوم یکیشون با کیفیت تر هستن؟
روغن 1:دمای 40-ویسکو 20 :: دمای 50 - ویسکو 30 :: دمای 60 -ویسکو 40 :: دمای 70 - ویسکو 50 ::دمای 80 - ویسکو 60
روغن 2:دمای 40-ویسکو 20 :: دمای 50 - ویسکو 37.5 ::دمای 60 - ویسکو 42 :: دمای 70 - ویسکو 46 :: دمای 80 - ویسکو 60
هر دو روغن در اول و آخر یکی هستن، اما کاملا مشخصه که روغن اولی بسیار با کیفیت تر از روغن دومی هست،به این مورد میگن شاخص ویسکوزیته ی روغن که فکر نکنم توی هیچ مقاله ای اینطوری دقیق بهش اشاره شده باشه.
اینجاست که تفاوت روغن 40 هزار تومنی با روغن 140 هزار تومنی معلوم میشه.
لبته یادتون نره که ممکن موتورتون با همون روغن شماره 2 هم تا اخر عمر بدون هیچ مشکلی بره و هیچ مشکلی هم پیدا نکنه،به هر حال هر موتور آستانه ی تحمل خاصی داره و ممکنه مشکلی واسش پیش نیاد، ولی بحث ما، اینجا،نگهداری بهتر هست.
موفق باشید
البته من میخواستم که شما همین صحبت رو بکنید و به همین نتیجه برسید.نقل قول:
یه مقایسه ای با پست قبلی شما بکنیم.
همچنین باید در نظر داشته باشید که روغن ذاتا قادر به نگهداری ویسکوزیته نیست و با افزایش دما ویسکوزیته کاهش پیدا میکنه وهمچنین بلعکس. اما اینکه روغن موتوری با افزایش دما ویسکوزیتش بالا میره دلیل بر وجود پلیمرها هستن.نقل قول:
من در قسمت انتهایی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در مورد پلیمر و مفید یا مضر بودن اونها صحبت کردم و مثالی هم زده شد.
ینی از علل خرابی زود هنگام روغن موتور سالم بودن موتور وتخلیه کامل روغن خراب شده قبلی و مخلوط نشدن روغن با مواد دیگه اس :n13:نقل قول:
به نظر میاد برعکس باشه ینی بد کارکدن موتور وهمچنین مخلوط شدن روغن با مواد دیگه .
ولی صدای موتور ماشین من بعد از 500کیلومتر یواش یواش زیاد شد این به خوب کاکردن موتور ومخلوط نشدن با مواد دیگه ربط نداره
من روغن و تقریبا اوایل شهریور تعویض کرده بودم.
حالا آخر هفته میبرم دوباره عوض کنم روغن و موندم 10w40 elf بریزم یا10w40 سوپر پایا؟
دقیقا همینطور که میفرمایید هست. ظاهرا من در جمله نویسی کمی جابجا گفتم.نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو فکر کنم زمان تعویض روغن قبلی تون بوده که میشه اواسط تیر ماه. و اگر در اوایل شهریور دوباره تعویض روغن کردی پس معلوم میشه که با ماشینتون زیاد سفر میکنید و اگر در منطقه گرمسیری هستید، در انتخاب 10w40 سخت اشتباه کردی.
الیته این به این مفهوم نیست که موتور ماشینتون آسیب دیده باشه. ولی خوب فرسایش سریعتری نسبت به انتخاب درست رو داشته.
نوع برند و پسوند در مشخصه روغن خیلی مهم نیست. مگر اینکه قیمت قابل توحهی رو داشته باشن که معمولا بی دلیل نیست. ولی هیچ معیار علمی نمیتونیم براش در نظر بگیریم مگر اینکه استفاده از روغن موتور خاصی رو تجربه کرده باشیم و رضایت داشت باشیم.
برا 405 دوگانه 1040 بهتره یا 2050؟؟
سلامنقل قول:
20W-50 برای تابستان هست خصوصاً تابستان مناطق گرمسیر
برای زمستان اصلاً مناسب نیست خصوصاً جاهایی که دما نزدیک صفر میاد یا زیر صفر میره
روغنهای مخصوص زمستان:
10-30 , 5-30 , 10-40 , 0-30 , 0-40
این اعداد مربوط به دمای کار موتور هست . در تاپیک صرفه جویی توضیح کاملش هست .
درضمن برای ماشین شما باید SL باشه
بیشتر خودروهای ایرانی SL هست . اگر پیدا نکردین SM استفاده کنین که یک درجه بالاتره
اما از درجه ی پایینتر استفاده نکنین (SJ)
درضمن روغنهای تقلبی مارک معروف زیاد شده . همین چند روز پیش دوباره یک کارگاه تقلبی در نزدیک تهران کشف کردند که مارکهای تقلبی رو جعل میکردند . وضع خیلی خرابه
بهترین راه , خرید از فروشگاههای معتبر هست که احتمال دزدی و تقلب و کلاهبرداریشون کمتره
راهِ دیگه , چک کردنِ روغن در هر 500 کیلومتر هست .اگر سریع مثل قیر سیاه میشه و بخارش زیاده و بوی روغن سوخته میگیره بنجله
روغنی که موقع خریدش بوی گازوئیل میشه بنجله . روغن هر چه باکیفیت تر باشه بوی کمتری داره و اصلاً هم بوی گازوئیل نداره
البته اگر موتور معیوب و یا فرسوده باشه باعث بخار شدن روغن و سوختنش میشه
راننده خودش باید حالت موتورش و حالت روغن رو زیر نظر داشته باشه
صرفه جویی میلیونی در هزینه های خودرو
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2 تا 4 لیتری روغن برا 405 و پراید با تعویض فیلتراشون کم نمیاد؟
سلامنقل قول:
بعد از تتویض روغن و فیلتر , 4 لیتز روغن بریزید در 405 و استارت بزنید
بعد از 30 ثانیه خاموش کنین
15 دقیقه بعد از توقف موتور گیج روغن رو بکشید
در بیشتر ماشینهای سواری , فاصله ی خط بابا تا خط پایین یک لیتر هست
پس اگر مثلاً سطح روغن رسیده به بینِ دو خط پس نیم لیتر کم داره
برای هر ماشینی میونین همینطوری ظرفیتِ روغنش رو پیدا کنین
برای پراید معمولاً با فیلتر 3 لیتر و نیم هست
میتونین اول 3 لیتر بریزین و بعد از یک دقیقه کار کردن و 15 دقیقه توقف , گیج رو بکشین اکر کم داره اضافه کنین
نکته مهم
مهندسین طوری کارتل و گیج رو طراحی کرده اند که حتی اگر روغن یک مقدار زیر خط پایینی گیج باشه هم روغن کافی در موتور هست اما بهتره نذاریم ازخط بالایی گیج کمتر بشه
تا یک لیتر روغن زیادی هم ضرری نداره چون به محض استارت زدن , مقدار زیادی روغن کشیده میشه از کارتل توی اویل پمپ و کانالهای روغنکاری و بالای سرسیلندر
اما بهتره که روغن زیادی کشیده بشه
توی دفترچه پراید میزان روغن موتور 3.5لیتر زده با تعویض فیلتر ولی من هر دفعه میرم یه چهار لیتری که باز میکنه همشو میریزه این ضرر نداره ؟؟
سلامنقل قول:
ضرری نداره . خیالتون راحت
گیج رو هم اگر بکشین ممکنه سطح روغن حداکثر یک یا 1.5 سانت بالای خطِ ماکسیمم باشه
به محض استارت زدن هم کلی روغن میره توی موتور و سطح روغنِ توی کارتل کم میشه
تازه 2 تا حُسن هم داره:
1- اگر موتور روغن سوزی یا نشت روغن داشته باشه , تا مدتها این نیم لیترِ اضافه اون کاهش رو جبران میکنه
2- روغنِ بیشتر یعنی که دیرتر هم کثیف و کهنه میشه
خب اگه اینجوری باشه چه لزومی داره بگن حجم روغن 3/5لیتر بزنن چهار لیتر دیگه ضمن اینکه من فکر میکنم صدای زیاد موتور ازهمین باشه .نقل قول:
سلامنقل قول:
مخزنِ روغنِ موتور که بهش کارتل میگن یک ظرفیتِ معین و محدودی داره اما این ظرفیت بیشتر از اون چیزی هست که به مردم گفته میشه
مهندسها باید به فکر این باشند که ممکنه مردم اشتباهاً نیم لیتر یا یک لیتر یا حتی دو لیتر زیادی روغن بزنند
ماشین مردم صدمه ببینه برای یکی دو لیتر روغنِ زیادی ؟
برای همین مهندسها حسابِ این احتمالات رو هم میکنند و ظرفیتِ مخزن روغن رو یک مقدار بزرگتر میسازند تا اگر مردم اشتباهاٌ روغن بیشتر ریختند کارتل گنجایش کافی برای این روغن داشته باشه و موتور صدمه نبینه
در یک سایت دیگه یکی از دوستان مطرح کردند که فراموش کردند روغن رو بکشند و 4 لیتر روغن ریختند توی موتور 405 و روشنش کردند و چند دقیقه هم کار کرد و بعدش یادشون میاد و روغن رو تخلیه میکنند
گفتند شمعها و روغن سوزی و اینها رو چک کردند اما موتور هیچ مشکلی براش پیش نیومد این به همون علته که مهندسین موقع طراحی و ساخت موتور , حسابِ این چیزها رو میکنند
حالا شما نگرانید که با نیم لیتر روغن اضافه موتور دچار مشکل بشه ؟
خیالتون راحت با یک لیتر هم مشکلی پیش نمیاد چون کارتل ظرفیتش بیش از 3.5 هست و به محض استارت زدن و چرخش اویل پمپ هم مقدار زیادی از روغنِ توی کارتل کشیده میشه توی موتور و سطح روغن میره پایین
==============================
صدای موتور با نوع روغن و کیفیتش تغییر میکنه
یکی از اقوام ما 206 صفر گرفته بود از نمایندگی توصیه کردم بعد از 500 کیلومتر روغن و فیلترش رو عوض کنند چون به روغن نمایندگی اصلاً اعتمادی نیست و حتماً بنجله و موتور هم نو هست و درست صیقل نخورده و سایش قطعات زیاده و هنوز به اصطلاح آب بندی نشده
وقتی روغن و فیلتر رو عوض کردند و روغن آلمانی درجه یک ریخت توی موتور گفتتند اصلاً انگار موتور عوض شده باشه . چنان نرم و کم صدا شد که باورشون نمیشد روغن تا این حد در صدای موتور تاثیر داشته باشه
وقتی صدای موتور با تعویض روغن زیاد میشه پس روغن بنجله یعنی یا تصفیه شده هست یا با مواد بی کیفیت ساخته شده
روغنِ کم هم میتونه باعث مشکل افزایش صدای موتور بشه اما باز هم مهندسین طوری طراحی میکنند که تا 1 لیتر هم که از 4 لیتر کم بشه موتور بتونه بدون صدمه دیدن کار کنه . اگر بیشتر از 1 یا 1.5 لیتر کم بشه , گاهی چراغ روغن روشن میشه موقع ترمز گرفتن و یا در پیچیدنِ تند و اگر راننده سر به هوا نباشه با دیدن چراغ روغن فوراً میزنه کنار و خاموش میکنه و روغن رو چک میکنه و متوجه کمبود روغن میشه اگر چراغ روغن به بوق هشدار یا همون alarm هم مجهز باشه دیگه بهتر
استفاده از روغن زمستانه که گرانرویش کمتر از روغن تابستانه هست در تابستان و هوای گرم باعث کاهش گرانرویش و بیش از حد رقیق و آبکی شدن روغن و کاهش قدرت چرب کنندگیش میشه
این هم باعث افزایش صدای موتور میشه .
من یبارارزون ترین روغن رو ریختم اسپیدی 10w40 قوطی پلاستیکی 35تومن فقط پول روغن بود بعد اینهمه روغن عوض کردن تنها روغنی که ریختم توماشین صدای موتور نصف شد همین بود اگه تو سایت دی جی کالا هم که بری همه دقیقا همین نظرو داشتن اینبار اشتباه کرد سوپر پیشتاز ریختم اونم 10w40و لی دیگه صدا موتور کم نشد تازه کلی هم گرون تراز اسپیدی در اومدنقل قول:
سلامنقل قول:
بنده هم چند بار از فروشگاه های به اصطلاح ارزان سَرا پوشاک ارزون خریدم و با تعجب دیدم که ثُبات رنگش و کیفیتِ دوختش و استحکام نخهاش بهتر از لباسهای گرانقیمتِ مارکهای معروف هست .
بعدش که رفتم دوباره بخرم گفتند تمام شده و دیگه هم خبری ازش نشد
در کالاهای دیگه هم همین جریان رو دیدم
پس در روغن هم ممکنه پیش بیاد
اما مشکل اینه که یک کالا خیلی راحت میتونه استانداردش تغییر کنه یعنی یه روغن میخریم میبینیم خوبه اما دفعه های بعدش میبینیم دیگه اون کیفیت رو نداره . مواد غذایی و چیزهای دیگه هم همینطور
ضمناً یکی از ترفندهای کلاهبرداران اینه که اول جنس خوب تولید میکنند و کلی مشتری جمع میکنند بعدش یهو بنجل تولید میکنند و کلی سود میزنند به جیب
=============================
مولکولهای روغن و گریس رو میشه تشبیه کرد به توپهای کوچکی که به تعداد بسیار زیاد بین دو قطعه قرار میگیرند و نمیذارند اون دو قطعه با هم تماس داشته باشند تا اون دو قطعه به جای سایش روی همدیگه , روی توپها حرکت کنند
هر چه کیفیت لاستیکِ توپها بیشتر باشه بهتر میتونه مانع از سایش دو قطعه روی هم بشه و خودِ توپها هم دیرتر صدمه میبینه اما بالاخره توپها هم شروع میکنند به تکه تکه شدن و اگر به موقع توپها عوض نشه با توپهای نو , باعث خرد شدن همه توپها و شروعِ سایش دو قطعه روی هم میشه
روغن خوب و گریس خوب هم همینطوره یعنی هم یک لایه ی مناسب به وجود میاره بین دو قطعه تا سایش به حداقل برسه و هم اینکه دوامش زیاده و تاثیر حرارت هم کم هست روش
روغن بنجل مثل توپهایی هست که از لاستیک بازیافتی و بی کیفیت درست شده و زود خرد میشه پودر میشه و سایش شدید به وجود میاره
روغن بی کیفیت مثل اینه که اون توپها به جای لاستیک از پلاستیک درست شده باشه که باعث تولید صدای زیاد میشه , زود هم خرد میشه و از بین میره
روغن باکیفیت بوی گازوئیل نمیده , تبخیرش بسیار کمه , دیرتر قیری رنگ میشه , تاثیر گرما بر لزوجتش کم هست یعنی مقاومتش در مقابل گرما زیاده , لزوجتش خیلی زیاده و این لزوجت و چرب بودن رو تا مدت بیشتری حفظ میکنه , خورنده نیست یعنی اسیدیته ی متعادل داره