the expansion rate of the space itself, size of the OBSERVABLE universe, and whatever blah blah
نقل قول:
سرعت نور 300 هزار کیلومتر بر ثانیه است.
خیلی خیلی بیشتر از سرعت حرکت کهکشان و غیره.
البته این موضوع فقط برای قوانین واقع در "داخل" فضا-زمان صادق است و نه خود فضا.
خود صفحه ی فضا، با سرعت بسیار زیادی نسبت به زمان، از لحظه ی انفجار بزرگ (در 13.75 میلیارد سال پیش) ، در حال گسترش و کش آمدن است که این موضوع منجر به این میشود که در هر نقطه ای از فضا که باشید، صفحه ی فضا در آن مکان نسبت به زمان، با سرعتی بسیار بیشتر از سرعت نور در حال گسترش و کش آمدن است (نسبت به نقاط دور دست).
به همین دلیل است که ما تنها قادر به مشاهده ی کره ای به قطر 46.5~ میلیارد سال نوری، به مرکزیت زمین، هستیم و هنوز ایده ی خاصی درباره ی سایز واقعی جهان نداریم چون هنوز از میزان وجود ماده و انرژی تاریک اطلاعات زیادی نداریم تا بتوانیم حتی حدس بزنیم...!
هرآنچه دورتر از 46.5~ میلیارد سال نوری از ماست، به دلیل اینکه صفحه ی فضا در آن نقطه نسبت به ما با سرعتی بیش از سرعت نور در حال گسترش است، برای ما غیرقابل مشاهده است؛ زیرا نور منتشره از آن جسم، سرعتی کمتر از سرعت گسترش فضا (نسبت به ما) داشته و توانایی ورود به مرز دید ما را ندارد. وضعیت ما هم نسبت به دید بیننده ی دورتر از مرز دید ما، به همین گونه است و ما هم به دلیل اینکه با سرعتی بیش از سرعت نور در حال دور شدن از او هستیم، برای وی غیرقابل مشاهده ایم...
البته با توجه به کاهش تدریجی بسیار آرام سرعت گسترش و کش آمدن صفحه ی فضا نسبت به زمان، در طی زمان های طولانی، به طور مداوم، مرز دید ما افزایش جزئی میابد...
که کل متن بالا (داخل اسپویلر) اشتباه و ناشی از نادانی بنده بود و از دوستان شدیداً عذرخواهی میکنم.
بعد از 30 ثانیه دقیق فکر کردن دریافتم که چقدر ابلهم؛ علت موضوع بالا فقط در اینه که مجموع سرعت گسترش فضا در نقطه ای که ما قرار داریم، نسبت به نقطه های فراتر از فاصله ی 46.5~ میلیارد سال نوری + سرعت گسترش فضا در اون نقاط، نسبت به ما = فراتر از سرعت نور و به همین دلیل امواج نور به مرز دید ما نمیرسند...
نه اینکه سرعت گسترش فراتر از سرعت نور باشد...
ناشی از این بود که نتیجه ی گرفته شده توسط این مغز حیوانی نادانم رو یک ثانیه بررسی دقیق نکرده بودم...
از دوستان عذرخواهی میکنم و امیدوارم اشتباه رو دیده و دیگران این اشتباه رو تکرار نکنن...