یه توضیح کوچولویی ام من بدم.
ببینین،در مورد دوربینای SLR که دوست عزیزم توضیح دادن،من وارد اون بحث نمیشم.
ولی چون دیدم شما غیر حرفه ای ها رو هم مد نظر دارین،گفتم اینو بگم.ببینین،چون توی دوربینای SLR، قابلیت تعویض لنز دوربین حرف اول رو می زنه،(کلا از سالهای 1940 به این طرف،همه قطعاتی که یه جورایی باید قابلیت تعویض رو داشته باشن)،باید از یک سری استانداردهایی پیروی کنن،یکی از اون استاندارد ها،فاصله لنز از سنسور هستش.توی دوربینای قدیمی فیلمی،این فاصله دقیقا 35 میلی متر بود.ولی توی دیجیتال ها،یک استاندارد جدید هم تدوین شده که فاصله رو به نصف این مقدار تقلیل میده.در واقع عین اینکه یه لنز تبدیل 2X همیشه جلوی سنسور نصب شده،هر لنزی رو که بندازین،نسبت به دوربینای استاندارد قبلی(که هنوزم استفاده میشه) دو برابر بزرگنمایی بیشتری رو داره.یعنی همونطور که پویان جان فرمودن( جناب Prowler درست گفتم اسمتونو؟). هر لنزی بندازین مثلا 180-70 ،توی این دوربینا تبدیل میشه به (معادل) 360-140 میلی متر.
حالا توی دوربینای نیمه حرفه ای(شامل همون HX1 ,...) چون لنز قابل تعویض نیست،بنابر این استانداردی هم برای رعایت کردن وجود نداره.همونطور که می بینین مثلا لنز فوجی s200exr فاصله کانونی 101.5-7.1 داره یا پاناسونیک fz - 38 که فاصله کانونی 86.4-4.8 میلی متر داره.
این یعنی اینکه فاصله لنز فوجی از سنسور 8.14 میلی متر (نه 35 میلی متر) و در پاناسونیک 6.22 میلی متر(دوباره نه 35 میلی متر) هست.خب برای اینکه مشکل و سردرگمی اینجا برطرف بشه و همچنین آزادی عمل کارخانه طراح بیخودی ازش گرفته نشه،اومدن یه استانداردی تعریف کردن که هر شرکتی موظف شده علاوه بر فاصله کانونی اصلی،فاصله کانونی معادل 35 میلی متری رو هم گزارش بده تا مصرف کننده گیج نشه که حالا واید کدوم بیشتره یا کدوم تله قویتری داره.....
Fuji
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Panasonic
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]