واژه مهریه در دین نیومده، آنچه در منابع دینی امده کلمه "صداق" هست به معنی نشانه صداقت، مهریه ترجمه این واژه هست، بنابراین اگر هم اینطور باشه که شما میگید اشکال به ترجمه نادرست وارد هست و نه اصل مفهوم ...نقل قول:
Printable View
واژه مهریه در دین نیومده، آنچه در منابع دینی امده کلمه "صداق" هست به معنی نشانه صداقت، مهریه ترجمه این واژه هست، بنابراین اگر هم اینطور باشه که شما میگید اشکال به ترجمه نادرست وارد هست و نه اصل مفهوم ...نقل قول:
نه دوست من، "مهر" بارها و بارها در متون عربی اومده. همون صداق هم که می فرمایید در خیلی مواقع به شکل "صداق او المهر" است. مهریه ترجمه "صداق" نیست بلکه در عربی کلمه صداق باب شده، در سایر زبان ها (فارسی، انگلیسی و ...) مهر. ما خودمون در فارسی هم گاهی وقتی میگیم "مهر صداق". و البته احادیث بسیاری است که مستقیما در اون در همون متن عربی از کلمه "مهر" استفاده شده. بررسی این مسائل در حیطه فعالیت انجمن نیست ولی خیلی راحت می تونید ببینید.نقل قول:
نوشته شده توسط N I G H T P E A C E [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به هر حال همونطور که در پستی که شما نقل قول کردین گفتم این چیزها اصلا مهم نیست. هر مفهومی معنی خودش رو از جامعه ای که در اون پدیدار هست می گیره و مفاهیم مختلف در گذر زمان معنیشون تغییر می کنه. اینکه ریشه این کلمات به کجا برمی گرده اهمیتی در مفاهیمشون در دنیای امروز نداره.
سلام
حالا كه حرف از کلمات عربی شد بنده هم مطلبی در همین مورد رو عرض میکنم خدمتتون:
در کشورهای عربی به شیربها میگن مَهر یا مَهَر . البته گاهی الف و لام داره گاهی نداره (بستگی به جمله داره )
مثال :
یه نفر میگه من ازدواج میکنم اما شیربهائی نمیدم
أنا أتَزَوَّج لکِن ماأدفَع مَهر ana atazawwaj laken ma adfa3 mahar
یا میگن
شیربها چقدره؟
کَمِ المَهر kamel mahr
داماد باید شیربها (مهر ) رو روز عقدکنان پرداخت کنه به عروس
=============================
به مهریه میگن مُؤَخَّر صَداق یا مؤخّر الصّداق
مؤخر صداق یا همون مهریه ی خودمون , فقط در صورت طلاق یا مرگ پرداخت میشه
بعضی از خانومهای عربی خیلی کم شیربها میگیرند تا ازدواج آسون باشه برای داماد اما مهریه رو زیاد تعیین میکنند.
بعضی دیگه از خانومها همون اول کار شیربها و مهریه رو میگیرند اما به اسم شیربها میگیرند و مهریه رو نمیخوان اصلاً یعنی شیربها سنگین هست و مهریه صفر هست (بدون مهریه ) . علت این کارشون اینه که میگن اگر طلاق گرفتیم دیگه نمیخواد دوندگی کنم برای گرفتن مهریه چون همون اولِ کار , مهریه رو رویِ شیربها گرفتم از داماد .
بعضیها هر دو رو کم میگیرند یا هر دو رو زیاد میگیرند
در زبان عامیانه فقط میگن مهر و مؤخر . در بعضی کشورها هم میگن مهر و صداق .
کاری به معنا و مفهوم و اصل و ریشه مهریه ندارم...
چیزی که امروز دارم از مهیه می بینم بیشتر یه چیز چشم و هم چشمی هست... و البته سو استفاده.... که 99 درصد هم پسران هستند که بازنده این ماجرا هستند... الان کف سکه حدود 110 سکه طلا هست... بعضی جاها هم 300 تاست... این کلمه 300 هم عمدتا بعد از این فیلم 300 مد شده...جالبه ایرانی ها از چیزای ضد خودشون هم خوششون میاد... البته یه عده برای وجه دینی دادن عدد رو می کنند 313 تا تا کلاس کار همه جوره بره بالا.... اینایی که گفتم کف کار هست.... سقف که الی ماشالا هست.
اصل فلسفه سکه طلا برای مهریه و هدیه و انبار کردنش نیست...در واقع برای پشتوانه اقتصاد کشور هست که مثل خیلی چیزای دیگه در این کشور برعکس شده و کاملا به ضرر اقتصاد تموم شده...
مهریه اصلا شوخی بردار نیست... هر چند امار ازدواج در جامعه ما پایین اومده و بعید بهتر هم بشه اما به هر حال هست... و البته برای بقای جمعیت و نسل لازمه...منتها واقعا شرایطش هر روز افتضاح تر میشه... بحث اقتصادی و اجتماعی رو کنار می زارم فعلا... فقط بحث مهریه رو می خوام بگم...
یه مثال... تو فامیل ما یک بنده خدایی که معلم زبان هم هست با یه دختری ازدواج می کنه... دختر خانم محترم مشکل اعصاب داشته(نه از این مشکلات عمومی یه جورایی میشه گفت روانی بود) حتی پزشکی قانونی هم تایید کردش! اما بدبخت در بحث مهریه محکوم به پرداخت شد! یه بخشیش رو کم کردن اما خوب از 300 تا باید بیشترش رو می داد...حساب کنید یه معلم با حقوق یه میلیون تومن که تازه به حخاطر ازدواجش کلی هم قرض کرده بود باید به مدت دویست ماه یک سکه تقدیم خانم می کرد! چون حقوقش نمی رسید کردنش 400 ماه ماهی یک نیم سکه! دیگه زندگیش الفاتحه شد...
در مقابلش داشتبم موارد مربوط به مرد رو هم... مردی بود که مهریه خانمش نمی دونم چند هزار تومن قدیم بود که طی تبدیل به امروز مثلا میشد 10 میلیون.... شوهر خاک بر سرش هم دنبال خانم بازی بود و کارشون به طلاق رسید...این زن بدبخت هم با چندتا بچه و بیست سال زندگی و بدون پول و خونه مونده بود و ده میلیون تومن همش مهریه اش!
در واقع بحث مهریه رو که پیش میاریم کنارش بحث اجتماعی هم وسط میاد... واقعا اگه فرهنگ جامعه خوب بود از این موارد نمی دیدم... زیاد می گرند اونجوری میشه کم میگیرند اینجوری میشه نمی گیرند یه خاک بر سری واقعا کجا داریم میریم... طرف میگه خوب ازدواج نمی کنم.... بدبختی اونم ضرر داره!!! همین چند وقت پیش کسی رو دیدم که ایدز داشت و طبق گفته پزشکی قانونی چند روز بیشتر زنده نبود... چرا ایدز گرفته بود...چون کارهای خلاف شرع انجام داده بود... خودش هم اعتراف می کرد... واقعا بدبختی ای شده... می دونید چقدر پرونده چاقو کشی و تجاوز به عنف و اعتیاد و طلاق داریم... اصلا باورتون نمیشه...
... شاید مدرسه و دانشگاه به جای یاد دادن برخی فرمول های ریاضیات و غیره که عمدتا همب ه کارمون نمیاد رو فرهنگ اجتماعی کار می کرد نتیجه بخش تر بود و الان وقتی تو جاده می رفتیم انقدر زباله و پاکت کنار خیابون نمی دیدیم....
دوست عزیز این موارد قبول ولی از نظر من فقط و فقط داریم لقمه رو دور سرمون می چرخونیمنقل قول:
نوشته شده توسط N I G H T P E A C E [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مهریه ابزاری باشه که در دعواهای ساده از طلاق جلوگیری کنه؟
شما باید مرد و زن رو طوری بسازی که وقتی ازدواج میکنن دیگه بچه نباشن که با هر اتفاق ساده ای مشکلی به وجود بیاد
شما اجازه بدین زن و مرد با شناخت کامل و البته با بلوغ عقلی ازدواج کنن تا این داستانها به وجود نیاد
و اگه مشکلی هم بود این خودشون باشن که بتونن تشخیص بدن راه حلش جدایی هست یا نه
نه اینکه جو جامعه طوری باشه که مثلا خانوم از جدایی بترسه به خاطر فشاری که روی زنان مطلقه هست و یا آقا بترسه به خاطر تعداد سکه ها
اون زندگی دیگه نه فقط برای مرد و زن که برای بچه ها (اگه باشن) دیگه زندگی نمیشه
این موضوعات خیلی بدیهیه ولی ما ...
یا در مورد خط آخر پستتون
چرا خانومها در موقع جدایی ضربه بیشتری میخورن؟
مگه نه اینکه در همین قوانین ما در هنگام جدایی مرد باید نصف دارایی هایی که بعد ازدواج به دست آورده به زن بده؟ (البته فکر میکنم اگه درخواست طلاق با مرد باشه این قانون برقراره و اگه خانوم درخواست طلاق بده همچین چیزی نیست و خوب خانومها هم که به طور پیش فرض حق طلاق ندارن و فقط میتونن درخواست بدن و احتمالا 7 خان رستم رو بگذرونن تا شاید بتونن به حقشون برسن-در حالتی که واقعا مرد مشکل داره- و در اون حالت هم که تمام زحمتهایی که در طول سالهای زندگی مشترک کشیدن به باد میره!!)
واقعا چند مورد دیدین که این اتفاق بیفته و چرا نمیفته؟ (خیلی ساده چون انقدر راه فرار وجود داره که به راحتی مردان میتونن موضوع رو بپیچونن)
یا اصلا چرا خانومها باید در شرایطی قرار بگیرن که تنها چشم امیدشون به همون مهریه ای باشه که مثل مثالهای پست 44 اونقدر بی عدالتی درش به وجود میاد؟
اینها اشکالاتی هست که به قوانین ازدواج و مهریه میشه وارد دونست
یه نکته بسیار مهم هم اینه که وقتی اینها رو بیان میکنی جدیدا مد شده جواب میدن این شرایط هست و قبول ولی این شرایط مورد قبول دین نیست و ... (همون داستان دینداران واقعی )
خوب این واقعا جواب قابل قبولی نیست چون اصلا جواب سوالات مطرح شده نیست!
به فرض هم که این موضوع قبول؛ ما مشکلمون سر چیزی هست که داره در کشور اجرا میشه
قانون اشتباه مهریه که همین الان من و شما موقع عقد باید بر اساس همون عقدنامه رو امضا کنیم نه اون چیز رویایی و بی نظیری که ممکنه در دین اومده باشه!
چه قوانینی برای ازدواج باشن، خوبه؟نقل قول:
کشوری رو میشناسید که قوانین ازدواجش خوب باشه؟ معرّفی کنید و قوانینش رو نام ببرید، ضمن اینکه وضعیت ازدواج و خانواده تو اون کشورها رو هم بگید.
بقیه دوستان هم جواب بدن خوبه.
قوانینی که حق و حقوق زوجین با هم برابر باشه چه در زندگی چه موقع طلاقنقل قول:
مهریه الان شده سلاح که خانوم ها استفاده میکنن نمیشه هم گلایه ای کرد اگه منم یه زن بودن با این شرایط حتمن یه مهریه سنگین میذاشتم که طرف مقابل هوس نکنه از اختیارات جالبی که قانون بهش داده استفاده کنه:n09:
اینکه از خانوم ها انتظار داشته باشیم که در این شرایط مهریه نگیرین خیلی منصفانه نیست چون در این صورت زن دیگه دستش به جایی بند نیستو مرد میتونه هر کاری دلش خواست بکنه
البته همین قوانین و شرایط باعث شده ازدواج به صحنه نبرد و مرحله سخت تبدیل بشه تو جامعه!
تو کشور های دیگه اینقدر مردسالاری نیست و مرد زن حقوق برابری دارند فلسفه ازدواج اونجا با اینجا فرق میکنه! اونجا هر موقع لازم باشه ازدواج صورت میگیره ولی اینجا برای رفع ساده ترین نیاز ها هم باید ازدواج کنیم و راه قانونی دیگه ای برای برطرف کردن این نیاز ها وجود نداره
برای بهبود وضع ازدواج و مهریه و این داستان ها نه تنها قوانین ازدواج بلکه بسیاری از قوانین اجتماعی هم نیاز به دگرگون شدن دارن که اصلا اینجا نمیگنجه.
به مرور که آمار سن ازدواج رفت بالاتر / طلاق رشدش بیشتر شد / ازدواج های سفید بیشتر شد / تک فرزندی بیشتر و رشد جمعیت منفی شد / ادواج درالویت افراد نبود / مشکلات روحی و آسیب های روانی بیشتر شد / امید به زندگی در افراد از بین رفت و ...نقل قول:
و این دست مسائل خود به خود در جامعه اصلاح میشه البته نه به صورت علنی و مطمئنا زمان بر هستش ...
فقط انتظار نداشته باشید اگر اون موقعه احیانا تلوبزبون رو روشن کردید نبینید که میگه ینجا ابران اسلامی است کشوری جهت الگو گرفتن همه جهانیان به خصوص در رمینه ازدواج با الگو گرفتن از پیشوایان متقیان دین ...
خدمت دوستان عارضم که مشکلات ازدواج با قانون های جدید و برابری و یکسانی حقوق و ... حل شدنی نیست ... اساسا جنس زندگی مشترک این طور نیست که بشه با قانون، شادی و خوشبختی و آرامش رو بش تزریق کرد ... اون چیزی که پایه و اساس رضایت و خوشبختی در ازدواج هست فقط عشق، محبت و تعهد هست و روزی که اینها در زندگی مشترک نابود شن، روز مرگ زندگی مشترکه، و با هیچ قانونی دیگه نمیشه درستش کرد ...
خوشبختی در زندگی مشترک رو گذشت و ایثار به ارمغان میاره که کاره عشق و صمیمیت هست نه حق من حق تو که کار قانونه ...
قوانین برای زمانی هستن که ازدواج از مسیر عشق و تعهد خارج بشه، برای اینن که اگر خارج شد دوباره بشه برش گردوند، و اگر نشه برگردوندش حق کسی ضایع نشه و فکر نکنم در این زمینه قوانین حاضر ما ناقص باشن ... همین مهریه باعث میشه اگر هم کار به جدایی بکشه زن حداقل سرمایه رو برای ادامه زندگیش داشته باشه ... اونایی که میگن مهریه نباشه فکر بعد از جدایی رو برای زن کردن؟ از طرف دیگه، تمام حقوقی که دوستان میگن از زن ضایع شده رو زن میتونه به عنوان شزایط ضمن عقد بیان کنه و برای خودش حفظ کنه ...
اون چیزی که باعث شده ازدواج ها دوام نداشته باشن انتخاب های احساسی و اشتباه، انتظارات بیجا، دخالت دیگران و ... هست نه قوانین موجود، اگر مشکل قوانین ما بود و آزادی و تساوی حلال مشکلات ازدواج بود، غربی که مهد آزادی و تساوی هست به سمت ازدواج سفید و موقت نمیرفت ...
بله باید اینطور ساخته بشن، اما فعلا اینطور نیست، نه در غرب و نه در شرق، اکثر مشکلات و جدایی ها رو وقتی بررسی میکنیم میبینم دقیقا علتشون همین بچه بودن یک/دو طرف هست ...نقل قول:
والا من از خدامه، خودشون همین که یه دختر/پسر رو دیدن که بشون خندید همه چیز یادشون میره و خودشون رو دیگه علامه دهر و یه پا انسان شناس میدونن ...
اگر هر دو انسان بالغ و عاقل و فهمیده و سالم باشن، خودشون میتونن تشخیص بدن، اما وجدانا خودتون بگید چند درصد اینا که ازدواج میکنن این شرایط رو دارن؟ اکثرا ندارن، خب قانون گذار باید چیکار کنه؟ اجازه بده ازدواج و زندگی مشترک و آینده بچه ها و دختر/ پسر مردم ببیفته دست بچه بازی های/ ناقلا بازی های جوانا، یا قوانینی بذاره که به ازدواج و خانواده و جامعه نظم بده، حداقل تا زمانی که زوجین کمی از خامی و تلاطم های ابتدایی ازدواج فاصله بگیرن تا کمی پخته تر و عاقلانه تر با مسایل روبرو شن ...
منم معتقد هستم که زندگی باید پایه و اساسش عشق و تعهد باشه، و با زور قانون نمیشه زوجین رو خوشبخت کرد اما باور کنبد بسیاری از مسایلی که در ابتدای زندگی پیش میاد به دلایلی طبیعی هستن و با گذشت زمان و شناخت طرفین از هم و ... معمولا رفع میشن و باز عشق و صمیمت به زندگی برمیگرده ... شما فقط به موراد حاد نگاه نکنید ...
زندگی یه زن مطلقه چه ربطی به شوهر سابقش داره؟ چرا مرد باید زندگی پس از طلاق زن رو مهیّا کنه؟نقل قول:
بهنظرم این وظیفهی دولت هست، نه شوهر.
قوانین تاثیر داره، اینکه الان زن نتونه بدون اجازه شوهر کار کنه یا اجازه نداشته بشه از خونه خارج بشه تاثیری تو مهریه نداره؟ یا اینکه اگه روابط بین دو جنس مخالف آزاد تر باشه تاثیری تو ازدواج نداره؟نقل قول:
این اصلاحیات لزوما باعث رفع مستقیم مشکلات ازدواج نمیشن، بلکه به تغییرات فرهنگی و تغییر دید مردم به ازدواج منجر میشن و این تاثیر گذاره. سایر مسائلی که تابحال اینجا بحث شد هم بیشتر بخاطر مشکل مهریه بوده و نه مشکلات خوده ازدواج. در واقع مشکل اصلی در مهریه اینه که آیا در صورتی که یک دختر هرگز ازدواج نکنه ضرر کرده ؟ بکنه ضرر کرده ؟ مخارجش از کجا تامین میشه ؟ و ...نقل قول:
خدمت دوستان عارضم که مشکلات ازدواج با قانون های جدید و برابری و یکسانی حقوق و ... حل شدنی نیست ...
و ما داریم برای اینها فقط یک خرج دهنده پیدا میکنیم که یا پدر هست یا شوهر. این هم ناشی از روش سنتی زندگی زنان بوده که امروز راندمان اقتصاد خانواده رو پایین میاره. بعنوان مثال در قدیم زن گندم میکاشت درو میکرد آرد میکرد و نان میپخت و فرضا نصف قیمت غذا رو تامین میکرد. در حالی که امروز اون وظایف تغییر کردن و خصوصا در شهرها بسیاری از خانمها از بیکاری افسردگی میگیرن. اما هنوز در روستاها و مناطق محرومتر می بینیم که زنان مشغول تهیه نان، ساختن صنایع دستی و ... هستن.
زن اگر مایل باشه میتونه بر اساس همین قوانین موجود شرط کنه که مثلا میخواد کار کنه یا هر وقت خواست از خونه خارج بشه ... اما همونطور که گفتم اگر عشق و اعتماد بین زن و مرد حاکم باشه مطمین باشید کار به اینجاها و حق من حق تو و قانون و ... نخواهد رسید ...نقل قول:
تاثیرش اینه که امار ازدواج بشدت میاد پایین، مرد وقتی میبینه میتونه بدون بر عهده گرفتن هیچ تکلیف و وظیفه ای و بدون هیچ محدودیتی با هر زنی که خواست رابطه داشته باشه، چرا باید ازدواج کنه و خودش رو زیر بار مسولیت و تکلیف ببره؟
اینکه دولت هم متقبل بشه خوبه، اما مگه بده زن یه مبلغ نسبتا زیاد دیگه هم بدستش برسه؟ زنها در موارد بسیاری از نظر توانایی و علاقه به کارها مختلف توانایی رقابت با مردها رو ندارن، و به همین دلیل هم اکثرا از نظر مالی مستقل نیستن، این مساله بخصوص بعد از جدایی برای زن بسیار گران تمام خواهد شد، بخصوص اینکه دیگه زن از خانواده پدریش هم مستقل شده ...نقل قول:
البته همونطور که قبلا گفتم فلسفه مهریه فقط این نیست، بلکه بیشتر یک عامل بازدارنده هست تا حدالامکان کار به جدایی و طلاق و مشکلات بعدیش نرسه ...
عشق و اعتماد؟! طرف به همه شک داره و فکر میکنه همه با زناش میخواهند رابطه ج.ن.س.ی برقرار کنند یا اصلاً ذهنیتاش درباره زن بعنوان موجودی هست که کارهای خونه را انجام میده و بچه میاره و بزرگ میکنه و از شوهرش اطاعت میکنه! یا میخواهد حرف تو خونه فقط حرف خودش باشه و هیچ حقی برای زنش قائل نیست!نقل قول:
بعد اون زن با عشق و اعتماد میتونه از خونه بیرون بره یا کار کنه؟!
اون مرد تا سالها زیر نظر روانشناس و روانپزشک درمان نشه هیچ جور عشق و اعتمادی نمیتونه تغییرش بدهد!
انکار نمیشه کرد که چنین مردهایی هم وجود دارن، اما بنظرتون چند درصد مردها اینطور بقول شما روانی و بی سواد هستن؟نقل قول:
از طرف دیگه اینکه میگن قبل از ازدواج تحقیق کنید، و تا جایی که میتونید سعی کنید طرف رو بشناسید و از دیگران مشورت بگیرید بخاطر اینه که دختر گیر چنین مردهایی نیافته، اما مشکل اینه که دختر/ پسر وقتی عاشق شد دیگه گوشش به هیچ کس بده کار نیست، و ازدواج بر اساس تحقیق رو مال عهد بوق و عقب مونده ها میدونه و دم از آزادی زن و مرد و ... میزنه و وقتی هم دید اشتباه کرده تقصیر رو میندازه گردن دین و سنت و قانون و ...
مرد یا زنی که بالغ و عاقل هست و اخلاق سالمی داره و اهل تعهد و زندگی هست و همسرش رو از راه صحیح و با تحقیق و مشورت انتخاب میکنه (نه شهوت و عشق کور و کر) چرا نباید زندگیشون پر از عشق و اعتماد باشه؟ چنین زندگی مشترکی چرا نباید زیبا و دائم باشه؟ چرا چنین زندگی باید به قانون و قانون کشی و طلب مهریه و اذیت و آزار زن و ... بکشه؟
نتیجه گیریتون خیلی سریع بود برادر.نقل قول:
اما پیشنهاد میشه اسم ایران را یه سرچ داشته باشید میبینید که یه واژه دیگه در اسم کامل کشور عزیزمون وجود داره. که صحبت در مورد اون در این انجمن ممنوعه.
قوانین که به خاطر توافق یا مخالفت من و شما عوض نمیشن!
من موافق با نظر شما هستم؟ خیر
اما موافق این نیستم که به زور اعتقاداتمو به شما تحمیل کنم چون اولا انسانی نیست و ثانیا خدا اینو از ما نخواسته.
به نظر نمیرسه بحثهای تاریخی، مذهبی شناخته بشن:
بعد از فتح مکه یهودیان و نصاری هم مثل قبل (البته با قبول یک سری محدودیتها) در کنار مسلمانان به زندگیشون به خوبی و خوشی ادامه دادن با اینکه پیامبر عزیز اسلام (صلوات الله علیه و آله) میتونستن به عنوان حاکم اونها رو حتی تبعید کنن و از شهر بیرونشون کنن.
اینکه همه اختیار داریم یک خاصیت در خلقت ماست چرا؟ چون وقتی کسی اختیار داشته باشه مسئول هست یعنی میشه ازش سوال کرد که چرا چنین کاری کردی.
و بخاطر همین ما بعد از مرگ باید پاسخگو باشیم. بخاطر همین گفته شد ما آزادیم. ما آزادیم که جهنم را انتخاب کنیم یا بهشت.
حقیقت وقتی حقیقت محسوب میشه که همه ی اون گفته بشه.نقل قول:
گرم اشتباهه جمله من نیستش برگرفته از قوانین اسلامی و مدنی موجود در جامعه هستش یه سرچ کنید متوجه می شید خودتون ...
ما چیزی را گردن خدا نمیندازیم. این خدا هست که به ما مسئولیت داده. ما مسئولیم و باید پاسخگو باشیم. و بنابر اعمالمون با ما برخورد خواهد شد. مهریه و حجاب دلیل دارن فلسفه دارن و کاملا قابل دفاع هستن اما در محیط احترام.نقل قول:
باید بر طبق قوانین خدا زندگی کرد نه اون طوری که خودمون انتخاب میکنیم ... خوبه یه خدایی هست که هر چیزی رو از ادواج سفید و مهریه و حجاب تا نحوه وارد شدن به (بـــوق) رو بندازیم گردنش ...
برادر من نظر شما رو پرسیدم، چکار دارم با قوانین :n02:نقل قول:
این دو تا با هم نمی خونن. شما نمی تونی بگی همزمان من موافق نیستم به زور اعتقاداتمو به سایرین تحمیل کنم و مخالفم اونها آزادی داشته باشن بر خلاف اعتقادات من رفتار کنند. مخالفت با آزادی سایرین در رفتار بر خلاف اعتقادات شما = موافقت با تحمیل اعتقاداتتون با زور . یکی از این دو رو باید انتخاب کرد.
قوانین دینی به دو دسته تقسیم میشن:نقل قول:
این دو تا با هم نمی خونن. شما نمی تونی بگی همزمان من موافق نیستم به زور اعتقاداتمو به سایرین تحمیل کنم و مخالفم اونها آزادی داشته باشن بر خلاف اعتقادات من رفتار کنند. مخالفت با آزادی سایرین در رفتار بر خلاف اعتقادات شما = موافقت با تحمیل اعتقاداتتون با زور . یکی از این دو رو باید انتخاب کرد.
فردی و اجتماعی
از نظر فردی شما اختیار دارید هر اعتقادی داشته باشید.
از نظر اجتماعی شما تابع قوانین کشوری هستید که در اون زندگی میکنید. (با نوجه به این مسئله مهریه و حجاب و لزوم اجرای اینها در جامعه معنی پیدا میکنه.)
مهریه باید برداشته بشه؟ خیر چون یک مبحث اجتماعی هست. اجتماعی که به خاطر اون واژه در اسم کشور عزیزمون و اینکه مردمش موافقت کردن باید این قوانین را در سبک زندگی مردم اجرا کنه.
آخه در پستهای قبلی به نظر میرسید دوستان با قوانین مشکل دارن تا با خود این قضیه!:n41:نقل قول:
برادر من نظر شما رو پرسیدم، چکار دارم با قوانین :n02:
نظر شما و من که درست و غلط را تعیین نمیکنه.
انسانها که معصوم نیست همه اشتباه میکنیم. انسانی که اشتباه میکنه نمیتونه به بقیه برنامه زندگی بده.
چرا من مهریه را قبول دارم و به اون عمل میکنم چون این برنامه از طرف کسی اومده که اشتباه تو کارش نیست.
همون دستور از بالا که شما میگی توش صیغه هم هست ولی چرا بهش عمل نمیشه؟ چرا خانوما مخالفشن؟ مگه مهریه ندارن اینم مث اون؟نقل قول:
تو یه پست دیگه فرمودین این بزرگواری خانوماس که در حین ازدواج مهریه نمیخوان
عزیزم بزرگواری؟ اصلا نمیتونه بخواد چون مردو از خودش متنفر میکنه یعنی طلاق فرض کن وسط زندگی یدفعه بخواد مرد چی فک کنه پیش خودش؟
سنت پیامبر هم این مهریه های سنگین رو قبول نمیکنه حالا شاید یکی شاسی زیر پاشه بتونه بده ولی کسی که دستش تنگه همون چند سکه هم ظلمه و در هیچ زمانی نباید بده
بیشتر شبیه دکون شده مهریه
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
نقل قول:نقل قول:
شخصا با نام ازدواج موقت بیشتر موافقم تا صیغه.
ازدواج موقت تا اونجا که من در جریان فقهش هستم مهریه داره. خانوما مخالف چیش هستن؟
ازدواج موقت داره ازش سوء استفاده میشه. تقصیر دین هم نیست که مردم به دستوراتش عمل نمیکنن.
ضمن اینکه اگر بخوایم از نگاه عقل به قضیه نگاه کنیم یه دختر خانم جوان سالم چرا باید حاضر باشه با کسی ازدواج موقت داشته باشه؟
ازدواج موقت برای موارد خاص در دین قرار داده شده و سوءاستفاده از اون از نظر اخلاقی به شدت مذمت شده. ضمن اینکه از لحاظ شرعی و قانونی هم خیلی پیچ و خم داره. به همین راحتی نیست که شما خودت با هرکی خواستی ازدواج موقت داشته باشی.
به عنوان مثال: یه مرد نمیتونه با دختری که با خانوادش زندگی میکنه بدون اجازه پدر ازدواج موقت داشته باشه.
حالا گفته میشه من فلانی را میشناسم که چنین کاری کرده. خب اشتباه کرده و لحظه لحظه بودنش با او گناهه و به موقع جزاشو خواهد دید.
روی توافقی بودنش بحث شد.نقل قول:
سنت پیامبر هم این مهریه های سنگین رو قبول نمیکنه حالا شاید یکی شاسی زیر پاشه بتونه بده ولی کسی که دستش تنگه همون چند سکه هم ظلمه و در هیچ زمانی نباید بده
بیشتر شبیه دکون شده مهریه
تا اونجا من در جریانم هیچ کس هم برای ازدواج با کس دیگه مجبور نیست. یا جدیدا این هم از مد افتاده؟!
اگر نمیتونید 20 سکه را پرداخت کنید (حتی در طولانی مدت) و میدانید که نمیتوانید درست نیست قبول کنید.
چنانچه بدهکاری، معسر و مفلس شناخته شد، باید احکام شرع برای او اجرا شود و حقّ حبس او را نداریم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مرجع تقلید شیعیان گفت: قوه قضاییه باید کاری کند که اعتماد مردم حفظ شود، یعنی عالمانه، عادلانه و آگاهانه رفتار کند که مردم عزیز ما، برای احقاق حق خود به آنجا مراجعه و قوه قضائیه را مورد اعتماد خویش بدانند. به گزارش تسنیم، آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی،رئیس قوه قضاییه که در بیت معظم له برگزار شد، اظهار داشت: کار شما بسیار مهمّ است که اگر به بهترین وجه انجام بگیرد، منافع بسیار زیادی برای کشور و جامعه دارد. وی افزود:نظر به اینکه قضاوت از مناصب مهمّ و خطیر است، باید قضات از بین افراد عالم، عادل و آگاه انتخاب شوند تا بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: قوه قضاییه باید کاری کند که اعتماد مردم حفظ شود، یعنی چنان عالمانه، عادلانه و آگاهانه رفتار کند که مردم عزیز ما، برای احقاق حقّ خود به آنجا مراجعه و قوّه قضائیه را مورد اعتماد خویش بدانند. استاد سطوح عالی حوزه علمیه ادامه داد: در روند قضایی باید آبروی مردم کاملاً محفوظ بماند، عدالت هم به طور کامل و بدون تبعیض باید برای همگان اجرا شود. آیت الله صافی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود را به موضوع مجازات حبس اختصاص داده و گفت:زندانیکردن بدهکاران مالی از جمله برای مهریه، وجه شرعی ندارد و چنانچه بدهکاری، معسر و مفلس شناخته شد، باید احکام شرع برای او اجرا شود و حقّ حبس او را نداریم. وی حفظ امنیت سرمایه و اموال مردم را از مهمترین وظایف قوه قضائیه برشمرده و تصریح کرد:اخباری که از اختلاسها و دزدیها شنیده میشود بسیار نگرانکننده است، شما باید جدّی وارد شده و جلوی اختلاسها را بگیرید، البته اقدام مهمتر اینکه بستر و زمینه اختلاس و دزدی از سیستم اقتصادی کشور برطرف شود. مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه اقتدار قوه قضاییه در جلوگیری از اختلاسها، نقش زیادی در رفع مشکلات اقتصادی کشور دارد، افزود: یکی دیگر از وظایف مهم قوه قضائیه به ویژه دادستانهای محترم به عنوان مدعیالعموم، جلوگیری از اعمال خلاف شرع و ملاهی و مناهی است که توسط عدهای از افراد انجام میگیرد. استاد سطوح عالی حوزه علمیه بیان کرد: باید با تدبیر و اقتدار، جلوی این امور خلاف گرفته شود تا جامعه، پاک بماند و مردم در آسایش و رفاه زیر سایه احکام نورانی اسلام زندگی کنند. آیت الله صافیگلپایگانی خاطرنشان کرد: کار مهمّی به حضرتعالی و همکاران محترمتان واگذار شده که امیدوارم بتوانید با تدبیر و اجرای دقیق احکام اسلام، به ملّت شریف و عزیز ایران به نحو احسن خدمت نمایید و موجبات رضایت خداوند متعال و حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف را فراهم کنید.
سکه 10 میلیونی ! اساس مهریه اشتباه است که هر کسی هر چقدر دلش می خواهد ، مهریه می کند . ;)
بنظر من تفاهم و زرنگی تو روند زندگی خیلی مهمتره
مهریه مثل یک سمه و هوش و زرنگی شما پادزهرش
مهریه ابزار فشار خانم ها برای انجام خواستشون هست . در کشور های خارجی چیزی هست به عنوان قرارداد ازدواج و بر اساس سکه نیست .نقل قول:
و در صورت طلاق هیچ کدوم از زوجین متضرر نمی شوند و میتواندد بعد از طلاق به زندگی خود ادامه دهند .
کسی حاضره با مهریه پایین ازدواج کنه؟؟نقل قول:
فعلا که مجانی هم کسی نمیره اینها رو بگیره. اگه کسی به خاطر مهریه و کم و زیادیش میخواد ازدواج کنه یا نکنه همون بهتر این وصلت سر نگیره. خدا یکی همسر یکی سکه یکی.نقل قول:
خیر ، منتها اساس مهریه در ایران اشتباه هست و نجومی هست . حتی سایت مذهبی - قرآنی تبیان هم به این مورد اشاره کرده که باعث پیچیده شدن و ترس جوانان از ازدواج شده است .نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مهریه نیست که ترسناکه،اول خوده زنه هست بعد هزینه زن و بچهنقل قول:
:D:D:D:V24:نقل قول:
برترینها: ویدئویی از صف شلوغ اجرای مهریه در دادگاههای خانواده خبرساز شده است.
سقف ۱۱۰ سکه هم با توجه به افزایش چند برابری قیمت سکه، نتوانست جلوی برخی کاسبیها در ازدواج را بگیرد.
لعنت خدا به این دوره از ایراننقل قول:
لعنت به دوران سیاه و استبداد دوره جاری ایران
ایرانی که به باستانی می شناختیم هم اکنون بدترین جلوه های معشیتی و انسانی خود را به داخل و خارج ارسال دارد می کند.
واقعا به خدا جوانی ما رفت ! با روند گرونی و بدتر شدن همه چیز . هر چی کارگری هم میکنیم باز میبینیم در جا میزنیم .نقل قول:
خدایا دیگه بسه :sad:
مهریه به دو دسته عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم میشود و برای مطالبه آنها باید مراحل قانونی که در قانون آمده است طی شود
به گزارش مشرق، مهریه، مالی است که در زمان جاری شدن صیغهی عقد و نکاح، طبق توافق قبلی زوجین و براساس قوانین اسلام و رسوم اجتماعی، مرد به زن پرداخت میکند یا مکلف به پرداخت آن میشود.
قانون دو نوع مهریه را مشخص کرده است و مهریه به دو دسته عندالمطالبه و عندالاستطاعه تقسیم میشود.
بر اساس قانون هرگاه برای پرداخت مهریه، زمان و اجل معین نشده باشد، مهریه عندالمطالبه است.
اگر مهریه عندالمطالبه باشد به محض عقد، زن مالک مهر است و هر زمان که بخواهد میتواند مهریهی خود را از شوهرش طلب کند.
اما اگر مهریه عندالاستطاعه باشد، زمان پرداخت مهریه، هنگامی است که زوج، توانایی و استطاعت پرداخت مهریه را داشته باشد یعنی پرداخت آن منوط به استطاعت، زوج است.
البته صورت دیگری هم وجود دارد که بر اساس آن زن و شوهر میتوانند مهریه را به صورت موجل تعیین کنند که در اینصورت پرداخت مهریه در زمان مقرر مورد توافق باید پرداخت شود و قبل از آن زوج حق مطالبه مهریه را ندارد.
بر اساس قانون اگر مردی برای فرار از پرداخت مهریه اموال خود را به نام فرد دیگری بزند، باید مجازات قانونی را طی کند.
به گزارش مشرق، گاهی اوقات مرد برای فرار از پرداخت مهریه به همسر خود، دست به اقدامات متعددی میزند مثلا در برخی از موارد مرد اموال خود به نام سایر افراد خانواده میزند.
بر اساس قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴ انتقال مال به دیگری به هر نحوی و به هر وسیلهای که باشد موجب حبس تعزیری و جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هر دو مجازات است.
علاوه بر فردی که اقدام به انجام این کار کرده است، شخصی که اموال به نام او منتقل و ثبت شده هم مجرم به حساب میآید و در حکم شریک جرم است و در صورت وقوع چنین امری مال از فرد به عنوان جریمه اخذ میشود.
- مهريه هم جلوي طلاق رو نميتونه بگيره !!! فقط ي مدت جنگ و دعواها رو بيشتر ميكنه :weird:
ازدواج قتلگاه عشق!
فرض کنید شخصی رو بسیار دوست دارید، اون هم شما رو دوست داره. فرهنگ جامعۀ فرضی شما هم مخالفتی با این موضوع نداره، با این همه آیا اصلاً نیازی برای ازدواج باقی میمونه؟
حال فرض کنید که شخصی رو دوست ندارید، در این حالت هم نیازی برای ازدواج باقی نمیمونه. پس این وسط نقش «مهریه» یا «قیمت» چی هست؟
متأسفانه ازدواج برخلاف بسیاری از «قرارداد»های مذهبی-سیاسی که توسط دولت های باستان به رعیت تحمیل میشده، هنوز منقرض نشده. بنابراین ما هنوز هم مجبور هستیم با مسائلی که برای اجدادمون در 500 نسل پیشین مطرح بوده، دست و پنجه نرم کنیم. عجیب هست که امروز کسی نمیاد بگه «من چرا باید به معبد ماردوک در بابل مالیات بدم»، اما هنوزم میگیم «باید به ازای "خرید" دختر، مهریه بدم».
نقد مسئلۀ مهریه کار بسیار آسانی هست، اما هنوز در شرایط جامعۀ ما و اکثر زنانی که هیچ «حق» براشون تعریف نشده و نه درآمدی دارن، نه توانایی کار، و صرفاً در خانوادۀ پدری «تولید» میشن تا دقیقاً مثل جوامع باستانی عهد عتیق از «تولید به مصرف» در منزل داماد برسن (با آوردن بیشترین فرزند پسر)، صحبت از ملغی کردن «مهریه» دشوار هست.
از نزدیکانم تعدادی دختر رو میشناسم که ازدواج کردند اما «مهریه» نخواستند، در عوض تمام حقوقی که جامعۀ سنتی از ایشان سلب کرده بودند رو پس گرفتند (حق خروج از کشور، حق طلاق و ...)، اتفاقاً خوشحال ترین ازواجی هستند که دور و برم میشناسم. اما زیاد طول میکشه که چنین امری همه گیر بشه، و مهمترین شرطش، استقلال زن به واسطۀ اشتغال هست.
این وسط متأسفانه دخترانی هستند که از مهریه سوء استفاده میکنند و باعث بدبختی عدۀ کثیری میشن. البته باز هم باید در نظر داشته باشیم که هیچ عقل سلیمی حین ازدواج تن به ارقام نجومی نمیده. پسرهایی که به «دام» چنین دخترانی می افتند، خودشان هم در این بلا سهیم هستند. مشکل اساسی جامعه هست که نشانۀ «دوست داشتن» رو در «مهریۀ بالا» می بینه. گویا که مهریۀ پایین «کافی نیست» برای «اثبات عشق»، و امان از دست کسانی که به دنبال «اثبات عشق» هستند.
سلام.
مساله ای که مهم تر از مهریه ی بالا یا پایینه، اینه که مرد قبل از امضای چیزی، ببینه آیا در حال حاضر قادر به پرداخت تعهدش هست؟ منظورم دقیقا همین الانه! چون سوای از عشق و تعهدی که دو نفر به هم دارن، مهریه حق زنه و هیچ مانعی وجود نداره که بخواد همون موقع طلبش کنه.
پس هم زن و هم مرد، باید به شرایط خودشون نگاه کنن. در شرایط معمول من با مهریه به صورت سکه موافق نیستم. اگر قرار داد مهریه به شکل اهدای یه ملک یا دارایی باشه خیلی بهتره! اولا زن مطمئنه که مرد این دارایی رو داره و دوم میشه همون ابتدای ازدواج، این مهر اعطا بشه تا خیال هر دو طرف راحت باشه. اینطوری نه مرد نگران طلاق احتمالیه و نه زن!