دیگه سالی یدفه کسی اینجا پست میزاره...
Printable View
دیگه سالی یدفه کسی اینجا پست میزاره...
من دارم در مورد تايمينگ مي نويسم . امشب قرار مي دم .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تايمينگ معمولا عددي است به شكل : 2-2-2-5-T1
و هر كدام از اين اعداد داراي تعريفي هستند و بر اساس Clock Cycle محاسبه مي شوند . ( مقدار Clock Cycle هايي را نشان مي دهد كه حافظه براي انجام يك عمليات خاص مصرف مي كند )
اين اعداد به ترتيب از چپ به راست CL-tRCD-tRP-tRAS-CMD ناميده ميشوند . براي فهميدن اساس كار اين ارقام بهتر است در ذهن خود چنين تصور كنيد كه داده ها در يك تقاطع بصورت سطري و ستوني قرار گرفته اند ( چيزي شبيه ماتريس )
ابتدا تعريف كلي از اين اصطلاحات خواهيم داشت و سپس موارد اصلي را بطور كامل بررسي خواهيم كرد :
CAS Latency ( CL ) : مدت زمان تاخير بين دستور داده شده از طرف CPU تا هنگام ارسال جواب است . ( زمان بين درخواست CPU و ارسال داده از طرف حافظه )
tRCD : تاخير RAS to CAS – زمان بين فعالسازي سطر ( RAS ) تا فعالسازي ستون ( CAS ) . جايي كه داده در ماتريس ذخيره شده است .
tRP : RAS Precharge زماني كه طول مي كشد تا دسترسي به سطر فعلي غير فعال شود و دسترسي به سطر ديگر فعال شود .
tRAS : Active To Prechare Delay : مدت زماني است كه حافظه بايد صبر مي كند تا دسترسي بعدي به حافظه بتواند آغاز شود .
CMD : Command Rate : مدت زماني است بين فعال شدن Memory Chip و فرستادن واولين دستور به حافظه . معمولا در اكثر موارد اين عدد ناديده گرفته مي شود . ( يا T1 است به معناي 1 Clock Cyle يا
T2 به معناي 2 Clock Cycle )
تا اينجا بطور كوتاه بررسي كرديم كه اصولا تايمينگ چيست و چه كاري انجام مي دهد . در اكثر موارد در سيستم خود 2 حالت را پيش رو داريد . يا با انتخاب حالت اتوماتيك سيستم را در حالتي قرار مي دهيد كه بصورت اتوماتيك تايمينگ را تنظيم كند يا با تنظيم دستي Timing را كاهش مي دهيد تا كارآيي بهتري را بدست آوريد . البته بايد بدانيد همه مادربورد ها امكان تغيير تايمينگ را ندارند بنابراين ممكن است بطور پيش فرض ان را در بااترن حالت قرار دهند !
نكته ديگر اينكه در Over Clocking با افزايش تايمينگ مي توان به Clock بالاتري رسيد اما در اكثر موارد كارايي كل كاهش مي يابد . اما اگر دقت كتيد حافظه هايي هستند كه در بازار مخصوص Over Clock به فروش مي رسند . اين حافظه ها با داشتن تايميگ بالا اين امكان را مي دهند كه بدون تغيير تايمينگ Clock را تا حداكثر مقدار ممكن بالا برد .
اصل منبع اينجا :
اين هم از تايمينگ .
منتها اين تايپش يكم بد در اومد .
تايمينگ بصورت 2-2-2-5 هست كه اولين عدد يعني 2 معرف Cl هستش و به ترتيب موارد بعدي كه اسمشون در پست قبل هست . ترتيبش رو دقت كنيد .
خیلی عالیه........ :biggrin: بالاخره یه تاپیک درست و حسابی در مورد اوور کلاک ایجاد شد. :happy:
با تشکر از لرد و گابانا برای ایجاد و پیگیری مکرر تاپیک :happy:
می گم گابانا جان شنیدی که می گن هر چه این تامینگها کمتذ باشه بهتره الته بجز اولیش که عدد باید بزرگتر باشه
من فکر کنم هر باسی برای خودش تامینگهای حاصی دارد مثلا تامینگهای 533 با 400 خیلی فرق می کنن و برای همه باسها صدق نمی کند
شرمنده من چند روزی است درست نمی تونم بیایم
ولی منتظر دوتا تاپیک باشید ComingSoon
تایمینگها فرق می کند حتی در بعضی از نسحه های بالاتر اون وسطیها بالاتر هستند بر خلاف گفته های دیگران
در مورد اینهم یک توضیحی بدی متشکرم فکر کنم بهتر می توانیم رم انتخاب کنیم
آره دقيقا منم همين عقيده رو دارم كه تايمينگ ها با توجه به باس مي تونن متفاوت باشن .
در ضمن اعداد هر چي كمتر باشن بهتره - تنها دليل براي افزايش اون زماني هست كه مي خواي به فركانس بالاتري برسي ( چه در رم و چه در Cpu ) ولي رم محدوديت ايجاد كرده . تايمينگ رو يه تغيير كوچيك ميديم تا با فركانس بالاتر برسيم .
ممنون از لينك هايي كه دادي .
باز هم بيشتر بحث مي كنيم .
سلام دوستان خسته نباشيد من ديروز 1 CPU Amd Sempron 3000 با يه مادربورد WinFast 6100k8mb خريدم . انشب كه مطالبتون رو خوندم OC كردم .نتيجشم اين شد Overclock:20.01% . كلاك از 1800MHZ رسيد به 2160MHZ . بنظرتون خوبه يا باز جا داره براي Overclocking . پيشاپيش ممنون از راهنمايي هاتون
AMD ha ziyad ove nemishan hamin bas hast
ممنون از نظرت lord theone . فقط من FSB رو بردم بالا و ولتاژ رو بالا نبردم دماي Cpu هم زياد فرقي نكرده . نيازي نداره كه ولتاژ رو هم ببرم بالا؟
نه دوست عزيز احتياجي نيست .نقل قول:
نوشته شده توسط divoonejoon
اگه پست قبلي منو مي خوندي اشاره كرده بودم كه معمولا براي رسيدن به FSB بالاتر ولتاژ رو زياد مي كنن .
بطور معمول احتياجي نيست .
بله الان كه دوباره خوندم ديدم ديشب همه مطالب overclocking رو باهم خوندم آخرشا سرسري گذروندم . ولي الان اونارم كامل خوندم ممنون از راهنماييتون.
بابا دیگه کسی به این تاپیک حالی نمیده...حداقل یه جمع بندی از کل بحث های Overclock که تو همین فروم هست بذارید.
مردیم اینقدر امدیم اینجا دست خالی برگشتیم،بروبچ یه حالی بدین ...
خوب شما 1 حالي بدين فكر كنم مطالب بچه ها خيلي كامل باشه من تا حدي تونستم 1 چيزايي ياد بگيرم به شما هم توصيه مي كنم كل مطالب رو 1 بار همشو بخونيد
سلام...
ادامه مطالب رو تا آخر هفته مي نويسم . حتما ببينيد .
ممنون /.
حدود 3 ماه پيش من با دماي گرافيك ور رفتم هم گرافيكم سوخت و هم اي جي پي مادربردم :thumbsup: :thumbsup: :laughing:نقل قول:
نوشته شده توسط Lord_theOne
عزيز مي دوني براي چي سوخت
بخاطر اينكه شما به ولتاژ دست زده بوديد اين آموزشي كه گذاشتم مشكلي بوجود نمي آورد فوقش چند دقيقه كامپيوتر را خاموش مي كنيد بعد روشن مي شود
ولتاژها را براي بالا بردن اخرين حد از 80.00/40.00 استفاده كني در حالت معمول 66/33 است البته از 72/36 استفاده نكنيد جالب نيست اگر بجز اينها استفاده كنيد احتمال سوختن زياد است
ممنون از توصیه ات من کل مطالب رو از برم تا حداکثر توان غیر حرفه ای Over کردن هم استفاده کردم،منتظر تغییرات ولتاژ و غیره هستم...نقل قول:
نوشته شده توسط divoonejoon
گابانا دمت گرم منتظرم
همانطور كه Gabana فرمودند: اگر مي خواهي بيشتر اور كني پيشنهاد مي كنم يك فن خوب براي CPU خودت بگيري چون خيلي داغ مي كنه
داخل تنظيمات مادربردت قسمت V Core كه ولتاژ سي پي يو هست را ببر بالا تا 1.80 يا 1.60 البته بيشترش ديگه با خودته اين كار را كه انجام بدي مي توني FSB سيستمتو ببري بالا يعني باس رم را مي توني بالاتر ببري
وقتي دست به قسمت ولتاژ مي زنيد زياد جالب نمي شود مگر اينكه فن خوبي داشته باشيد چون زياد داغ مي كند وسرعت مي آيد پايين
براي OverClock كردن
1- از قطعات سالم و حرفه اي و نيمه حرفه اي مثلا از رمهاي ضعيف مثل Blits استفاده نشود كه توانش را نداشته باشند و به زور بخواهيد بهش فركانس بدهيد بعد از مدتي مشكلاتي بوجود مي آورد
2- از يك پاور خوب بايد استفاده شود كمتر از 500 وات ممنون است اونهم بايد حداقل گرين باشد براي سيتمهاي معمولي منظورمه 500 براي سيستمهاي سنگين گرافيكهاي بالا 780 گرين به بالا
3- بعد از اور كردن با برنامه هاي SiSoftware Sandra and Memtest86 يك تستي از سيستم خودتون بگيريد
gabana!!!!!!??!???!?
يه سوال باياس من تو قسمت ولتاژ فركانس فقط يه سي پي يو ولتاژ داره كه رو 14x هست ولي تا 23x جاداره آيا اگر 23x بكنم مشكلي پيش مياد گاهي دماي سي پي يوم حتي به 60 هم ميرسه(توحالت عادي و در بازيها)
مشخصات:
intel celeron 1.7 128kb cashe
ram sd256
board giga p4 titan socket 478
ببين عزيز توي صفحه اول به شما گفتم فقط همونو تكون بده كاري به ولتاژ نداشته باش
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]نقل قول:
نوشته شده توسط dead_makers
چه كنم كه گرفتارم !!
شرمنده ام دوست من..
سعي مي كنم بنويسم /.
با سلام من میخوام این cpu رو اور کلاک کنم 512 kb کش داره
ایا با easy tune میشه اور کلاک کرد؟
تا چقدر میتونم اور کنم مثلا تا 3 میشه (درب کیس من همیشه بسته هست)
باس رو زیاد کنم یا ضریب؟
در حالت معمولی 21*133 هست
ضريب رو كه نمي توني تغيير بدي بايد باس رو زياد كني. با easy tune هم ميشه ايكارو انجام داد ولي اين برنامه ولتاژ ها رو بي رويه بالا مي بره مخصوصا اگه FSB رو خيلي بالا ببري. تا 3GHz راحت بالا مي ره و مشكلي نداره.(143×21)نقل قول:
نوشته شده توسط mohammad2010
من وقتی باس رو 143 کردم باید چی کار کنم تا سیو بشه چون وقتی کلید go رو می زنم کامپیوتر هنک میکنه؟
سلام دوست من...
ببين حتي الامكان تغييرات مربوط به اوور كلاكينگ رو در Setup انجام بده ..
اون طوري بهتر ميشه متوجه شد كه تا چه حدي سيستم توانايي پذيرش داره .
در ضمن سعي كن 5 تا 5 تا اضافه كني ..
==
من قبلا اشاره كردم - حتما دقت كن مادربورد توانايي اين كا رو داشته باشه ( غير هم زمان بودن فركانس هاي كاري در مادربورد )
يه بحث جديد در مورد ظرفيت پذيرش فركانس هاي بالاتر در پردازنده و رم رو شروع مي كنم /.
من تو Setup کامپیوتر فقط می تونم ولتاژ رو تغییر بدم که ریسکش بالاست چون اصلا معلوم نمیشه چقدر زیاد میشه
مادر برد هم گیگا هست ga-8ipe1000 proحالا باید کلید go رو بزنم تا سیو بشه
سلام...
بهتره مطلب قبل رو يه مروري بكنيد ..
==========================
اساس كار پردازنده اينطوريه كه فركانس پايه ( فركانسي كه مادربورد توليد مي كنه ) را در ضريبي ( Multiplier ) ضريب مي كنه و Clock Speed پردازنده حاصل ميشه / حالا براي اينكه بخواهيم پردازنده رو اووركلاك كنيم يا بايد ضريب رو افزايش بديم و يا فركانس رو / معمولا ضريب قفل شده است و تنها راه كار افزايش فركانس هست ...
====
قبل از هر چيزي بايد بدونيم كه مادربورد ما سنكرون هست يا آسنكرون - بعبارتي ميشه گفت كه قطعات روي مادربورد InterConnected هستن و لذا افزايش FSB روي ساير قطعات نظير AGP Bus و PIC Bus و ... تاثير مستقيم مي گذاره .
چيپست هاي امروزي عموما اين توانايي رو دارن كه AGP/PCI Bus رو قفل كنن ( روي فركانس اصلي )
خوب پس اولين نكته اي كه بايد رعايت كنيم همينه كه فركانس اون دو تا رو قفل كنيم . ( چيپست هاي اينتل و nVidia و ... اين توانايي رو دارن )
مورد بعدي اينه كه با افزايش فركانس FSB ( براي اووركلاك پردازنده ) فركانس كاري رم هم افزايش پيدا مي كنه .
اما براي مثال در چيپست هاي جديد nForce4 امكان اوور كلاك پردازنده و رم بصورت مستقل وجود داره ( نكته مهميه كه در مورد همه چيپست ها بايد دقت كنيد )
نكته بعدي در مورد پردارنده هاي AMD Socket 754/939/AM2 هست كه ويژگي بسيار مهم Hyper Transport رو دارن كه رابطه مستقيم با FSB داره . بطور معمول مقدارش 1000 يا 800 مگاهرتز هست كه با ضرايب 5x يا 4x ايجاد ميشه .
اين HT رو همبايد كاهش بديم و به 600 يا 400 برسونيم ( يا ضرايب 3x و2x )
========
مي رسيم سر بحث تئوري - سه پست بعد در مورد ظرفيت افزايش فركانس براي CPU/Motherboard/RAM هست .
اينكه بدونيم هر كدام از موارد بالا تا چه حد توانايي افزايش دارن /
يه كم با بايوس سيستم خودتون ور بريد ببينيد چه چيز هايي پيدا ميشه ! اما دقت كنيد كه گزينه هاي مختلف به عوامل متعددي بستگي داره مثل مدل و سازنده مادربورد - چيپست و حتي ورژن بايوس ../
منتظر پست هاي بعد باشيد /.
فهميدن حداكثر ظرفيت FSB براي مادربورد
1/ وارد تنظيمات بايوس شويد . Multiplier را در صورت امكان به حداقل مقدار ممكن برسانيد .
2/ مقداري تايمينگ رم را افزايش دهيد - يا مي توانيد CPU/RAM ratio را افزايش دهيد طوريكه فركانس رم در حداقل ممكنه قرار گيرد .
3/ ولتاژ VDD را افزايش دهيد ( البته اكثر مادربورد ها چنين امكاني ندارند )
حالا اينجا مي تونيد ولتاژ رم و پردازنده رو هم افزايش بديد ولي بهتره در حالت عادي بمونه .
===
بعد از اينكه كار هاي بالا رو انجام داديد پله پله مثلا 10 تا 10 تا FSB رو افزايش بديد و سيستم رو Reboot كنيد تا جايي كه سيستم قادر به بوت شدن نباشه . وقتي به حد ماكزيمم رسيديد مقدار FSB رو طوري تنظيم كنيد كه سيستم قادر به بوت باشه / وارد سيستم عامل بشيد و با نرم افزار هاي مخصوص سيستم رو تست كنيد ( پايداري ) نرم افزاري مثل
Prime 95 / اگر تست اين نرم افزار بدون خطا / ريستارت / هنگ سيستم انجام گرفت تا حدودي عمليات موفق بوده .
حالا بايد دماي پردازنده رو چك كنيد / اگر راضي كننده بود نهايتا كار به پايان رسيده و شما تونستيد حداكر FSB مادربوردتون رو بدس بياريد ( حتما يادداشت كنيد )
==
اين چند نكته رو هم دقت كنيد :
اگر Prime خطا داشت يا سيستم ريستارت شد انگاه وارد تنظيمات بايوس شويد و 2 تا 2تا كم كنيد تا سيستم پايدار بشه .
در هر حالتي اگر سيستم هنگ كرديد و نتونستيد وارد بايوس شويد با جامپر Clear CMOS تنظيمات رو به حالت Default بر گردونيد و دو باره سعي كنيد /.
موفق باشي /.
Prime 95 DownLoad :
Motherboard Monitor :
اين دو تا رو حتما دانلود كنيد تا طرز كارشون رو بگيم /.
Prime 95 گابانا جان ممنون اين برنامه خيلي طرفدار دارد راستش من چيزي از سر در نياوردم يك تستي مي كنه بازهم چيزي نفهميدم
ممنون اگر آموزشش را بگذاري
سلام .
من والا درست نفهمیدم که چطوری این کار میشه همرو هم خوندم . من سیستم رو میگم کسی بطور دقیق اگه میتونه راهنمایی کنه .
core 2 due 2.40GH e6600
MB: asus P5b
ram :cl4--4-4
bos 800 ddr2
من یک جا دیدم که دوستی گفته بود که DRAM frequency رو باید برد بالا ولی این به overclocking ربطی داره؟ (سوال هست کل کل نسیت)
اگه میشه در مورد این سیستم راهنمایی کسی کنه .
من اطلاعات سخت افزارم معمولی هست آقای rax راهنمایی فرمایید.
prime 95 یک برنامه محاسبات ممیز اعشاری هست و کارش اینه که useage سی پی یو رو به حداکثر برسونه تا دمای سی پی یو بالا بره و شابه اون برنامه super pi میباشد که اون عدد pi 3.14 رو محاسبه میکنه
با easy tuneکردم
با سلام خدمت دوستان من با افزایش کولاک cpu از 133 به 150 سیستم رو اورکلاک کردم بالاتر هم میشود تا 160 هم بالا برد ولی پایداری کم میشود حالا موقع کار معمولی درجه حرارت 43است ولی موقع اجرای برنامه های خیلی سنگین تا 64 درجه هم بالا میره میخوام بدونم این دما خطرناک نیست
موقع تست با برنامه فوق CPU Right Mark 2003 دما روی43 درجه بود به محض پایان کار برنامه به 45 رسید
لطفا نظر بدید.
راستی میخوام بدونم برنامهای هست که در سوکت 478 با افزایش دما cpu سرعت فنم رو افزایش بده.
اینم یک عکس از CPUZ
از بایوس تست کن multilpier رو بزار رو 12 یا 13 و بهش fsb بده تا 500 اگه رمهات بکشه عالی میشه:)نقل قول: