این طبیعیه و اینطور که من فهمیدم برای همه هم اتفاق میفته.جالبه اولین بار که من این وضعیت برام پیش اومد احساس میکردم یه آدم خاصم :دینقل قول:
انسان همیشه موقع خواب در حال خواب دیدنه ولی مساله اینجاست که فقط بعضی وقتا خوابش یادش میادنقل قول:
Printable View
این طبیعیه و اینطور که من فهمیدم برای همه هم اتفاق میفته.جالبه اولین بار که من این وضعیت برام پیش اومد احساس میکردم یه آدم خاصم :دینقل قول:
انسان همیشه موقع خواب در حال خواب دیدنه ولی مساله اینجاست که فقط بعضی وقتا خوابش یادش میادنقل قول:
منم خیلی کم خواب میبینم ماهی یکی دوبار!نقل قول:
منم یه همچین خوابی رو دیده بودم.نقل قول:
اون موقع که یانگوم تموم شده بود (یا شاید زمانی که یانگوم میداد) من یه سریالی رو تو خواب دیدم که قراره تلویزیون بزاره دقیقا یادم نیست ولی به تاجر پوسان خیلی نزدیک بود!
نقل قول:
چه خواب های ترسناکی. ترسیدم نصفه شبی
دوستان اونایی که بیشتر وارد هستند لطفا راهنمایی کنند
من قبلترها خیلی زیاد رویای صادقه میدیدیم بطوری که قبل از وقوع خیلی اتفاقات یعنی چنددقیقه قبل از اتفاق میتونستم بگم الان فلان طور میشه
اما مدتی هست که کمتر میبینم این موارد رو
بنظرتون دلیلش چی میتونه باشه؟
یعنی فکرمیکنید افزایش سن ربطی به این مسئله داره؟فرضا در دوران بچگی بیشتر رویای صادقه میبینیم و در بزرگسالی کمتر؟
دقیقا منم تجربه کردمنقل قول:
برای من هم بعضی اوقات پیش میاد که احساس میکنم این مکان و همین موقعیت برام اشناست و قبلا هم تو این موقعین و شرایط بودم . البته فقط همون لحظه اشنا به نظر میاد و چند ثانیه بعدش رو نمیتونم تجسم کنم .
یه اتفاقاتی یه شرایطی رو قبلا حس کرده بودم و واسم اتفاق افتاده بود دوباره با همان شرایط اتفاق می افته
سلام دوستان
من چند وقته خواب های عجیبی میبینم
تعبیرشون هم اونجوری که دقیقا خواب رو دیدم پیدا نمیکنم
مثلا چند روز پیش خواب دیدم خیلی جدی میخوام خودکشی کنم.رفتم 2 تا سم پیدا کردم که یکیش سیانور بود.بعد ریختم توی اب و خوردم.بعدش پشیمون شدم که ای کاش خودکشی نمیکردم.زنگ زدم اورژانس گفت که امروز روز چیه؟ امبولانس ها کار نمیکنند!!!
یا مثلا دیشب یه سگ لاغر رو خواب دیدم که داشت علف میخورد.یعنی قشنگ عین گوسفند علف میخورد...!
کسی میدونه تعبیر اینها چیه؟
رویای صادقه یعنی چی؟ یکی از دوستان لطفن برام توضیح بده.
من تا حالا رویای صادقه ندیدم که چند دقیقه بعد اتفاق بیفته ولی خیلی وقتا مکان هایی رو که میرم انگار قبلا اونجا بودم حتی تو شهر های دیگه در حالی که برا اولین بار به اون شهر رفته بودم اما خواب زیاد میبینم تقریبا هرشب اونم نه یکی سه چهار تا میبینم شده مثل فیلم سینمایی از اکشن گرفته تا خانوادگی و... خودمم نقش اصلی خوابم هستم :n02: جالبه اگه وسطش از خواب بیدار شم و مثلا برم بیرون (البته برا چند دقیقه ) وقتی برگردم و بخوابم دوباره ادامشو میبینم.
دژاوو: اتفاقی که برات میوفته و فکر می کنی چنین صحنه ای رو قبلا دیدی.نقل قول:
رویای صادقه: همان خوابی است که ممکن است تبدیل به واقعیت شود.
چطور این اتفاق می افته؟نقل قول:
در مورد ساز و کارش توضیح بدید ممنون میشم.
آیا باید با ادله علمی براتون توضیح ارائه بشه دوست عزیز؟نقل قول:
اگر منظورتون ساز و کار علمیش هست که فکر میکنم چون اینجا انجمن علمی نیست بهتره سوالتون رو در انجمن مربوطه بیان بفرمایید
اما چناچه تجارب شخصی افراد در توضیح این اتفاق مدنظرتون هست بفرمایید تا من بگم:n06:
دژاوو یه اصطلاحه علمیه، ولی رویا صادقه نه!نقل قول:
سلام....
بارها و بارها شده که وقتی دارم کاری میکنم، یادم بیاد که عه عه عه!! این رو که خواب دیده بودم که؟! که دارم فلان حرف رو میزنم... که با یه ادمی نشستم که صبحش هرچی فکر میکردم نمیشناختمش!!!!
بدبختی من اینه که خوابام دوبلن!!!! یعنی مثلا، در اخرین مورد، چند روز پیش مدیر گروه دانشگاه سابقم زنگ زد گفت اقا انجمن علمی یه پروژه براشون گرفتیم توش موندن بیا کمکشون و اینا.... منم رفتم، برگشتنی پشت ماشین یکی از اون اقایون نشسته بودم و گفتم منم دقیقا همین مدل سمند اما مولتی پلکس داشتم پشتش به نظرم باز تر بود که یادم افتاد این صحنه رو قبلا خواب دیدم!!!! اون قسمت دوبلش هم اینجاست که دقیقا یادم میاد که تو خواب هم همین لحظه رو فقط یادم میاومد فرداش و بقیهی خواب( قبل و بعدش یادم نبود!!) اصلا انگار نه انگار که اتفاق افتاده بوده!!!!....
متاسفانه وقتی از خواب بیدار میشم، اصلا یادم نیست که چی خواب دیدم و به شدت ذهنم درگیر میشه که خوابم چی بود؟!!! یادم میاد که با دوستی داشتم حرف میزدم و اینا....!!!
دو سال پیش، من به این نتیجه رسیدم که این اسمش دژاووه و کار مغزه.... یه بار که همون حس خواب رو داشتم، (گیج و منگ بودن و به خاطر نداشتن مبحث!) اومدم ویژگی های کلی که یادم مونده بود رو روی کاغذ نوشتم!!!!
تاریکی هوا، به چند نفر که اونور کوچن نیگا میکنم و برمیگردم با یه نفر صحبت میکنم.... تلفنش زنگ میزنه و میگه نمیدونم چی چی!!!! عین این مطالب رو توی یه دفترچه نوشتم!!!!
طی این دوسال، تو دانشگاه دورهی کاردانی من با دوستی اشنا شدم و دوستیمون بالا گرفت و یکماه پیش، اون دوستم بهم زنگ زد که بریم بیرون و رفتیم بیرون و داشتیم در مورد دختر عموی زن برادرش!!! و اینکه عاشقش شده صحبت میکرد، منم تو محل به عنوان بچه مثبت و بسیجی شناخته شده هستم.... تو کوچه راه میرفتیم، شب بود!!!! از پشت یه درخت رد شدیم.... به سمت مقابل کوچه نیگا کردم که دونفر نشستن و من ازشون خجالت کشیدم که بحثمون در مورد یه دختره و اینکه چقد خوشکله!!!! چند قدم بعد یکی از اشناهای دوستم زنگید که بیا خونه رو بهم نشون بده و ما هم برگشتیم....!!!!
منم ماجرای خواب و نوشتن رو کاغذ رو برا دوستم تعریف کردم و عین دیوونه ها چند وقتیه دنبال اون کاغذی که نوشته بودم میگردم.... متاسفانه دفترچهی مربوطه گم شده!!:n04: من مطمئنم که توی اون دفترچه شرح این خوابه رو نوشتم(چند تای دیگه هم بودن!!)....
-----------------------
احساسم اینه که تو خواب ها، اون چیزی که یادم میمونه اینه که وسط خواب یادم میافته که اون صحنه رو خواب دیدم!!!!یعنی خواب دیدن توی خواب دیدن یا یه همچین کوفتی!!!
میدونم شبیه فیلم اینسپشن شده!! ولی واقعا این مسئله برا من اتفاق افتاده و حالا مطمئنم که یا دژاوو چرته، یا اون چیزی نیست که من تجربه کردم! :)
به اینکه این زندگی رو قبلا زندگی کردیم و بعضی وقتا یادمون میاد و اینا زیاد اعتقاد ندارم، ولی فعلا بهترین توضیح برای این مسئله هستش!!! لااقل برا من و تا زمانی که پاسخ بهتری پیدا نکنم! :|:n21:
اینی که میگن قبلا زندگی کردیم اصن جور در نمیاد مثلا اگه من 200 سال پیش زندگی میکردم و الان یه آدم یا خونه و مغازه و... ای رو میبینم و به نظرم آشنا میاد، اونم 200 سال پیش همین شکلی بوده؟
دوست عزیز، یه حرفی هست که بعضی ها میگن ما یه بار دیگه این زندگی رو انجام دادیم...!!!نقل قول:
اینی که میگن قبلا زندگی کردیم اصن جور در نمیاد مثلا اگه من 200 سال پیش زندگی میکردم و الان یه آدم یا خونه و مغازه و... ای رو میبینم و به نظرم آشنا میاد، اونم 200 سال پیش همین شکلی بوده؟
فکر میکنم سریال لاست این مسئله رو به خوبی توضیح میده اگر کل سریال رو دیده باشید و مشخصا فصل اخر رو، همهی افراد، دارن زندگی میکنن، ولی چند نفرشون شروع میکنن به یاد بقیه بیارن که توی یه جزیره با هم بودن و بعضی هاشون حتی مردن!!!! وقتی ملت یادشون میافته که قبلا زندگی کردن و مردن (نه به همین سادگی که من گفتم!!).... اونموقع همه با خیال راحت میرن تو دنیای دوم هم میمیرن!!!!...
ایدهی دیگهای که از قبلا این زندگی رو زندگی کردیم اینه که این دنیا، یه بار دیگه بوده.... خط داستانی کنونی که وجود داره یه بار دیگه اتفاق افتاده.... من و شما و بقیه به دنیا اومدن، زندگی کردن و جلو رفتن و غیره... مردن و بعدش دنیا تموم شده و خداوند دوباره ما رو ساخته( یا بر اساس عقاید دیگران همینجوری هیچی به هیچی بود بعد یه دفعه موادی که وجود نداشتن با هم قاطی شدن و منفجر شدن و دنیا رو به وجود اوردن! :) ).... و حالا ما داریم دوباره زندگی میکنیم و چون این اتفاقات قبلا افتادن، گاهی اونها رو با جزییات خیلی پایین و کم به یاد میاریم...
ایرادی که وارده (به بحث دوم!) اینه که اگر ما قبلا این رو زندگی کردیم، توی زندگی اول من و شما توی این لحظات در مورد چی صحبت کردیم؟!؟؟؟ بازم زندگی قبلیی که داشتیم؟! خوب تو اون زندگی لایهی سوم یا بعد و بعدترش راجعبه چی صحبت کردیم؟؟؟؟ بالاخره یه روزی این زندگی رو برای اولین بار انجام دادیم دیگه!! اون بار اول که این زندگی رو انجام دادیم توی این لحظات در مورد چی صحبت میکردیم؟ کدوم زندگی قبلی؟ کدوم دژاوو؟؟؟!!!!!!!!!!!!
خوب، قطعا این وسط هیچ جایی برای ایدهی شما (ما مردیم مثلا 400 سال پیش زندگی میکردیم!) و حالا دوباره زندگی کردیم نیست....
من خودم عرض کردم که به زندگی دوباره اعتقادی ندارم! ولی فعلا خط سیر اولش (همون که شبیه به داستان لاست بودش!) بهترین توضیح ممکن برای این دست خواب ها هستش....
----------------------------
نکتهای که هست اینه که معمولا امکان نداره بتونی بگی بعدش چی میشه.... لااقل برا من اون چیزی که فکر میکنم اتفاق نمیافته...!!( این میتونه توضیح بده که در واقع اون اتفاق دژاوو بوده و مغز ما صرفا فکر میکنه که این لحظه رو قبلا دیده!!).....
ایرادی که بهش وارد هست، همون بحث نوشتن خواب ها هستش که متاسفانه چون چند سال ممکنه طول بکشه تا یه خوابی اتفاق بیوفته، امکان ثبت کردنش نیست! :)))))))))
اینجا تاپیک رویای صادقه هست نه دژاوو
دوستان دقت کنید دژاوو از لحاظ علمی توضیحش بیان شده! اینی که شما اتفاق رو وقتی افتاد فکر میکنی که قبلا دیدی به توعی اشتباه عملکردی مغز در اون لحظه هست((حالا توضیح دقیقترش توی انجمن علمی هستش))
رویای صادقه که این نیست!
رویای صادقه در واقع پیش بینی اتفاقات قبل از وقوعش هست! مثلا اینکه من شخصا بارها و بارها پیش اومده که اتفاقات کلی و جزئی زندگی شخصی خودم و اطرافیان نزدیک به خودم رو قبل از وقوع دیدم و بهشون هم هشدار دادم!
چندتا مثال:
یکبار خواب دیدم یکی از دوستام تصادف کرده و دستش مشکل پیدا کرده و این مطلب که تصادف کرده رو در خوابی که دیدم برام تعریف کرد
همون روز من اینو با دوستم مطرح کردم و ازش خواستم احتیاط کنه یک هفته بعد دوستم دقیقا تصادف کرد و دستش شکست!
یکبار خواب دیدم شارژر موبایلم رو به پریز برق اتاقم زدم که یهو ازش دود بلند شد و داشت اتیش میگرفت
از این خواب چیزی حدود 10 روز گذشت و یک روز دقیقا بعد از وصل کردن شارژر به پریز یهو جرقه زد و دقیقا دود بلند شد !
قابل توجه بعضی ها که میگن توهم هست و یا اینکه اتفاقی هست و غیره!
یادمه در انجمن علمی گفتند که معمولش اینه ادما خواب ها یادشون نمونه و هرکسی که خوابها بعد از بیداری یادش بیاد دارای ذهن اشفته ای هست!((بگذریم از اینکه عجب ذهن اشفته ای دارم من!))
خب من اینو با اطمینان میگم که حداکثر 3 و حداقل1 خواب هر روز صبح یادم میاد!((اینو جایی خونده بودم که 5مرحله خواب میبینیم در هر شب ))البته من اصلا منظورم این نیست همه ی خوابهایی که میبینیم رویای صادقه هستند!
خیلی وقتها جریاناتی که در طول روز فکرمون رو مشغول کردند یا بابت امتحانی مثلا استرس داریم یا گاها خوابهای فیلم مانندی مثل تعقیب و گریز و ...اینا بیشترین تعداد خوابهایی رو که میبینیم شامل میشه !
البته یاداوری خوابها باید بلافاصله بعد از بیداری باشه یعنی اگر بیش از 10 دقیقه از بیداری بگذره یاداوریش بسیار بعید میشه!
خوشبختانه اینجا متفرقه هست و من با فراق بال میتونم از تجربیاتم صحبت کنم
بهرحال چیزی که هست من به این مسئله اعتقاد دارم !ممکنه نتونم برای همه ی ادما ثابتش کنم اما برای خودم و نزدیکانم ثابت شده هست
ضرورتی برای اثباتش نمیبینم این چیزا هم که گفتم شاید از دید خیلی ها خنده دار باشه اما مهم نیست من به اون شخص یا اشخاصی فکر میکنم که این مطلب رو میخونن و مثل من این اتفاقات براشون حادث شده
یادمه قبلا زیاد از این خواب ها می دیدم.صحنه های تکراری هم زیاد دیدم. خیلی جالبن.
ولی تو 4 یا 5 سال اخیر چه تو بیداری و چه تو خواب ذهنم و فکرم اصلا از کامپیوتر برنامه نویسی دور نمیشه، گاهی اوقات سعی میکن که به اینا فکر نکنم، خواب نبینم نمیشه ! میدونم دیوونه شدم! :n02:
خیر، شما تعریف و توضیحات خودتون رو بیان کنید و من اون رو با علم آنالیز و برداشت میکنم.نقل قول:
رویای صادقه اصطلاحه چیه؟ شبه علمی؟نقل قول:
ارجاعتون میدم به دوتا پست بالاتر:دینقل قول:
متافیزیکنقل قول:
...
سلامنقل قول:
مابعدالطبیعه
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اشتباه نشود.
مابعدالطبیعه یا متافیزیک شاخهای از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است که به پژوهش دربارهٔ چیستی و کُنه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به عنوان یک کل، میپردازد. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] متافیزیک را ریشهٔ فلسفه میدانند؛ بدین معنا که فیلسوفان نخستین عمدتا به این حوزه از فلسفه میپرداختهاند. در فلسفهٔ معاصر، به مباحث مابعدالطبیعی با شکٌاکیت بسیار نگریستهاند. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ادامه در : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در یک معنا متافیزیک همان فلسفه است.
شما منظورتان ماوراء الطبیعی یا paranormal یا فراطبیعی است.
آخه ببینید من فرق رویای صادقه رو با بقیه نمیفهمم. یعنی در چه صورتی یک رویا صادقه محسوب میشه؟ یعنی خواب ها نتیجه ی یک مکانیزم یکسان نیستن؟نقل قول:
چرا میپیچونیش :n02: وقتی خوابمون چند روز بعد حقیقت پیدا کنه :n09:نقل قول:
منظورم ساز و کار ایجاد این نوع خوابه.نقل قول:
این پستی که من میذارم فقط و فقط تجربیات شخصی خودم و پرس و جو از دیگران بوده . و پیشاپیش بابت مثالم معذرت میخوام
قطعا توی سنین14-18 سالگی اگر شما در حین خواب میفهمیدین که خوابین .
یکی از اولین چیزایی که بهش فکر میکردین س*ک*س بوده.
اما آیا در حین خواب درحالی که این عمل انجام میشه شما میتونین اندام تناسلی شخص مقابل رو ببینین ؟(درصورتی که قبلا ندیده باشین)
من اینو از چند نفر پرسیدم و همه گفتن نه.
راستش یه خورده تحقیق کردم و دیدم توی خواب هیچ چیزی رو نمیشه دید که توی دنیای واقعی ندیده باشیم.
مثلا یک طرف یک سکه رو شما توی واقعیت ببینین .
اگه توی خواب برین آیا میتونین روی دیگه سکه رو ببینین ؟
(به جان خودم عمرا -چون خودم صد بار تست کردم:n02: )
برای شما این اتفاق افتاده ؟
شما ها چه ربطی بین این موضوع و رویای صادقه میبینین ؟
اینو اضافه کنم که اصلا قصد من از نوشتن این موضوع رد رویای صادقه نیست .
چون من هم چندین بار این موضوع برام اتفاق افتاده و نمیتونم منکرش بشم
این مسئله اونقدرها قابل آزمایش نیست چون کسی دست خودش نیست چه خوابی می بینه و بعد از بیداری هم اونقدرها واضح یادآوری نمیشه که بشه دقیق بهش استناد کرد ولی طبیعیه که انسان چیزی رو که در بیداری ندیده در خواب ببینه، و این به خاطر قدرت شبیه سازی بسیار بالای مغز انسان هست که از دیده های پیشین، گپ های خاطرات خودش رو پر می کنه. مثلا شما ممکنه در خواب با دوستتون برید به استخر و در خواب بدن ایشون رو هم ببینید در حالی که هیچ وقت ندیده باشید، ولی اگه اون دوست شما یک سوختگی بزرگ یا یک خالکوبی روی کمرش داشته باشه و شما ازش مطلع نباشید مغزتون شبیه سازی که انجام میده یک بدن عادی انسان هست و اون جزئیاتی که شما ازش اطلاع نداشتید رو نمی تونه پیدا کنه.نقل قول:
شباهت هایی که بین خواب و بیداری دیده میشه معمولا به خاطر عدم یادآوری دقیق جزئیات در خواب و روند یکسان وقایع کلی است. در اصل این اون خواب نبوده که واقعی شده، این مغز ماست که شباهتی بین اتفاقی که افتاده و خوابی که دیدیم رو - به غلط - پیدا می کنه. اصولا مرموز کردن ناشناخته ها کاری است که انسان خیلی خوب انجام میده (و دلایل تکاملی داره)، ولی در قرن 21 که قرن علم و دانش هست این روند، روند علمی و منطقی نیست.
نه ببین منم همینو میگم فقط شبیه سازی میکنیم اما نمیتونیم دقیق بگیم چیه و چجوریه .
ممکنه حتی توی خواب بدن دوستمون رو پلاستیکی ببینیم اما وقتی بیدار میشیم فقط یادمونه که با دوستمون رفتیم استخر.
من از این پست میخوام به این نتیجه برسم که رویا برای اینکه صادقه باشه باید شرایط خاصی داشته باشه و ما اونو قبلا تجربه کرده باشیم.نقل قول:
که شاید یکی از فرضیه ها همون تناسخ باشه
قطعا نمی دونیم چطوریه... علم همیشه ناشناخته داره و به جلو میریم. الان اصلا نمی دونیم به چه دلیل ما این تصاویر خاص رو در خواب می بینیم و برای همینه که به طور علمی چیزی به اسم تعبیر خواب، با اینکه می تونه وجود داشته باشه، ولی نداریم چون دانشمون کافی نیست.نقل قول:
طبق صحبت هایی که تا الان شد و تاپیک بعد از ماه ها آپ شد میشه نتیجه گرفت :
دجاوو :
اینکه در بیداری صحنه ای رو میبینیم و احساس میکنیم (Just feeling) این صحنه رو دیدیم و وقایع برامون آشناس ، صرفا یه خطای محاسباتی مغزی هستش
(مثلا تو مثال میشه شبیه خطای دید بیان کرد مثل تصاویری که ثابت هستند ولی ما متحرک میبینیمشون)
برای اثبات این فرضیه هم میشه به این استناد کرد که ؛ همه ی افرادی که این تجربه رو داشتند فقط احساس کردند که تصاویر و وقایع تکراریه ولی هیچکدوم
نتونستند در اون لحظه اتفاق پیش رو، رو پیش بینی کنند حتی اتفاق مثلا پنج ثانیه ی بعد یا حتی کمتر ...
پس وقتی تو اون حالت قرار گرفتید فقط از اون لحظه لذت ببرید و فکر اینکه شما انتخاب شده یا ماورایی هستید رو از سرتون بیرون کنید:n26:
(حداقل بین ما مردم عادی که اینطوریه) (گرچه خودم چند سال پیش دوست داشتم این قدرت(!) رو تقویتش کنم:n02:)
رویای صادقه هم که بحثش جداست و دوستمون کامل توضیح دادند : (دستش درد نکنه!)
کیفیت رویای صادقه هم متفاوت هستش به طوری که برخی عینا همون واقعه هستش ونقل قول:
رویای صادقه در واقع پیش بینی اتفاقات قبل از وقوعش هست! مثلا اینکه من شخصا بارها و بارها پیش اومده که اتفاقات کلی و جزئی زندگی شخصی خودم و اطرافیان نزدیک به خودم رو قبل از وقوع دیدم و بهشون هم هشدار دادم!
چندتا مثال:
یکبار خواب دیدم یکی از دوستام تصادف کرده و دستش مشکل پیدا کرده و این مطلب که تصادف کرده رو در خوابی که دیدم برام تعریف کرد
همون روز من اینو با دوستم مطرح کردم و ازش خواستم احتیاط کنه یک هفته بعد دوستم دقیقا تصادف کرد و دستش شکست!
یکبار خواب دیدم شارژر موبایلم رو به پریز برق اتاقم زدم که یهو ازش دود بلند شد و داشت اتیش میگرفت
از این خواب چیزی حدود 10 روز گذشت و یک روز دقیقا بعد از وصل کردن شارژر به پریز یهو جرقه زد و دقیقا دود بلند شد !
قابل توجه بعضی ها که میگن توهم هست و یا اینکه اتفاقی هست و غیره!
یادمه در انجمن علمی گفتند که معمولش اینه ادما خواب ها یادشون نمونه و هرکسی که خوابها بعد از بیداری یادش بیاد دارای ذهن اشفته ای هست!((بگذریم از اینکه عجب ذهن اشفته ای دارم من!))
خب من اینو با اطمینان میگم که حداکثر 3 و حداقل1 خواب هر روز صبح یادم میاد!((اینو جایی خونده بودم که 5مرحله خواب میبینیم در هر شب ))البته من اصلا منظورم این نیست همه ی خوابهایی که میبینیم رویای صادقه هستند!
برخی شباهت هایی داره و برخی به صورت کنایه ای هستش ...
یه نکته ای هم در مورد خواب دیدن خودم تجربش کردن میزان متفاوت زمان هستش ، اگر فیلم Inception رو دیده باشید توی اون فیلم دقیقا اشاره به این موضوع
داره که فعالیت مغز در خواب سرعت بیشتری نسبت به بیداری داره (طبق ساخته ی کریستوفر نولان ، 20 برابر سرعت بیشتر ) به همین خاطر خوابی که ما میبنیم مدت زمانش اگر فرضا نیم ساعت باشه ، در واقعیت حدودا 2 دقیقه بیشتر نیست!
با تشکر از همه ی دوستان، من هنوز جواب سوالم رو نگرفتم.نقل قول:نقل قول:
طبق چیزی که دوستان میگن: شما صحنهی آشنائي رو میبینین و این صحنهی اشنا رو به خوابی که قبلا دیدهاید ربط میدید (کلیترین حالت) و اون خواب رویای صادقه تلفی میشه. یعنی عطف به ماسبق شاید!
من قبلا در این تاپیک مشارکت کردم و نظرمو راجع بهش گفتم (به نظر من همون Dejavu هست با کمی باورهای مذهبی) خود من هم چندین بار این موضوع رو تجربه کردم و هراز چندگاهی پیش میاد (جالبتر اینکه اوج این آشناپنداریها/رویایصادقه در سنین ۱۰ تا ۲۰ بود). در هیچکدام ازین تجربیات فقط در زمان حال بودم و هیچ پیشگوئی خاصی در کار نبود. مهمتر از هر چیز هم اون حس و احساس ماورائی جالبتوجه و هیجانانگیز بوده.
ضمنا توجه داشته باشید که باور به رویای صادقه به تعبیری که برخی از دوستان مطرح میکنند به معنی باور به جبر در مقابل اختیار هست. و دور زدن این مسئله نیاز به توجیهات محیرالعقول داره به نظر من. به قول استیون هاوکینگ حتی کسانی که به سرنوشت از پیش تعیین شده (جبر) معتقدند هنگام عبوراز خیابان به دو طرف نگاه میکنند!!!
یه تذکر حاشیهای در استدلال:نقل قول:
“I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”
اینکه بعضی از دوستان بگن خوب علم ناشناخته زیاد داره و فلان و بهمان...
خب این یه جور سفسطه کردن هست. بله علم ناشناخته زیاد داره و در حال زیادتر شدن هم هست اما دلیل نمیشه اون چیزی رو که علم نمیدونه پس جا واسه این بازه که فلان مومن به موضوع یا بهمان رمال یا فلان تاریخدان حتی دکتر و ... راجع بهش نظر قطعی بدند. وقتی علم بشر راجع بهش چیزی نمیدونه یعنی موضوع تاریکه و همون قصهی فیل مولوی هست منتهی در اینجا مقدار زیادی توهمات هم اضافه میشه...پس لطفا مسائل پاسخ داده نشدهی علمی رو مستمسک قطعی باورها نکنید. بله جزء نادانسته هست اما قرار نیست تائیدی بر هر مهمل یا گمانه یا فرضیهای باشه.
منم تاپیک رو و تجربیات دوستان و نظرات مختلف رو دوباره مطالعه کردم (به جز پاره ای موارد) و همونطور که سعید گفتن فرقی بین رویای صادقه و Dejavu ندیدم.
دقت کردین اگه خوابی رو 20 سال پیش دیده باشین هنوز یادتون هست و تازگی داره
من خواب 10 سال پیشمو الان یاد خودم میارم انگار دیشب دیدمش
کسی مثل من این حسو داره ؟
آره ... بعضی خواب ها هستن که همیشه یادت میمونه.نقل قول:
بعضی خواب ها هم هستن که فقط همون لحظه که بیدار میشی یادته.
بچه ها من خودم تا حالا خواب های زیادی دیدم که دقیقا عینشون اتفاق افتاده برام - و الان تقریبا دیگه وقتی خوابی میبینم دقیقا برا خودم قابل تشخیص هست که جزو خوابهایی هست که برام اتفاق میفته یا اینکه خواب بیخودی هست -الان برام قابل تمایز شده این خوابها - اکثرشون به جز یکیشون هم همه خبر های خوب و موفقیت در کار هام بوده - - کلا وقتی خواب خوبی هست و تشخیص میدم خواب حقیقی هست و اتفاق میفته به کسی نمیگم - به جز یه مورد خیلی بد که به همه اطرافیانم گفتم اما فایده ای نداشت و اتفاقی که قرار بود بیفته افتاد. و بعد از اینکه اون اتفاق افتاد همه دهنشون وا مونده بود - خلاصه یکی از خوابهایی که دیدم و اتفاق هم برام افتاد و به هیچ کس هم نگفتم و برای اولین بار میخوام اینجا بگم - قبولیم در کنکور 91 کارشناسی ارشد دانشگاه زاد هست - دقیقا دو هفته بعد از کنکور داشگاه - خواب دیدم تو یه کلاس وایسادم دارم از پنجره کلاس بیرون رو نگاه میکنم و برف هم میامد و کل محوطه دانشگاه که من از پنجره نگاه میکردم پوشیده از برف بود بعد یهو استاد اومد تو کلاس و همه بلند شدن و استاد هم شوع کرد به تبریک گفتن به ماها به خاطر قبولی در دانشگاه و......... - باورتون نمیشه دقیا همین صحنه برام اتفاق افتاد - حتی یه موردش هم فرق نداشت شاگردا همون شاگردا بون - صحنه ای که برف میامد و من از پنجره بیرون رو نگاه میکردم - دقیقا همونها بود و اون استاد هم که دقیقا همون استادی بود که من در خواب دیده بودم و اون زمان فهمیدماستاد آواشناسیمون هست- من از این قبیل خوبها زیاد دیدم -
در مورد دیگه یکی اومد دست بنده رو گرفت و از اتاقم برد بیرون ( هیچگون ترس یا وحشتی نداشتم - و انگار اونی که دستم رو گرفته بود - داشت یه جورایی حس اطمینان و امنیت رو به من میداد- خودش رو نمیدیدم و فقط دستش رو میدیدم که دستم رو گرفته بود) بعد خودم رو دیدم که سر تختم خواب بودم - بعذ اتاقم - بعد خونمون - وبعد روم رو برگردوندم و دیگه به جلو نگاه میکردم به طرف آسمون میرفتیم ( همچنان هیچ ترسی نداشتم و همون حس امنیت از طرف اون فرد که دستم رو گرفته بود بهم القا میشد) بعد وارد یه جایی شدیم که همه چیز میچرخید - و همچنان دست اون فرد رو که دستم رو گرفته بود حس میکردم - بعد دیگه همه چیز از چرخیدن وایساد و تو یه فضا که نقاط نورانی کوچی کی هم در جاهای مختلفش میدیدم شروع به حرکت مستقیم کردیم - برای یه لحظه اون فرد دست من رو رها کرد و به محض اینکه دستم رو رها کرد ترس و وحشت خیلی زیادی من رو فرا گرفت جوری بود که احساس میکردم دارم نابود میشم اما دوباره او فرد که فقط دستش رو میدیدم دستم رو گرفت و به محض اینکه دستم رو دوباره گرف - دوباره همون حس امنیت برام به وجود اومد - خلاصه تا یه جاهایی رفتیم - نزدیک به یه جایی رسیدیم که که دیگه همش نور بود و انقدر این نو زیاد بود که نمیشد جایی رو دید بعد یهو حرکت من و اون فرد که رو به جلو بود نزدیکای اونجا که نور بود متوقف شد - اون فرد دستم رو رها کرد دوباره ترس و وحشتم داشت لحظه به لحظه زیاد میشد که ناگهان از اون قسمت که نور بود پدر بزرگم اومد بیرون دوباره با آمدن پدر بزگم حس امنیت بهم برگشت و اروم شدم - یه چیزایی بهم گفت که هیچ وقت یادم نمیره - من رو از اتفاقی باخبر کرد - که تازمانی که اون اتفاق افتاد هیچ کس باور نمیکرد - بعد پدر بزرگم رفت اونور اون فرد هم دباره دست من رو گرفت و من رو دوباره از همون مسیر برگردوند خونمون ( تمام مسیر همون مسیری بود که ازش رفته بودیم بالا )- در تمام مسیر چه رفت و چه برگشت دقیقا احساس میکردم که اگه اون فرد لحظه ای دست من رو رها میکرد - من نابود میشدم یااتفاق بدی برام میافتاد
اگه رویای صادقه خواب هایی هست که بعدا توی واقعیت اتفاق می افته ، اونوقت خوابهایی که بعدا اتفاق نمی افته چی بهش میگن ؟:n13:
من یک ماه پیش خواب دیدم که دقیقا چهار روز بعد می میرم . ولی تا حالا نمردم ! ( خوشبختانه :n02:)
فکر کنم بهش میگن رویای ناصادقانه ... :n02:نقل قول:
آیا خواب و رویا از آینده خبر می دهد و تعبیر ماورائی دارند؟نقل قول:
آیا خواب و رویا و یا به عبارت دقیق تر ، "رویاهای صادقه" دلیلی بر اثبات روح یا پدیده های فراطبیعی است؟
مردم، حتا دانشمندان آموزش دیده، مستعد قضاوت نادرست دربارهء احتمالات اند. اغلب ما به هنگام قضاوت دربارهء احتمالات درگیر در رویدادها اشتباه میکنیم. گاهی واقعن بر اشتباهیم زیرا احتمالات دقیقن بر خلاف حس شهودی ما از بخت قرار می گیرد.
تصور کنید شما با سکه ای سالم پنج مرتبه پی در پی شیر یا خط می اندازید . بدیهی است که شانس آمدن شیر در مرتبهء یکم ، 1 به 2 است. فرض کنیم که در بار یکم شیر می آید . و شگقتا که در چهار دفعه دیگر نیز چنین شود. پنج شیر پشت سر هم. شانس شیر آمدن در بار ششم چیست؟ پاسخ همان پنجاه-پنجاه است، مانند بار نخست، شانس شیر آمدن (یا خط آمدن) در هر پرتاب، همواره پنجاه-پنجاه است. آنچه که در پرتاب های قبلی رخ داده تاثیری بر بعدی نمی گذارد ، سکه ها حافظه ندارند! این عقیده که رویدادهای گذشته میتواند بر احتمالات در رویداد تصادفی فعلی اثر بگذارد مغالطه قمارباز نامیده می شود و در عمل رفتار بیشتر مردم چنان است که گویی این عقیدهء اشتباه، معتبر است.
اما بر گردیم به موضوع خواب یا رویای صادقه که ادعا می شود خبر از آینده می دهد و اثباتی است بر وجود بُعد روحانی انسان و یا پدیده های فراطبیعی که فیزیک قادر به تفسیر و توضیح آن نیست.
از آنجا که هر انسانی بر اساس تحقیق هر شب حدودن دویست و پنجاه موضوع را در خواب میبیند. اگر فرض کنیم احتمال به حقیقت پیوستن یک رویا یک بر روی یک میلیون باشد، با توجه به جمعیت شش میلیاردی فعلی کره زمین در هر شبانه روز رویای بیش از یک و نیم میلیون نفر بر روی کره زمین به حقیقت خواهد پیوست. لذا بر اساس تئوری احتمال ریاضی این ابدن عجیب نیست اگر شخص در تمامی دوران حیات خود 100 بار واقعن خوابی را ببیند که آن خواب به واقعیت بپیوندد.
اگر فردی عادی در شب 250 رویا ببیند و 70 میلیون نفر در ایران زندگی کنند هر شب میلیاردها رویا دیده می شود که در سال سر به تریلیون ها می زند. با چنین رویاهای زیادی و رویدادهای بسیار زیاد زندگی که می تواند با رویاها جور شوند از نظر احتمالات ریاضی، اگر برخی از این رویاها در آینده اتفاق نیفتد جای تعجب دارد.
فرض کنید در حال مطالعه رمانی هستید درست پس از خواندن آن بخش از رمان که از زیبایی یک پروانه سخن رفته سرتان را بالا میگیرید و یک پروانه زیبا روی پنچجره می بینید. فرض کنید در فرودگاه نشسته اید و دارید به اسم خانوادگی یکی از همکلاسی های قدیمی تان فکر میکنید. درست همان موقع یکی کنار دست تان می نشیند و همان اسم را در گفتگویی با صدای بلند به یکی دیگر می گوید.
این رویدادهای همزمان به واقع عجیب اند. جفت شدن های غریب که بهت آورند یا این تصور را به وجود می آورند که نیروهای مرموز غیبی در کارند! اما از لحاظ آمار و احتمالات ریاضی، چنین جفت شدگی هایی تا چه اندازه محتمل اند؟
پاسخ، خیلی است! نمایشی از این واقعیت توسط روانشناسان (دیوید مارکز و ریچارد کامان) بدین صورت است:
به فرض که در یک روز عادی هر فرد می تواند 100 رویداد مجزا را به خاطر آورد. تعداد کامل جفت شدگی های چنین رویدادهایی برای یک فرد در یک روز می شود 4950 (1+2+3+..... +97+98+99) ، بدین ترتیب در یک دوره ده ساله (یا حدود 3650 روز) ، 1000 نفر، چشمداشت ایجاد 18 میلیارد جفت را دارند. یعنی حدود 4950×3650×1000 = 18067500000
از بین این همه جفت رویداد، محتمل است که برخی از این 1000 نفر، بعضی جفت شدگی های عجیب و بارو نکردنی را تجربه کنند و این هر چند به لحاظ شهودی ، غریب و نامحتمل، ولی از نطر ریاضی کاملن ممکن و محتمل و پیش و پا افتاده است.
بنمایه:
David Marks and Richard Kammann , The Psychology of the Physics (Buffallo: Prometheus Boos, 1980) , p. 166
ولی دوستان به نظر من گاهی اوقات روح انسان در بعد زمان سفر میکنه - این سفر به اینده نیز میتونه باشه - گاهی روح ما به قسمتی از اینده میره و در نتیجه اون رویای صادقه به وجود میاد و به ما اجازه میده بخشی ازآینده رو ببینیم - و بعدا - میبینیم که همه چیز عین اون چیزی هست که ما ددر خواب دیدیم -
این امر برای من مسئله ای کاملا حل شده و اثبات شده هست - نه از نظر تئوری بلکه عملا به من اثبات شده -
بعضی فرقه ها هستند که باور دارند دنیای بیداری توهمی از وجود خود هست و دنیای خواب دریچه ای به درون خود ؛ پس منطقی است که فکر کنیم این دو می تونند به هم متصل باشند و شاید حتی دنیای خواب از دنیای واقعی هم واقعی تر باشد!
+
من یک سوال دارم از دوستانی که به رویای صادقه معتقد هستند، من فکر می کنم اعتقاد به رویای صادقه = اعتقاد به جبر و نبودن انتخاب در دنیا ، نه اینکه من با این قضیه مشکلی دارم ولی مفهوم رویای صادقه از فریمورکی گرفته شده که به اختیار باور داره. دوستان اگه میشه توضیح بدید رویای صادقه چطور می تونه با قدرت انتخاب انسان هماهنگ و هم سو باشه؟