به این دلایل :نقل قول:
کد:http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Windows_and_Linux
Printable View
به این دلایل :نقل قول:
کد:http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Windows_and_Linux
سه صفحه ای از این تاپیک رو خوندم ، دلایل خوبی برای استفاده از لینوکس دستگیرم نشد.
حالا یا تاپیک از موضوع منحرف شده یا اصلا استفاده از لینوکس دلایل قانع کننده ای نداره! (بنظر من هردوش)
برای همین بحث در نظرم ملال آور اومد و بیش از سه صفحه نخوندم. فقط در پست دوم ، مورد اولی که ذکر شده برام مفید بود:
که البته دلیل بالا در حال حاضر شامل من نمیشه. دلیل دیگری هم که خودم با توجه به شنیده هام میدونم اینست که لینوکس به لحاظ امنیتی بهتره.نقل قول:
و دیگه هیچ دلیلی برای استفاده از لینوکس بجای ویندوز نمی بینم (نگفتم لینوکس هیچ حسن دیگه ای نداره)
مگر برای برخی برنامه نویس هایی که علاقه مند به این مسائل هستند یا اشخاصی که صرفا میخوان محیط جدیدی رو ببینند. (مثلا من خودم یه زمانی محیط اوبونتو رو امتحان کردم صرفا برای دیدن)
بقیه تاپیک هم معطوف جدلهای تعصبی شده و بعضاً حقیر شمردن استفاده کنندگان ویندوز. مثل این پست:
که نه تنها پذیرفته نیست بلکه به موضوع تاپیک هم بی ربطه.نقل قول:
نه اينکه دليل قانع کنندهاي نباشه. کلا بحث يک سري مزايا و معايب هست.نقل قول:
مزاياش براي کاربر عادي تا اونجايي که من ميدونم اينه که ويروس نميگيره، سريعتره و کمتر هنگ ميکنه.
معايبش هم اينه که شما بايد يک وقتي رو بگذاريد تا نحوه کار با خود لينوکس و نرمافزارهاش (من جمله اوپن آفيس) رو ياد بگيريد. امکان استفاده از نرمافزارهايي مثل فتوشاپ و تري دي مکس و عمدهي نرمافزارهاي حرفهاي ديگه هم نيست.
کلا برای یک یوزر ساده (غیر حرفه ای Computer Science / مثلا یه گرافیست حرفه ای یا مهندس یوزر ساده تصور شده) چیزهایی رو که از دست میده با مهاجرت به لینوکس بسیار بیشتر از چیزهایی است که به دست میاره. البته تقصیر لینوکس نیست، خیلی از برنامه ها و سرویس های جانبی از بقیه شرکت ها در لیونکس پشتیبانی نمیشن، ولی برای یه یوزر ساده مشکل ساز میشه.
مثلا برای یک یوزر حرفه ای (از همون لحاظ Computer Science) عدم امکان استفاده از تری دی مکس مشکل ساز نمیشه اگه دلش بخواد داشته باشه ؟!نقل قول:
خیلی از برنامه ها و سرویس های جانبی از بقیه شرکت ها در لیونکس پشتیبانی نمیشن، ولی برای یه یوزر ساده مشکل ساز میشه.
یعنی آنتی ویروس نمیخواد؟نقل قول:
ويروس نميگيره
ببین شما ممکن هست یک ماشین خیلی لوکس داشته باشی که امکانات بسیار عالی هم داره، ولی وقتی می خوای بری داخل شهر برای خرید و کار و ... سوار یک ماتیز بشی! وقتی می خوای برای یک قرار کاری بری توی یک جاده ی خاکی سوار یک وانت نیسان بشی.نقل قول:
امیدوارم منظورم رو فهمیده باشی، هیچ نرم افزاری در دنیا نیست که بتونه به تنهایی نیازهای شما رو برطرف کنه، یک گرافیست واقعی برای کارش همزمان از چندین نرم افزار استفاده می کنه، همینطور کسی که در زمینه ی موسیقی کار می کنه، در زمینه ی فیلم، در زمینه ی مهندسی و ...
سیستم عامل هم یک نوع نرم افزار هست، و هیچ سیستم عاملی نیست که بشه گفت به تنهایی می تونه تمام نیازهای یک کاربر رو برطرف کنه، مثلا ویندوز با اینکه خیلی پیشرفت کرده ولی اگر شما یک سیستم قدیمی داشته باشید جوابگو نیست، اگر شما در کارهای امنیتی باشید جوابگو نیست، اگر شما بخواهید سیستم رو سفارشی کنید جوابگو نیست، اگر شما بخواهید محیط رو عوض کنید جوابگو نیست و ...
البته ممکن هست در مواردی نرم افزارهای جانبی به کمک شما بیایند، ولی این کمک عملا مانند نرم افزار wine هست در گنو/لینوکس.
در صفحه ی قبل این تاپیک کامل صحبت کردم، مراجعه کنید و بخونید.
ضمنا یک موضوع رو یادتون باشه، برای هر کاری شما نیاید دلیل داشته باشید! خود من بیشتر به خاطر یک اتفاق به این سیستم عامل رو آوردم، خیلی اتفاقی و بعد از چند وقت کار معتادش بودم، تا حدود 3 سال پیش تنها سیستم عاملم گنو/لینوکس بود، شاید باورتون نشه ولی برای نصب پرینترم حدود یک هفته وقت گذاشتم! برای اینکه بتونم فایل های ppt رو به صورت چند اسلایدی در یک صفحه پرینت بگیرم! ولی تمام کارهام رو در اوبونتو انجام می دادم، 3 سال پیش بخاطر یک سری مشکلات مجبور شدم به دو سیستم عاملی تبدیل شم، ویندوز و گنو/لینوکس در کنار هم.
آنتی ویروس میخواد؟
--
فکر کنم برای کار با سیستم عاملی جدید به سمت مک برم بهتر باشه...
شما بگید برای چی میخواید یه سیستم عامل جدید داشته باشید؟
علاقه دارم با سیستم عامل دیگری کار کنمنقل قول:
وقتی میگیم ویروس نداره طبعاً نمیخواد دیگه:31: البته چندتا آنتی ویروس قابل نصب روی لینوکس وجود داره که اونم برای شناسایی بدافزارهای ویندوزه.نقل قول:
من خودم خیلی علاقه دارم با سیستم عاملهای دیگه کار کنم چه جدید و چه قدیمی.مثلا خیلی دوست دارم با Solarisنقل قول:
کار کنم اما روی PC نصب نمیشه.من نمیتونم Mac رو نصب کنم چون مادربرد سیستم من Asus هست که تا اونجایی که میدونم نمیشه نصب کرد.من تعداد زیادی فایل و برنامه های Dos دارم که نمیشه تو خط فرمان ویندوز اونا رو اجرا کرد.
مطلب دیگه اینه که من کاربر ویندوز و معتاد به این سیستم عامل به شدت User Friendly هستم.پس چه راه حلی میمونه؟
جواب این سوال برای من ماشینهای مجازی و شبیه سازها بودند.به عنوان مثال من در ویندوز گهگاهی با خط فرمان کار میکنم و علاقه
دارم به صورت Full Screen از آن استفاده کنم.در محیط XP به راحتی با زدن کلیدهای ALT+ENTER میتوان خط فرمان را
تمام صفحه کرد.اما در ویندوز 7 امکان اینکار وجود ندارد.پس از تحقیق به شبیه ساز DOSBOX رسیدم.این شبیه سازمحیط سیستم عامل DOS ورژن 5 را شبیه سازی میکند یعنی برنامه های قدیمی DOS را میتوان اجرا کرد.(و یا بازیهای قدیمی)
من به Bash لینوکس نیز علاقه دارم.من از VirtualBox به عنوان ماشین مجازی استفاده میکنم.البته ظاهرا VMWare جامعتر است و منعطفترین این نرم افزارها QEMU میباشد.هنگامی که راجع به بوت تحقیق میکردم در ماشین مجازی به طور همزمان 3 لینوکس و Freebsd را
نصب و تست کردم.
لینوکس اوبونتو میخواهد در دنیای لینوکسها جای ویندوز را بگیرد.لینوکس فدورا نیز کاملا حرفه ای و بی نقص است.
اما من از لینوکس Parsix خیلی خوشم آمد.Debian هم که بیشتر لینوکسهای مطرح از کرنل آن استفاده میکنند
مختص حرفه ایها و هکرها میباشد.
حرف من اینست که در ابتدا در داخل ویندوز با این سیستمهای عامل و نحوه نصب،پیکربندی و بوت آنها آشنا شوید.
و نرم افزارهای معادل ویندوزی خود را در این محیطهای جدید پیدا و با آنها کار کنید.پس از آن در می یابید که به چه سیستمی علاقمندید وآیا اصلا میتوانید با سیستم عامل جدید کنار بیایید و خودتان میتوانید تصمصیم بگیرید.
------
بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدند که منافع ملی آنها ایجاب میکند که یک سیستم عامل ملی را طراحی کنند و در کشورهایشان آن را ترویج دهند.
معمولا به جهت آنکه کرنل لینوکس متن باز است(و مزایای بسیاری دارد) اکثرا از کرنل لینوکس اصلی استفاده و سیستم عامل ملی خود را
بر پایه آن طرح ریزی و ترویج میدهند.یه جایی خوندم اسپانیا این کار رو کرده.چین هم لینوکس Red Flag رو طراحی کرده و ...
اگر در کشور ما هم افراد دلسوزی بودند مطمئن باشید ما با لینوکس راحتتر بودیم تا ویندوز.فعلا استاندارهای علمی و
تکنیکی یانکیها در کشور ما حرف اول رو میزنه و طبیعتا ویندوز سروری میکنه.
مک سیستمی هست که کاملا یکپارچه طراحی میشه، یکی از عللی که باعث پایداری و سرعت مک میشه انطباق کامل سخت افزار و سیستم عامل هست، یعنی طراحان سخت افزار را مشخص می کنند و برای اون سیستم عامل طراحی می کنند. این باعث 2 اتفاق میشه، اول خود سیستم های اپل دارای کارایی خاصی می شوند، دوم وابستگی سیستم عامل مک به سخت افزار خودش باعث میشه روی سخت افزارهای دیگه عملا کارایی نداشته باشه ضمن اینکه نشخه های کرک شده ی این سیستم عامل خودشون منبع باگ ها و مشکلات هستند.نقل قول:
قیمت بالا و بی دلیل سیستم های اپل هم دلیلی میشه تا تجربه ی این سیستم عامل کار سختی بشه!
اگر فقط بحث علاقه هست، شروع کنید با گنو/لینوکس، یک توزیع انتخاب کنید و کار کنید.نقل قول:
ولي خدايي مک يه چيز ديگست.نقل قول:
---
من به دوستمون پيشنهاد ميکنم که Live CD يکي از توزيعهاي لينوکس رو امتحان کنن. فکر کنم کمک بزرگي بکنه. بهرحال ممکنه از سيستم عامل جديدي که ميگيد خوشتون نياد؛ پس بهتره که وقتي اين وسط تلف نشه. (اگه خوشتون نمياد حالا بفهميد)
بله علاقه هست اما نه فقط علاقه به محیط سیستم عامل.نقل قول:
(برای مثال همون بحث کار با نرم افزارها رو هم شامل میشه)
---------- Post added at 10:48 PM ---------- Previous post was at 10:47 PM ----------
من یک بار یک اوبونتو داشتم که بدون نصب اجرا میشد (با بوت شدن کامپیوتر از روی سی دی) منظور از live cd همون هست؟نقل قول:
بله. اگر خوشتون اومده که خيلي خوبه.نقل قول:
البته يه چيزي بگم خيلي هم کليه و نميدونم شما رو شامل بشه يا نه، ولي اگر دنبال يک تجربه جديد بطور کلي تو زمينه کامپيوتر هستيد پيشنهاد ميکنم - البته اگر تابحال نکرديد - شروع کنيد به برنامه نويسي. کم نيستن افرادي که به چشم يک لذت بهش نگاه ميکنن و خب البته منبع درآمد هم ميتونه باشه.
سلام دوستان و خسته نباشید .
یه سری مطالبی رو به نظرم باید بگم هرچند که تایپیک یه مدتیه پست نداشته ، این پستم برای پاسخ به دوستان! برای کسی که تایپیک رو میخونه و ابهاماتی براش پیش میاد ، طولانیه ولی خوندنش خالی از لطف نیست ، خصوصا از اواسط :
من نه طرفدارم گنو/لینوکسم ، نه ویندوز ! هر کدوم رو به جای خودش استفاده میکنم و ازشون لذت میبرم .
اما گنو/لینوکس رو دوست دارم ! چون فقط سیستم عامل نیست ، همونطور که دوستان گفتن یک اجتماع و فرهنگ هست . اساس و پایه open source هست ، چیزی که خیلی ها مفهموش رو در رایگان بودن میبینند که اینطور نیست و مفهموم والایی داره که هر کس توانایی درک اون رو نداره مگر اینکه با اون هم سرشت بشه . چیزی که نشانه آزادی هست ، نشانه امنیت ، پایداری ، دوستی و ... که باید خودتون درک کنید .
اینقدر به گنو/لینوکس اتهام زدن تو این تایپیک که نمیشه همه رو توضیح داد فقط یکسری رو ... خیلی خلاصه میگم .
os ای حالت دیکتاتوری داره که به شما چیزی رو تحمیل کنه ، گنو/لینوکس اینکار رو نمیکنه ! اینکه کسی توانایی ایجاد تغییرات در سیستم عامل رو نداره به خودش ارتباط داره ، گنو/لینوکس این اجازه رو به شما میده هرجور میخواید برای خودتون ویرایشش کنید اگر شما بار علمی اینکار رو ندارید مشکل شماست و اگر ویندوز هم این امکان رو به شما میداد نمیتونستید اینکار رو کنید .
ارتباط دادن دیکتاتوری بودن محصول به مصرف کننده هم از پایین بودن سطح آگاهی هست دلیل دیگه ای نمیبینم . چون قاتل با چاقو میکشه چاقو آلت قتاله هست و زمانی نجات دادن جان افراد با چاقو توسط پزشک هم تاثیری در تغییر طرز تفکر نداره که سطح آگاهی پایین باشه ... اصلا این موضوع نیازی به توضیح نداره ، عذر میخوام ولی هرکس که کمی قدرت درک داشته باشه خودش این موضوع رو متوجه میشه .
( خودمونی بگم ! آخه استفاده کردن یک کشور خاص از یه سیستم عامل چه ربطی به دیکتاتوری بودن سیستم عامل داره ، نه! واقعا اصلا فکر کردید ؟ )
پشتیبانی از قطعات سخت افزاری وظیفه سیستم عاملنیست ، این سازنده هست که باید قطعه خودش رو به سیستم عامل معرفی کنه تا سیستم عامل بتونه به بهترین روش اون رو به کار بگیره ! ولی با این حال درصد بالایی از سخت افزار ها توسط گنو/لینوکس پشتیبانی میشند و هر روز به تعداد اونها اضافه میشه ، به طوری که حتی آپدیت اونها هم در دستور کار قرار میگیره ، کدوم سیستم عامل اینکار رو انجام میده ؟
همینطور این توضیحات خالی از لطف نیستند :
در زیر چند مورد رو ذکر میکنم که چرا از لینوکس استفاده کنیم ؟نقل قول:
مهم اینکه هیچ وقت در لینوکس BLUE SCREEN معنی نداره! مهم اینکه در لینوکس VIRUS جایگاهی نداره! مهم اینکه MULTIMEDIA & Graphic در لینوکس حرف اول رو می زنه! مهم اینکه لینوکس COMPATIBILITY رو برای تمامی برنامه هاش داره!
1 . آزادی ! مفهوم بزرگی در دنیای open source داره که خودتون باید بهش برسید .
2 . همه چیز در دستان شما ، هیچ چیز بدون اجازه شما رخ نخواهد داد .
3 . پایداری بالا ، ماه ها سیستموت رو خاموش نکنید .
4 . نیازی به گشتن به دنبال نرم افزار ها نیست ، با چند کلیک بهترین گزینه رو انتخاب و نصب کنید .
5 . چرا نرم افزار رایگان ، پایدار و امن رو به نسخه کپی شده ترجیح بدیم ؟ چرا امنیت و اخلاقیات خودمون رو زیر سوال ببریم ؟
6 .درایور ها رو ندارید ؟ ، درایورتان گم شده !؟ نیازی به روزها جستجو نیست لینوکس اون رو میشناسه ، اون رو آماده برای نصب داره ...
7 . بهترین و پایدارترین برنامه ها رو بدون نیاز به نصب در اختیار داشته باشید . نیازی به نصب pdf خوان ، آفیس و ... ندارید . اگر کاربر عادی باشید برای شما ایده آل خواهد بود
8 . همیشه امن و پایدار بمونید ، تنها با چند کلیک تمام بخش های سیستم عامل و نرم افزارهاتون رو آپدیت کنید ، حفره ها رو ببنید و ... نیازی نیست که نگران باشید به شما آپدیت تعلق نخواهد گرفت .
9 . نیازی به انتظار برای رفع باگ نیست اگر برنامه نویس هستید دست به کار بشید ، اگر نه با یک ریپورت در کمترین زمان مشکل شما حل خواهد شد و در آپدیت ها قرار خواهد گرفت ، نیازی نیست منتظر پروسه طولانی مدت شرکت هال Close source باشید جامعه قدرتمند گنو/لینوکس آماده رفع باگ هستند .
10 . قدرت انتخاب رو به خودتون بدید ، خودتون محیط سیستم عاملتون رو انتخاب کنید .
11 . از سیستم های قدیمی خود رایانه ای قدرتمند بسازید
12 . آیا دوست دارید به جای یک میز کار چند تا داشته باشید ؟ درست مثل اینکه چند سیستم روشن در کنار هم دارید ! هر کدوم از کار ها رو در یک میزکار انجام بدید .
13 . همیشه قدرتمند و پر سرعت بمونید .
و ...
و اما چرا از لینوکس استفاده نکنیم ؟
اینکه یک فرد از ویندوز استفاده میکنه دلیل نمیشه که سطح دانش پایینی داشته باشه و استفاده از سیستم عامل کاملا به هدف افراد بستگی داره !
- اگر شما یک گرافیست حرفه ای هستید ، اگر به برنامه های Adobe یا شرکت های مشابه نیاز دارید به طوری که برنامه های مشابه در گنو/لینوکس نمیتونند نیازتون رو برطرف کنند ، میتونید از Wine استفاده کنید ! یا در ویندوز در آسودگی به سر ببرید و از این سیستم عامل لذت ببرید .
- اگر یک بازیخور هستید ویندوز برای شما بهتره شما به امکاناتی که ویندوز به شما میده بیشتر از لینوکس احتیاج دارید .
- اگر دوست دارین آخرین نسخه از برنامه مورد علاقتون رو داشته باشید و هر وقت خواستید فقط اون رو نصب کنید ویندوز برای شما بهتره .
- اگر از سیستم برای مصرف خانگی ، فیلم و موسیقی استفاده میکنید و تمایل دارید با سیستمی که رابط ساده تری داره کار کنید ، ویندوز پیشنهاد من هست ، ( اگر کمی به تغییرات تمایل داشته باشید لینوکس در این باره هم گزینه بهتریه دلیلش هم پایداری بالاتر هست ) .
انشاالله در این باره دلایل بیشتری رو تهیه و منتشر میکنم .
و اما اینکه Adobe و شرکت های مشابه برنامه خودشون رو برا گنو/لینوکس تولید نمیکنند بستگی به سیاست های خودشون داره به نظر شما هدفشون چیه ؟
مطالب بسیار زیاد هستند ، امیدوارم تا اینجاش مفید واقع شده باشه .
موفق باشید .
سلام
منم نظرات خودم رو میگم.
1- اصولن اگه نرم افزاری خوب باشه اون نرم افزار باید برای سه تا سیستم عامل رایج مثل لینوکس و مک و ویندوز موجود باشه.
2- در ضمن برنامه هایی مثل متلب و متمتیکا و میپل برای لینوکس هم وجود دارند. حداقل میپل و متمتیکا رو مطمئن هستم.
با اینکه محیط ویندوز سون برام حذابه اما از ابونتو هم خوشم میاد و در کل از رایگان بودن ابونتو لذت فراوانی میبرم گرچه ممکنه برای خیلیها مهم نباشه.
3- نمیشه کسی رو که برنامه کرک شده استفاده میکنه رو در ردیف دزدی قرار داد که از دیوار مردم بالا میره. اگه شما یه برنامه 600 دلاری داشتید و صاحب امتیاز اون بودید دوست داشتید دزد 600 دلار رو از جیبتون بزنه یا از برنامه ی کرک شدتون استفاده کنه:31:
4- دوستان ! هر کسی که نمیتونه پول این نرم افزار ها رو بده. شما بگید من از کجا بیارم که نسخه ی دانشجویی متیمتیکا رو که حدود 150 هزار تومن هست رو بخرم. از کجا پول بیارم تا پول کتابهای تخصصی ای رو که دانلود میکنم رو بدم. پول پرینتش به زور جور میشه وای به حال خودش. تخم مرغ شده 245 تومن !:31:
از کجا پول بیارم تا برنامه های مربوط به ازمون تافل و جی ار ای رو بخرم.
5- به نظر من مشکل لینوکس اینه که به راحتی ویندوز نمیشه توش برنامه نصب کرد یعنی کار ادم با دو تا کلیک راه نمی افته. بسته های دبیان هم برای هم برنامه ای موجود نیست.
6- وقتی قرار باشه به عنوان اولین سیستم عامل از ویندوز استفاده کنیم خب بهش عادت میکنیم و تغییر سیستم عامل خیلی سخته.
7- از لینوکس پشتیبانی خوبی نمیشه. مثلن دانشگاه شریف یه سایتی برای خواندن و دانلود کتاب های الکترونیکی برای دانشجو ها فراهم کرده ولی این سایت برنامه ی خواندن کتاب ها رو فقط برای مک و ویندوز داره. البته از طریق مرورگر میشه با لینوکس کتابها رو خوند ولی برای پرینت کیفیت پایینتری نسبت به برنامه ی خود سایت داره
reza3600 @
3 - کاملا مخالفم ، من اگه یه برنامه ام رو نال کنند دقیقا مثل این میمونه که از جیبم دزدیدن ، فرقی توش نمیبینم ! البته بیشتر شبیه کلاهبرداری هست ، مثل این میمونه شما برای یکنفر کار کنید یا بهش خدمات بدید ولی اون دستمزد شما رو نده ... خیلی بده نه ؟
4 - میشه از نسخه های مشابه رایگان یا ارزان تر استفاده کرد ، البته بیشتر محل زندگیمونه که اوضاع رو خراب کرده تا حد بالایی حق با شماست ...
7 - اون دیگه به پشتیبانی لینوکس ربط نداره ( البته فکر کنم منظورتون این بود که سایر ارائه دهنده های خدمات از لینوکس پشتیبانی نمیکنند ) اونم به خاطر سطح دید پایینشونه :دی
بقیه رو هم که موافقم تا حدودی ...
سلام
در مورد نسخه های ارزان تر باید بگم که هیچ کدومشون به قدرت برنامه های تخصصی نیست. حداقل اینو در مورد برنامه های مربوط به رشته ی ریاضی و فیزیک میگم.
بله وگرنه مثلن برنامه ای مثل scilab هست که مثل متلب هست و رایگانه ولی این کجا و متمتیکا کجا!
در کل من فکر میکنم این وضع اقتصادی مردم هست که مردم رو مجبور میکنه کپی رایت رو در نظر نگیرن. اگه بخاییم به کپی رایت احترام بزاریم باید خیلی کارها بکنیم مثلن و از همه مهمتر و خییییییییییییلی حیاتی تر
1- دانلود نکردن کتابهای تخصصی هست. من خودم توانایی پرداخت پول این همه کتاب رو ندارم و اصولن معتقدم علم باید رایگان باشه چون این علم از طرف دانشمندان بزرگ به رایگان به بشر داده شده.
2- دانلود نکردن فیلمها و سریالها و مستند ها هست چه ایرانی چه خارجی. من به دیدن مستند بسیار علاقه دارم ولی در توانایی من نیست که بخام پول همه ی اونها رو بدم. شاید بتونم پول یکیشون رو بدم.
3- استفاده نکردن از برنامه های پولی به شیوه ی کرک شده.
من خودم دارم کم کم از برنامه های ر ایگان استفاده میکنم توی ویندوز گرچه خود ویندوز کرک شده هست. و در حال کوچ به ابونتو هستم. و دارم کم کم قانون کپی رایت برنامه ها رو تا جایی که میتونم رعایت میکنم ولی موردهای اول و دوم رو حالا حالا ها نمیتونم رعایت کنم شاید ده سال دیگه وضع فرق کنه و بتونم !
مسئله اینه که وضع اقتصادی مردن اجازه ی همچین کاری رو نمیده.
البته فکر نمیکنم بحث در مورد قانون کپی رایت باشه ولی چون حرفش زده شد منم یه اشاره ای کردم.
در کل با اینکه یه بنده ی خدایی رو که پول استفاده از برنامه های پولی رو نداره و از کرک شده ی اونها استفاده میکنه رو دزد خطاب کنیم مخالفم. احتمالن خیلی از مردم ندونن کپی رایت چی هست. خیلی هاشون هم برنامه های جایگزینی سراغ ندارن.
من خودم تا یه سال اولی که کامپیوتر داشتم فکر میکردم اینترنت اکسپلورر تنها مرورگر اینترنت دنیا هست !
حالا اینجا بحث کپی رایت نیست اما اصولش این هست کسایی که میدونند و میتونند ، بهتره کپی رایت رو رعایت کنند در نتیجه کسی که میدونه بهتره بره سمت برنامه های منبع باز یا رایگان که لینوکس یکی از مزیت هاش همین هست ، وقتی ما میگیم آزادی منظور فرا تر از رایگان بودنه ... :
اینه مزیت لینوکس ...نقل قول:
اما گنو/لینوکس رو دوست دارم ! چون فقط سیستم عامل نیست ، همونطور که دوستان گفتن یک اجتماع و فرهنگ هست . اساس و پایه open source هست ، چیزی که خیلی ها مفهموش رو در رایگان بودن میبینند که اینطور نیست و مفهموم والایی داره که هر کس توانایی درک اون رو نداره مگر اینکه با اون هم سرشت بشه . چیزی که نشانه آزادی هست ، نشانه امنیت ، پایداری ، دوستی و ... که باید خودتون درک کنید .
سلام ، منم دو کلوم حرف بزنم با برو بچ :
من ویندوز رو تا خرخره تجربه کردم ولینوکس رو تا حدودی _(ابونتو ، کوبونتو،مینت ، فدورا و آرچ ) نکاتی هست که می خوام صادقانه و بدون هیچ تعصبی بگم :
چه کسانی اصلا به لینوکس فکر نکنند :
1- گیمر هایی که فقط کارشون گیمه !
2-گرافیست ها حرفه ای و مخصوصا میکس و مونتاژ فیلم (قوی ترین برنامه موجود تو لینوکس در حد Movie Maker ویندوزه)
3- کسایی که دایل آپی هستن یا به هر حال اینترنت با سرعت پایین دارن (البته با گذشتن از هفت خان رستم میشه یکارایش کرد ولی نمی ارزه !)
چه کسایی برن تو لینوکس ضرر نکردن :
1- افراد عادی با نیازهای عادی (آفیس ، موزیک و ویدیو پلیر ، وب ، چت و ... البته منهای بازی ! )
2- کسایی که می خوان دستکتاپ خفنی داشته باشن !! (خود دستکتاپ لینوکس فوق العاده است مثلا تو ابونتو کامبیزم نصب کنی کفتون می بره ! )
چه کسایی حتما لینوکس رو تجربه کنن ! :
1- برنامه نویس هایی که هدفشون نوشتن هر نوع برنامه ای هست به غیر حسابداری !
2- برو بچی که می خوان امنیت و -- یاد بگیرن خیلی لازمه
3- خره های کامپیوتر که ور رفتن با کامپیوتر واسشون عقده شده !
در کل لینوکس واسه همه خوب نیست اما واسه اون عده ای که خوبه ، خیلی خوبه ! (فکر کنم نگرفتید :13: )
پس شما گنوم ۳ رو ندیدی :27: (احتمالا)نقل قول:
سلام
منم نظر خودم رو میگم
قبل از کوچ کردن به لینوکس چند تا نکته رو در نظر بگیرید خیلی خوبه:
۱. تحمل مشکلات رو باید داشته باشید. ممکنه خیلی چیزها روی لینوکس نباشه یا درست کار نکنه
۲. ممکنه خیلی از \یش افتاده ترین چیز ها براتون کار نکنه: صدا و V*N و حتی کاراکتر پ (که این اخری رو هنوز نتونتستم خودم درست کنم)
۳. با تحقیق نصب کنید. مثل ویندوز نیست که یه شبه عادت کنید
۴. یه اینترنت با محدودیت نامحدود یا سرعت بالا داشته باشید (در ساعت های رایگان) تا بتونید نرم افزار و خیلی چیز های دیگه رو دانلود کنید (حتی وسط نصب سیستم عامل اگه به اینترنت متصل باشید براتون دانلود میکنه!!)
۵. باید به محیط Terminal (شبیه داس) عادت کنید و ۵۰٪ کارهاتون رو با اون پیش ببرید
۶. توجه کنید که یوزر root با administrator تو ویندوز به هیچوجه قابل مقایسه نیست
برای بیشتر کار ها به یوزر روت احتیاج دارید ولی با یه اشتباه ساده سیستم عاملتون به گند کشیده میشه (نمونه ی بارزش همین امروز داشتم با Terminal کار می کردم و بعد از وارد کردن یه دستور ساده صفحه سیاه شد!! و چقدر بدبختی که درستش کنم (شانس اوردم بکاپ داشتم)
۷. خیلی از سایتها متاسفانه فقط از IE \شتیبانی می کنن که تو لینوکس نیستش
حالا که نقاط ضعفش رو گفتم نقاط قوت رو هم میگم:
۱. با توجه به Open source بودن اکثر مشکلات با یه سرچ ساده قابل حله (چون هرکی میتونه بفهمه مشکل از کجاست)
۲. تقریبا تمام نرم افزار های کد باز برای لینوکس هم (علاوه بر ویندوز)کامپایل میشن. یا خودتون میتونید اونارو کاپایل کنید
۳. سرعت بسیار بالایی داره و هرگز ویروسی نمیشه
۴. Open source بودن باعث شده تا علاوه بر رایگان بودن برای هر کسی یا شخصیتی نسخه ی مناسبی وجود داشته باشه
۵. مثل ویندوز خز نشده :):):)
۶. نصب اکثر برنامه ها توش راحته (چون اکثر برنامه ها کد باز هستند) و با یه دستور ساده میشه اتوماتیک نصبشون کرد
۷. برخلاف ویندوز براش چندین نوع دسکتاپ یا همون محیط کار وجود داره که با هر سلیقه ای سازگاره
اما یه سری پیشنهادات برای دوستانی که می خوان لینوکسی شن:
۱. اول سیستم عامل مورد نظر رو در محیط مجازی نصب کنید تا باهاش اشنا شید
۲. سایت های اینگلیسی زیادی در رابطه با لینوکس و مشکلات احتمالی وجود داره. اونهارو مطالعه کنید بد نیست
۳. با Ubuntu یا Fedora شروع کنید
۴. حتما KDE رو امتحان کنید واقعا از Gnome قشنگ تره
همین دیگه :) بقیش یادم رفت :(
سلام . مثل اینکه نگرفتی گفتم کسایی که طالب دستکتاپ هستن برن سراغش .نقل قول:
اما من گنوم ۳ رو ندیدم خدا قسمت کنه کی با ابونتو بیرون میاد ؟
من ابونتو Natty رو دارم.
هر چه جلوتر میریم احتمالش ضعیفتره ودرایور ها نوشته میشه بدترین نوع سخت افزار که به شدت با مشکل بر می خوره آدم مودم ها دایل آپ هست کارت صدا که خیلی خوبه !نقل قول:
. ممکنه خیلی از \یش افتاده ترین چیز ها براتون کار نکنه: صدا و V*N و حتی کاراکتر پ (که این اخری رو هنوز نتونتستم خودم درست کنم)
در ضمن نمیدونم شاید منظورتون اینه که کلید پ کار نمیکنه اگه منظورتون اینه باید بگم که تو لینوکس حرف پ در واقع با زدن کلید M نوشته میشه.
راستی استانداردش اینها اگه می بینید کیبورد ماکروسافت یه چیز دیگست واسه اینه که این بزرگواران صفحه کلیدشون روکه تو ویندوز تعریف کردن از صد سال پیش تا حالا تغییر ندادن و مطابق استاندارد نکردن .
یک نکته ای رو هم بگم تمامی محدودیت های لینوکس به خاطر اون نیست به خاطر شرکت های دیگه است. مثلا وظیفه شرکت هست که درایور سخت افزارش رو واسه لینوکسم بنویسه . اما با وجود این بی مراعاتی ها خود برو بکس واسش درایور می نویسن.
در مورد بازی هم همینطور
در مورد نرم افزار هایی مثل فتوشاپ و افتر افکت و کلا ادوبی هم همینطور (بیشتر شبیه یک توانی بین ماکروسافت و ادوبی می مونه واقعا قضیه بوداره که چرا تو لینوکس محصولاتشون رو پرت نمی کنن !
فعلا
سلامنقل قول:
البته مشکل نشناختن نبود
با دسکتاپ که دانلود کردم (KDE) تو پکیجاش gstreamer نبود! بخاطر همین صدا هم پخش نمیشد
گنوم ۳ هم فعلا فکر نمی کنم به صورت رسمی ریلیز شده باشه وگرنه جای ۲ رو می گرفت
پ رو هم می دونستم منظورم عوض کاردن جاش با \ بود
کلا ما به خیلی چیز ها عادت داشتیم تو ویندوز و دوست داریم اونارو اونجوری ببینیم نه اینکه عوض بشن
محدودیت های لینوکس هم تا حدی درست گفتید
این که شرکت ها نمیان برای لینوکس برنامه بدن چند تا دلیل داره:
استفاده کنندگان لینوکس شاید کمی بیشتر از ۱٪ کل باشن پس واسه یه کمپانی بزرگ مثل ادوبی صرف نمی کنه بخاطر این ۱٪ بیاد واسه لینوکس هم کلی برنامه نویس و ... استخدام کنه. بالاخره پورت کردن به این راحتی که نیست
کلی از توابع ویندوز استفاده شده که باید با توابع لینوکس عوض کنن و باگ گیری و ... که جای خود داره
اما برای سرور چون لینوکس حدود ۷۰٪ کل سرور هارو اداره می کنه بخاطر همین کمپانی ها بیشتر به نسخه های لینوکس نرم افزارشون (که مربوط به سرور هست)اهمیت میدن تا ویندوز
یه نمونش هم vmware هست و چه بسا نرم افزارشون رو واسه ویندوز پورت نکنن مثل cPanel
تعداد کم یوزر های لینوکس هم بخاطر ساپورت نرم افزاری ضعیفش هست
یکی که میاد لینوکس نصب میکنه میبینه فوتوشاپ نداره بازی نداره و برای یه کار ساده باید کلی با ترمینال ور بره (چون اول کار که بلد نیست) از لینوکس خوشش نمیاد
دقیقا این اتفاق برای من افتاد
هر کاری می خواستم بکنم باید میرفتم می گشتم دستورشو پیدا می کردم بخاطر همین خیلی زود ازش زده شدم
ولی کم کم وقتی با تحقیق رفتم جلو فهمیدم چه چیزی رو داشتم از دست میدادم :8:
ولی متاسفانه تو ایران کسی اینجوری نیست و همه این لینوکس که با وجود عدم ساپورت نرم افزاری رو پای خودش واستاده رو یه چیز بی مصرف میبینن:19:
بابای:10:
به نظر من لينوکس نياز داره به يک سرمايه گذار که پول خرج کنه با اين هدف که سيستم عامل، user friendly تر بشه. يعني محيطش براي کاربراي مبتدي راحتتر بشه و نيازي به دونستن ترمينال و اينها هم نباشه.نقل قول:
يک ايراد بزرگي که ميشه به mac os و ويندوز گرفت قيمت بالاشونه. لينوکس ميتونه بعنوان يک سيستم عامل ارزوني که تا حد بسيار خوبي کارهاي عادي (نه فتوشاپ و اينها، بلکه اينترنت، آفيس و...) رو انجام ميده خودشو عرضه بکنه. منظورم اينه که ايرادها بايد کمتر بشن و سادگيش براي کاربران مبتدي بيشتر.
فکر کنم راهي که اندرويد رفت هم تقريبا همين بود. يعني اومد حق نصب سيستم عاملش رو با فقط يک دلار به شرکتهايي مثل htc داد. و خب موفقيت خوبي کسب کرده.
نتيجتا صرف open source بودن يک سيستم عامل اگرچه براي برنامه نويسها خيلي خوبه اما نميتونه منجر به استفاده از اون توسط کاربران عادي بشه. بهرصورت بايد پذيرفت که داشتن مديريت و سازماندهي، چيزيه که لينوکس فعلا تا حدود زيادي ازش بي بهره هست و درنتيجه در رقابت با ويندوز و mac os - که شرکتهايي بزرگ با سازماندهي مناسب هستن - کم مياره.
فکر کنم در اوبونتو به طور پیش فرض نصب نمبشه، اما توی فروم اوبونتو همه شکایت داشتن ازش مخصوصا از سرعتش که میگفتن سیستم کلاً اسلوموشن شده :31: در حال حاضر بهترین جا برای تجربه گنوم ۳ فدورا هست که میزکار پیشفرضش گنوم ۳ هست (اپن سوزه هم هست که نصب گنوم ۳ گزینه اختیاری هست)نقل قول:
اینجا رو ببین:
کد:http://www.gnome.org/gnome-3/
البته بیشتر برنامه نویس های ما مایکروسافتی هستن.مایکروسافت هم با اراپه امکانات زیاد توی ویژوال استودیو بشدت برنامه نویس ها رو تنبل کرده.برای همین رغبت چندانی ندارن برای ورود به لینوکسنقل قول:
نوشته شده توسط mojtaba-design;6507548
[B
.اما حقیقت امر کسایی که میخوان با جوملا یا php یا جاوا کار کنن.محیط لینوکس محیط مناسبی هست.و فرق چندانی با ویندوز نداره
سلامنقل قول:
خوب این Visual studio به نظر من خیلی چیز چرتی هست (نظر ۱۰۰٪ شخصی) :31: علاوه بر این که برنامه نویس هارو تنبل کرده بلکه یه جورایی مثل بچه بازی شده!! :31::41:
اندورید (با اینکه از کرنل لینوکس استفاده کرد) یه پروژه ی تجاری هست.نقل قول:
فکر کنم راهي که اندرويد رفت هم تقريبا همين بود. يعني اومد حق نصب سيستم عاملش رو با فقط يک دلار به شرکتهايي مثل htc داد. و خب موفقيت خوبي کسب کرده.
روش کلی پول خرج شده که کلی در بیاره
ولی دبیان فدورا اوبونتو و دهها توزیع دیگه ی لینوکس که تجاری نیستن و کسیو ندارن براش پول خرج کنه نمی تونن با سرعت پیشرفت کنن
مثلا یه سیستم عامل تجاری بیاد کلی پول بده به کمپانی ها که مثلا برنامه های تخصصیشونو فقط واسه همون سیستم عامل بدن بیرون ۱۰۰٪ موفق خواهد بود. مخصوصا اگه مثل لینوکس کد باز و رایگان باشه!! در اون صورت جای لینوکس و ویندوز عوض میشد
(فکرشو بکن یه سیستم عامل ۱۰۰٪ رایگان بهت بدن که هر کاری که بخوای توش امکان پذیره (مثل لینوکس الان) و اینکه کلی نرم افزار و بازی براش باشه (چه پولی چه رایگان)و مشکلی از این بابت نباشه یا یه ویندوز ۳۰۰ دلاری که تازه خیلی چیز هاش رو نمی تونی عوض کنی (حتی تم!!! اکثر تم های موجود ویندوز ۷ همون Windows aero هستن که بهش والپیپر اضافه شده با اهنگ و اینکه رنگشو یکم عوض کردن) با همون برنامه ها و بازی ها
خوب هر عقل سالمی اون اولی رو انتخاب می کنه:10:)
از خیال پردازی که بگذریم :31: در حال حاضر لینوکس با سرعت خوبی داره گسترش پیدا می کنه و در خیلی از امور تخصصی از ویندوز و بقیه جلو تر هست (برنامه نویسی . سرور و حتی Terminal مناسب که از windows power shell خیلی جلو تره) فقط چون کاربرای عادی این وسط زیادن که دوست ندارن چیزای جدیدو امتحان کنن یکم امار استفاده پایینی داره
نه خود vs چیزی چرتی نیست.بلکه خیلی نرم افزار کاربردی و خوبی هست.به شرطی که ازش درست استفاده کنیم و پول خریدش رو بدیمنقل قول:
اما ما ایرانی ها عادت داریم از همه چیز بد استفاده کنیم.
اگر قانون کپی رایت داشتیم -هرکی هرکی نمیتونست بره dvd برنامه vs رو بخره و بشه برنامه نویس
اونوقت کارها تخصصی تر میشد. و اصلا شاید همین کار روی بحث اشتغال هم تاثیر میذاشت.
سلامنقل قول:
بله درسته خودش چیز خوبیه
ولی همونطور که گفتید ازش درست استفاده نمیشه
الان به دانش اموزای راهنمایی Visual basic یاد میدن!!! :41:
صرفه نظر از بچه بازی بودن و این حرف ها حداقل سراغ چیز های جدید نمیرن یکم اپدیت کنن خودشونو یا مثلا از نرم افزار هایی استفاده میشه که فقط و فقط رو ویندوز xp کار می کنه (تو نظام اموزشی منظورمه)
به استادمون میگم من که ویندوز ندارم چی کنم؟ میگه هر کسی باید خودشو با شرایط جامعه (!) وقف بده:2::2:
بله مشکل اصلی نظام اموزشی هست که فقط مایکروسافت رو میبینه!!نقل قول:
البته دم مایکروسافت گرم.تمام ایرانی ها رو رایگان(!) صاحب دانش کامپیوتر کرد.اما کاشکی از همون روز اولی که کامپیوتر اومد توی ایران-فرهنگ و قانون کپی رایت محصولات نرم افزاریش هم میومد.
الان یه مهندس برنامه نویس که با vs کار میکنه-یه طراح و معمار که با اتوکد و یا تری دی مکس کار میکنه-یه گرافیست که با فتوشاپ و کورل دراو کار میکنه-اگر از طریق این برنامه های کرک شده پولی دربیاره-این پول از راه دزدی بدست اومده!!
واقعا کپی رایت به نفع خود کابران و جامعه ایران هست
ما الان بازی ساز هایی داشتیم که محصولشون توی جهان اسم دراورده(مثل سیاره میترا) اما از ترس کپی رایت تا اونجایی که من میدونم توی ایران توضیع نکردن!!
اگر ما در ایران آزاد بودیم ؛ اگر اینترنت پر سرعت جزوی از حقوق ما بود ، اگر حقوق دیگران رو رعایت میکردیم ( که قطعا اگر آزادی داشتیم رعایت میکردیم ) ، اگر تحریم نبودیم و هزاران اگر دیگه اون موقع بود که استفاده از لینوکس لذت بخش میشد .
درباره خرج کردن برا یک پروژه هم ابونتو ... ! فلسفه منبع باز چیزی بزرگتر از هزینه کردن هست .
به نظر من تنها مشکلی که ممکنه یک کاربر لینوکس داشته باشه ! عدم وجود نرم افزار های خاص برا لینوکس هست که تو پست قبلیم کلی روضه خوندم و آخرش نتیجه هم گرفتم که نبود فتوشاپ و امثالش برای لینوکس دلایل بزرگتری داره ...
نمیخوام چیزایی که تو پست قبل گفتم رو دوباره بگم اما لینوکس خیلی از کاربر ها رو راه میندازه مخصوصا برنامه نویس های منبع باز رو ، کسی که از رایانه برا مصارف شخصی استفاده میکنه مثل وبگردی ، کار با اینترنت ، دیدن فیلم و موارد مشابه 100% لینوکس براش بهتره !
من موافق نيستم چون اولا بحث اينترنت کم سرعت تنها عيب لينوکس نيست، دوما رواج کم لينوکس در بين کاربران يک مسئله جهانيه و مختص ايران نيست.نقل قول:
ميشه بيشتر توضيح بدين؟ من هم عرض کردم که درمورد ارزش اوپن سورس براي برنامه نويسها شکي نيست. وجود لينوکس هم براي برنامه نويسها بسيار خوب و مفيده، اما ما داريم درمورد کاربران عادي بحث ميکنيم.نقل قول:
درباره خرج کردن برا یک پروژه هم ابونتو ... ! فلسفه منبع باز چیزی بزرگتر از هزینه کردن هست .
درواقع اتفاقي که الان افتاده اينه که لينوکس تونسته رواج بسيار خوبي بين برنامه نويسها پيدا بکنه. صحبت من هم اين هستش که اگر قراره بين کاربراي عادي رايج بشه، به چيزي بيشتر از اوپن سورس بودن نياز هست: پول و سازماندهي.
بهرحال اينکه ادوبي و اينها بيان براي لينوکس برنامه بزنن چيزي نيستش که يه شبه اتفاق بيفته. بايد برنامه ريزي بشه (پس سازماندهي لازمه). بايد ابتدا لينوکس يک رواج نسبي پيدا کنه بعد احتمالا با گذاشتن کمي پول و قرارداد بستن و اينها بشه ادوبي و امثالش رو جذب کرد.نقل قول:
به نظر من تنها مشکلی که ممکنه یک کاربر لینوکس داشته باشه ! عدم وجود نرم افزار های خاص برا لینوکس هست که تو پست قبلیم کلی روضه خوندم و آخرش نتیجه هم گرفتم که نبود فتوشاپ و امثالش برای لینوکس دلایل بزرگتری داره ...
اگر منظورتون از دلايل بزرگتر، اينه که مثلا ادوبي با مايکروسافت و اپل دست به يکي کردهاند که راستش من اينطور فکر نميکنم. بحث پوله و طبيعي هم هست که باشه. اينها شرکتهاي تجاري هستن.
حتي شايد لازم باشه که آفيس هم براي لينوکس بياد. فراموش نکنيم الان خيلي از شرکتها و دانشگاهها برپايه آفيس هستند و يک دانشجو اگر اوپن آفيس داشته باشه به مشکل ميخوره.
همونطور که عرض کردم لينوکس براي برنامه نويسها خيلي مفيده.نقل قول:
نمیخوام چیزایی که تو پست قبل گفتم رو دوباره بگم اما لینوکس خیلی از کاربر ها رو راه میندازه مخصوصا برنامه نویس های منبع باز رو ، کسی که از رایانه برا مصارف شخصی استفاده میکنه مثل وبگردی ، کار با اینترنت ، دیدن فیلم و موارد مشابه 100% لینوکس براش بهتره !
وبگردي و ديدن فيلم و اينها تنها کارهايي نيستند که يک کاربر نياز داره انجام بده با کامپيوترش.
لیبره آفیس (LibreOffice) که مدتیه جای اپن آفیس رو در توزیعها گرفته با مایکروسافت آفیس سازگاری دارهنقل قول:
بله منتها دو مسئله هست:نقل قول:
1. منوهاي آفيس و ليبره آفيس يکي نيستند پس اگر به شما آموزش داده بشه که کار خاصي رو مثلا با اکسل بکنيد، نميتونيد به طريق مشابه همون کار رو با Calc انجام دهيد، چون منوها متفاوت هستند.
2. وقتي شما يک فايل در فرمت ماکروسافت آفيس رو بگيريد و بخوايد تبديلش کنيد به ليبره آفيس يا اوپن آفيس، فايل کاملا تبديل نميشه و بعضي جاها ارورهايي ديده ميشه.
بستگی داره از نظر شما عیب چی باشه ! به نظر من یکی از مشکلات کاربرا ( تو ایران ) عدم دسترسی به نرم افزار هاست که با اینترنت پرسرعت حل میشه ... اون قسمت از صحبتم درباره ایران بود .نقل قول:
من موافق نيستم چون اولا بحث اينترنت کم سرعت تنها عيب لينوکس نيست، دوما رواج کم لينوکس در بين کاربران يک مسئله جهانيه و مختص ايران نيست.
ubuntu رو مثال زدم ، به عنوان یک توزیع که توسط شرکت canonical پشتیبانی میشه و به صورت سازماندهی شده متشر میشه و تمام هزینه هاش به عهده این شرکت هست نشده .نقل قول:
ميشه بيشتر توضيح بدين؟ من هم عرض کردم که درمورد ارزش اوپن سورس براي برنامه نويسها شکي نيست. وجود لينوکس هم براي برنامه نويسها بسيار خوب و مفيده، اما ما داريم درمورد کاربران عادي بحث ميکنيم.
درواقع اتفاقي که الان افتاده اينه که لينوکس تونسته رواج بسيار خوبي بين برنامه نويسها پيدا بکنه. صحبت من هم اين هستش که اگر قراره بين کاربراي عادي رايج بشه، به چيزي بيشتر از اوپن سورس بودن نياز هست: پول و سازماندهي.
منظور پول هست و سایر اهداف ...نقل قول:
اگر منظورتون از دلايل بزرگتر، اينه که مثلا ادوبي با مايکروسافت و اپل دست به يکي کردهاند که راستش من اينطور فکر نميکنم. بحث پوله و طبيعي هم هست که باشه. اينها شرکتهاي تجاري هستن.
شما بگید یک کاربر عادی با سیستمش چیکار میکنه تا بحث رو گسترش بدیم ...نقل قول:
همونطور که عرض کردم لينوکس براي برنامه نويسها خيلي مفيده.
وبگردي و ديدن فيلم و اينها تنها کارهايي نيستند که يک کاربر نياز داره انجام بده با کامپيوترش.
به نظر من
موسیقی ، فیلم ، کار با اینترنت ( اشتراک گذاری ، ارتباط مستقیم ، وبگردی ، رادیو اینترنتی و ... ) ، آرشیو کردن فایل ها ( تصاویر ، فیلم و ... ) ، انتقال فایل های دیجیتال ( از موبایل ، دوربین عکاسی ، فیلم برداری و ... ) و اینطور موارد هست ! که لینوکس کاملا پشتیبانی میکنه و این گزینه ها تقریبا براش سرگرمیه ...
قبلا هم گفتم بستگی داره فرد بخواد چه استفاده ای کنه ! باید تیم های گسترش دهنده نوع استفاده کاربرایی که مد نظرشون هست رو ببینند و امکانات مورد نظرشون رو تهیه کنند .
لینوکس از ابتدا قرار نبود که یک سیستم عامل جامع بشه اما با توجه به کرنل قدرتمندش این اتفاق افتاد و هر روز گستره بیشتری رو در بر میگیره ، من اصلا بر این اعتقاد ندارم که گنو/لینوکس سیستم عامل کاملی هست ، به نظر من در حال حاضر برای خیلی از فعالیت ها گزینه بهتری هست .
اینکه یک سیستم عامل از محیط گرافیکی خوبی بهره مند باشه عالیه ! ولی Terminal هم لذت خودش رو داره ، هرچند که در توزیع های کنونی رابط کاربر به حدی پیشرفت کرده که میشه تقریبا 99% کار ها رو با رابط و بدون زدن حتی یک خط کد انجام داد .
اگر از روز اول با گنو/لینوکس کار میکردیم به نظرمون رابط ویندوز زیاد جالب و user friendly نبود ! اگر دقت کنید ویندوز کم کم داره امکانات میزکار Gnome رو به محیط خودش اضافه میکنه ...
من هم قبول دارم. موسيقي و اينها رو ميشه انجام داد. ولي مثلا موقعي که اون کاربر بخواد ديکشنري نصب بکنه يا پرينترش رو به مشکل ميخوره. ضمن اينکه شما نگاه کنيد نصب کردن توزيعهاي لينوکس و پاريتشن بنديش يه دردسره. سازگاريش با همه سيستمها يه مسئله ديگه ست.نقل قول:
محيط ترمينال هم تقريبا مشابهش در داس وجود داشت ولي ملت ترجيح دادن از ويندوز 95 و اينها استفاده کنن. پس ويندوز user friendly تر بود.
البته جداي اين حرفها بايد يک چيزي رو هم يادآور شد. بازار سيستم عامل قبضه شده هست. الان که فکرش رو ميکنم ميبينم شما نميتونيد از يک کاربر بخوايد که لينوکس رو انتخاب کنه و حتي ماکروسافت آفيس رو روش نداشته باشه. بقيه برنامه ها که هيچ. به عبارت ديگه يه جورايي غير ممکنه که کسي بخواد به يک رقيب براي ويندوز و mac os تبديل بشه.
درباره قبضه شدن بازار این نکته ظریفی بود. بله درواقع مایکروسافت جایگاهی رو داره که اصلا لیاقتش رو نداره! ولی فقط به این خاطر که زودتر به دست آورده دیگه نمیشه از چنگش درآورد :13: منتها ۶-۷ سال پیش یک مدلسازی اقتصادی انجام شد و نتیجه این بود که در شرایطی لینوکس میتونه بازار رو از دست مایروسافت دربیاره و خلاصه این حرکت خیلی هم ناممکن نیستنقل قول:
این لینک بررسی نتایج این مدلسازیه:
Microsoft vs. Open Source: Who Will Win?
کد:http://hbswk.hbs.edu/item/4834.html
دوست عزیز با اجازه بقیه من این تکه رو باز می کنم. هدفم این نیست که چیز بدی رو بگم ولی برای یک سری از همین کارهای ساده که شما بهش می گید سرگرمی لینوکس کم میاره، نه برای کارهای حرفه ای که یوزر حرفه ای دنبالش میره.نقل قول:
موسیقی
بزرگ ترین فروشگاه موسیقی دنیا (iTunes) که بیشتر از 70 درصد فروش دیجیتال موسیقی دنیا رو در بر داره نسخه ای برای لینوکس نداره.
بزرگترین شرکت های کرایه موسیقی مثل Spotify و Rdio و ... نسخه لینوکس ندارن یا اگه هم دارن خیلی خیلی بیش از حد پیش پا افتاده (و پر از محدودیت) است در مقایسه با نسخه های ویندوز و مک.
حالا تکلیف اون شخصی که می خواد آهنگ دیجیتال بخره چیه؟ بره از رپیدشر دانلود کنه؟
از اون سمت iPod ها بیشتر از 80 درصد MP3 Player های بازار هستن و شدیدا فراگیر هست، و خب با لینوکس حتی نمی تونن روی iPod ها آهنگ بریزن یا حتی فعالشون کنن. اصلا iPod نخرن؟
فیلم
فیلم های دیجیتال (یا Blueray یا دانلود های دیجیتال) که این ویدیو ها همگی DRM دارن. و سال هاست جدال پشتیبانی این ویدیو ها در لینوکس به هیچ نتیجه ای نرسیده. فروشگاه های فروش (مثل iTunes) و کرایه فیلم های آنلاین هم که بزرگترینشون Netflix هست (در ساعات خاص بیش از نصف پهنای باند کل آمریکا صرف مشاهده فیلم ها از Netflix میشه) از لینوکس پشتیبانی نمی کنن. تکلیف چیه؟ بریم فیلم ها رو هم از رپیدشر دانلود کنیم؟
کار با اینترنت
اگه موسیقی و فیلم رو کار با اینترنت حساب نکنیم (که باید بکنیم)، اینجا لینوکس کمبودی نداره، ولی چیز خاصی هم نداره نسبت به بقیه به جز اینکه یه سری امکانات هست که در ویندوز داریم و در لینوکس نداریم (مثل بازیهای آنلاین، سرویس های موسیقی و فیلم و ...)
یه بحث امنیت هست که سال هاست همه سر زبون میارن که خب صحیح هم هست ولی مک هم همون وضع رو داره.
آرشیو کردن فایل ها
برتری ای در لینوکس هست؟ به جز اینکه چیزهایی رو که شما آرشیو می کنید فقط با کامپیوتر های عادی دسترسی نیستن؟
انتقال فایل های دیجیتال ( از موبایل ، دوربین عکاسی ، فیلم برداری و ... )
مثلا از آیفون ؟
تکلیف این 200 میلیون نفری که دستگاه های iOS دارن چیه؟ هیچ کاری با لینوکس نمی تونن انجام بدن.
حالا چرا پرینتر وایرلس من با لینوکس کار نمی کنه؟ چرا هدست من دکمه های روش در لینوکس قابل شخصی سازی نیست؟
من نظر قبلیمو دوباره میگم:
به نظر من دلیل عدم موفقیت لینوکس در بین یوزرهای عادی همین چیزهای ساده است، نه مثلا نبودن نرم افزارهای تخصصی امثال فتوشاپ یا اتوکد و ... (که حالا با اون قیمتشون هیچ یوزر ساده ای هیچ وقت نمی خره).نقل قول:
دوستمون Honradez حرف خیلی خیلی درستی زد، نبود سازماندهی باعث این مشکلات شده. اگه یکی بود که این اکوسیستم رو کاملا سازماندهی و رهبری می کرد، خیلی راحت می تونست iTunes و Netflix و سرویس های مشابه رو به لینوکس بیاره، با شرکت های استاندارد و پابلیشرهای موسیقی و فیلم برای محتوا های DRM دار قرارهایی ببنده، شرکت های سخت افزاری رو مجاب کنه (و تحت فشار قرار بده) درایورها و نرم افزارها و امکانات کامل برای لینوکس داشته باشن و ... ، همچین کاری هم از پس امثال Canonical بر نمیاد و نیاز به یکی در حد و اندازه های مثلا گوگل داره، که البته همچین کاری نه با سیاست های گوگل همخونی داره نه اصلا برای هیچ شرکت بزرگی توجیه اقتصادی و بیزینس داره.