ديالوگها و فضاي «رستگاران» شباهتي به آثار كيميايي ندارد
نويسنده مجموعه تلويزيوني «رستگاران» معتقد است هر كس در زندگي خود زاويه ديد جداگانهاي دارد و ديالوگها و فضاي حاكم بر اين سريال هيچ شباهتي به آثار «مسعود كيميايي» ندارد.
«سعيد نعمتالله» در گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، درباره ديالوگهاي سريال «رستگاران» و حرفهايي كه درباره شباهت اين ديالوگها به ديالوگنويسي «مسعود كيميايي» در بين مخاطبان فيلم شنيده ميشود، توضيح داد.
وي درباره اينكه برخي معتقدند ديالوگها و فضاي كار به آثار كيميايي شباهت دارد، گفت: اگر چنين چيزي باشد، خيلي خوب است چرا كه نوشتن و كار كردن شبيه به كيميايي كار راحتي نيست. ضمن اينكه به نظر من اين حرف، حرف از مد افتادهاي است كه ميگويند فلاني شبيه فلاني مينويسد و هركس كار خود را انجام ميدهد.
وي اظهار داشت: هر فردي لحن و ديدگاه خود را از زندگي دارد. من هيچ وقت ملاقاتي با آقاي كيميايي نداشتهام و به نظرم متأسفانه هيچ شباهتي بين نوشته من و آثار آقاي كيميايي وجود ندارد.
نعمتالله درباره انتخاب بازيگران «رستگاران» نيز به فارس گفت: آقاي مقدم نظراتي از من خواستند و من هم پيشنهاداتي دادم كه ايشان پذيرفتند و از آن بازيگران دعوت كردند. البته اين كار كاملا مشورتي ساخته شده و طبق نظر تهيه كننده، نويسنده و كارگردان پيش رفت. وي درباره ميزان مميزي بر روي اين سريال گفت: خوشبختانه ما در زمان پخش هم به مشكل برنخورديم و سانسور و حذف در زمان پخش نداشتيم. در فضايي كاملا دموكرات پيش رفتيم و حتي جاهايي كه سليقهشان نبود نيز حذف نشد و داستان بسيار خوب جلو رفت و از تلويزيون پخش شد كه اميدوارم تا آخر اين قضيه ادامه پيدا كند.
* كار آنقدر خوب جلو رفته كه ميتواند 60 قسمتي شود
وي درباره چگونگي شكلگيري فيلمنامه اين مجموعه به فارس گفت: ايده اين سريال توسط تهيه كننده كار (محمد رضا شفيعي) داده شد و من پس از بررسي آن متوجه شدم كه اين ايده جاي كار دارد و در ادامه داستان را به طور كامل عوض كردم.
وي افزود: داستان «رستگاران» ابتدا درباره دو دختر دزد و آمدنشان به تهران بود كه من احساس كردم ميتوان با تغيير و اضافه كردن كارآكتر و تغيير قصه، قالب آن را تغيير داد.
وي در ادامه به فارس گفت: در حال نگارش چهار قسمت پاياني هستم و تهيه كننده هيچ فشاري بر من نياورد تا تعداد قسمتها را كم يا زياد كنم در حالي كه الان هم احساس ميكنم آنقدر داستان به خوبي جلو رفته كه ميتوانم آن را به 60 قسمت هم برسانم!
وي درباره پايان سريال و امكان تغيير آن نيز اظهار داشت: امكان تغيير پايان سريال به طور حتم وجود دارد. هميشه همين طور بوده و من هميشه اين كار را انجام ميدهم و از سينابس نوشتن تا شروع كار (و به ويژه ساخت قسمتهاي پاياني)، كار مدام در حال تغيير و جا به جايي است.
* پايان «رستگاران» نه «هَپي اِند(پایان خوش)» است و نه بيدروپيكر
نعمتالله در پاسخ به اين سوال كه آيا اين سريال نيز مانند ساير سريالهاي ايراني در قسمتهاي آخر همه گرهها را باز كرده و داستان را به خوبي و خوشي تمام ميكند، تصريح كرد: اين سريال هپي اند نيست. ما بخشي به نام رستگاران داريم كه رستگار ميشوند و عده ديگر هم با رنج و غم رستگار ميشوند و يا اصلا رستگار نميشوند. قطعا اين سريال پايان بندي شاد و بيدر و پيكري نخواهد داشت.
وي درباره فراز و فرودهاي داستان و اين كه اين فراز و نشيبها توسط كارگردان صورت ميگيرد يا نويسنده؟، عنوان داشت: اين اتفاقات در مرحله فيلمنامه ميافتد. ما يك سريال 52 قسمتي داريم كه البته من هيچ تعهدي هم براي نگارش همه اين قسمتها ندادهام و گفتهام كه هرجا احساس كنم داستان بايد تمام شود، آن را تمام ميكنم و سعي كردهام كه در هر قسمت يك داستان را ببندم.
نعمتالله افزود: اين كار بازنويسي شده و با دقت جلو رفتهايم، ضمن اين كه من مشاور بسيار خوبي به نام «عليرضا افخمي» داشتهام كه كمك بسياري به من كرده است. او بدون هيچ نظر تنگي با من همكاري كرد و خيلي برادرانه به من مشاوره داد و تجربيات بسيار خوب خود را در اختيارم قرار داد.