يه چيزم هست تو مملكت ما هست كه همه ويندوز كار ميكنن... تو همه جاي دنيا كلي سيستم عمال مختلف هست البته خود من فقط لينوكس رو ديدم! حتي يه كليل توش نكردم ولي خوب به ويندوز عادت كردم!
Printable View
يه چيزم هست تو مملكت ما هست كه همه ويندوز كار ميكنن... تو همه جاي دنيا كلي سيستم عمال مختلف هست البته خود من فقط لينوكس رو ديدم! حتي يه كليل توش نكردم ولي خوب به ويندوز عادت كردم!
نه 100 % تایید نمی شه ...لینوکس هنوز خیلی از نرم افزارها را ندارهنقل قول:
من تجربه شخصی خودم را می گم:
من تو شرکت کامپیوتری کار می کردم که همه همکارام مهندس کامپیوتر بودن و همه تحت لینوکس کار می کردن ..فقط کامپیوتر من ویندوز داشت
تقریبا 1 ماه با من حرف زدن و تاریخچه لینوکس را از اول تا آخر برام تعریف کردن و جالب اینه که همشون برای من دنبال نرم افزارهای مشابه می گشتن که مایه ننگ:27: شرکت را لینوکسی کنند ... برای گرافیک نرم افزارهای gimp و inkscape خیلی عالی هستند و به نظر من از فتو شاپ هم بهتر . اما برای اتوکد و 3دی مکس هنوز هیچ نرم افزاری به اون قدرت وجود نداره
حتی qcad همون مشابه اتوکد در ویندوز هست ...من باهاش کار کردم ولی حالا حالاها کار داره تا به اتو کد برسه ..خلاصه بعد از کلی بحث به این نتیجه رسیدم که نرم افزارهایی که من باهاشون کار می کنم روی لینوکس قابل اجرا نیست , و همشون دست از سر من برداشتن :46:
اگر مردم ایران سراغ لینوکس نمی رن علت اولش عدم آگاهیه ..فقط مهندسای کامپیوتر باهاش کار می کنند
و دومیش این که نرم افزارهایی مثل کد و مکس (اینایی که من می دونم )هنوز مشابه لینوکسی ندارند
و اگر که داشته باشه ..فکر نمی کنم مردم سراغ ویندوز برن
برای ۳ بعدی یکی از قویترین ها تو لینوکسه MAYA پس چیه اپن سورسم هست
کد:http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=7635018
منظور من این نبود که لینوکس اصلا کمبود نرم افزار نداره. اتفاقا در زمینه ی نرم افزار های تخصصی خیلی کمبود وجود داره. به طور مثال در مورد وضعیت خودم میگم. من مهندس مکانیکم. نمی دونم در مورد نرم افزار های این رشته چقدر آگاهی دارید, مثل Catia , Ansys و ...نقل قول:
اینا نرم افزار های فوق العاده تخصصی هستند که معادلی در لینوکس ندارند.و همچنین اتوکد و چندتای دیگه. ولی به این نکته توجه کنید که این کمبود تقصیر لینوکس نیست! شرکت های بزرگ نرم افزاری باید در زمینه ی نرم افزار های تخصصی سرمایه گذاری کنند.و لینوکس توانایی اجرای نرم افزار های تخصصی رو داره. ولی متاسفانه مایکروسافت با پول دهن شرکت های بزرگ نرم افزاری رو بسته! و اجازه نمیده که برای لینوکس برنامه بنویسند. و به خاطر همین چند تا برنامه که نام بردم مجبور هستم که در کنار لینوکس , ویندوز را هم داشته باشم. ولی در مورد نرم افزار های عادی و کاربردی به نظر من کمبودی در لینوکس وجود نداره. از نرم افزار های صوتی تصویری گرفته تا هر چیزی که فکرشو بکنید.
ببخشید سرتونو درد آوردم.
یک موردی رو یادم رفت بگم. من اصلا با عنوان این تاپیک مخالفم.
چرا خیلیها لینوکس رو گذاشتن ویندوز استفاده میکنن؟
مگه چند نفر با لینوکس آشنایی دارن که بخوان ترکش کنند؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعیتی هست که باید پذیرفت، هرکس پول بیشتری بده برنده است!!!
مایکروسافت هم برنده است!!!
به قول دوستمون تا زمانی که سرمایه گذاری گسترده در زمینه های تخصصی نشه، همواره کمبود برنامه های تخصصی در لینوکس خواهد بود...چون هیچ تیم نرم افزاری حاضر نیست بصورت رایگان مثلا اتوکد برای لینوکس طراحی کنه.
فکر کنم اگر ما هم به سهم خود به لینوکس کمک کنیم بهتر از صحبت کردن و انتظار داشتنه، بجای سفارش رایگان ubuntu با چند دلار یک سی دی ubnutu بخریم.
open source قرار نیست به ما خدمت کنه قراره ما هم کمک کنیم، نمی دوونم تو ایران انجمن های لینوکس هست یا نه(که باید باشه ۱۰۰٪) می توونیم به اوونها کمک مالی یا اگر در اوون حدیم کمک علمی بکنیم.
اگر نه چه چیز linux از windows کمتره که وقتی من به دوستم می گم بیا لینوکس می گه yahoo messenger توش نیست!!! و من هر چی از جایگزینها بگم اوون YM می خواهد حالا فکر کنید چرا یاهو ۱۰۰۰ ساله فکر مسنجر لینوکسش نیست؟!!
و ۱۰۰٪ برای یک کاربر عادی همینها مهمه، شاید ما بگیم چه ساده هستش که بخاطر یک مسنجر لینوکس رو بیخیال شده ولی این معنی بازار هستش! کاریر عادی کاری به اینکه کی چیکار می کنه نداره، می خواد وقتی تو اینترنت می گرده و از یک چیزی خوشش می آید قابل اجرا باشه، حالا شما بگید چند درصد از نرم افزارها در سایت های دانلود .exe هستند! سری به همین سایت p30world.com بزینید! کاربر عادی همین هست،هیچ ایرادی هم نیست برش.
پس همایت کنیم.
این یاهو مسنجر هست ولی از ۳ سال پیش تا حالا آپدیت نشده ولی در کل همین نرم افزار نیست حق با دوست عزیزمونه کم بود ها احساس میشه ولی به نظر من میشه باهاش کنار اومد اگر یه کمی همت بشه خیلی از مشکلات حل میشه فقط از نظر من راه حلش همکاری هست نه بحث راه حلش عملهکد:http://messenger.yahoo.com/unix.php
من خودم برای گسترش لینوکس شروع کردم کارمو البته که کوچیکه سایتم مدتی بدلیل امتحانات و مشغله تعطیل بود مجددا راش انداختم و بخش مقالاتش رو میخوام با لینوکس مجددا شروع کنم
۱.اینکه گفته میشه که نرمافزارهای لینوکس از ویندوز بیشترن یا بهترن فقط وقتی درسته که اونا رو مختص به نرم افزارهائي بکنید که مربوط به خود سیستم عامل هستن مثل ادیتورها - فایل منیجرها - میزکارها (که ویندوز فقط یکی داره و کاربراش توی فهمیدن اینا یکم مشکل دارن) - برنامه های اولیه نمایش عکس و موزیک (اونم فرمتهای آزاد و نه پولی و بسته واسه یه سیستم عامل آزاد این یه تناقض هست) خوب اگه اینا رو بگید د راین حیطه لینوکس خیلی قویتر از ویندوز هست و اگه غیر اینو بگیم بی انصافیهنقل قول:
۲.در مورد خود سیستم عامل و خصوصیات بیادیش مثل ماژولار بودن فایل سیستمش نحوهٔ برخودرد با سخت افزار و سیستم گرافیکیش که توی لینوکس مثل یه سرور عمل میکنه!!! و انعطاف و قدرت فوق العاده ای بهش میده باز لینوکس خیلی جلو هست و ویندوز فقط به طور نافص از بعضی ایده هاش کپی میکنه مثلا سیستم فایلهای لینوکس به خاطر اینکه لینوکس خیلی توی شبکه استفاده میشد از دههٔنود خیلیاش و حالا همشون احتیاج به دیفرگ و کش وووو ندارن یعنی خاصیت ژورنالینگ ووو در مورد امنیت و پایدارش و تنوع سکوهای پرتاب تنوع برنامه ها که باعث شده مفهومی به اسم توزیعهای لینوکس به وجود بیاد باز با ویندوز قابل مقایسه نیست.
۳. در حیطه نرم افزاهای تخصصی که در درجه اول ربطی به خود سیستم عامل نداره یعنی به طور مستقیم ربطی نداره و گرنه خوب در انتخاب نهائي یک شرکت یا کاربر این مهمه اینم دو بخشه:
نرم افزارهای تخصصی در حیطه برنامه نویسی شبکه و فیلمسازی:
خوب ازین جهت لینوکس بهشت برنامهنویسی لقب گرفته و هیچ برنامهنویسی که برنامهنویس نما:31: نباشه اینو کاملا تائيد میکنه به خاطر وجود کامپایلرهای آزاد و قدرتمند ( هر چند بگذریم که در ایران مزیت آزاد بودن نرم افزرا به خاطر کرک درک نیمشه)
از جهت نرم افرارهائي که مربوط به فیلم سازی هستن بهتره بدونین که استدیوهای فیلمسازی به طور سنتی از نسخه ای بهینه شده از یونیکس به اسم irix استفاده میکدن ولی چون هزینه توسعهش گرون بود درست مثل هواپیمای کنکورد اونو کنار گذاشتن و اومدن نرم افزراهاشون رو به لینوکس پورت کردن که یکی از آشناترینشون مایا بود ازین رو جالبه بدونین فیلمی مثل ارباب حلقهها رو تحت لینوکس طراحی کردن اینو محض اطلاع گفتم اینقدر الکی گیر بیخود ندین.
توی شبکه هم با توجه به اینکه اکثریت مطلق سرورها لینوکس ان و باقیمانده سرورهای گرون قیمت یونیکس هستن و چیزی حدود ۵ درصد سرورهای مبتنی بر اپل و در نهایت سرورهای ویندوزی مربوط به سرورهای خیلی کوچیک و معمولا در پیت هست البته ایران رو شاهد نیارین چون ما سرورهای درپیت و متخصصان درپیت تر زیاد داریم اونائی که چون چیزی بلد نیستن چماق تجربه رو به سر دانش میزنن به جائي اینکه بعنوان عصا و کنار هم ازش استفاده کنن ازین دست زیاد داریم. بهرحال توی این بخش ویندوز مطلقا حرفی واسه گفتن نداره
اما در حیطه نرم افزارهای تخصصی دیگه مثل گرایشهای مختلف مهندسی:
در این حیطه هم نرم افزار فوق العاده معروف و کاربردی MATLAB هست که نسخه لینوکسی داره و اگه شما اینو درک نمیکنید که در این باب هیچ فرقی بین ویندوز و لینوکس نیست اینه که در ایران تشریف دارین؟؟؟ بنابراین از زاویه دید خیلی محدود به قضیه توجه نکنید. ازین دسته تا اونجائي که من میدونم Maple که تقریبا یکی از دو نرم افزار مشهور در پردازش سمبولیک ریاضی است نه فقط نسخه لینوکسی هم داره بلکه متن بازه خوب خیلی از نرم افزارها نسخه لینوکسی دارن ولی چون ما به اینترنت پر سرعت دسترسی نداریم واسه دانلود و نسخه های کرک هم داریم توی ایران این رو درک نمی کنیم و به لینوکس بیچاره نق میزنیم.
اما ازون ور نرم افزارهائي درایم که این دست معمولا خیلی تخصصی نیستن (منظور از خیلی اینه که در سطح خیلی جدی مثلا در صنایع مهم که اتفاقا اونجا به یه سیستم عامل reliable احتیاج هست ، هست) این دسته نرم افزاها نسخه لینوکسی ندارن مثل اتوکد و جایگزین های لینوکسیشون هم به خاطر اینکه رایگان هستن و معمولا پروژههای شخصی ان در اون حد و اندازه نیستن واسه این دسته از نزم افزارها قطعا در آینده با گسرتش خیلی سریع لینوکس نسخه لینوکسیشون میاد اغلب این شرکتها مشکلاتی با کتابخانههائي که معمولا غیر آزاد هستن دارن وگرنه هر شرکتی دوست دراه نرم افزارش تحت چندین سیستم عامل باشه اونجوری مشتریش بیشتر میشه اما توجه کنید که این مشکل ذاتی سیستم عامل نیست بلکه اکتسابی هست. مثلا Adobe کم کم دراه نسخه های لیوکسی رو با مدل جالبی بیرون میده احتمالا چند سالی طول میکشه.............یه سته دیگه که توی این بخش هست بازی ها هستن که دقیقا شرایط مشابهی رو دران
در نهایت عمده مشکل لینوکس همین دست نرم افزارهای تخصصی است که اونم بخشی از اونهاست که با Wine و ماشینهای مجازی میشه رفعش کرد.
در ایران هم یه مشکل اضافه تر هست و اون اینکه در ایران نرم افزارها همگی کرک و عملا رایگان هستن
ضننا فراموش نکنین که ویندوز فقط رو یه سکو که اونم X86 هست نصب میشه جدیدن اپل هم میشه فکر کنم ولی خیلی محدود اما لینوکس تقریبا تمام سکوها رو ساپورت میکنه ضمن اینکه توی ابرکامپیوترها فقط از لینوکس استفاه میکنن اینا خودش مزایاش رو نشون میده توی برنامه ها محیطش هم این تنوع هست و همه سلیقه ها رو ارضا میکنه مثلا فقط محیطهای گرافیکی معروفش رو بگمGnome KDE Enlightenment AfterStep XFCE ,,,
بالاخره یکی میزکار خودشو از بین این همه پیدا میکنه.........پس شکی نیست که لینوکس بهتره به خصوص از لحاظ فنی فقط یکم آموزش و زمان میخواد....زمان همه چیزو حل میکنه
ما میتونیم به انواع مختلف به بهبود این مشکلات کمک کنیم مثلا وقتی میبینیم که اتوکد نسخه لیوکسی نداره یه ایمیل هم تاثیر خودش یا تشویق خودشون داره یا اگه یه سایت مشکل داره وقتی تعداد بالا بره طراحان یه فکری میکنن حداقل این موضوع واسهشون مطرح میشه و به روندش سرعت میبخشن
بابا برای طراحی سه بعدی blender هست به اون خوبی . مگه چشه ؟
1- خیلی از نرم افزارهایی که ما از بچگی بهشون عادت کردیم تو لینوکس اجرا نمیشن
2- لینوکس سخته و ویندوز راحته
3- به خاطر علاقه شدید به بیل گیتس !!!
4- لینوکس امنیت بالایی داره و ما ایرانی جماعت عاشق هک کردن و شکستن قفل و این جور چیزایم ( البته پدر لیوکس رو هم به زودی در می آوریم )
5- درایور ها
6- ویندوز جمع و جورتره یعنی آدم گیج نمیشه ولی تو لینوکس ( البته من با فدورا کار کردم ) آدم قاطی می کنه .
پس چرا بقیه توش گیج نمی شن ؟
خدا وکیلی اولین باری که پا ویندوز نشستید خیلی راحت همه چیز را فهمیدید؟ یعنی اصلا گیج نشدید؟
آخه زمان من که داس مد شده بود بعد ویندوز 3.1 بعد 95 بعد 98 و me بعد 2000 بعد چند تا ویندوز دیگه آخرش هم xp اونقدر 95 و 98 نصب کردیم که دیگه فول شدیم .
۱. خوب کم کم به نرم افزارهای اینطرف عادت خواهید کرد.نقل قول:
۲.برعکس هم می تونه باشه، اگر اوونطرفی فکر کنید یعنی بگید ویندوز سخته و لینوکس راحته(مگه چی کار داره که سخته؟)
۳.آخه به چیه بیل گیتس می شه دل بست؟شما می توونید به یکی از ۱۰۰۰۰۰ دولوپر لینوکس علاقه پیدا کنید.
۴.مگه کسی گفته لینوکس هک نمی شه! ولی خوب ویندوز به یک لحظه هک میشه! در ضمن اگه شما هک می کنید خوب هک هم می شید پس لینوکس منطقی تر نیست؟(پدر لینوکس خودش هکر بوده! پس فکر در اقتادن با پدرش رو فراموش کنید)
۵. الآن دیگه بحث درایور خیلی قدیمی شده، دوست من، بجز مشکل در مودم مشکلی دیگه ای من تا الآن ندیدم یا اگر بوده تو همین فرومها حل شده.
۶.آخه از gnome ساده تر چی می تونه ساخته بشه در دنیای سیستم عاملها؟ ۳ تا منو داره،تمام زندگی سیستم تو همون ۳ تا منو هست! به قدری ساده هم گروه بندی شده که یک بچه ی ۷-۸ ساله که زبان انگلیسی بلد باشه می تونه کار کنه! نه مثل ویندوز که هر چی نصب می شه رو می ریزه توی نوار start و بعد از یک مدت ۴-۵ صفحه از کلی نرم افزار در هم و بر هم دارید که هیچ ترتیبی هم درشون نیست!!!(انصافا درست نمی گم؟)
-- البته تصدیق می کنم برای اولین بار یا برای اولین هفته سخته(یعنی به نظر می آید) ولی اگر عادت کنید می بینید که واقعا ساده است.
علتش دقیقا همینه که عادت کردن به ویندوز من خودم ۶ سال فقط ویندوز و مشتقاتش کار کردم خوب اولش لینوکس برام سخت بود و یه سری چیزا هم برام نا مفهوم ولی الان بعد از یک ماه خیلی ساده تر شده برام
تایید میشه . نظر منم همینه.نقل قول:
سلام دوستان
من حدود دو هفته است كه با ابونتو كار مي كنم
جالب است ولي ايرادات بدي پيدا كرده كه من نا اميد شدم
مثلا كه يك برنامه در KDE است و در گنوم نيست (KDE يه جوري ضايعه البته به نظر من)
بعدش من دو تا كارت گرافيك دارم يكي x700و x800 كه هر دو ATI است و تا نصب مي كني تمام effect ها و برل اجرا نمي شه و بدون افكت مي شه مثل XP (البته همه ي دنيا همين مشكل رو دارند اين طور كه من در فروم ها خوندم و چند تا راه حل داشت كه من امتحان كردم ولي ديگه ابونتو بالا نيامد)
ولي در لبتابم خودش كارت گرافيك رو شناخت و همه چيز فعال شد
مشكل ديگر در برنامه نويسي است من حرفه اي vbكار مي كنم(ولي VB حرفه اي نيست:13: ولي كاري نميشه كرد :27:) من از Gambas استفاده خواستن بكنم كه در گنوم نصب نمي شه :19:
بعد براي Ripper براي DVD و ويديو نرم افزاري پيدا نكردم(براي صوتي هم)
براي دانلود از تورنت و P2P هم كه خيلي ضعيفه
يك دانلود منيجر هم در سي دي هما بود كه به درد نمي خورد.
و...
حالا به نظر شما چكار كنم؟
ببینید همه ی برنامه ها که با خود لینوکس عرضه نمی شن . باید توی سایت های مخصوصش بگردی دنبالش . و مطمئین باش پیدا می کنی.
ولی خیلی برنامه ها رو سراغ دارم که هم gnome و هم روی kde اجرا می شن.
مثل : Amarok که مانندش توی دنیا نیست ...
البته من هم با سخت افزار مشکل دارم . مثلا مودمم رو نمی شناسه مجبورم از مودم external استفاده کنم...
به نشر من يكي از دلايل خيلي مهم ديگرش اينه:
مگه همه ي اعتراضات بيشتر براي نرم افزار نيست؟
پس تقصير بيشتر با خود ما است
هركدام از ما كه نرم افزاري بلد هستيم معرفي كنيم تا همه استفاده كنند و راحت تر باشند
من خودم حدود دو هفته است دنبال نرم افزار معادل مي گردم و آن هايي را كه پيدا كردم در بخشش خواهم گذاشت
ما اگر هر چه از لينوكس بلديم در اختيار هم بگذاريم سريعتر پيشرفت مي كنيم و راحت تريم
جناب mohpooria شما این چندتا سایت رو یه نگاهی بنداز. هر نرم افزاری که بخوای پیدا می کنی.
کد:http://www.getdeb.net/
http://www.kde-apps.org/
http://linuxappfinder.com/
http://www.gnomefiles.org
مخصوصا سایت اولی که مخصوص اوبونتو هستش و تمامی برنامه هایی که میذاره با پسوند deb هستش . اکثر برنامه ها هم dependency ( وابستگی ) دارند که باید از طریق synaptic یا Adept نصبشون کنی.
بیشتر نرم افزار هایی که برای kde عرضه میشه در gnome هم قابل اجراست بعضی هاش تو پنل gnome میاد بعضی ها هم که نمیاد شما باید command اونو بزنید تا اجرا بشه البته نرم افزار هایی هستن که اجرا نمیشن ولی اکثرا قابل اجرا هستن
در مورد سخت افزار هم بله یکی از مشکلات درایور هست من خودم با مودمم مشکل داشتم بماند که با شرکت یا به عبارتی شرکتهایی درگیر شدم و جاب هایی شنیدم که از یه شرکت بعید بود ولی به هر حال با کلی زحمت آخر خودم تونستم درایور رو پیدا کنم و نصب کنم
برای تورنت و دانلود منیجر یه سری از نرم افزار ها مخصوص ویندوز نوشته میشن ولی از توابع طوری استفاده میکنن که داخل wine هم قابل اجرا باشه مثلکه داخل سایت خودشم برید مشخص کرده که با wine کار میکنه برای دانلود منیجر هم این نرم افزار باز شرکتش تایید کرده که کار میکنهکد:www.utorrent.com
کد:www.flashget.com
ممنون دوست عزيز :11:
من براي تورنت حدود 5 تا نرم افزار پيدا كردم كه براي خود لينوكس طراحي شده اند كه 2 تا شو امتحان كردم و وقتي به نتيجه رسيدم مي گذارمش در نرم افزار ها
من از Wine خوشم نمي آيد لينوكس گفتن ديگه (البته كار با هاش رو هم بلد نيستم :27:) اگر يك توضيح كوچك داريد ممنونم من الان آن را نصب دارم
من الان بيشترين مشكلم با كارت گرافيكم است (ATI) كخ نمي گذارد برل و افكت ها اجرا شود
و من هم به خاطر مورد آخر نا اميدم اگر كمكي داريد ممنون مي شم
ولي براي مودم كه من ADSL دارم ولي براي مودمم خودم تونستم دارايور بنويسم(Zoltrix)
دلیلی که من از ویندوز در حال استفاده هستم اینه که از ابتدا کامپیوتر را با ویندوز معرفی کردند و کسی نبود که بگه سیستم عاملها با هم فرق می کنند و کامپیوتر هم بدون ویندوز کار میکنه.
الان افسوسی که می خورم اینه که کاش زمانی رو که صرف ویندوز کردم روی لینوکس گذاشته بودم.اما با وجود این همیشه میشه از لینوکس استفاده کرد.
یکی از محبوبیت های ویندوز ساده بودن محیط کاری و تنوع مختلف نرم افزارهاست.واقعا باید قبول کرد که تنوع نرم افزارها در هر زمینه ای اعم از صوتی و تصویری و اداری و ... در ویندوز بیشتر است .
اما با وجود این لینوکس دنیای دیگری است که ویندوز هیچگاه به اون نمی رسه !
مسئله گیج شدن نیست دوست عزیزنقل قول:
ویندوز ذهن مارو برای کار کردن با کامپیوتر تنبل کرده.
دیگه حاضر نیستیم یک لقمه رو دو دور دور سرمون بچرخونیم بذاریم دهنمون((برای مثال نصب برنامه در لینوکس))
اینو خوب اومدی . راستی من یه چیزی رو درست نمی دونم . توی همه ی لینوکس ها نصب برنامه مثل همه ؟نقل قول:
بسته به توزیعش بعضی ها یه فرق کوچیک دارن ولی پایش یکیه
دیگه گذاشتن یه تیک در نرم افزار synaptic و زدن دکمه ok مگه کاری داره که شما هنوز توی نصب نرم افزار مشکل داری؟نقل قول:
(برای مثال نصب برنامه در لینوکس
به نظر من اولين دليلش اينكه ما از اول با ويندوز كار كرديم استانداردمون اين بوده اموزشگاه ها اين بوده و همه و همه از ويندوز 95 تا الان دست به دست هم دادن (البته برنامه هاي كاربردي خوب هم بي تاثير نبوده) تا ما معتاد ويندوز شويم .
اینکه کاربرای ویندوز به قولی ویزاردی هستن شکی نیست و این خیلی معروفه اما این به این معنی نیست که کاربرای لینوکس لقمه رو دور سرشون میجرخونن این خیلی خندهداره آخه شما که لینوکس رو نمیشناسین چه جوری و رو چه حسابی اظهار نظر میکنین توی پروسه نصب لینوکس روشهای متفاوتی هست که به خاطر نفس آزادی نرمافزراهاش هست حالا خودتون قضاوت کنید همونجوری که دوست عزیز rootkit گفت:نقل قول:
اینکه برنامه synaptic اجرا کنید به دنبال پکیج یا برنامه مورد نظر بگردی کلی یا دقیق و بعد یه تیکی کنارش بزنی و apply و بعد بقیه کارها از تنظیم و همه چیز اتوماتیک انجام بشه ازین سادهتر هست.این کار در ویندوز ممکن نبوده به این راحتی وگرنه مایکروسافت دریغ نمیکرد به خاطر اینکه ویندوز طوری طراحی شده که نمیتونه اتوکانفیگ کنه به این شکل به نظر من همون نحوه قرار گرفتن و طراحی سیستم فایلش و فلسفه دایرکتوریهاش این امکان رو بهش میده وووووو
حالا ازون ور هم میتونین سورس برنامه خودتون که خام خام نوشتین کامپیال و نصب کنین بین اینها هم کلی روش دیگه است . اگه هنوز خیلی از حرفهایها و مدیرای سرورها از محیط متنی استفاده میکنن به خصوص واسه امکانات برنامه نویسیش به خاطر محاسنشه ولی اینو اونا درک میکنن و به کارشون میاد و نه یه کاربر عادی بهرحال جای بحث زیاد داره....
ممکنه اظهار نظرتون به خاطر این است که خوب تغییر یکم سخته همه یه اینرسی دارن ولی قاطی شدنش با تعصب بیجا درست نیست شما مثل خیلی از دوستان میتونین دلیل دوریتان رو بگید و میتونید بگید که به نظرتون سخته که اینجا دوستان گفتن که از ویندوز هم سادهتر هست فقط باید یکم اطلاعرسانی میشد ولی نمیتونین بدون اینکه با یه سیستم آشنا باشین راجع بهش اظهار نظر قطعی هم بکنین
دلایل دوری به نظر من:
۱.عدم آشنائي با لینوکس و عادت به ویندوز ==> نیار به اطلاعات اولیه که واسه کاربرای تازه کار مشکله مثلا توی نصب
۲.وچود نرمافزارهای کرک ویندزوی در ایران و عدم وجود یا کمبود نرم افزارهای کرک در لینوکس
۳.بعضا نبود بستر اینترنت پرسرعت واسه کاربرای ایرانی
۴. کمبود بازی قابل اجرا به طور مستقیم رو لینوکس
۵.نبود درایور فول مودم ایترنال (عمدتا زولتریکس) یا وین مودم به طور مجانی
===============
۱.این که مشکل ایران و بعضی کشورهای دیگه است توی اروپا و خیلی از کشورهای توسعه یافته اینجوری نیست.
۲.اینم باز مشکل ایرانه و اندوزی و چند کشور دیگه است با رمان حل میشه وقتی مجبور بشن حد اقل ۲۰۰ هزار تومن واسه ویندوز و کلی واسه آفیس و ۲۰۰۰ دلار واسه نسخه ابتدائي فتوشاپ ووو بدیم اونوقت قدر لینوکس و اپن آفیس و گیمپ وووو رو میدونیم
۳.خیلی از مشکلات کاربران وقتی اینترنتی با سرعت مناسب باشه حل میشه اصلا لینوکس با اینرنت و شبکه عجین هست و خیلی از قابلیتها و راحتی و وو این سیستم عامل با اینترنت درست و حسابی معنی پیدا میکنه که اینم واسه ایران نیست.
۴.خوب این به خاطر کاربراس و این بخش مربوط ایران نیست کاربرای لینوکس به طور میانگین خیلی حرفه ای تر از ویندوز هستن و بیشتر بازار بازی روی ویندوز هست اما لینوکس قابلیتهای خیلی بیشتری نسبت به ویندوز به لحاظ فنی داره و این مشکل به نظر میاد کم کم و با گذشت زمان حل شه. کلا شرکتها از هر سیاستی واسه گسترش بازار استفاده میکنن و ارائه نسخه لیوکسی کار سختی نیست و لازم نیست بازی از اول نوشته بشه البته در این بین جنگ DirectX و OpenGL هم قابل توجهه؟
۵. این مشکل هم مخصوص ایران هست اولا اینترنت دایال آپ در اکثر دنیا منسوخ شده چه برسه به استفاده از مودمهای ناقص مشکل لینوکس با خود مودم های اینترنال نیست با ناقص بودن اونهاست این مودم نقص خودشون رو در پردازش با درایوری که واسه ویندوز نوشته شده جبران میکنن و متاسفانه بنا به دلایلی نسخه کاملش رایگان نیست. در حالی که لنوکس با مودمهای کامل چه اینترنال و چه اکسترنال و با بقیه ابزراهای شبکه مشکلی نداده
کلا از ۵ مشکلی که الان به ذهنم رسید ۴ مورد بیشتر مخصوص ایرانه
مخالفم!!! زولتريكس درايور لينوكسي رو بصورت رايگان در اختيار كاربر قرار ميده!نقل قول:
.نبود درایور فول مودم ایترنال (عمدتا زولتریکس) یا وین مودم به طور مجانی
GnuHDL عزیز اینکه شما این مشکل رو به ایران محدود می کنید اصلا درست نیست!
نمی دوونم چرا می گید اگر در ایران نبودید قدر لینوکس رو می دوونستید! و نمی دوونم چرا فکر می کنید مثلا در اروپا همه لینوکس دارند، شما فکر می کنید برای چی این همه شرکت نرم افزارهای ویندوز تولید می کنند؟
مشکل یک مشکل جهانی هست! و من به شما قول می دم اگر تو ایران کپی رایت + اینترنت پرسرعت به شکل همه گیر هم اجرا بشه همین هست که هست! فکر نکنید در اروپا یا آمریکا که کپی رایت هست همه در حال استفاده از نسخه های اصل هستند! نه سری به projectw به warez-bb بزنید اینها بزرگترین فروم های نرم افزاری هستند، الان همه در فکر کرک هستند چون کاریست به صرفه!
مشکل در فرهنگ سیستم عامل هست! متاسفانه سیستم عامل رو ما یک فرهنگ نمی دوونیم، بله در اینکه ویندوز راحتر هست، بازی و نرم افزار بیشتر براش هست و ... شکی نیست ولی اینها دلیل انتخاب نمی شن! مثل اینکه بگیم ماشین x موتور قوی داره، کولر هم داره پس بخریمش! اینها امکاناتی هست که الان ماشین ها همه دارند پس معیار انتخاب رو باید از روی راحتی و تعداد نرم افزار بیشتر به نوع نگاه سیستم عامل به خود تغییر دهیم از نظر ویندوز کاربر یک برده هست که باید (باید) از آنچه هست استفاده کند و چگونگی هم مهم نیست، ولی از نظر لینوکس کاربر یک کاربر است پس حق انتخاب داره پس باید بتونه (اگه بلد هست) سیستم عاملش رو اون طور که دوست داره عوض کنه و ...
كاملاً موافقم. لينوكس يك سيستم عامل نيست يك فرهنگه!!!
سلام
به به
جا داره منم موافقت کنم ;)
taia جان خیلی عالی بود
ممنون
میشه آموزش تصویری بذاری دوست عزیز؟نقل قول:
سیستم عامل دبیان بیس روی سیستمم نصب نیست
cd توضیع دبیان بیس هم در حال حاضر ندارم
به همین دلیل نمی تونم خودم عکس بگیرم
ولی اصلا کاری نداره ٬ آموزش هم نباشه شما یه بار برنامه رو ببینید همه چیز دستتون میاد
این عکس رو از توی گوگل پیدا کردم:
ببینیدکد:http://knowledge76.com/index.php/Image:Synaptic.png
شما بسته مورد نظرتون رو تیک می زنید و بعد دکمه apply توی این عکس کم رنگ هستش رو می زنید و بعد ok و بعد خودش شروع به دانلود و نصب می کنه
ابزار های جستجویی هم که داره خیلی کمکتون می کنه توی پیدا کردن بسته مورد نظرتون
شما نمی تونی از این برنامه استفاده کنی . چون این برنامه برای سیستم های مبتنی بر دبیان هست و شما از suse استفاده می کنید. خود suse برنامه package manager داره به اسم YAST که همین کار رو انجام میده.نقل قول:
و البته ذکر این نکته هم بد نیست که synaptic از فایل source برنامه ها رو می خوونه یعنی شما اگر فایل source تون رو به روز هم کنید برنامه ها به طور اتوماتیک به لیست اضافه می شن.
اولا بابت تاخیری که شد از همه دوستان معذرت میخوام چند روزی بود که به کامپیوتر دست نزدم......:19:نقل قول:
دوست عزیز taia من با کلیت حرف شما موافقم و ازین لحاظی که اشاره کردین تضادی با عقاید خودم نمیبینم شما دارین از سطح دیگهای به قضیه نگاه میکنین که کاملا درسته.
من هم هیچ جا نگفتم که لینوکس الان توسط خارجی ها استفاده میشه و همه جا لینوکسه واقعیت اینه که توی بحث دسکتاپ لینوکس تازه به طور جدی وارد شده و الان در ابتدای راه هست و خیلیها اونو توی خارج نمیشناسن ولی توی مشکلاتی که مطرح کردیم حلشون واسه کاربرای ایرانی به خاطر محدودیتها سخته در حالی که همون کاربر خارجی این مشکل رو نداره این بحث بیشتر در مورد کسائی بود که به طرف لینوکس میان و بعد از یه مدت زده میشن و دوباره بر میگردن به ویندوز .....مهاجرت معکوس:31: خوب تعداد این دسته در ایران خیلی خیلی زیاده به نسبت کشورهای خارجی ولی بحثی که شما میکنین و بیشتر ناظر بر کلیت جامعه جهانی و نحوه نگاه و استفادهشون به سیستم عامل وووو است باز من میگم دلایلی که گفتم راجع به برگشت کاربرا بود و فکر میکنم این برگشت در ایران به خاطر اون چیزائي که گفتم در ایران و کشورهای مشابه اتفاق میافته....این رو هم توجه کنین که خیلیها لینوکس و ویندوز رو با هم دارن و مهمترین دلیلش هم در مقیاس جهانی همون بحث نرم افزار و بازی هست که باز میگم این مربوط به سیستم عامل مستقیم نیست و میشه امیدوار بود که به مرور بهتر بشه
راجع به بحث کپی هر چند بحث این تاپیک نیست ولی نمیشه گفت اعلب کاربرا در کشورهای پیشرفته هم دنبال کرک هستن این درست نیست در فرهنگ اونا این به معنی دزدی تلقی میشه و اتفاقا اکثریتشون (کشورهای پیشرفته نه هر آدم مو بور:31:) و من موافق این نیستم که اغلبشون از کرک استفاده میکنن التبه فکر نمیکنم شما هم چنین گفته باشین یعنی اونا همونجوری که به مسئله کپی رایت واسه کتاب معتقدا به این مسئله هم اینجور نگاه میکنن ولی باز در اونجا هم هستن کسائي که دنبال کرک برن ولی باز باید تهدید پیگرد قانونی رو هم مد نظر داشته باشن وقتی که این یه کار خلافه و اتفاقا جدی هم گرفته میشه و ... معمولا اغلب شهروندان اون کشورها که هنجارهای قانونی رو همونجوری که حین رانندگی مراعات میکنن توی این موضوع هم همینجورن درست مثل مسئله رانندگیشون هست و تعدادی ازونها هم خلاف میکنن.
پس توی مقیاس جهانی بزرگترین مشکل لینوکس بازی و نرم افزارهای سازگار هست که که توی دو پست قبل انواعش رو هم دسته بندی کردم و گفتم وضعیت هر کدوم چه جوریه در اونجا شرکتها هم سیاستهای تشویق مشتری و ارائه نسخه های از دمو گرفته تا حرفهآی رو دارن و اینجور هم نیست که دسترسی با نرمافزراها واسهشون خیلی گرون تموم میشه ازین جهت میگم که شرکتها ورژنهای گوناگون با قیمتهای گوناگون بیرون میدن تا انواع درخواستها رو پاسخ بدن ضمنا اونا (باز منظورم اغلبشون هست به تعداد شهروندان بهنجارشون) واسه انتخاب نرم افزار به دقت بررسی میکنن از طرفی خیلی از نرم افزراهای تخصصشون رو توی محل کارشون شرکتشون واسهشون تامین کرده و حتی توی خونه هم میتونن از طریق شبکه بهش دسترسی داشته باشن ................توی این مورد ازین مثالها زیاده و میبینین که در مورد کشورهای پیشترفته و کلا کشورهای حقوق مولف رو به طور جدی پیگری میکنن حرفها و مقایسه های من در موردش صدق میکنه
ضمنا این در مورد همه کشورهائي که کپی رایت رو قبول کردن به یک نسبت در جامعهشون رخنه نکرده مثلا همین بحث توی اروبای شرقی و غربی کلی تفاوت هست یا مثلا چینیها وووو اینا با آمریکا و کانادا خیلی فرق دارن
در آخر اینکه لینوکس توی کاربردهای سرور حرف اول رو میزنه
توی بحث ابرکامپیوترها حرف اول و توی نوع کلاستر شدهها حرف مطلق رو میزنه
توی سیستمهای درونهای یا همون Embedded اگه اشتباه نکنم دومین سیستم عامل پر کاربرد هست و فکر کنم در اونجا یه سیستم عامل مخصوص سیستمهای embedded هست که فعلا اوله
توی بخش رومیزی و لپ تاپ خیلی سریعتیر از ویندوز و مک در حال گسترش هست ضمنا توی این بخش نکاتی رو که مطرح شد در نظر بگیرین علاوه بر اون مثل خیلی از ما خیلیها هستن که لینوکس و ویندوز رو با هم دارن و اینکه لینوکس تنها چند ساله که توی این بخش داره به خواستها و نیاز کاربرا توجه میکنه
اون دوستی که گفته بود نسخه زولتریکس فولش هست ........این خیلی خبر خوشحال کننده ای هست اگه منظورشون یه درایور کامل و نه ناقص و التبه رایگان باشه چون من اشاره کردم درایورش هست ولی رایگان نیست درایور رایگانش هم سرعت پائینی داره اگه اینجوره یه لینک بدین ممنون میشم.:11:
نقل قول:
بیا دوست عزیز اینم یه عکس
توی دبیان و اوبونتو خیلیهای دیگه میشه توی هر توزیع دیگه ای هم میشه نصبش کرد باید apt b و.. هم نصب بشه ولی چون اغلب اینترنت پر سرعت نداریم عملا داشتن دبیان و دی وی دی هاش مؤثر هستکد:http://i2.tinypic.com/2r1zfqt.png
حالا هی بگین فرق نمیکنه توی ایران باشیم:46:
سلام این لینوکس (آخرین ورژنش ) چه سیستمی برای اجرا میخواد ؟