میشه کلا بگید این نرم افزار به چه دردی میخوره و برای چی ازش استفاده میشه ؟
من یه کم با این برنامه کار کردم.
میشه کلا بگید این نرم افزار به چه دردی میخوره و برای چی ازش استفاده میشه ؟
من یه کم با این برنامه کار کردم.
نقل قول:
بیشتر برای صفحه آرایی کتاب و مجلات و روزنامه و ... کلاً کاربرد اصلیش برای مواد انتشاراتی است.
برای امور گرافیکی که پایه اصل کار را متن تشکیل می دهد.
در مورد سؤال اول بايد بگم كه اين چيزي كه شما گفتين رو ميدونم ولي اين رو نميخوام اگر با نرمافزار word كار كرده باشين كاملا متوجه منظورم ميشين.نقل قول:
در مورد سؤال دوم هم مثل اينكه سؤال رو كامل مطرح نكردم و شما منظور من رو نگرفتين. در اصل من حدود 700، 800 تا عكس رو آوردم توي اينديزاين و ميخواستم عرض باكس همه عكسهام 5 سانتيمتر باشه من كه مجبور شدم 3، 4 ساعتي وقت بذارم و دستي همه رو درست كنم اما اگر دستوري باشه كه بشه اين كار رو كرد براي بعدا ممكن دوباره لازم بشه
با تشكر از وقتي كه براي من گذاشتين اميدوارم كه بتونيم از تجربيات همديگه استفاده كنيم.
اگر كتاب مال خودتون هست و هزينههاي چاپ رو ميخواهيد كاهش بديد اندازه كاغذ رو طوري در نظر بگيريد كه كمترين پرت كاغذ رو داشته باشيد .نقل قول:
به نظر من شما اگه طول و عرض متنتون ثابت باشه به عنوان مثال عرض متنتون 16 سانتيمتر و طول متن 22 سانتيمتر ديگه خيلي دغدغه براي حاشيهها نداريد مثلا خيلي فرقي نميكنه كه شما حاشيه رو دو و نيم بگيريد يا سه در ضمن با توجه به اين نظري كه دادم نيازي به Bleed هم نداريد. البته عقل ناقص من ميگه كه Bleed براي كارهاي رنگي استفاده ميشه و زماني كه شما خيلي براتون مهم هست كه كار دقيقا از كجا برش بخوره و Bleed رو براي اين در نظر ميگيرن كه اگر توي صحافي مثلا 1 ميليمتر خطا داشت كنار كار شما سفيد نشه
فکر کنم این دیگر جواب شما باشد. در همان پنجره Character Style Option که ویژگیهای متن دلخواه خود را انجام دادید در کادر و فیلد Shortcut یک میانبر وارد کنید. من هر چی کلیدهای Shift – Control و Alt را با کلیدهای حروف گرفتم جواب نداد ولی وقتی از ترکیب این سه کلید با شماره های ماشین حساب کیبورد استفاده کردم در فیلد ظاهر شد. من کلید ترکیبی Ctrl + 2 را برای یک شیوه و قالب یا استایل انجام دادم و درست شد متن خود را در داخل Text Frame انتخاب کنید و کلید ترکیبی دلخواه خود را بزنید و استایل دلخواه شما به متن های دیگر سرایت می کند و چه سرایتینقل قول:
خواهش می کنم خوشحال می شم چیزی یاد بدم و چیزی یاد بگیرم
نه کار من رنگی نیست ولی عکس در کتابم خواهد بود و عکسها هم به بیرون صفحه نخواهند رفت چون مجله نیست که بخواهم چنین افکت هایی پیاده کنم و بیشتر نقش معرفی اشخاص را دارد. اما اینکه گفتی طول و عرض یکسان بله باید چنین باشد و همه صفحات کتاب از یک روش پیروی می کنند گفتم این کتاب یک فرهنگ است و باید منظم باشد نه اینکه بخواهم بعضی صفحات را به دلخواه با بعضی دیگر متفاوت بسازم چرا که اینطوری اون سادگی را از دست می دهد به نظر من کار باید ساده و زیبا باشد.نقل قول:
به هر صورت شما نیاز به در نظر گرفتن برش داریدنقل قول:
یک نمونه فرم بندی بسیار ساده روی کاغذ 50*70 را براتون upload کردم.
موفق باشید.کد:http://rs294.rapidshare.com/files/128180654/Untitled-1.rar
نه منظورم اين موضوع هم نبود. اين هم همون موضوع قبلي هست منتها با shortcut key ، كه شما اين shortcut رو زماني كه دارين استايل رو ميسازين ميتونين تعريف كنين.نقل قول:
ظاهرا شما اشتباه متوجه شديد من منظورم اين بود كه طول و عرض متن تون رو ثابت بگيريد ( نه اينكه طول و عرض صفحات با هم متفاوت باشند.) حاشيهتون رو متغير. مثال: اندازه كاغذ 28 در 21 در نظر بگيريد حاشيه رو سه و نيم بگيريد و طول متن رو 22 و عرض متن 14 اگر بعدا نظرتون عوض شد ميتونيد روي حاشيه مانور بديد و مثلا حاشيه رو 3 بگيريد ولي طول و عرض متنتون همون قبلي باشه كه در اين صورت ديگه صفحهبندي شما به هم نميريزهنقل قول:
درود علی آقانقل قول:
بله منظور من هم همان طول و عرض ثابت متن بود نه ورق. نباید می گفتم صفحه ببخشید.
راستی اگر لطف کنید اندازه های Margin ها یا همان طول و عرض های رایج برای انواع قطع ها را بنویسید خیلی خوب می شود تا ببینم برای هر قطع چه اعدادی را به فیلدهای Margin و حاشیه ها وارد کنیم. اگر این کار را کردید مقدار حاشیه و Bleed را نیز برای هر قطع را هم بنویسید خیلی خوب می شود.
با سپاس فراوان
بدرود
اندازه حاشيهها استاندارد نداره و سليقهاي هست من خودم معمولا بين 2 تا 3 سانتيمتر به كارم حاشيه ميدم البته توي قطع پالتويي ممكنه يك و نيم هم بذارم در هر حال سليقهاي هست. اما گاهي اوقات شما بايد حجم صفحات رو هم در نظر بگيريد مثلا براي يك كتاب 500 صفحهاي حاشيه داخلي رو (inside) بايد نسبت به حاشيه بيروني يا outside بيشتر بگيري مثلا اگر حاشيه بيروني رو دو گرفتي حاشيه داخلي رو بايد 3 بگيري كه بعد از اينكه كتاب صحافي شد تقريبا حاشيهها برابر بشه و همچنين اگر توي كتابت از سر صفحه استفاده ميكني حاشيه بالا رو يك سانت بيشتر بگير براي سر صفحه كه بازم حاشيه سفيد بالا و پايين با هم برابر باشه. اينها رو تقريبي بهت گفتم وقتي خودت كار ميكني اگه يه صفحه رو پرينت بگيري متوجه ميشي كه حاشيههاي بالا و پايينش خوب هست يا نه.نقل قول:
درود
ساخت فهرست اتوماتیک و دستی را اگر کسی خوب بلد است یک توضیحی بدهد. عکس هم باشد بد نیست. البته فهرستی که می خواهم درست کنم انگلیسی است و از چپ به راست است. در نسخه Cs3 درست می کنم اگر در Cs2 هم توضیحه دادید اشکالی ندارد. ولی یک توضیح اساسی بدهید چون در تنها کتاب ترجمه ایندیزاین به طرز وحشتناکی بد توضیح و ترجمه شده که هیچ معلوم نیست چه می گوید.
با سپاس فراوان
بدرود
نقل قول:
سلام دوست من
این نوع فهرستبندی (اتوماتیک) که میگویید اگر برای زبان فارسی جواب دهد که فوقالعاده میشود!
من هم مشتاقم کسی توضیح جامعی بدهد! :8:
Easter Egg شماره 3: InDesign CS3
تبدیل یک خط ساده به یک ردپای انسان
درود
1- به پالت Stroke رفته، گزینه مثلث کوچک در گوشته سمت راست بالا یا Fly out Menu یا Pop Menu را کلیک کنید به Stroke Styles بروید.
2- دکمه New را فشار دهید و در پنجره که باز می شود از منوی کرکره ای Type گزینه Dash را انتخاب کنید. و در فیلد Name کلمه Feet را تایپ نمائید. (توجه: اگر کلمه ای غیر از این تایپ شود غلط است و نمی توانید خط با ردپای انسان داشته باشید و حتما باید کلمه Feet را درست تایپ کنید و حرف اول بزرگ باشد، مثل چیزی که می بینید).
3- Add و سپس Done نمائید و پنجره بعدی را Ok کرده.
4- حالا یک خط از Tool Box ایندیزاین رسم کنید. (از ابزارهای line Tool – Pencil- Pen میتوانید برای رسم استفاده کنید). و خط ردپای انسان را با ضخامت مناسب به خط و یا یک حاشیه شکل استفاده نمائید.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بدرود
مشکل برای شکستن و پیوند بین فریم ها؟؟؟؟؟؟
درود
همانطور که در عکس می بینید نباید پیوند رشته ای فریم به این صورت باشد.
(برای دیدن پیوندها بین فریم ها به View < Show/Hide Text Thread بروید.)
یعنی بعد از پایان فصل 12 این پیوند باید به اول فصل 13 گره بخورد تا در صورت جابجایی متن ترتیب حرکت متن از فریم قبل و بعد از خود باشد نه مثل مشکل من از روی سه صفحه فصل 12 پرش کند و به اول فصل 14 جابجا شود.
حالا مشکل من این است که وقتی روی Out Port فصل 12 و یا In Port فصل 14 کلیک می کنم (2 بار کلیک برای شکستن یک پیوند) چطور باید این ترتیب را درست کنم . چون یک فریم متن درست می کند که اگر آن را در اول فصل 13 قرار دهم فریم جدیدی روی فریم متن قبلی می گذارد و باز پیوند رشته ای به اول فصل 14 از فریم جدید متصل است. چه کاری باید انجام دهم. چون بد جوری اعصابم را خرد کرده. چه راحلی را باید بروم تا ترتیب فریم عادی شود.
با سپاس فراوان
بدرود
نقل قول:
متن رو جمع کن در همان آخر فصل 12
سپس ابتدای اولین جمله از فصل 14 (که در آخرین تکست باکس فصل 12 است) کلیک کن و با زدن کلیدهای
Ctrl + Shift + End
از آنجا تا آخر فصل 14 انتخاب می شود.؛ بعد متن را کات و سر جایش که همان تکست باکس شروع فصل 14 است Paste کن.
امیدوارم واضح بوده باشد.
موفق باشی.
3years راه حل رو گفتن اما چيز ديگهاي به نظر من رسيد گفتم شايد سادهتر باشه.نقل قول:
متن چهار صفحه فصل 13 رو كپي و يا كات كنيد و به انتهاي فصل 12 اضافه كنيد پس از انجام اينكار چهار صفحه فصل 13 شما بي مصرف خواهد شد بنابراين ميتوانيد اين چهار صفحه را به طور كلي حذف كنيد حالا پيوندهاي شما درست ميشود. البته با عرض پوزش رم سيستم من پايين به همين دليل اينديزاين ندارم كه گزينهها رو به طور كامل براتون شرح بدم. اميدوارم كه تونسته باشم موضوع رو برسونم.
درود به 3yearsنقل قول:
راه حلی که گفتید انجام دادم هیچ اتفاقی نیافتاد.
درود به علینقل قول:
علی جان اول و آخر من باید فصل 13 را داشته باشم. این روش رو چند بار قبلا انجام دادم ولی در نهایت اون پیوند سرجای خودش باقی هست و کاری نداره من چهار صفحه فصل 13 رو حذف کنم و بعد اضافه کنم. یعنی پیوند از انتهای فصل 12 رفته خورده اول فصل 14.
ممنون بچه ها از راهنمایی و کمک
بی خیال یک سند جدید درست می کنم تنظیمات از مستر سند قبلی Move می کنم تو سند جدید باقی کار هم 10 دقیقه است که متن را بفرستم تو فریم های سند جدید. اینطوری سر و کله زدن جز اعصاب خرد شدن چیزی نداره.
با سپاس فراوان
بدرود
نقل قول:
شاید پیوند ها رو قطع نکردید!
هر دو تا راه حل درست بود و اگر كار را درست انجام ميداديد هيچ مشكلي نداشتيد بيشتر از 5 دقيقه هم كار نداشت.نقل قول:
من نگفتم كه فصل 13 رو حذف كن دوباره همونجا اضافه كن. شايد اشتباه متوجه شديد.
مثال: فرض كنيم متن فصل 12 شما در صفحه 150 تمام شده و متن فصل 13 از صفحه 151 شروع و در صفحه 154 تمام شده و فصل 14 از صفحه 155 شروع شده (اين رو داشته باش تا حالا بهت بگم)
شما متن فصل 13 را كپي كنيد سپس نشانگر موس را روي آخرين سطر فصل 12 بزنيد بعد كليد end را بزنيد بعد از اينكار كليد enter كوچك كه در گوشه پايين سمت راست صفحه كليد كنار اعداد است را فشار دهيد حالا متن فصل 13 را پست (ctrl+v) كنيد كه اگر كار را تا اينجا درست انجام داده باشيد بايد متن فصل 13 شما از صفحه 155 شروع شده باشد و در صفحه 158 تمام شده باشد بنابراين الان لينك متن شما درست شده و تنها مشكل شما صفحات 151 تا 154 است كه ديگر نيازي به آنها نداريد و بايد به طور كلي حذف شوند كه براي اينكار شما بايد به پالت page رفته و روي شماره صفحه 151 با موس كليد كنيد سپس شيفت را نگه داريد و دوباره با موس روي صفحه 154 كليد كنيد كه بايد در پالت page اين صفحات به رنگ آبي تغيير رنگ داده باشند حالا كليد سمت چپ موس را روي يكي از اين صفحات فشار دهيد و بدون رها كردن آن، آن را به سمت سطل زبالهاي كه در گوشه سمت راست و پايين پالت page قرار دارد بكشيد كه زماني كه روي سطل زباله ميرسيد موس شما به شكل دست در ميآيد در اين زمان موس را رها كنيد اگر تا اينجا كار را درست انجام داده باشيد يك پيام به شما ميدهد كه پس از ok كردن آن صفحات 151 تا 154 شما به طور كلي محو ميشوند و صفحه 155 جايگزين آن ميشود كه اگر از شماره صفحه اتوماتيك استفاده كرده باشيد شماره صفحه هم خود به خود درست شده و حالا شما هيچ مشكلي نبايد داشته باشيد.
نقل قول:
علی عزیز خیلی ممنون. با روشی که فرمودید مشکلم حل شد
لطفت را فراموش نمی کنم.
موفق باشی
بدرود
درود
سندی را دارم به زبان انگلیسی آماده می کنم و قصد دارم شماره گذاری آن به این صورتی که می گویم باشد: با توجه به زبان انگلیسی که از سمت چپ (کتاب یا مجله) باز می شود می خواهم صفحه اول در گوشه بالا سمت راست یک کادر باشد که شماره صفحه داخل آن است و وقتی ورق می خورد (در پشت همان صفحه اول) این کادر که شماره صفحه دوم در آن است در سمت چپ گوشه بالا قرار گیرد.
چون پرینتر ندارم شک کردم و نگرانم موقع چاپ خراب شود و آنچه می خواهم نشود و اشتباه جای کادر و شماره را در صفحات بگذارم. اگر لطف کنید فقط عکس یک spared (دو صفحه در کنار هم) را برایم آپلود کنید و محل شماره گذاری که من مد نظر دارم را نشان دهد. باقی کار تمام است.
با سپاس فراوان
بدرود
يه فايل نمونه برات فرستادم به ايميلت اگر به هر دليلي نتونستي بازش كني از اون فايل يه عكس برات فرستادم عكس رو ببين. در ضمن اگه فرصت كردي آپلودش كن كه اگر كسي مشكل داشت بتونه استفاده كنه.نقل قول:
خوشحالم كه مشكلتون حل شد.
ترفند شماره 4
InDesign CS3
امکانات جالب پالت Info
پالت info در ایندیزاین شاید پالت زیاد جالبی نباشد (برای خودم اینطور بود ولی حالا اینطور نیست) اما نکته های جالبی را در رابطه با متن و عکسها می توانید در آن پیدا کنید. یک فریم متن انتخاب کنید. و پالت Info را از منوی Window باز کنید. (در صورت نبودن در صفحه).
اطلاعات و ارقامی که در این پالت نشان داده می شود و تغییر می کند بستگی به موضوعی دارد که شما با آن کار می کنید. شما می توانید به سرعت از پالت Info برای دیدن کیفیت و رزلوشن یک تصویر و یا تعداد کاراکتر، لغات، خط و پاراگراف استفاده کنید. پس:
1- یک سند باز کنید یک تصویر (پیکسلی) را در یک قاب گرافیک قرار دهید. در حالیکه پالت Info باز است تصویر را با ابزار قسمت Select انتخاب کنید.
2- می توانید مشخصات عکس را مشاهده کنید مثل سایز عکس – کیفیت یا رزلوشن حقیقی – نوع رنگ عکس (RGB یا CMYK و یا هر مدل رنگی دیگر). کیفیت عکس در چاپ یا Effective ppi
3- در صورت وارد کردن یک تصویر برداری یا وکتوری فقط گزینه Type فعال است که فرمت تصویر وکتوری را شامل می شود.
آموزشي بالا به زبان اصلي مقاله:
Get to know In Design’s Info Palette.
InDesign's humble Info palette may not inspire a lot of interest at first. But take a moment to explore some of the handy details it provides. Once you get used to the variety of information it can display you'll be heading there all the time.
To show the Info palette, choose Window > Info from the top menu bar.
The information displayed in this palette changes depending on the object you are working with in InDesign. You can use the Info palette to quickly check the printing resolution of placed graphics, get a quick word count on text, or other handy details.
تمرین با یک قاب متن یا Text Box
شمارش لغات در پالت Info
یک فریم متن ترسیم کنید مقدار متن تایپ یا Paste نمائید. اگر با ابزار Select فریم متن را انتخاب کنید هیچ تغییری در پالت Info مشاهده نمی کنید. ابزار متن با آیکون T را انتخاب کنید (یا کلید T روی صفحه را فشار دهید) و در هر جایی که می خواهید در فریم متن کلیک کنید تا مشخصات فقط همان قاب متن را نشان دهد که شامل تعداد حرف یا کاراکتر، لغت، خط و پاراگرافهای آن قاب متن می باشد.
شمارش متن انتخاب شده در پالت Info
حالا قسمتی از متن را انتخاب کنید پالت Info فقط اطلاعات همان قسمت انتخابی را نشان می دهد که بسیار جالب است.
شمارش متن Overflow در پالت Info
یکی از نقاط در چهار گوشه فریم متن را انتخاب کنید و آن را کوچک از اندازه فضای متن نمائید تا متن سررریز یا Overflow شود.
برای اینکه بدانید اینطور شده است یا خیر، گوشه سمت چپ، پایین روی لبه فریم یک مربع قرمز که علامت جمع + در وسط آن را باید مشاهده کنید.
حالا مقداری از متن بخاطر کوچکی فریم نسبت به خود متن Overflow (سرریز) شده است. و شما نمی بینید. حالا ابزار Text را در این فریم کلیک کنید. پالت Info علاوه بر شمارش آنچه که دیده می شود و آنچه پنهان هست هر دو را به نمایش می گذارد و برای مشخص شدن دو قسمت آشکار و پنهان بین آنها علامت جمع + می گذارد.
مثال : اگر 16 خط در فریم وجود دارد و 3 خط پنهان هست مینویسد 3+13. اگر علامت سوال مشاهده کردید (به نظر من نشان دهنده این است که خط پنهان شده کامل نیست تا شامل تعریف یک خط باشد)
همینطور برای پاراگراف، لغت و تعداد حرف یا کاراکترها مثال بالا درست است.
کنترل کیفیت چاپ عکس در پالت Info
شما یک عکس با فرمت Tiff با کیفیت حقیقی 100 ppi در صفحه ایندیزاین خود قرار می دهید. و اندازه آن را تغییر می دهید. بنابراین چه کیفیت و رزولوشن این تصویر هنگام چاپ خواهد داد؟ ماشین حساب را کنار بگذارید، فقط به پالت Info بروید و یک نگاه بندازید به Effective ppi تصویر، که به شما کیفیت این تصویر را بعد از تغییر اندازه نشان می دهد.
آموزشي بالا به زبان اصلي مقاله:
.
Check your printing resolution with InDesign's Info palette.
You've placed a 100 ppi TIFF file and resized it down to fit in your InDesign layout. So what resolution will that image be when you printed? Put away the calculator, just go to the Info palette and take a look at that image's "effective ppi" which shows you the resolution of this image after it has been resized
تصوير پايين تمام قسمتهاي توضيح داده شده را در بر مي گيرد و از اين تصوير خوب استفاده کنيد تا مطلب را کاملا درک کنيد.
:31::31::31:
موفق باشيد
بدرود
درود علی آقانقل قول:
من ایمیلی دریافت نکردم شاید هنگام ارسال با مشکلی مواجه شده. اگر لطف کنید دوباره بفرستید ممنونتان می شوم.
با سپاس فراوان
بدرود
درود
معرفی یک پلاگین
Keyboard Shortcuts for Adobe InDesign/InCopy
Every InDesign power user knows the best way to be really efficient in this program is to use keyboard shortcuts. But finding and changing shortcuts can be frustrating. No longer!
The Keyboard Shortcuts plug-in was designed by David Blatner and DTP Tools to help you find and assign shortcuts quickly and easily. The plug-in is brought to you by InDesignSecrets, and DTP Tools - it is free of charge and works with InDesign and InCopy CS3. Note that both Mac OS and Windows versions are available
.
برای ویندوز:برای مکینتاش:کد:http://www.dtptools.com/kbsc/Keyboard_Shortcuts_1.0.msi
چون هنوز نصب و استفاده نکردم نمی دانم رایگان است یا به طور مدت دار استفاده می شود کرد. بعد از دانلود و نصب سعی می کنم توضیحات بیشتری به فارسی برایش اینجا بگذارمکد:http://www.dtptools.com/kbsc/Keyboard_Shortcuts_1.0.zip
بدرود
نقل قول:
قویاً توصیه می کنم پیش از چاپ از فایل pdf خود حتماً پرینت بگیرید!
Easter Egg شماره 4
تبدیل یک خط به سیمی با چراغهای رنگی
درود
1- به پالت Stroke رفته و از گزینه Pop Menu (مثلث گوشته سمت راست پالت) Stroke Stylesرا انتخاب کرده.
2- دکمه New را فشار دهید و در پنجره که باز می شود از منوی کرکره ای Type گزینه Dash را انتخاب کنید. و در فیلد Name کلمه Lights را تایپ نمائید. (توجه: کلمه را حتما درست تایپ کنید)
3- Add و سپس Done نمائید و پنجره بعدی را Ok کرده.
4- حالا یک خط از Tool Box ایندیزاین رسم کنید. (از ابزارهای line Tool – Pencil- Pen میتوانید برای رسم استفاده کنید). و خط ساخته شده را با ضخامت مناسب به خط و یا یک حاشیه شکل استفاده نمائید.
بدرود
درود
در ایندیزاین چطور می توان متن را بصورت سفارشی و تکه تکه از جاهای مختلف انتخاب کرد مثل همان کاری که در ورد با نگه داشتن کلید Ctrl انجام می دهیم و قسمت قسمت از جاهای مختلف متن را انتخاب می کنیم.
با سپاس فراوان
بدرود
فعلاً همچین چیزی واسش در نظر نگرفتن!نقل قول:
نمیشه!
ترفند شماره 5
فونت دلخواه خود را پیدا کنید.
درود
این یک ترفند ساده است ولی بسیاری شاید از آن بی خبر باشند. متنی را در فریم متن دارید ولی از شکل و نوع فونت آن راضی نیستید و به دنبال یک فونت دیگر هستید تا آن را برای این نوشته انتخاب کنید اگر قرار باشد مرتب با موس یک فونت را از منوی کرکره ای فونتها انتخاب کنید کاری سخت و خسته کننده است و وقتی تعداد فونتها هم زیاد باشد دیگر ادامه نخواهید داد و شاید یک فونت زیبا را برای کارتان از دست بدهید.
پس این کار را انجام دهید:
1- متن خود را هر چقدر هست با ابزار متن (آیکون T) از جعبه ابزار انتخاب کنید
2- یک کلیک ساده در فیلد لیست فونتها کنید و با دکمه های بالا و پایین یا همان Arrow Keys از فونتی به فونتی دیگر بروید و مشاهده می کنید که نوشته شما تغییر می کند. این کار را برای فونتهای زیادی که دارید اگر با سرعت انجام دهید می توانید یک فونت زیبا را برای متن تان پیدا کنید. مطمن هستم بارها و بارها از این تکنیک استفاده خواهید برد.
بدرود
درود
سوالی از دوستانی داشتم که با فایلهای بلند و پالت Book کار کرده اند.
فایلی را در دست تهیه دارم که بخاطر حجم مطالب به ترتیب حروف الفبای انگلیسی برای هر حرف یک سند درست کرده ام و در سند اولی که با حرف A مشخص شده است مستر اصلی را ساخته ام. بعد از آن سندهای جدید را به ترتیب حروف الفبای انگلیسی ساخته و برای اینکه مستر همه یکی باشد. مستر اولیه را در سندهای بعدی (حروف بعدی) Load کرده ام. بعد پالت Book را ساخته و سپس سندها را به ترتیب حروف الفبا در این پالت Add کردم و شماره صفحات هم درست است. (شماره صفحات را اتوماتیک وارد کرده ام).
از طرفی بخاطر نوع کار باید از حرفی به حرفی دیگر بروم. آیا باید تمام سندها را باز کنم؟
حالا با توجه به مطلب بالا آیا روش من برای ساخت یک فایل بلند و کتابی که به ترتیب حروف الفبا است صحیح بود؟ یا خیر؟ و اگر نظر و تجربه ای دارید و اگر مشکلی می بینید به من بگوئید. چون این سند مطالب بسیار دارد و نمی خواهم در پایان با مشکل مواجه شوم. اگر روشی بهتر برای ساخت و سازماندهی در پالت Book و سندهای طولانی بلدید لطف کنید توضیح دهید.
با سپاس فراوان
بدرود
نقل قول:
سلام
من تجربه جالبی ندارم از این بابا!
ولی اگر همه چیز را اصولی پیش ببری مشکلی پیش نمی آید.
یک نکتۀ مهم هست که باید حتماً خیلی با دقت بهش توجه کنی و اون هم اینه که حتماً برای قالب کارت به یک چیزه قطعی و فیت شده برسی، چرا که اگر بعداً بخواهی قالب کارت را عوض کنی به مشکل عظمایی بر میخوری.
و دقت کن که در حذف و اضاف کردن صفحه به فایل هات بسیار محتاط باشی چرا که اگر مثلاً یکه صفحه به فایل اولت اضافه کنی، اون وقت که خود برنامه تا آخر صفحه فایل های دیگر را جا بجا می کند که خوب اگر کنترل شده نباشه برات زحمت زیادی ایجاد می کنه.
و یک سوال کتابی که شما دارید کار می کنید چقدر تصویر درش استفاده میشه؟
قسمت اول: سربرگ Numbering and Formatting
تنظیمات این کادر مربوط به پاورقی می باشد و برای دیدن آن به Type < Document Footnote Options بروید.
بعد از نمایش کادر دو سربرگ می بینید
1- سربرگ (Tab) Numbering and Formatting
2- سربرگ (Tab) Layout
سربرگ Numbering and Formatting :
قسمت Numbering:
گزینه Style: این گزینه اعداد شماره گذاری شده شما را در سند تعیین می کند که به چه زبان و شکلی باشد.
Hebrew Biblical Decimal… : این گزینه شماره های پاورقی و شماره های ارجاع شما در متن (شماره هایی که بعد از کلمه مورد نظر در متن وارد شده است) را به صورت ارقام زبان عبری (زبان قوم یهود) در می آورد که فقط در همان زبان کاربرد دارد.
Hebrew Biblical Standard…: این گزینه هم از لحاظ ظاهری فرقی با گزینه بالا ندارد و چون کاربرد در کتاب یا مجلات فارسی و انگلیسی زبان ندارد اطلاعی ندارم که چه تفاوتهایی با هم دارند.
Arabic Abjad…: انتخاب این گزینه شماره های شما را به حروف ابجد عربی تبدیل می کند.
Arabic Alf Ba Tah…: این گزینه شماره های شما را به ترتیب حروف الفبای عربی تبدیل می کند.
*,**,***: این گزینه بجای شماره ستاره ایجاد می کند و با جلو رفتن شماره ها ستاره ها افزایش پیدا می کند یعنی اگر پاورقی 5 را درست کنید پنج ستاره در بالای کلمه مورد نظر در متن و پنج ستاره در پاورقی صفحه درست می کند.
a, b, c, d…: این گزینه شماره های پاورقی را به حروف کوچک زبان انگلیسی تبدیل می کند.
A, B, C, D…: این گزینه شماره های پاورقی را به حروف بزرگ زبان انگلیسی تبدیل می کند.
گزینه بعدی پنج علامت را نشان می دهد که با زیاد شدن شماره های پاورقی این علامت با شکل دیگر تکرار می شود یعنی شماره 6 پاورقی را که وارد کنید علامت اول که یک ستاره است بصورت دو ستاره ای نمایش داده می شود و همینطور که جلو بروید شماره های بعدی از همان پنج علامت اول و اصلی پیروی می کنند ولی شکل آنها با کمی تغییر از شکل اولیه نشان داده می شود.
i, ii, iii, iv,…: این گزینه اعداد را به شکل حروف کوچک لاتین قدیم (ارقام زبان لاتین که در روم باستان استفاده می شده است و ریشه بسیاری از لغات زبان انگلیسی از این زبان مشتق شده است) در می آورد.
I, II, III, IV,…: مانند بالا فقط با حروف بزرگ.
نکته حاشیه ای: مفهوم این اعداد را با دانستن این شش عدد متوجه خواهید شد که معادل چه ارقامی می باشند و با کنار هم گذاشتن و کمی دقت می توانید اعداد بزرگ را به لاتین بسازید:
I = 1
V = 5
X = 10
L = 50
C = 100
D = 500
M = 1000
1, 2, 3, 4…: و آخرین گزینه شماره های استاندارد می باشد که با توجه به زبان مورد استفاده در سند ایندیزاین شما یا به زبان انگلیسی یا به زبان عربی و فارسی قابل تغییر است. و پرکاربردترین گزینه برای درج شماره های پاورقی در هر دو زبان انگلیسی و زبانهای خاورمیانه در نسخه ME همین گزینه است و گزینه قبلی را که گفتم در سندهای خاص استفاده می شود. البته شماره گذاری به سبک لاتین نیز جالب است و می توان بعد از این سبک شماره گذاری سبک لاتین را در رده دوم استفاده قرار داد.
فیلد Star at: اگر بخواهید شماره های سند شما غیر از عدد 1 که شروع کار را نشان می دهد آغاز گردد یک عدد را در این فیلد وارد کنید. مثلا عدد 8 را وارد می کنید و اولین عدد در اولین پاورقی شما عدد 8 می باشد و همینطور که شماره های بعدی را وارد می کنید به 9 – 10 و بالاتر می رود. این قسمت را می توانید زمانی بکار ببرید که سندی دیگر درست کرده اید یا کسی در حال تهیه آن است و شما با اطلاع از آخرین شماره پاورقی در آن سند می خواهید این شماره ها به صورت پشت سرهم قرار گیرد.
Restart Numbering Every: این گزینه بطور پیش فرض خاموش است و اگر آن را روشن کنید منوی کرکره ای روبروی آن فعال می شود و شما می توانید برای برنامه تعریف کنید که شماره گذاری پاورقی را به چه مدلی بسازد. اگر می خواهید شماره در هر صفحه از نو شروع شود گزینه Page را انتخاب کنید. یعنی اینکه اگر 4 پاورقی در صفحه 10 دارید وقتی به صفحه 11 رفتید و شماره ای جدید ساختید از عدد 1 شروع می شود نه از عدد 5.
شماره گذاری برای هر Spread ( دو صفحه در کنار هم یا صفحه گسترده) . وقتی شما یک فایل New در ایندیزاین باز می کنید صفحه اول تک است ولی وقتی صفحه بیشتری داشته باشید می بینید که صفحه 2 و 3 در کنار هم. صفحه 4 و 5 و همینطور جلو بروید. هر کدام از این دو صفحات که در کنار هم قرار دارند یک Spread می باشند. و اگر آخرین صفحه سند شما مانند صفحه اول تک باشد دیگر Spread به حساب نمی آید. پس در این سبک شماره گذاری شماره ها از صفحه اول Spread تا آخر صفحه دوم Spread کناری به حساب می آید و وقتی شما به Spread بعدی بروید شماره از 1 شروع می شود. مثال: اگر 10 پاورقی در صفحات 2 و 3 (Spread 1) داشته باشید وقتی به صفحه 4 و 5 (Spread 2) بروید و در اینجا هم 5 پاورقی بسازید. این پنج پاورقی از 1 تا 5 شماره گذاری می شود.
و اگر بخواهید شماره گذاری برای هر فصل اختصاص یابد گزینه Section را فعال کنید. یعنی اگر 4 پاورقی در فصل 1 است بصورت یک تا چهار درج می شود و وقتی به فصل 2 بروید شماره های پاورقی از 1 آغاز می شود.
Show Prefix/Suffix in: این گزینه نیز بطور پیش فرض خاموش است و وقتی روشن و فعال کنید به شما این امکان و اجازه را می دهد تا یک کاراکتر به قبل و بعد از اعداد در متن یا اعداد در پاورقی و یا در هر دو بوجود آورید.
وقتی این گزینه را روشن کردید منوی کرکره ای جلوی آن را باز کنید که به ترتیب عبارتنداز :
Footnote Reference: که علامتهای قبل و بعد را فقط در اعداد متن قرار می دهد.
Footnote Text: که علامتهای قبل و بعد را فقط برای اعداد پاورقی قرار می دهد.
Both Reference and Text: که علامتهای قبل و بعد را هم در متن و هم در پاورقی قرار می دهد.
فیلد Prefix : در جلوی آن یک دکمه قرار دارد که وقتی فشار دهید دو علامت پرانتز و کروشه را می بینید که می توانید از آنها برای در بین گرفتن اعداد استفاده کنید. همچنین می توانید از علامتها و اعداد روی صفحه کلید استفاده کنید و آنها را وارد نمائید و باز می توانید این علامتها را از فیلدی به فیلد دیگر کپی کنید. گزینه Hair Space یک فاصله خیلی کم بین عدد و علامت وارد می کند و اگر چند بار از این علامت استفاده کنید این مقدار بیشتر و بیشتر می شود. و اگر می خواهید یک جا فاصله بیشتری بین علامت قبل و بعد از عدد ایجاد کنید گزینه Thin Hair را استفاده کنید که فاصله بیشتری را برایتان می سازد.
توجه : شما حتی می توانید اسم خودتان را تایپ کنید و اعداد را بین آنها قرار دهید. (این را گفتم که بدانید امکان تایپ هم هست نه اینکه این کار را بکنید که خیلی زشت است)
قسمت Formatting:
Footnote Reference Number in Text
تغییرات این قسمت فقط برای اعداد در متن می باشد.
منوی کرکره ای Position: این منوی سه گزینه دارد که موقعیت عدد شما را در متن (نه در پاورقی) در بالای کلمه مورد نظر تعیین می کند. گزینه اول بطور پیش فرض Apply Superscript است که حالت رایج آن در کتاب و مجلات فارسی و انگلیسی زبان می باشد و عدد را بصورت کوچک بالاتر از خط Baseline (خط پایه که حروف روی آن هستند یا همان خطهایی که در دفتر مشق وقتی کلاس اول بودیم می گفتند حروف را روی آنها بنویسید نه بالاتر نه پایین تر) و کلمه قرار می دهد. گزینه Apply Subscript عدد را به پایین خط Baseline و کلمه می برد. و گزینه Apply Normal عدد را بصورت بزرگتر از دو حالت قبلی و عادی در روی خط Baseline و جلوی کلمه مورد نظر قرار می دهد که اصلا زیبا نیست.
منوی کرکره ای Character Style: اگر قالبها و استایلها (شیوه خاصی که یک فونت و کاراکتر از لحاظ اندازه، رنگ و شکل و چیزهای دیگر دارد) را در سند ساخته باشید می توانید از آن برای تغییر اعداد استفاده کنید.
Footnote Formatting:
تغییرات این قسمت فقط برای اعداد در پاورقی می باشد.
گزینه Paragraph Style: اگر قالب و شیوه ای را در پالت قدرتمند پاراگراف و با استفاده از ابزارهای این پالت انجام داده اید و یک استایل درست کرده اید. می توانید آن شیوه را برای اعداد و متن جلوی آنها بکار ببرید. که بسیار می تواند نوشته های شما را زیبا و در خور توجه نماید. فقط به یاد داشته باشید که با انتخاب یک استایل کل متن و اعداد پاورقی ها تغییر می کند چون شما یک قالب از نوع پاراگراف بکار برده اید. نه یک قالب از نوع کاراکتر برخلاف قسمت قبلی.
گزینه Separator: همانطور که از اسمش معلوم است کار این گزینه جدا کردن و ایجاد فضا و فاصله بین عدد (که شامل علامتهای Prefix و Suffix نیز می باشد که در بخش Numbering توضیح آن را دادم) و نوشته شما در پاورقی می باشد. که باز مانند دو فیلد Prefix و Suffix گزینه هایی دارد که با فشار و کلیک روی دکمه مثلثی روبروی آن در دسترس شماست و عبارتند از :
Tab: انتخاب این گزینه مقدار فاصله را بر اساس اندازه ای که شما در پالت پاراگراف استایل در قسمت Tab تعیین کرده اید منظور می کند.
مثال: به پالت پاراگراف استایل بروید، از قسمت سمت چپ ششمین گزینه نوشته Tab . کلیک کنید. خط کش و چند فیلد مشاهده می کنید. در فیلد X یک عدد وارد کنید. مثلا 20 mm (من اندازه میلیمتر در ایندیزاین تعریف کردم و به واحد اندازه گیری که برای برنامه تعریف کردید توجه کنید) و در فیلد Leader یک علامت برای جدا کردن انتخاب کنید (مثلا علامت نقطه روی صفحه کلید) Ok کنید و به Type < Document Footnote Option بروید و دکمه جلوی Separator را کلیک و Tab را بزنید. می بینید که فاصله 20 mm بین اعدد (که شامل Prefix و Suffix نیز می شود) و متن جلوی هر عدد بوجود می آید.
Em Space: یک فاصله نسبتا زیاد ایجاد می کند.
En Space: یک فاصله نسبتا کم تر از Em Space ایجاد می کند.
دو گزینه Hair Space و Thin Space را در قسمت قبلی توضیح دادم. ضمنا شما می توانید در این فیلدها تایپ کنید و نوشته ای را برای جدا سازی بین اعداد و نوشته روبروی آنها درست کنید.
گزینه Preview: که در اکثر پنجره های ایندیزاین و دیگر محصولات ادوبی دیده اید تا هر تغییری ایجاد کرده اید بدون زدن و تایید کلید Ok آن تغییرات را به شما در همان لحظه نشان دهد.
موفق باشید
بدرود
وحید جان درودنقل قول:
اما با اضافه کردن و یا کم کردن صفحات اتوماتیک خودش درست می کند. امتحان کردم
هیچ عکس احتمالا وجود نخواهد داشت و فقط متن است
بدرود
نقل قول:
سلام
آره درست می کند، اما میدونی من حواسم نبود تو یه کتاب به فصل اول 1 صفحه اضافه کردم. خود ایندیزاین همینجوری کل صفحات را تا آخر جا به جا کرد (نوع صفحه بندی طوری بود که صفحات متقارن نبودن) بعد مجبور شدم تا آخر صفحات را اصلاح کنم (جای متن و عکس و اینا جابجا شده بود)
شما هم اگر تصویر نداری به نظر من کلاً توی یک فایل کار کن!
این مطالب به مرور زیاد میشه. از طرفی سیستم هم ضعیف است از طرفی با این سیستم cs3 نصب هست. بنابراین مجبورم با پالت بوک برم جلو. البته این کار برای کسی نیست و برای خودم است و شاید در آینده نزدیک یک کتاب بشه ولی فرقی نمی کند چون طوری هست که نیازی نیست حتما تو یک فایل باشه چون هر سند یک حرف انگلیسی رو در بر می گیره که در نهایت موقع پرینت همه را با هم صحافی می کنم. ولی اگر یک زمانی بخواهم کتاب کنم و چاپ حرفه ای پیش بیاد اون موقع ممکن یک سری مشکلات بوجود بیاد.نقل قول:
قسمت دوم : سربرگ Layout
توجه: در ابتدا دکمه Preview را در گوشه پایین سمت چپ روشن کنید.
قسمت Spacing Options:
در این قسمت دو فیلد وجود دارد که عبارتند از :
Minimum space before first Footnote: یعنی حداقل فضا و فاصله قبل از شروع اولین خط Footnote شما تا آخرین خط متن در بالا پاورقی. مثال: متن شما تا شروع خط اول پاورقی که (بطور عادی شماره 1 می باشد) 4 سانت فاصله دارد و این فاصله خالی (سفید) از متن است. اگر شما در این فیلد برای نمونه عدد 20 میلیمتر (این واحد در ایندیزاین من است و ممکن است برای شما واحد دیگری باشد بنابراین دقت کنید) یعنی می گوئید که 2 سانت فضا بین آخرین خط در متن و اولین خط شروع پاورقی باشد. اگر این فضا 4 سانت باشد و شما عدد 4.5 سانتیمتر را وارد کنید پاورقی های سند بخاطر کمبود جا پایین تر از حد معمول می رود و می توانید علامت + (جمع) قرمز رنگ را در گوشه پایین سمت راست کادر متن یا Text Frame خود ببینید که نشان دهنده این است که متن خارج شده و به اصطلاح سرریز یا Overflow گشته است.
Space between Footnotes: با وارد کردن عددی در این فیلد می توانید فاصله ای بین هر شماره از پاورقی ها ایجاد کنید.
First Baseline:
گزینه Offset شامل 5 زیر مجموعه است که از منوی کرکره ای می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. این قسمت موقعیت پاورقی را نسبت به خط Baseline (خطی که نوشته ها روی آن سوار هستند ودر واقع یک خط فرضی است ولی اگر بخواهید آن را ببینید به View < Grids & Guides < Show baseline Grid بروید). Offset شامل این موارد است:
Ascent: با انتخاب این گزینه تقریبا حالت معمولی و یک فضای عادی را بین پاورقی ها دارید و البته می توانید با افزایش مقدار عددی در فیلد روی Offset فاصله را به سمت بالا افزایش دهید. اگر برای مثال: عدد 10 mm را در فیلد Min (روبروی گزینه Offset) وارد کنید. این مقدار یعنی 1 سانت فاصله بین قسمت پایین حروف در پاورقی اول تا بالای حروف در پاورقی دوم.
Cap Height: اینجا ارتفاع بر اساس حروف بزرگ یا Capital (Uppercase) است و فکر می کنم فاصله حروف بزرگ بین دو خط Baseline در پایین و بالای یک حرف باشد.
نکته: ( برای درک بهتر گزینه Show baseline را طبق مسیری که چند خط بالاتر گفتم روشن کنید و موقعیت حروف را نسبت به خط Baseline ببینید)
Leading: یعنی فاصله عمودی از Baseline پایینی تا Baseline بالایی برای هر خط در متن. این گزینه اسم دیگری بنام Linespacing نیز دارد که باز همان فضای بین خطی می توان معنی کرد.
x-height : این گزینه متضاد Cap height است و ارتفاع بر اساس حروف کوچک یا lowercase می باشد.
نکته: ( برای درک بهتر گزینه Show baseline را طبق مسیری که چند خط بالاتر گفتم روشن کنید و موقعیت حروف را نسبت به خط Baseline ببینید)
Fixed: این گزینه را که بزنید خط Baseline بالا و پایین دو نوشته پاورقی در بالا و پایین یکدیگر را به هم می چسباند.
Min: فیلدی است که شما فقط می توانید اعداد مثبت را در آن وارد کنید و موقعیت Baseline برای هر پاورقی را به سمت بالا یا ارتفاع- Leading – و فاصله عمودی را بالا و پایین ببرید.
نکته: این گزینه فراتر از مطالب کم و ناقصی است که من نوشتم و احتیاج به کمی دانش در مورد فونت و ساختار فونت ها دارد که من بی بهره ام و اگر دوستانی در این زمینه های اطلاعاتی داشتند امیدوارم مطالبی برای عرضه داشته باشند.
Placement Options:
دو گزینه و سوئیچ دارد که عبارتند از:
Place End of Story Footnote at Bottom of Text : وقتی این گزینه فعال باشد هر جا که متن شما در فریم متن تمام شود پاورقی شروع می شود. و دیگر محل پاورقی در پایین صفحه نیست و بعد از پایان متن در صفحه پاورقی ها با خط جدا کننده آغاز می شوند.
Allow split Footnote: این گزینه می گوید اگر متن شما در دو ستون یا بیشتر قرار بگیرد هنگامی که دیگر جایی برای درج پاورقی نباشد با فعال کردن این گزینه پاورقی شما را به زیر ستون دوم متن می برد. که من امتحان کردم ولی چیزی ندیدم اگر کسی متوجه این قسمت شد یک توضیحی بدهد. در واقع کار این قسمت شکستن نوشته پاورقی است تا سرریز نشود و بتوان متن را در همان صفحه دید و آن را به زیر ستون بعدی می برد.
Rule above:
تنظیمات این قسمت مربوط به خط جدا کننده بالای پاورقی می باشد. اگر می خواهید هیچ خط نباشد مربع Rule on را بدون تیک کنید. و اگر می خواهید خط قرار بگیرد تیک این مربع را بزنید.
First Footnote in Column: ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Continued Footnote: ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(هر کار کردم نتوانستم متوجه این قسمت شوم به راهنما هم سرزدم ولی نتوانستم تشخیص دهم برای چیست. هر زمان که کارکرد این قسمتها را فهمیدم برایتان می نویسم.)
Weight : ضخامت این خط را تعیین می کند.
Type: نوع و شکل خط را تعیین می کند.
Color: رنگی را می توانید به خط بدهید.
Tint: یک ته رنگ برای رنگی که به خط خود اختصاص داده اید تعیین می کند. و در واقع هر چقدر این مقدار کمتر باشد رنگ خط جدا کننده کم رنگ تر می شود.
Overprint Stroke: این گزینه مربوط به چاپ می شود (دقیقا نمی دانم چه کار می کند اگر کسی خوب وظیفه این گزینه را می داند توضیح دهد)
Gap Color: اگر شما خطی را انتخاب کنید که از دو قسمت تشکیل شده باشد و یک تیکه نباشد، یعنی یک فضای خالی بین خط شما باشد این قسمت روشن و فعال است و می توانید یک رنگ را برای همان فضای خالی و مابین دو خط جدا کننده خود در نظر بگیرید.
Gap Tint: یک ته رنگ از همان رنگ انتخابی که به فضای مابین یک خط جدا کننده انتخاب کرده اید اختصاص می دهد.
Overprint Gap: این گزینه مربوط به چاپ می شود (دقیقا نمی دانم چه کار می کند اگر کسی خوب وظیفه این گزینه را می داند توضیح دهد)
Left Indent: فاصله خط جدا کننده را از لبه فریم متن شما از سمت چپ تعیین می کند.
Offset: با افزایش مقدار این فیلد موقعیت خط جدا کننده را نسبت به Baseline خط بالا می برد و اگر عدد منفی وارد کنید (مثلا -10) موقعیت خط را نسبت به Baseline پایین تر می برد.
Width: اگر می خواهید طول خط بزرگتر شود مقدار این فیلد را زیاد کنید. (با تایپ کردن).
موفق باشید
بدرود
درود
Kerning: برای افزایش و کاهش فاصله بین حروف و عقب و جلو بردن یک لغت می توانید استفاده کنید. موارد استفاده آن بسیار گوناگون و متنوع است. مثال: می خواهید تمام خط های شما از ابتدا با هم در یک خط مستقیم باشند. پس یک خط راهنمای عمودی یا Guide Line ترسیم کنید و با زوم کردن و گذاشتن کرسر در ابتدای حرف اول هر خط و نگه داشتن کلید Alt و استفاده از کلیدهای Arrow keys چپ و راست تمام خط ها را در یک امتداد بگذارید. می توانید به پالت Character بروید (همچنین می توانید به پالت Control بروید) و در فیلد kerning اعدادی را وارد کنید البته قبل از آن نشانگر موس خود را در بین یک حروف لغت بگذارید.
Kerning به صورت دستی با کلید میانبرهای زیر:
دقت کنید که لغت و متن انتخاب نکنید چون آن موقع این کلیدها کار Tracking را انجام می دهند و شما باید نشانگر موس را بین حرف یا ابتدای لغت و خطی بگذارید و آن را نسبت به یک شی یا خط راهنما و نوشته دیگر تراز کنید.
Kerning به سمت راست: Alt + Right Arrow
Kerning به سمت چپ: Alt + Left Arrow
Tracking: این حالت برای افزایش و کاهش فاصله بین حروف یک لغت، خط و پاراگراف بکار می رود و این فاصله یکسان خواهند بود که در موارد برای ساخت یک سرتیتر یا Heading می توانید از ترکینگ استفاده کنید. به پالت Character بروید (همچنین می توانید به پالت Control بروید) و به درصدی را در این فیلد وارد کنید.
Tracking به سمت راست: Alt + Right Arrow
Tracking به سمت چپ: Alt + Left Arrow
Leading: برای افزایش و کاهش فاصله و فضای عمودی خطوط نسبت به خط Baseline خود متن به Baseline بالایی یا پایینی می باشد که در زیر و بالای حروف قرار دارند و حروف بر آنها سوار می شوند بکار می رود.
حرکت به Baseline بالا با: Alt + Up Arrow
حرکت به Baseline پایین با: Alt + Down Arrow
نکته: این تصویر برای صفحه کلید مکینتاش است و Option معادل Alt در ویندوز است.
بدرود
پلاگین Create New Group
درود
با این پلاگین جالب می تونید لایه ها را دسته بندی کنید وقتی دانلود کردید به Window < Layer Group بروید. پالت این پلاگین را باز کنید و می بینید هیچ فرقی با پالت Layer خود ایندیزاین ندارد و تنها یک گزینه در پایین کنار New Layer اضافه شده که اسمش هست Create New Group که وقتی کلیک کنید یک لایه درست می کند که اسمش هست New Group . حالا لایه های خود را بر اساس معیار خود داخل آن دسته بندی کنید مثلا می خواهید تمام لایه هایی که عکس دارند داخل یکی و آنها که دارای فریم های متن شما هستند داخل یکی و یا آنها که نباید چاپ و پرینتر گرفته شوند داخل یکی. خلاصه هیچ محدودیتی نیست و به دلخواه خود می توانید دسته بندی را انجام دهید.
این پلاگین 14 روز کار می کند. اگر دوستانی کرک یا سریال برای این پلاگین یا دیگر پلاگینهایی که اینجا معرفی می شود را پیدا کردند لطف کنند همینجا معرفی کنند تا همگی استفاده کامل کنند.
برای ویندوز:برای مکینتاش:کد:http://www.dtptools.com/layergroups/...Groups_1.2.msi
موفق باشیدکد:http://www.dtptools.com/layergroups/...ps_1.2.dmg.zip
بدرود
درود
در عکس زیر شما با تعدادی اصطلاح آشنا خواهید شد که می توانید از این به بعد فونت ها را بهتر بشناسید و اگر قصد طراحی یک فونت (بخصوص فونت لاتین) را داشته باشید بهتر و صحیح تر یک فونت بسازید.
موفق باشید
بدرود
ساخت و تکرار نسخه ای از یک شی (شکل یا فریم متن) در پالت Control
درود
یک سند باز کنید. یک شکل یا یک فریم متن ترسیم کنید یا یک عکس (پیکسل یا وکتور) وار کنید. یکی از ابزارهای Select را کلیک کنید و یک شی (آبجکت) را انتخاب نمائید تا فیلدهای پالت Control روشن شوند. مثلا به فیلد X (یا محور افقی) بروید و تایپ کنید8+4. کلید Option در مکینتاش و کلید Alt در ویندوز را پایین نگه دارید و کلید Enter را بزنید.
نکته اول برای درک بهتر : شی خود را انتخاب کنید و اعداد تمام چهار فیلد X-Y- H – W را یک عدد گرد یا رند بدهید (مثل 90 نه 94) حالا مثلا در فیلد W تایپ کنید 90 + 8 ، با این کار شکل دومی که ساخته می شود 8 واحد (برای من در ایندیزاین میلیمتر تعریف شده است) بزرگتر از شکل قبلی است. شکل اول 90 میلیمتر پهنا دارد و شکل دوم 98 میلیمتر پهنا. اینها اعمال بسیار ساده ریاضی است که در پالت کنترل ایندیزاین انجام می شود.
یادتان باشد وقتی شما در فیلدهای X و Y یک عمل جمع و یا تفریق را انجام می دهید کپی شکل قبلی تغییر اندازه نمی دهد و فقط موقعیت آن نسبت به شکل اول با توجه به اعداد و عمل ساده ریاضی شما تغییر می کند. اما در فیلد های H و W که فیلدهای ارتفاع و پهنا هستند کپی شی شما از لحاظ اندازه با توجه به اعداد و عمل ریاضی شما نسبت به شکل اول تغییر اندازه می دهد که طبیعی است و این را گفتم که فرق بین این دو جفت فیلد را خوب بدانید و اشتباه نشود. ضمنا چهار عمل اصلی قابل اجراست
نکته دوم: محور عمودی یا Y در ایندیزاین برخلاف محورهای مختصات ریاضی یک فرق دارد و آن این است که وقتی شی (آبجکت) به طرف پایین حرکت می کند مقدار عددی در فیلد Y افزایش می یابد و وقتی به طرف بالا حرکت می کند مقدار عددی کاهش می یابد.
نکته سوم: در پایان برای دقیق تر مشاهده کردن کارتان و لذت بردن از چهار عمل اصلی و ساده ریاضی بهتر است اگر شی (فریم متن یا شکل یا عکس پیکسلی یا وکتور) دارید مقدار زوم را نسبت به شی بالا ببربد بعد با به گوشه سمت چپ بالا خط کشهای افقی و عمودی نگاه کنید، جایی که آنها همدیگر را قطع می کنند، در داخل مربع خاکستری یک علامت + خط چین مشاهده می کنید که می توانید با نگاه داشتن کلید موس آن را بکشید و حرکت دهید این نقطه Zero Point یا نقطه صفر مختصات شما است. آن را به حاشیه شی خود بکشید و یک خط راهنما هم در کنار همین حاشیه درست کنید تا دقیق ببینید بعد اعمال خود را در فیلدها با زوم دلخواه (نه زیاد نه کم) انجام دهید و آن موقع به راحتی و چند بار تمرین و وارد کردن مقدارهای مثبت و منفی به خوبی با این ترفند در پالت Control آشنا خواهید شد.
موفق باشید
بدرود