امروز بالاخره تصمیم گرفتم که یه سایه بون کوچیک واسه این انگور درست کنم. راستش روبخواهید بیشتر برگهاش خشک می شد که فکر کنم علت اصلیش گرمای شدید اینجا هستش.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
امروز بالاخره تصمیم گرفتم که یه سایه بون کوچیک واسه این انگور درست کنم. راستش روبخواهید بیشتر برگهاش خشک می شد که فکر کنم علت اصلیش گرمای شدید اینجا هستش.
با سلام خدمت دوستان گرامی
بالاخره چند تا جوونه از گلدون نشاء ها بیرون زده. البته هنوز لاله عباسی اصلا جوونه نزده.
حالا سوال من اینه که ایا اینها رو در همون جای کم نور بزارم تا بزرگتر بشن یا اینکه به یه جایی ببرمشون تا نور بیشتری باشه وبعد از مدتی به گلدون منتقلشون کنم؟
خوب مثل اینکه اقا امین تو این یکی دو روزه فرصت نداشته سری به این تاپیک بزنه. من بی صبرانه منتظر راهنمایی های شما هستم.
با تشکر.
دوست من سلام
خواهش میکنم دلگیر نشید . فکر میکردم جوابتون رو قبلا داده ام
پس بیشتر توضیح میدم/گل لاله عباسی اتفاقا از گلهایی هست که به نور بیشتری نیاز داره.( البته من نمیخوام بهیچ وجه از فیزیولوژی باز شدن گل و ارتباطش با نور صحبت کنم).بهر حال کم بودن نور بر روی گلدهی گل لاله عباسی تاثیر مستقسم کاهنده دارد.اما نکته مهم درمورد انتقال نشا به محل جدید این هست که هرچه تعداد دفعات انتقال بیشتر باشد- با در نظر گرفتن فاصله زمانی مناسب- بطور ناخودآگاه عمل هرس ریشه را هم انجام میدهید که در ایجاد ریشه های پر و منسجم و جلوگیری از ایجاد ریشه های تنهاو عمیق بسیا موثر هست.
نکته مهم دیگر این هست که چنانچه اختلاف نوری محل کنونی و محلی که برای کاشت نهایی در نظر دارید خیلی زیاد است باید طوری برنامه ریزی کنید که نشاها به میزان نور بتدریج- ظرف 3-4 روز- عادت کنند که این کار را میتوانید با ایجاد سایه بان در ساعات آفتابی بر روی نشاهای تازه منتقل شده انجام دهید.
بخاطر داشته باشید که بذور تازه سبز شده هرگز نباید بی آب بمانند ولی مواظب باشید که آب زیادی هم میتواند باعث خفگی ریشه ویا باعث یروز برخی کندیدگی های قارچی شود. پس میزان ابیاری را بگونه ای تنظیم کنید که منافذ خاک رو نبنده و به خاک اجازه نفس کشیدن هم بده.
برای جلوگیری از خسته کننده شدن این پست بعدا یه پست در مورد اصول کلی آبیاری برای گلدانها میدم
موفق باشید
ممنونم حتما در مورد ابیاری توضیح بدید. موضوع بسیار مهمیه . به هر حال منم یه دستی تو باغبانی دارم( البته متفاوت از دست شما که رویش و پرورشی است و دست من فعلا در حال اموختن نکات اولیه)
پس به نظر شما این بسته نشاء کاری رو کم کم به یه محیط پرنور تر که به محیط نهایی نزدیکه ببرم. همچنین الان که برخی از اونها مانند اهار پرپر و کوکب که الان جونه زدند و در انتهاشون فقط دو برگ خیلی کوچک هست رو به گلدان اصلی منتقل کنم یا هنوز صبر کنم تا بزرگتر بشوند؟
لاله عباسی هنوز هیچ جوونه ای نزده و چون جعبه نشاء همه بذرهام یکی هست فکر کنم باید اونها که جوونه زده رو به جای اصلی منتقل کنم و منتظر جوونه زدن کوکب و شاه پسند هم بمونم.
به نظر شما این کار من درست هست؟
با سلام
خوب من دو تا عکس از بذرهای جوونه زده رو برای شما دوستان مخصوصا اقا امین رخ استاد و مشاور گرامی.
این عکس مربوط به جوونه های اهار پرپر هستش:
و این هم عکس مربوط به کوکب ها:
البته هنوز از شاه پسند ها خبری نیست( فقط یه دونه جوونه داره) و لاله عباسی ها هم کم کم دارند جوونه می زنند.
حالا سوالم اینه که اهارپرپر و کوکب ها رو که به این وضع رسیده اند رو به گلدان منتقل کنم یا همینجوری فعلا نگهشون دارم.
مثل اینکه دیگه سوالام خیلی زیاد از حد شده که اقا امین جواب نمی دهند. ولی واقعا موندم واسه این جوونه ها چی کارد کنم.
در ضمن یه تصمیم دیگه هم گرفتم و اونم ابیاری قطره ای باغچه بود. من در طول ماه حدود یه هفته ای منزل نیستم و این واسه باغچه اصلا خوب نیست. واسه همین تصمیم گرفتم که ابیاری قطره ای انجام بدهم.
خیلی ساده این کار رو انجام دادم. با گرفتن شیلنگ مربوط به کولر ابی و ایجاد یه سوراخ کوچک در کنار هر گل یه ابیاری قطره ای ایجاد کردم.
اینم از عکساش.
سلام دوست مننقل قول:
عذر تقصیر بابت تاخیر!
بگذارید که برگهای اصلی باز شوند بعدا نسبت به جابجایی اقدام کنید. از طول خیلی بلند و رنگ پریده نشاها بنظر میرسد که نور محیط کم هست.
اگر هنوز هم از شاه پسند ها خبری نیست شاید در بذور ایرادی بوده.امید وارم که آنها هم سبز شوند.
موفق باشی
بله نور محیط که نا مناسب هست . چون نور طبیعی خیلی کم بهشون می رسه. ولی مشکل اینه که اگه بخوام ببرمشون تو ایوون می ترسم به علت خشکی بیش از حد هوا از بین برند که البته فکر کنم با مراقب بیشتر می شه به ایوون بردشون تا مشکل نور هم حل بشه.و تو ایوون نور مستقیم نمی افته و این فکر کنم مناسب باشه.
حمید خان سلام
قبلا هم خدمتت عرض کردم که این گلهایی که شما انتخاب کرده اید هیچ مشگلی با گرمای جنوب ندارند. فقط مراقب باشید که خشکی و تشنگی نکشند همین! فضای باز برای این گلها مناسب تر هست.
بهر حال میدونم که علاقمند هستید تجربیات عملی ای کسب کنید که بسیار خوب هست.
موفق باشید.
ممنونم از دلگرمی ها و راهنماییتون . بردمشون تو باغچه البته فعلا تو همون گلدون اولیه. با ابیاری قطره ای هم ابشون می دم چون چند روزی خونه نیستم.
خواهش میکنم
سفر خوش بگذره
خوب مثل اینکه باید از اول شروع کنم. گنجشکای عزیز همه جوانه های بذرهایی رو که کاشته بودم خورده بودند.. فقط 8 جوونه لاله عباسی باقی مونده از همه انها.
خوب این شاید به نوعی چرخه طبیعت باشه پس فکر کنم باید بهش احترام بذارم. پس دوباره شروع می کنم.
تصمیم گرفتم سبزی کاشتن رو هم به صورت جدی تر پیگیری کنم. هر چند تا حالا از باغچه ام جعفری شاهی و تره برداشت کرده ام و مصرف کر ده ام. خیار و گوجه مهمترین محصولی است که بهش دارم فکر می کنم و دارم خودم رو برای کاشتنشون اماده می کنم.
امید وارم موفق باشی
فقط یادت باشه که از تماس برگهای خیار با خاک در مراحل اولیه رشد بوته جلوگیری کنی چون بوته های جوان خیار سریع به قارچ آلوده میشن و میمیرن.
ممنونم از راهنماییتون
یه سوال واسه من پیش امده و اونم اینه که پیچک من نوکهای بعضی از برگهاش لکه قهوه ای شده و تو کتاب خوندم که ممکنه به دلایل زیادی باشه و عجیب این بود که هم نوشته بود مثلا نور زیادی و هم نور کم و خشکی هوا و رطوبت هوا ... حالا من موندم که دقیقا کدوم دلیل این مشکل رو پیش اورده.
من معمولا طبق دستور شما اقا امین رخ که با انگشت چک کنم بهش اب می دم روزی دوبار هم با اسپره برگها رو شستشو می دم و البته در ایون هست و نور مستقیم شدید هم روش نیست. حالا به نظر شما مشکل چیه؟
1-پیچکتون چه پیچکی هست؟
2- روزی دوبار؟به یاد داشته باشید که نا هماهنگی میزان جذب آب و میزان ازدست دادن آب ازطریق برگها میتونه مشکل ساز باشه. در واقع شما با آب پاشیدن به سطح برگ یکی از عوامل ایجاد این نا هماهنگی را که خنک شدن برگها در ساعات گرم روز هست را فراهم میکنید. اگر یادتون باشه در پستهای قبلی به شما عرض کردم که هر موقع لازم بود نسبت به شستن برگها اقدام کنید نه بصورت مداوم.در این حالت ممکنه که بدلیل خنک شدن سطح برگ، گیاه اشتباها روزنه هارو باز کنه و آب زیاد از دست بده.
اگر اسم پیچکتون رو نمیدونید یه عکس بزارید.
موفق باشید
با تشکر از اینکه لطف می کنید و راهنمایی می کنید:
عکس پیچک :
مثل اینکه این چند روز اقای امین رخ سرشون شلوغ بوده که نتونستند سر بزنند. هر جا هستید خسته نباشید.:46:
سلام وست مننقل قول:
چند روزیه که شدیدا درگیر دانلود یه ویندوز 64 بیتی ناقابل هستم و بابتش یکی از دوستان رو حسابی تو درد سرانداخته ام ولی انگار نمیشه که بشه!
بهر حال ببخشید.متاسفانه عکس زیاد گویا نیست.ببینید کدوم یکی از این زیریا هست تا خدمتت عرض کنم
فعلا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
لطفا به تفاوت عکسهای اول و سوم دقت کنید. اینها مثل هم نیستند.
دوست عزیز
مرا به وجد آوردید که از خیار و گوجه و کاهوی منزل خودم واست عکس بزارم.البته هنوز خیار گل نداده و کوچک هست.و گوجه هم چند تا کوجه کوچولو داده و به گل نشسته. کاهو هم که بزرگاش رو مصرف کردیم و باقی همه کوچک هستند.آخه اینجا خیلی وقت نیست که هوا خوب شده.
[ [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام اقا امین عکس شماره 3 همون پیچکی هست که من دارم.
خیلی خوشحال شدم که عکسایی از باغچتون گذاشتید واقعا خوش به حالتون. حسودیم شد:46: کاشکی باغچه من هم یه روزی این شکلی بشه.
راستی شما بذر خیار رو کاشتید یا از نشا هست؟ ممنونم
اختیار دارین دوست من
باغچه شما هم زیبا هست و به امید خدا زیبا ترهم میشه.از اظهار محبت شما هم ممنونم.من نشا میکارم چون خودم بذر کاشتم ولی بقول شما حلزون های عزیز اونا رو خوردن!در ضمن اینکه باغچه من خیلی بزرگ نیست که بخوام توش سبزیکاری هم بکنم.پس به چند تا دونه نشا و یه چند پر تربچه و تره شاهی بسنده کردم.
اما در مورد گلدان شما
نور: این گیاه نیم سایه را ترجیح می دهد. نژادهای ابلق رنگ متنوع خود را در سایه از دست می دهند.باید گاه را از معرض نور مستقیم آفتاب در امان نگه داشت.
دما: اگرچه در زمستان تا 13 درجه سانتیگراد مقاومت می نماید ولی درجه حرارت دلخواه در این فصل 16 درجه است. در تابستان در درجه حرارت زیر 24 درجه باید آن را نگهداری نمود.
آبیاری: باید اجازه داد خاک سطح گلدان در زمان بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری نمود. در تابستان هر 4 تا 5 روز و در زمستان هر 7 تا 8 روز باید آن را آبیاری کرده و زهکشی گلدان را مرتّباً بازدید کرد.
تغذیه: کمبود عناصر غذایی گلدان را باید با افزایش کودهای مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور و نصف میزان توصیه شده از طرف سازنده هر ماه یکبار جبران نمود
خاک مناسب این گیاه خاک لیمونی است.
در این قسمت به برخی از عوارض و روش درمان آنها در این گیاه می پردازیم:
1: برگها و ساقه ها خم شده و خشک می شوند: هوا خیلی گرم است و گیاه تشنه است. باید گلدان را به محل خنک تری منتقل و فورا!ً آبیاری نمود.. غبار پاشی فراموش نشود.
2: رشد گیاه کند و فاصله بین برگها زیاد شده است: احتیاج به تغذیه مصنوعی دارد. کمبود عناصر خاک گلدان را با تغذیه هر ماه یکبار در طول سال و نصف میزان توصیه شده باید میزان نمود.
3: نقاط رنگ مانندی روی برگها دیده می شود: از عوارض مواد براق کنده برگها است. از آنها نباید استفاده کرد و لازم است برگها را با اسفنج و پارچه مرطوب تمیز نمود.
4: گیاه خود را انداخته است: خاک باتلاقی شده است یا آبیاری بیش از اندازه و هوا سرد بوده است . باید شرایط را برطرف کرد.
در مورد این گیاه نکته ای که قابل توجه است این است که در صورتی که تعویض گلدان بنا به علل مختلف امکان پذیر نیست باید به تعویض خاک های نو و غنی اکتفا نمود.
برگرفته از نشریه تخصصی باغبانی نهال/ شماره سوم
خوب این از مجله نهال بود اما برادر من، من در عکسی که گذاشته اید نکته خاصی نمیبینم و بنظرم حال گیاه شما خوب است و شما کمی بیش از اندازه حساس شده اید! این خیلی طبیعی هست که برگهای مسن تر کم کم زرد بشن و کم کم عمرشون تمام بشه. تنها کاری که ما با مراقبت هایمان باید بکنیم اینه که این زمان رو کمی طولانی تر کنیم تا گیاه زیباییش رو برای مدت طولانی تری حفظ کنه.
فقط یک نکته را یاد آوری میکنم که در اغلب موارد دیده میشه که ساقه گیاه بیچاره رو دور تا دور اتاق میکشن و بالا میبرن و هزار بلای دیگه سر این بیچاره میارن!نکته قابل توجه اینه هر چند که تبخیر سطح برگی به انتقال آب در گیاهان کمک زیادی میکنه اما برای این که آب به بالا ترین جای گیاه برسه ریشه ها هم باید خیلی فشار رو تحمل بکنند . در نتیجه گیاه سعی میکنه که این فشار و در واقع صرف انرژی رو به حد اقل برسونه و این به هزینه کمتر شدن تعداد برگ و زیاد شدن فاصله برگها صورت میگیره و در نتیجه گیاه زیبایی دلخواه رو از دست میده.
موفق باشی
با تقدیر و تشکر از راهنماییتون واقعا کامل بود. راستش رو بخواهید درست می فرمایید من یه خورده زیاد حساس شده ام و متاسفانه در مورد بقیه امور مهم زندگی هم اینجوری هستم.اینم یکی از خصوصیات این باغبون تازه کار
در مورد نشریه تخصصی باغبانی نهال هم اگه لطف کنید و توضیح بدید ممنون می شم. این یه نشریه اینترنتی هست یا چاپ می شه و چجوری می شه گیرش اورد؟
راستی من پیچک رو توی ایوون گذاشته ام که به طبع همیشه سایه هست ولی خوب گرمای خودش رو داره. به نظرتون باید به داخل خونه منتقلش کنم؟
سلام به آدرس زیر مراجعه فرمایید
یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
راستی یادم رفت بهتون بگم که اسم گیاهتون پوتوس هست!
ممنونم راستش رو بخواهید بار اوله که اسمش رو شنیدم.
راستی اقا امین . اون درخت توت رو که من هرس کردم و چند شاخه پایینی رو برای کمک به شاخه اصلی طبق راهنمایی شمابریدم الان دوباره جوونه زده و داره رشد می کنه. به نظرتون باید دوباره انها رو ببرم. راستش رو بخواهیدخیلی واسم سخته بریدن شاخه های درختها مخصوصا که جوونه باشند ولی خوب اگه لازمه که این کار رو بکنم.
اقا امین من یه کاری دیگه که کردم واسه اینکه یه مقدار خاک باغچه از حالت رسی خارج بشه برگهایی که از درخت کنار تو باغچه ریخته بود رو با بیل خاک باغچه رو زیر و رو کردم تا برگها با خاک قاطی بشه و زیر خاک هم بره. هر چند می دونم که یک روش برای ترمیم خاک کمپوست هست به نظر شما این کار من هم کمپوست حساب می شه و اصلا درست هست یا نه؟ و اینکه در یه برنامه تلویزیونی که در مورد زندگی نامه یکی از دوستداران محیط زیست بود و حتما شما هم می شناسیدشون که یه پیرمرد با ریش بزرگ سفید هستند( ببخشید فامیلشون یادم رفته) می گفت که باقی مانده میوه ها رو در درون خاک باغچه دفن کنید که هم باعث ترمیم خاک شده و تولید کود می کند و هم محیط زیست الوده نمی شود.
به نظر شما این کار درسته؟
در مورد کاشت خیار و گوجه هم به نظرتون می شه که خیار و گوجه رو در درون گلدونهای بزرگ مربعی کاشت ؟ یا اینکه در باغچه باشه بهتره و ایا اینکه نیاز به افتاب مستقیم دارند یا اینکه در ایوون خونه هم می شه قرار شون داد؟
راستی اگه بشه که یه عکس از باغچتون هم اینجا بذارید ممنون می شم.
سلامنقل قول:
حتما باید اینکار رو انجام بدین اما نظر شما را به این نکته جلب میکنم که انجام عمل هرس بجز در مواردی فقط در زمستان توصیه میشه، چون با انجام عمل هرس در طول فصل رشد در واقع گیاه رو تحریک به ایجاد شاخه جدید میکنید و در نتیجه نتنها شاخه های نا خواسته جدیدی خواهید داشت بلکه مقداری از اترژی درخت هم صرف آن خواهد شددر حالیکه این انرژی میتواند در جای درست هزینه شود.
در مورد دوم هم باید بگم که این کار هم درست هست و هم نه . چون با انجام اینکار منابع آلی خاک را تقویت میکنید اما باکتری ها برای تجزیه مواد آلی تجزیه نشده ابتدا به ساکن به انرژی احتیاج دارند که آنرا با جذب نیتروژن از خاک تامین میکنند.در نتیجه اگر یه منحنی برای نیتروژن خاک در نظر بگیرید ، زمانی که مواد آلی تجزیه نشده به خاک وارد میشود خاک را دچار ضعف نیتروژن میکند که مقدارش به مقدار مواد وارد شده بستگی مستقیم دارد.در نتیجه یک افت نسبتا شدید در این منحنی دیده میشود.بعدا دوباره این مواد پس از تجزیه شدن شروع به باز پس دهی ازت به خاک میکنند که حالا اینبار با پیک نسبتا شدید ازت روبرو خواهیم شد.
پس در نتیجه این کار خوب هست اگر بصورت مداوم و کم کم و خورده خورده انجام شود.در غیر اینصورت بهتر هست که در هنگام افزودن برگهای نپوسیدا به افزودن کود اوره نیز اقدام کنید.البته میدونم که شما بصورت مستمر به خاک باغچتون اوره داده اید پس انشالله که مشکلی نیست. بصورت کلی توصیه میشه که برگها را در مکان دیگر تلنبار کنید و پس از پوسیده شدن به خاک بیافزایید.
موفق باشید.
ممنون از راهنماییتون
در مورد خیار و گوجه چی دوست عزیز؟نقل قول:
در مورد کاشت خیار و گوجه هم به نظرتون می شه که خیار و گوجه رو در درون گلدونهای بزرگ مربعی کاشت ؟ یا اینکه در باغچه باشه بهتره و ایا اینکه نیاز به افتاب مستقیم دارند یا اینکه در ایوون خونه هم می شه قرار شون داد؟
سلام
بلی .بقاعده نبایدمشکل خاصی پیش بیاد. فقط توجه شما را به این نکته جلب میکنم که خیار و گوجه در طول یک دوره نسبتا کوتاه به مواد غذایی فراوانی جهت تولید محصول نیازمن هستند پس اگر انها را در گلدلن میکارید حجم خاک را بیشتر در نظر بگیرید واز دادن کود _ از فروشگاه بخواهید کود مخصوص صیفی جات به شما بدهد- غافل نشوید
موفق باشید.
ممنون از راهنماییتون . هرس اون شاخه های توت رو هم گذاشتم برای زمستان که فرمودید.
سلام.لطفا اسم عکسهای اول و دوم رو هم بنویسید.نقل قول:
سلام
اولیPhilodendron scandens
دومی هم پوتوس ابلق
سومی هم پوتوس سبز یا معمولی
موفق باشید
امین رخ
شما هم موفق باشید.ممنون از پاسختون!
اولی برگهای بزرگتر و ساقه ی کلفت تری داره درسته؟
دوست عزیز سلامنقل قول:
خوشحالم از اینکه ریز بین هستید.اما
اندازه برگهای فیلودندرون یا پوتوس هر کدام ممکنه با توجه به شرایط رشدی و سابقه شرایط محیطی و همینطور تیمارهای ازدیادی و...از دیگری کوچکتر یا بزرگتر باشه.مثلا ممکنه که هر کدام از دو گیاه را در شرایط خوب گلخانه ای با گاز دی اکسید کربن تیمار کنند و در نتیجه برگهای بزرگ تولید شود،متعاقب بزرگشدن برگها ، مقدار غذای ساخته شده در برگها بیشتر شده و خودش دوباره باعث بزرگتر شدن برگهای جدید حتی در غیاب دی اکسید کربن میشه.بهمین دلیل برخی از پوتوس ها یا فیلودندرونهای برگ درشت پس از اینکه در شرایط نا مساعد محیطی قرار میگیرند و برگهاشون رو از دست میدهند و یا برای مدتی توانایی ساخت غذای کمتری دارند،بدلیل فقر یا شوک مقطعی زمانی، شروع به تولید برگهای کوچکتری میکنند و در واقع به حالت اولیه خودشون برمیگردند و از این پس دیگرقادر به ساخت برگهای بزرگ نخواهند بود مگر اینکه دوباره در شرایط تیمار دی اکسید کربن ونور قرار بگیرند.
خوب از بحث اصلی دور شدم.فقط میخواستم بگم که برگهاشون میتونه بزرگتر یا کوچکتر از دیگری باشه اما اندازه قطر ساقه در فیلودندرون (اسکاندنس) نسبت به برگهاش کمی نازکتر هست و گره هاش کمی زمخت تره و در محل گره ها یه حالت زاویه دار پیدا میکنه اما در پوتوس ساقه کمی کلفت تر هست ولی قطر ساقه و گره ها کمی متناسب تر هست.اگر از نظر بافتی بخواهید در نظر بگیرید ساقه فیلودنرون کمی سبزتر اما چوبی تر هست.ببخشید که باز هم کمی اما و ولی بایدمیگفتم!
موفق باشید
امین رخ
نقل قول:
یه سوال دیگه فیلو دندرونها ساقه های هوایی دارن درسته؟
اگه درست گفتم..بقیه شو بگم..چطور میتونیم کاری کنیم که این ساقه های هوایی که بیشتر اوقات چوبی میشن از زیبایی گیاهمون کم نکنند؟ مرسی!
بسیار خوشحال هستم که دیگر دوستان هم به این تاپیک سر زده اند.
راستش رو بخواهید تمام اون نشاهایی رو که کاشته بودم به علت بی توجهی یکی از دوستانم که اونها رو به او سپرده بودم خشک شدند و از بین رفتند.
خوب باید دوباره شروع کنم.
ما هم از آغاز چنین تاپیکی ممنونیم..کشاورزی یعنی همین! یعنی تلاش و امید..امیدواریم موفق باشید.نقل قول:
سلامنقل قول:
متاسفانه متوجه منظورتون نمیشم.البته که ساقه های هوایی دارن.ولی چرا ساقه از زیبایی گیاه کم میکنه؟لطفا واضح تر بفرمایید.
موفق باشید.
منظورم این بود که فیلودندرونهای من به سمت بالا رشد میکنند.یعنی خودم به سمت بالا هدایتشون میکنم اما ساقه های هواییشون بلند و چوبی و قهو ه ای میشن و به سمت پایین آویزون میشن..خیلی هم بلند میشن...فکر کردم شاید بدونید چطور میتونم از رشد ساقه ها جلوگیری کنم..زیاد مهم نیست..میتونم زیبا درنظرش بگیرم!
ممنون از وقتی که گذاشتین.
دوست عزیز سلامنقل قول:
ببخشید که منظورتون رو متوجه نمیشم.میتونید لطفایه عکس بزارید؟خیلی علاقمندم که گلدان شما را ببینم
موفق باشید