پس محاصره اینترنت توسط U.S ادامه داره ... :rambo:
Printable View
پس محاصره اینترنت توسط U.S ادامه داره ... :rambo:
بله ولی جوانی ما که با اینترنت دیال اپ سپنتا و ندا رایانه و هزار بدبختی گذشت دیگه بر نمیگرده! خارج سن من باشی غصه ات اینه که ویلای دوران بازنشستگیتو کجا بخری نه اینکه کی بتونی به گوگل دسترسی داشته باشی!
یکم در مورد قیمت و هزینه استارلینک در ایران صحبت بشه بد نیست. اطلاعات من خیلی بروز نیست ولی تا جایی که میدونم مینویسم
اول؛ قیمت اکانت ماهانه استارلینک با تغییر سیاستهای ماسک دیگه برای همه دنیا یکسان نیست و بسته به کشوری که سیستم در اون رجیستر میشه فرق میکنه. یعنی اکانت در فرانسه و ایتالیا یه قیمته، در کانادا و امریکا یه قیمت در فیلیپین هم یه قیمت. کشوری که سیستم اولین بار در اون ثبت میشه (به نام و ادرس) تعیین کننده قیمته.
اخرین بار یادمه برای سیستمهایی که به ایران فرستاده میشدند، اکانتها برای فیلیپین ثبت میشد یا کشوری شبیه اون که به دلار بین ۵۰ تا ۶۰ دلار در ماه تموم میشد هزینه ماهانه اکانت (شاید الان کشوری ارزونتر از این هم اضافه شده باشه)
بنابراین سیستمهای فعال در ایران هزینه ماهانشون ربطی به نرخی که برای کشور امریکاست نداره و در حد ۵۰ تا ۶۰ دلار ماهانست
دوم؛ بحث اشتراک استرالینک بین گروه قابل اعتماده. لازم نیست حتما خیلی ثروتمند باشه فرد، حتی یه گروه ۴ نفره (۴ اشتراک) هزینه اکانتش بین ۱۲.۵ تا ۱۵ دلار میشه. یعنی بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومن در ماه. و واقعا خیلی لازم نیست فوق پولدار باشن افراد. کافیه ارزش اینترنت رو بیشتر از یسری هزینه های کمتر ضروری قرار بدن یا گروه اشتراک رو بزرگتر کنند
سوم؛ سرعت و کیفیت چقدر میشه؟ سرعت عملی قبلا بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ مگابیت بود (روی کاغذ تا ۱ گیگابیت) ولی با افزایش ماه به ماه تعداد ماهواره ها و ورود ماهوره های سنگینتر این سرعت قراره بیشتر هم بشه.
اینکه به چه روشی اینترنت رو شیر کنند بین خودشون دیگه بستگی به خودشون داره ولی منطقی یه محدودیت حجم مناسب مثل هزار گیگ برای هر اشتراک برای حفظ کیفیته تا سرعت بتونه ازاد بمونه
در اخر شما اگه نگاهی به قیمت فیبر نوری و حجمهاش و هزینه یه قندشکن مطمئن و پرسرعت برای جمعیت یه خانوار رو در نظر بگیرید میبینید اختلاف قیمت واقعا خیلی زیاد نیست و فقط بحث اهمیت نداشتن موضوعه!!
یه مدت قبل از قطع شدن اینترنت من تو هوش مصنوعی grok در این مورد سوال کردم پلنهای استارلینک بیشتر براساس سرعت بود یه پلن 30 دلاری بهم پیشنهاد کرد که میگفت سرعتش 100 مگ هست کلا پلن حجمی نبودنقل قول:
به نظر منم با گذشت زمان و فراگیر شدن دستگاه. قیمت خیلی پایینتر میاد
قدیم من یادمه
اون اویل که ADSL تازه اومده بود
فقط قشر پول دار جامعه میتونستن استفاده کنند. خیلی گرون بود
- - - Updated - - -
به نظر منم با گذشت زمان و فراگیر شدن دستگاه. قیمت خیلی پایینتر میاد
قدیم من یادمه
اون اویل که ADSL تازه اومده بود
فقط قشر پول دار جامعه میتونستن استفاده کنند. خیلی گرون بود
کارت های سپنتا خیلی خوب بودند ، بالاش رو میتراشیدیم اگه سه تا شکل مثل هم میبود بهمون زمان اضافه جایزه میداد :laughing:نقل قول:
قیمت جهانی دیش و روتر نسل سوم ۲۹۹ دلار بود فک کنم که باز هم بقول شما احتمال کاهش داره در اینده. ولی در کل قیمت جهانیش در حد یه گوشی میانردهست. مشکل هزینه انتقال به داخله که خیلی روی قیمت میبره. اونم بازار کارشون بیشتر بشه ممکنه قیمتا رو بشکنن.نقل قول:
خوبی ایلان ماسک اینه که در سطح سوشال مدیا فعاله و نسبت به واکنشها و نظرات در باره محصولاتش گوش شنوا داره و عکس العمل نشون میده. این پلنی که گفتید رو شخصا خبر ندارم ولی اگه اضافه هم نکرده باشه میشه بعد درخواست کاربرا ممکنه اضافه کنه.نقل قول:
این اکانتی که الان میگید برای اشتراک ۴ نفره ماهی کمتر از ۱.۵ میلیون میشه که با سقف سرعت ۱۰۰ مگابیت و حجم نامحدود خیلی خوبه (اگه کسی فکر میکنه هنوز زیاده پس صبر کنه تا شرکتهای داخلی تعرفه های سال جدیدشون رو ارائه بدند )
تاریخ خبر: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
براساس گزارش زومیت، استارلینک، سرویس اینترنت ماهوارهای متعلق به اسپیسایکس، با انتشار پستی در ایکس اعلام کرد بیش از ۱۰ میلیون کاربر فعال را در بیش از ۱۶۰ کشور و منطقه به اینترنت پرسرعت ماهوارهای متصل هستند.
موفقیت استارلینک تنها چند هفته پس از رسیدن به مرز ۹ میلیون کاربر در اواخر سال ۲۰۲۵ رخ داد؛ یعنی حدود یک میلیون کاربر جدید در کمتر از دو ماه اضافه شدهاند؛ معادل بیش از ۱۹ هزار کاربر جدید در روز.
در طول سال ۲۰۲۵، استارلینک تعداد مشترکان خود را تقریباً دو برابر کرد و به حدود ۹٫۲ میلیون نفر رساند و وارد ۳۵ بازار جدید شد. اکنون گفته میشود این سرویس حدود ۹۷ درصد از ترافیک اینترنت ماهوارهای جهان را در اختیار دارد و عملاً بر این حوزه تسلط پیدا کرده است.
برزیل به دومین بازار بزرگ استارلینک تبدیل شده و از مرز یک میلیون مشترک عبور کرده است. حذف لیست انتظار در تمام مناطقی که سرویس وجود دارد، میتواند سرعت جذب مشترک را بیشتر کند.
در پشت صحنه، شبکهی استارلینک در آستانهی یک ارتقای بزرگ قرار دارد. نخستین ماهوارههای Starlink V3 قرار است تا پایان سال ۲۰۲۶ پرتاب شوند. این ماهوارههای بزرگتر و پیشرفتهتر ظرفیت شبکه را بهطور چشمگیری افزایش میدهند و امکان ارائهی اینترنت در سطح گیگابیتی واقعی را فراهم میکنند.
اسپیسایکس پیشتر اعلام کرده بود ماهوارههای V3 بهگونهای طراحی شدهاند که عملکرد شبکه را در مقیاس جهانی تقویت کنند و پاسخگوی رشد سریع تقاضا باشند.
برزیل کشوری است که در همین عصر حاضر کلی جنگل نشین داره! پارسال یه مستند دیدم از قبایل سرخپوست که هنوز لباسای 1000 سال پیش تنشونه ولی الان دسترسی به اینترنت استارلینک داره! یه روزی هرکیو مسخره میکردیم میگفتیم اینو تازه از جنگل گرفتن حالیش نیست!! حالا من پایتخت نشین باید به اون جنگل نشینا حسودیم بشه دستم میرسید میدادم دانلودامو انجام بدن!! راست گفتن هر کیو مسخره کنی سرت میاد!!