چون یخچال عایق میشه، دیگه اتصالی ناشی از یخچال باعث پریدن محافظ جان نمیشه.
خوب حالا که مهندس برق هستید من یه توضیحی در مورد محافظ جان بدم. من خودم مهندس مکانیکم ولی به همراه پدر برق کشی ساختمان هم میکردم.
محافظ جان در واقع انسان رو تشخیص نمیده. این فیوز به نشت انرژی از مدار برق به بیرون به شدت حساسیت نشون میده.
وقتی شما به سیم برق دست بزنی، اون جریان از بدن شما به زمین میره و دوباره به فیوز بر نمیگرده، اینجا فیوز محافظ جان این نشت رو تشخیص داده و جریان رو قطع میکنه. در واقع در فیوز محافظ جان جریان رفت با جریان برگشت بایستی یکسان باشه. و یا اختلافش بایستی در دامنه مشخصی باشه.. دقیق نمیدونم بر روی کدم پارامتر برق حساسه، ولی فکر میکنم به میزان ولتاژ حساس باشه.
اتفاقی که در خونه شما میافته اینه که با فرض سالم بودن فیوزها، جریان از مدار برق ساختمان تلف میشه. این تلف شدن از اتصال سیم به زمین میتونه باشه. از اتصال بدنه تجهیزات به زمین هم میتونه باشه. ولی این اتصالات به حدی نیستن که باعث بشه میزان اتلاف انرژی از دامنه مجاز فیوز خارج بشه و در یک سری شرایط خاص مثلا افزایش رطوبت یا نوسان برق و یا دلایلی دیگه که من نمیدونم چیه اون مرز دامنه رو رد میکنه و فیوز عمل میکنه.
شما بایست متوجه بشی که چه چیزی ر مدار برق ساختمان اتلاف انرژی داره. (البته باز هم بگم. به شرط سالم بودن فیوز. به فیوزهایی که تو ایران مفروشن و اغلب چینی هم هستن هیچ اعتباری نیست)
دقیقا اینجا همون مشکله حلش با سعی و خطا بدست میاد.
خوب وقتی یخال تو مدار نیست. یخچال تو مدار نیست. تلویزیون تو مدار نیست. تجهیزات آشپزخانه تو مدار نیست، و اگه یوز پرید، بایستی هرچه که در مدار بود مشکوک شد. مثل پکیج، و یا آیفون (البته نوع صنعتی) و یا تلویزیون. ----- به خاطر اتثال به دیش ماهواره... و حتی سیم کشی داخلی، مثل شاسی زنگ، ترانسها..
اما اگه نپرید، یعنی اینکه این تجهیزاتی کهاز مدار خارج کردی این مشل رو داشتن. پس با آوردن چنتها از تجهیزات به مدار میتونی بفهمی کدوم بود. و بدبینانه ترین حالت اینه که یخچال مشکل داشته باشه بعد عایق کردن مشکل حل بشه و شما هم نتونی بفهمی اشکال از چی بود.