-
بستگی داره به خود فرد، اگر مسایل مالی و رفاه مادی برای شخص مهم باشه طبیعتا ثروت بهتره
اما اگر فرد به دانستن اعتیاد پیدا کرده باشه، و ندانستن باعث اضطرابش بشه طبیعتا علم
بصورت کلی مواردی هست که تنها ثروت مشکل گشا هست، و برعکس مواردی هم هست که علم مشکل گشا هست که مورد اول فکر کنم از مورد دوم خیلی خیلی بیشتره ...
-
علم دارم پول ندارم
پس ثروت بهتره الان برام
جواب سادست هرکی ببینه هرچی نداره همون میشه بهتر:n33:
-
قدرت «علم» خیلی زیاده. البته بستگی داره علمی که میگیم چه معنایی رو منظورمون هست.
من علم رو «دانستن روش انجام کارها» ؛ «دانستن پاسخ یک مسأله» ؛ ... تعریف میکنم.
علم به آدم آرامش میده.
دوستان میگن با پول میشه علم خرید. امّا منظورشون از علم همون مدرک هست. با پول نمیشه علم خرید. کسی با پول مهندس نمیشه، ولی با پول شاید بتونه مدرک مهندسی بگیره.
با علم میشه پول بهدست آورد. حتّی تو جامعهی خودمون که خیلی چیزها سرجاشون نیستن. چون علم یعنی دانستن پاسخ یک مسأله، و مسأله در اینجا بهدست آوردن پول در شرایط موجود هست.
به قول شبکهی آموزش: بدانیم تا بمانیم.
و...
-
این دوره زمونه بدون ثروت نمیشه علم رو بدست آورد
-
انسان با سه چیز کلی میتونه به رضایت برسه :
1.ثروت
2.قدرت
3.علم
یک شخص ثروت رو ممکنه از ابتدا داشته باشه و یا به دست بیاره با به دست اوردن ثروت میتونه قدرت
( حالا به هر معنا قدرت سیاسی ، اجتماعی و ... ) رو با خودش همراه کنه .
دومی بحث قدرته که به بحث ما مربوط نیست اما قدرت هم رابطه مستقیم با ثروت داره و با داشتن قدرت ثروت هم به دست میاد .
اما در مورد علم که اول از همه باید تعریف درستی از اون داشته باشیم .
علم واقعی هون علمیه که هم قدرت و هم ثروت رو با خودش همراه میکنه .
اما در مورد دو تای اولی هر دو از بین رفتنی هستن چه بسا افراد زیادی که زمانی قدرت بسیاری داشتن اما با گذر زمان هیچ قدرتی
براشون باقی نمونده در مورد ثروت هم این مورد صادقه و به سادگی ممکنه از دست بره.....اما این علمه که از اون کم نمیشه و هیچ
وقت از بین نمیره.
-
بستگي داره علم رو چي بدونين ! تعريفتون از علم چيه؟ بعد با ثروت مقايسش كنين...
اگه علم افراد به مدركشونه كه مسلما مدرك با ثروت راحت بدست مياد.
اگه ثروت داشته باشين ولي علم خرج كردن ، نگه داشتن و زياد كردنشو نداشته باشين زياد پولدار نميمونين.
اگه علم به معني واقعيش دارين پس كاربلدين فكرتون كار ميكنه به پول هم ميرسين.
به نظر من هر كسي نميتونه پولدار شه. پولدار شدن خودش يه مهارت و علمه.
ممكنه كاربلد باشين ولي اينقدر ساده و ناشي باشين كه هيچوقت به پول نرسين.
من معتقدم بدست آوردن علم از ثروت سخت تره ولي وقتي بدست اومد احتمال اينكه ثروت هم باهاش بدست بياد زياده ، اينجوري هم مقام اجتماعي و هم ثروت رو باهم بدست ميارين ولي برعكسش هيچوقت ممكن نيست.
براي بدست آوردن ثروت 3 تا چيز لازمه : علاقه مند به ثروت باشين ، جاه طلب باشين ، علمشو داشته باشين.
هر كدوم از اين سه مورد رو نداشته باشين به ثروت نميرسين.
چندتا مثال ميزنم :
وقتي اديسون برق رو اختراع كرد چند دانشمند ديگه همزمان باهاش برق رو اختراع كرده بودن ولي اديسون زرنگتر بود همه رو كنار زد و محصول خودشو فورا انحصاري كرد و به ثروت و محبوبيت رسيد. رقيباش ولي در فقر و تنگدستي فراموش شدن.
سازنده سيستم عامل لينوكس علمشو داشت حتي بيشتر از بيل گيتس و استيو جابز. هر سه همزمان كارشونو شروع كردن ولي لينوس جاه طلب نبود. انحصار طلب نبود و هيچوقت مثل اون دو نفر پولدار و معروف نشد.
زاكربرگ خالق فيسبوك كه الان داره توي پولهاش قلت ميزنه وقتي دانشجو بود ايده فيسبوك رو از يكي از دوستاش فقط شنيد و با جاه طلبي و علمي كه داشت خيلي سريع اونو به عمل تبديل كرد جوري كه اون دوستش هيچوقت نميتونست انجامش بده و چند سال بعد كه فيسبوك معروف شد همون دوستش به دادگاه شكايت كرد كه ايده من رو دزديدن ولي ديگه دير شده بود. ديگه همه فيسبوك رو با زاكربرگ ثروتمند و قدرتمند ميشناختن.
حالا اين موارد بزرگن ولي ميشه مشابهشون رو خيلي كوچيكتر توي زندگي روزمره خودتون ببينين...
حالا در هر دو مورد ثروت و علم شانس هم خيلي مهمه. بستگي داره كجا باشين و چه شرايطي داشته باشين تا رسيدن به اين دو واستون زود يا دير اتفاق بيفته.
خيليا رو ميشناسم كه بعد از سالها به علمي رسيدن كه هر كسي نداره ولي الان دارن به ثروت هم ميرسن.
خودمم اگه ميتونستم برگردم به عقب سعي ميكردم با كمترين اتلاف وقت به علم برسم تا زودتر به پول برسم...
بعضيها ذاتا پولدارن مثل آقازاده ها و خانواده ها و خاندان هايي كه نسل اندر نسل ثروتشون داره ميچرخه و تموم نميشه اين افراد استثنا هستند. ممكنه خودشون هيچ علمي نداشته باشن و صرفا مصرف كننده باشن ولي مسلما در گذشته يكي از همين خاندان با علمش تونسته به ثروت برسه و حفظش كنه...
مگه همه نميگن هر عملي عكس العملي داره و هر معلول علتي داره؟
حالا امكان داره از آسمون پول واستون بباره؟ بله اگه خوش شانس باشين ولي چند نفر از اين شانسا ميارن؟
امكان داره پولدار به دنيا بياين؟ بله اگر پدر مادرتون پولدار باشن
حالا اگه هيچ كدوم از اين دو حالت اتفاق نيفته امكان داره بدون علم پولدار شين؟ بله با دزدي ميشه ! (نه ديگه دزدي هم خودش علمه بايد اول ياد بگيرينش. دزد ناشي هميشه به كاهدون ميزنه :n02:)
حالا انتخاب كنين كدوم بهتره. لازم شد برنامه كامپيوتريشو مينويسم تا كاملا منطقي حرفامو ثابت كنه :n02:
ولي از شوخي گذشته تو كشورمون پول بعضي جاها معجزه ميكنه (علم هم ازش عاجزه)
من ميگم هر دو خوبن بايد سعي كنيم به هر دو برسيم...
-
سلام
فکر کنم منظور استارتر از علم بهتر است یا ثروت در مورد کشور خودمون بود ...
به هر حال علم هر جای دیگه ای شاید بهتر باشه از ثروت ولی تو کشور ما به نظرم صد در صد ثروت حرف اول رو میزنه ... دلایل متعددی هم برام وجود داره که تجربه کردم و از نزدیک دیدم که احتمالا شما هم زیاد باید دیده باشین پس نیازی به بیان کردن این دلایل نیست چون شاید دیگران رو قانع نکنه ...
و اما همیشه از این خندم میگره که عده ای که هیچ وقت تصوری از شرایط و احساس یک فرد ثروتمند در جامعه خودمون نداشتند با توهماتی همچون طرف پولدار ولی زندگیش داغونه / طرف پولداره
ولی مریضه / طرف پولدار ولی هزار و یک مشکل داره و ... میخوان خودشون رو قانع کنند که خیلی هم شانس آوردند که ثروتمند نشدند ... که باز هم ریشه این نوع طرز فکر در کشورمون بر میگرده
به شستشوی مغزی افراد از کودکی و از هر طریقی مثل : رسانه / اموزش و پرورش / داستانها عبرت اموز / کلید اسرار / و ... تا انجا که بعضی از افراد احساس ثروتمند شدن رو با احساس گناه کار بودن برابر میدونند ...
چه خوب بود کمی هم در مورد ثروت کسانی که این نوع طرز فکر رو در میان عوام جامعه رواج میدهند علم داشتیم ... :n41:
پ ن : طبق بند چهار تبصره شش جلد هشت کتاب توهمات ثروت از آقا / خانم ....... : علم خیلی هم بهتر است از ثروت و همواره درهای دنیوی و اخروی را به رویتان میگشاید ...
-
اگه این 2 سال پیش از من پرسیده میشد میگفتم قطعا علم بهتره و هیچ رقمه هم کوتاه نمی اومدم.
ولی الان دو سالیه واقعا وضعم بد بهم ریخته و میفهمم علم بدون هیچ ثروت هیچ ارزشی نداره.
حتی فکر کنم تو یکی از تاپیک ها هم گفته بودم که همین ترم نزدیک بود به خاطر پول، انصراف از تحصیل بدم.
از نظر من باید هر دوش باشه و این دو کاملا مکمل همدیگه هستن.
:n16:
-
علم آگاهی میاره پس علم خیلی با ارزش تره
علم نباشه هرچی پول داشته باشی به درد نمیخوره نهایت میتونستی یه الاغ پر سرعت تر بخری (یا آفتابه ات طلا باشه به جای مس)
البته منظورم از علم کتاب های درسی آموزش و پروش نیست ها :n02:
-
به نظر من بستگی به لایه های روانی و اجتماعی شناختی فرد داره. یه نفر علم رو بیشتر دوست داره به خاطر پرستیج و کلاس اجتماعی یه نفرهم ثروت رو ترجیح میده.