نقل قول:
دوست عزیز مشخصه مشکل کجاست. شما مشاهدات علمی رو با مدل های علمی اشتباه گرفتید....
نقل قول:
دوست عزیز مشخصه مشکل کجاست. شما مشاهدات علمی رو با مدل های علمی اشتباه گرفتید. ما یک سری مشاهده می کنیم و بر اساسش مدل های علمی میسازیم که مشاهدات رو توضیح میدن٬ در صورتی که مشاهدات جدیدی کردیم که توسط مدل های قدیمی قابل توضیح نباشند٬ مدل ها آپدیت میشن تا با مشاهدات هماهنگ باشند. اصلا آپدیت شدن مشاهدات یک عبارت بی معنی است.
منظورتون اینه که از نظر شما مدل های علمی و منطق در واقع یک چیز هستن؟ چون قبلا گفتین منطق رو باید متناسبا اپدیت کنیم. مثه این جملتون:
نقل قول:
بطور منطقی یک جسم اگه در یک لحظه در دو جا باشه تناقض به حساب میاد٬ بطور علمی می دونیم تناقض نیست و این مسائل مشاهده میشه. این اصل منطقی الان آپدیت شده
در مورد این حرفتون که:
نقل قول:
درک منطق از مفاهیمی مثل زمان٬ مکان٬ وجود داشتن٬ پدید آمدن و ... مفاهیم کلاسیک است (محیطی که ما در اون تکامل پیدا کردیم) و وقتی وارد ذرات ریز یا سرعت های بالا میشیم٬ همونطور که فیزیک کلاسیک دقتش رو از دست میده٬ منطق کلاسیک هم قدرتش از بین میره و لازمه آپدیت بشه تا بشه در اون مباحث ازش استفاده کرد.
دقت داشته باشید که منطق اینها رو تعریف نمیکنه (در فلسفه بررسی میشن)، قبلا هم گفتم منطق اصول کلی رو بیان میکنه، مثلا:
اگر تصور درستی از دنیا داشته باشیم هیچ گاه اشتباه نمی کنیم
احساس میکنم برداشت های ما از نظرات همدیگه اونطور نیست که ما انتظار داریم. اجازه بدید کمی مشخصتر بحث رو ادامه بدیم. نظر شما اینه که:
نقل قول:
مغز ما انسان ها قادر به قضاوت صحیح درباره پدیده هایی که در محیط هایی که بسیار با محیط زمین تفاوت دارند نیست...
+
نقل قول:
همیشه وقتی نشون داده میشه منطق قابل اعتماد نبوده در یک سری مسائل٬ اون منطق آپدیت میشه و دیگه اون روال استدلالی قدیم استفاده نمیشه یعنی اساس و اهمیت مشاهدات بالاتر از منطق انسان است...
ابتدائا چند گذاره منطقی - فلسفی مثال میزنم که روشن بشه منظور من از منطق چیه:
1. اگر تصور درستی از دنیا داشته باشیم هیچ گاه اشتباه نمی کنیم
2. کل از جز بزرگتره
3. هر معلولی علت دارد
4. تناقض امکان ندارد
5. اگر چیزی رو چندین بار آزمایش کردیم و نتیجه یکی بود، او نتیجه با واقعیت سازگاره تا زمانی که رد نشه
حالا شما نظرتون در مورد سوالای زیر چیه
1. آیا "در محیط هایی که بسیار با محیط زمین تفاوت دارند" این گذاره ها صحیح هستن یا خیر؟
2. با توجه به این گذاره ها آیا "اساس و اهمیت مشاهدات بالاتر از منطق انسان است"؟
3. آیا تا الان پیش امده که "منطق قابل اعتماد نبوده در یک سری مسائل٬ اون منطق آپدیت میشه"؟ اگر سراغ دارید مثال بزنید،
4. در مورد الکترون و رفتارش به نظر شما تناقض به معنای فلسفیش وجود داره؟