من پارسال یک دستگاه ELCOMAX 2012 خریدم. در یک ماه گذشته هم فیلمهای زیادی با فرمت MKV دانلود کردم اما برای پخش در تلویزیون 20 اینچ معمولی که دارم آن هم توسط دستگاه گیرنده و پخش دیجتالی ELCOMAX 2012 یک هفتهای هست که دستگاه را امتحان میکنم .
این دستگاه زیرنویس را به سه صورت کوچک،متوسط،بزرگ و در رنگهای سفید، سیاه ، قرمز ، آبی ، سبز ، زرد و با چهار حالت پس زمینه برای فونت شامل: شفاف ، خاکستری ، سبز مایل به زرد و سفید نمایش میدهد.
زیرنویس انگلیسی و فارسی که با پسوند STR و فرمت UTF-8 هستند را امتحان کردم البته فایلهای زیرنویس به صورت همنام با فایل فیلم باید باشد مثلا اگر نام فایل ویدیوئی LIFE OF PI.MKV باشد میتوانید فایل زیرنویس فارسی را به LIFE OF PI-PR.STR و فایل زیرنویس انگلیسی فیلم را نیز به LIFE OF PI-EN.STR تغییر نام دهید و هردو فایل را کنار فایل فیلم در یک پوشه بگذارید در این وضعیت دستگاه الکومکس از لحاظ نمایش صحیح زیرنویس مشکلی ندارد اما در یک فیلم سینمایی تا آخر فیلم، نمایش زیرنویس بدون نقص بود اما در 2 فیلم سینمایی دیگر یکی همین فیلمی که مثال زدم( LIFE OF PI ) و فیلم آنا کارنینا از وسطهای فیلم زیرنویس محو میشود!
اما برای حل این مشکل با سرچ در اینترنت متوجه شدم که با نرم افزار رایگان MKVtoolnix 6.20 میتوان زیرنویس را به فایل MKV الصاق کرد (البته با قابلیت پنهان یا آشکار کردن زیرنویس)
با اضافه کردن خیلی ساده و تقریبا سریع زیرنویسها با کمک کلید ADD به فایل ویدیوئی و زدن دکمه START muxing در نرم افزار مزبور، شما یک فایل ویدیوئی جدید MKV دارید که زیرنویسهای مورد نظرتان در آن مستطر(مخفی) است و در نرم افزارهای کامپیوتر یا همین دستگاه الکومکس یا دستگاههای مشابه قابل پخش است.