1)واقعاً عجیبه.The Witcher از نظر گیم پلی کوچکترین شباهتی نه به NWN و نه به NWN 2 نداره.در NWN اولاً حمله و دفاع به صورت اتوماتیک و بنا به مهارت های کارکتر مثل agility , strength , attack و ... انجام میگیره و هیچ ربطی به گیم پلی The Witcher که تکیه اصلیش به مهارت های بازی کننده هست نداره.گیم پلی witcher،زمان دار هست و باید در فواصل زمانی خاصی کلیک چپ ماوس رو فشار بدید تا Geralt،کمبو و critical hit بزنه.برعکس،critical hit در NWN و همچنین سایر crpg ها مثل Dragon Age توسط خود بازی تعیین میشه که بستگی داره به سلاح و مهارت های بازیباز.دوماً در NWN شما می تونی کنترل همراهان رو به دست بگیری و جالب اینه که در The Witcher اصلاً همراه به شکل crpg های مذکور وجود نداره چه برسه به اینکه بشه اونها رو کنترل کرد.The Witcher شبیه Oblivion نیست اما شبیه NWN هم نیست.من به خاطر این Oblivion رو مثال زدم که بگم oblivion با تمامی پیچیدگی هاش به عنوان یکی از کاملترین RPG های تمامی دوران روی کنسول به خوبی پیاده سازی شد.The Witcher پیچیدگی های Oblivion رو نداره و راحت تر هم میشه رو کنسول پیادش کرد.
2)crpg به مفهوم این 15 سال اخیر یعنی از baldur's gate تا DA که این رو به ما نشون میده که بیشتر از یک کارکتر در crpg وجود داره.همونطوری که شما گفتید دلیل استفاده از دوربین ایزومتریک کنترل بهتر هست اما این چه ربطی پیدا می کنه به The Witcher که شما فقط یک کارکتر رو کنترل می کنید نه یک گروه رو!آیا کنترل کردن یک کارکتر اینقدر سخته که باید دوربین رو zoom out کرد؟!دلیل اینکه تو بازی هایی که 5-6 نفر همراه کارکتر اصلی هست دوربین ایزومتریک بهتر جواب میده اینه که بشه به خوبی تمامی اعضای گروه رو داخل صفحه دید و استراتژی رو قبل و در حین نبرد تعیین کرد.طبیعتاً این موضوع در مورد یک بازی تک نفره اصلاً صدق نمیکنه و فکر نمی کنم نیاز به توضیح بیشتری داشته باشه.
3)چون که گرافیک در حالت ایزومتریک سنگین تر از OTS هست پس با گرافیک بهتری در این نما روبه رو هستیم؟!!زیباتر به نظر رسیدن اغلب crpg ها در نمای ایزومتریک نسبت به zoom های بالا به خاطر اینه که با zoom کردن و مشاهده جزئیات کارکترها،اشیا و انیمیشن ها،ضعف تکنیکی گرافیک بازی مشخص میشه.سنگین تر بودن گرافیک بازی در حالت ایزومتریک به خاطر اینه که در این نما،در یک فریم جزئیات بیشتری روی صفحه به نمایش درمیاد نه اینکه اشیا با کیفیت بهتری به نمایش درمیاند.شما وقتی از یک بلندی به شهر زیر پات نگاه می کنی ممکنه جزئیات بیشتری رو ببینی ولی لزوماً جزئیات اشیایی که مشاهده می کنی رو با کیفیت بهتر نمی بینی.جزئیات یک درخت در نمای OTS بسیار بهتر از جزئیات اون در نمای ایزومتریک دیده میشه و چون The Witcher گرافیک هنری بسیار زیبا و گرافیک تکنیکی خوبی داره بازی کردن در نمای ایزومتریک عملاً حروم کردن گرافیک بازی هست؛برعکس اغلب crpg ها که تو اونها بهتره که تو حالت ایزومتریک بازی کرد تا حالت zoom in.چون با زیاد کردن zoom،نواقص و مشکلات گرافیکی بازی کاملاً عیان میشه(و از اون مهمتر کنترل گروه هم در حالت ایزومتریک بهتر هست که قبلاً توضیح داده شد).در The Witcher چنین چیزی صادق نیست.
4)بله.اغلب(و از جمله خود من) DA یا NWN رو در نمای ایزومتریک بازی کردن.چون کنترل 4 نفر آدم از بالا راحت تره تا از پشت سر اونها و در حالتی که تو صفحه جا نمیشن!این چه ربطی داره به The Witcher که یک نفر آدم رو کنترل می کنیم که کنترلش در حالت OTS کوچکترین مشکلی نداره!!هر RPG ای لازم نیست ایزومتریک باشه.Oblivion و Mass Effect ایزومتریک نیستند و مشکلی هم ندارند.در ضمن اگه به فروم ها و سایت ها سر بزنین میبینین کسانی رو که در پلتفرم PC ترجیح دادن سکانس های زیادی از Dragon Age رو تو حالت zoom in شده بازی کنن تا جزئیات زیاد صحنه ها از قبیل مبارزه با boss ها،critical hit ها،finisher ها و ... رو بهتر ببینن.اینکه من و شما فکر بکنیم هر کسی که pc داره حتماً DA رو تو حالت ایزومتریک بازی کرده دلیل نمیشه که همینطوری شده باشه.
5)تمام دنیا میدونن بازی crpg هست ولی جالبه که Gamespot به نظرش بازی ARPG هست و IGN , PC Gamer و GameSpy بازی رو PRG میدونن یعنی در مایه های oblivion و gothic.به نظر من که باز ARPG منطقی تره چون The Witcher عمق RPG هایی مثل Oblivion و Gothic رو نداره و به بسیاری از جنبه های RPG توجه چندانی نشده.صرفاً چند تا کامنت نمیتونه چیزی رو عوض بکنه.در سایت IGN هم کامنت هایی وجود داره که تو اون The Witcher با Dragon Quest مقایسه شده.خب این دلیل میشه که این دو شبیه هم باشن؟