مادربورد درست و حسابی LGA1156 چیه؟ مادربوردی که گران تر از 200 هزار تومان باشه، قیمتش یا به خاطر قابلیت اورکلاک بالاش هست یا به خاطر پشتیبانی از SLI و CROSSFIRE و امکانات دیگه. مادربورد LGA775 هم اگر این امکانات رو داشته باشه قیمتش خیلی بالا می ره.
شما دو تا چیز مشابه رو باید مقایسه کنی. نمی شه که یه مادربورد ضعیف از LGA775 رو با خفن ترین مادربورد LGA1156 مقایسه کرد. شما یا کاربردت ایجاب می کنه که مادربورد خفن بخری (یعنی نیازمند RAID/CrossFire/SLI/Heavy OverClocking Capabilities و... هستی) یا کاربردت ایجاب می کنه که مادربورد معمولی بخری. بعد از اینکه تصمیم گرفتی کدوم رو می خوای، میای از هر دو سری 775 و 1156 مادربوردهایی رو که با نیازت همخوانی دارن با هم مقایسه می کنی. یعنی دو حالتش این می شه:
حالت اول: مادربورد خفن می خوای: باید یه مادربورد درست و حسابی LGA775 رو با یه مادربورد درست و حسابی LGA1156 مقایسه کنی. مثلا از سوکت 1156 می تونی این مدل بسیار خفن رو انتخاب کنی: ASUS - P7P55D Deluxe که قیمتش 300 تومان هست. و از سوکت 775 هم یه مدل بسیار خفن انتخاب می کنی. مثلا مدل: ASUS - Maximus II Formula به قیمت 240 تومان.
حالا می تونی این دو مادربورد رو با هم مقایسه کنی. (اختلاف قیمت حدود 60 شد)
حالت دوم: نیازی به امکانات پیشرفته مادربورد نداری: باید یه مادربورد معمولی از سوکت 775 رو با یه مادربورد معمولی LGA1156 مقایسه کنی. در این حالت برای LGA775 یه مادربورد در محدوده قیمت 90-110 تومان انتخاب می کنی. مثلا این مدل: GIGABYTE - EP43-UD3L به قیمت 100 تومان.
و از سوکت 1156 مدل GIGABYTE - P55-UD3P رو با قیمت 180 تومان انتخاب می کنی.
حالا این دو تا رو می تونی با هم مقایسه کنی. (اختلاف قیمت حدود 80 شد.)
ولی مقایسه مادربورد 100 تومانی LGA775 با مادربورد 300 تومانی LGA1156 کاملا بی مورده.
اختلاف سی پی یو رو من بر مبنای حدس خودم (قیمت 200 تومانی سی پی یو) حساب کردم. ولی شما قیمت دقیق رو بپرس. اگر به قول آقای ess_1362 قیمتش 270 تومان باشه (که اصلا بعید نیست) یعنی پردازنده 30-40 تومان هم گران تر از Core i5 می شه.
پس اختلاف قیمت مادربورد، چه تو رنج حرفه ای، چه توی رنج معمولی حدود 60-80 تومانه (775 ارزون تره). و اختلاف قیمت سی پی یو هم 40 تومانه که اینجا 1156 ارزان تره.
در مورد رم هم باز داری همون اشتباه استراتژیک رو مرتکب می شی! شما قیمت رم DDR3 Bus2000 (در صورت وجود!) رو با رمDDR2 Bus800 مفایسه نکن! یا مثلا قیمت رم های گرانقیمت (دارای هیتسینک و قابلیت اورکلاک بالای) OCZ/Crucial Ballistix/... از DDR3 رو با رم های معمولی و چه بسا تقلبی DDR2 Kingstone مقایسه نکن! RAM DDR3 Bus1333 قیمتش خیلی نزدیک به RAM DDR2 Bus800 هست. اگر از یه مارک و دارای کیفیت و قابلیت اورکلاک مشابه باشن.
جدا از همه این بحث ها پردازنده Q9550 همون طور که گفتم با توجه کارایی و سرعتی که داره حدود 200 هزار تومان می ارزه. چون AMD الان پردازنده ای داره (PhenomII 955) که با قیمت کمی زیر 200 تومان کارایی بسیار نزدیکی به Q9550 داره. و پرداخت مبلغ 270 تومان برای Q9550 اصلا منطقی نیست. این قیمت بالاش به خاطر این نیست که خیلی پردازنده خوبیه. بلکه به خاطر اینه که سوکتش منقرض شده و تولیدش یا متوقف شده یا به زودی خواهد شد. در نتیجه کم کم کمیاب می شه و بعید نیست قیمتش از این هم بالاتر بره.
پاورقی: مادربوردهایی که به عنوان مثال معرفی کردم، لزوما از نظر کیفیت و کارایی مورد تایید نیستند. فقط مثال هایی بودند از مادربوردهای حرفه ای و معمولی و اختلاف قیمت هاشون، برای اینکه بگم توی هر دو سوکت همه جور مادربوردی پیدا می شه. قصد فقط روشن شدن این موضوع بود و حتی خودم مشخصات دقیق این مادربوردها رو الان نگاه هم نکردم! پس ممکنه مقایسه ها خیلی درست نباشن: گیر ندید!