اختیار دارید! کاش بودم. من خودم در دانشگاه شهید بهشتی مهندسی کامپیوتر سخت افزار خوندم (البته سالها پیش). اینه که با سیستم آموزش اونجا تا حدی آشنا هستم. زمانیکه به اینور مهاجرت کردم و ادامه تحصیل دادم، واقعا واقعا تاسف میخوردم که چرا عمرم رو تلف کردم، یک مشت مطالب بی سروته در ایران خوندم. امیدوارم، شرایط برای شما هم فراهم بشه، تا خودتون از نزدیک فرق رو ببینید.
همین الان هم، متاسفانه میبینم که همون روند داره دنبال میشه. توی یک فروم دیگه هم این حرفها رو گفتم که اونها هم مثل شما ناراحت میشدند که چرا به کشور ما توهین میکنی! اما واقعیت هست. من سمینارها و کنفرانسهای زیادی رفتم. همه جا هم گفتم ایرانی هستم و بهش افتخار میکنم، اما دریغ از یک، فقط یک مقاله ارائه شده از ایران! حتی از ترکیه و کویت (!) هم مقاله دیدم، اما ایران هیچ! برای همین هست که میگم، اساتید بی خاصیت و بیسواد ایران! اینا که از استاد بودن فقط به خودشون دکتر و مهندس گفتن رو یاد گرفتند، اگر خیلی هنر دارند، بیان به جای کپی و دزدی آثار دیگران، یه کمی هم خودشون تولید علم کنند. تولید علم، ارسال مقاله به کنفرانس یا همایشهای شیراز و اصفهان نیست! اگر راست میگن، به کنفرانسهای معتبر بین المللی ارسال کنید! اینها ملاک پیشرفت و اعتبار علمی یک کشور هست.
علاوه بر این، این همه شرکت کامپیوتری از در و دیوار بالا میره اما یه دونشون کار به معنای واقعی تحقیقاتی رو انجام نمیدن! به جای اون استاد، کراک و دزدی و کپی کردن! اینهمه کاربر و مهندس با استعداد در ایران، یه دونه پروژه (شاید باشه البته ولی بسیار بسیار کم) متن باز در ایران وجود نداره که بشه اسم برد.
سر این موضوعی که دوستمون هم صحبت کرده، کاربرای اینجا اکثرا با تجربه و استاد فن هستند و خب نظرات مختلف دارند. حرف منهم سند و ملاک نیست، اما چیزی که گفتم فقط حاصل تجربیاتم در اینجا و ایران (بیشتر اینجا) چه در درس و چه در شرکتهایی بوده که که کار کردم.