نقل قول:
همه حرفات درسته
فقط یه مساله کوچیک رو جا انداختی
سرعت انتقال اطلاعات از dvd حداکثر 10.5 مگابیت بر ثانیه است که کمتر از مقدار لازم برای پخش یه فیلم HD هست. درحالی که برای HD DVD حدود 72مگابیت بر ثانیه وبرای Blue Ray Disk حدود 288 مگابیت بر ثانیه هست
برای مثال حساب کنید یه فیلم با 30 فریم در ثانیه و کیفیت 1080 در 1920 پیکسل و پیکسلهای 8 بیت حدودا چه سرعت انتقالی نیاز داره. با فشرده سازی حدودا 140 مگابیت بر ثانیه.
پس شما میتونی یه فیلم HD رو روی cd یا dvd ذخیره کنی ولی برای پخش باید به یه وسیله دیگه که سرعت انتقال بیشتری داره انتقالش بدی مثلا هارد درایو (ساتا: 1.5Gb/s)
ضمنا اینا کاربردهای Blue Ray Disk هست:
Usage :
Data storage
High-definition video
High-definition audio
PlayStation 3 games
نقل قول:
در ضمن فیلمی که من ازش یاد کردم تیزر فیلم Body of Lies هست با سرعت انتقال 50 مگابیت بر ثانیه که از روی DVD مستقیماً اجراش میکنم!
شما درست میگی. بعضی چیزا تو ارسال من اشتباه بود که اینجا سعی میکنم اصلاحش کنم:
A------------------------------------Blue Ray Disk-------------------HD DVD--------------------------DVD±R
Max. Capacity(GB)-------------------25/50--------------------------15/30----------------------------8.5/4.7
(single/double layer)
Max. Bitrate-------------------------432(12x)-----------------------72(2x)--------------------------186(16x
1-مساله مهم اینه که بلوری پلیر با سرعت 12x پیدا نمیشه یا حداقل من پیدا نکردم و حداکثر 5x اش رو من تو اینترنت دیدم. بنابراین حداکثر bitrate برای blue ray و DVD±R در حال حاضر یکی هست. البته بعضی شرکتها در حال ساخت blue ray player با سرعت 12x هستند.
2- بیت ریت حال حاضر هر سه نوع مدیا(یعنی DVD±R و HD DVD و Blue Ray)برای پخش فیلمهای HD موجود(تا 1080 در 1920) کافی هست. البته با فشرده سازی مناسب مثل Mpeg-4. حتی توی چین از DVD های معمولی برای تکثیر فیلمهای HD استفاده میشه.
3-اکثر فیلمهای HD اوریجینال در حال حاضر روی blue ray یا HD DVD منتشر میشه.
بنابراین از لحاظ تئوری پخش فیلم HD مستقیما از روی DVD+R ایرادی نداره ولی قطعا یه سیستم خوب نیاز داره. حداقل سیستم من که نمیتونه.