دوست من، نقشهبرداري 1 و 2 رياضي دارند، اما تا جايي كه من خاطرم هست، بيشتر حساب هستند تا رياضي، شايد هم اشتباه كنم، اما به هر حال 4-5 واحد از 142 واحد رو نميشه دليل نياز به رياضيات قوي عنوان كرد. اون چيزي كه بيشتر از عبارت "رياضي" مد نظر من بود، مثلا معادلات ديفرانسيل، رياضي مهندسي( كه خودش يه دنيايي هست واسه خودش) و نظاير اونه. مهندسي عمران كه اصلا رياضي مهندسي توي دوره ليسانسش نداره. و حتي همون چيزهايي كه توي رياضي 2 ميخونند هم كاربردي براشون نداره. مثال عرض ميكنم، شما هيچ وقت نميبيند كه مثلا يه مهندس عمران، يه جا مجبور بشه براي پيشبرد كارهاش، از انتگرال قطبي استفاده كنه!
اما در عوض شما ببينيد كه مثلا تو مكانيك چقدر از معادلات ميدان و موج استفاده ميشه، يا در مهندسي برق اگه كسي معادلات ديفرانسيل بلد نباشه اصلا كارش پيش نميره. اما يه مهندس عمران، فقط لازم داره كه چند تا ضرب و تقسيم بلد باشه تا بتونه كارهاي دفتر محاسبات ساختمون، رو براي مثال انجام بده. ضمن اين كه اونايي كه واقعا ميخوان در زمينه نقشه برداري كار كنند، مي رن خود رشته نقشهبرداري ميخونن.
در مورد آزاد و سراسري هم، همونطور كه خود شما فرموديد نميشه رأي كلي داد.اما به جزء يك سري جاهاي خاص كه ديگه خيلي كلاس ميگذارند، اين روند مشاهده ميشه كه الان بيشتر به آموزشهايي كه داوطلب كار ديده توجه ميشه. اينه كه مثلا بلد بودن نرمافزار و سطح زبان انگليسي و مديريت پروژه و اين چيزها الان داره خيلي بورس ميشه تو مصاحبههاي شغلي.