اما S5IS یا H9 ؟
قبل از بحث در مورد این دوربین ها باید به این نکته اشاره کنم که دوربینهای کانن موجود در ایران با آنچیزی که در سایتهای آمریکایی مرور می شوند یک تفاوت بزرگ دارند و آن اینست که دوربین کانن که در ایران بدست شما می رسد چینی است نه ژاپنی! تنها چند مدل محدود در ایران هستند که ساخت ژاپن هستند و S5IS که مورد نظر شماست چینی است. این پارامتر بسیار مهمی است و موقع خرید حتماً این فاکتور را لحاظ کنید.
اما در مورد سوال شما:
H9 از یک مشکل بزرگ رنج می برد و آن تصاویر soft است. برای یک غیرحرفه ای حتی شاید عکسهای H9 بسیار مطلوب تر از دوربین های دیگر باشد چون هیچ نویزی را نمی بیند. اما عکاسان حرفه ای معمولااً ترجیح می دهند نویز هم وجود داشته باشد اما جزئیات تصویر از بین نرود. اما مگر S5IS از noise reduction استفاده نمی کند؟ در واقع اغلب دوربین های امروزی مخصوصاً دوربین های نیمه حرفه از noise reduction برای کاهش noise استفاده می کنند ولی مشکل H9 در این است که noise reduction در این دوربین در همه کنتراست ها فعال است. یعنی در وضعیتی که تقریباً هیچ نویزی هم در تصویر وجود نخواهد داشت باز noise reduction کار خودش را انجام می دهد و باعث ایجاد تصاویر soft می شود، هیچ راهی هم برای غیر فعال کردن noise reduction وجود ندارد و این مشکلی است که خود سونی هم با عرضه H50 به آن اعتراف کرده است. در سایر دوربین ها معمولاً در کنتراست های بالا noise reduction فعال نمی شود و البته مدلهایی از پاناسونیک هم همین مشکل را دارند.
اما جدای از همه اینها فکر نمی کنم این مشکلی باشد که غیر حرفه ای ها بتوانند آن را تشخیص بدهند و بهتر است به نمونه های عکس این دوربین مراجعه کنید تا ببینید آیا اصلاً می توانید متوجه وجود چنین مشکلی شوید و آیا این قضیه برای شما آزار دهنده است یا آن را می پسندید. در عین حال موقع خرید نباید ویژگی ها و قابلیت های فراوان H9 را نادیده بگیرید. از جمله شناسایی 9 چهره و مادون قرمز برای تصویر برداری در شب. مثلاً من علاقه خاصی به عکس برداری در شب دارم و این ویژگی برایم اهمیت فوق العاده ای دارد.
درمورد S5IS هم باید بگویم مهمترین عیبش همان استفاده از باطری قلمی است که شارژ بسیار کوتاهی هم دارد. اما به لحاظ کیفیت عکس تنها ایرادی که من در آن دیده ام وجود رنگهای بنفش و قرمز در کنتراست های خیلی بالاست.
اما حالا چرا این دو دوربین؟!
اگر همین عجله دارید پیشنهاد من دوربین G9 کانن است. کیفیت عکسهای این دوربین بی نظیر هستند و من هنوز ایرادی در عکسهای این دوربین ندیده ام.
اگر می توانید 15-10 روز صبر کنید پیشنها قطعی من H50 سونی است که هنوز وارد بازار ایران نشده. H50 نه تنها ایراد مهم ذکر شده در H9 را رفع کرده بلکه قابلیتهای خوبی به این دوربین اضافه کرده است. از جمله افزایش رزولوشن و بهبود image processing. لنز جدیدی هم به این دوربین اضافه شده که در کنتراست های بالا فوق العاده عمل می کند. در واقع شخصاً هیچ شکی در مورد این دوربین ندارم و خودم از کسانی هستم که منتظر ورود این دوربین به بازار ایران هستم.