سلام
پس به نظز میرسد بحث شما سر میروپروسسورها نیست.
یعنی شما میخواهید برنامه بنویسید که مثل معمول تحت ویندوز اجرا شود.
نسخه های جدید اغلب مسائل قدیمی را ساپورت میکنند، ولی چیزی افزون بر آن دارند.
شاید در برخی موارد برخی چیزهای قبلی پشتیبانی نشود که حتماً راه کار جدیدی برایش وجود دارد.
برای تحت ویندوز، به نظر شخصی من اصل انتخاب VS2008 شما کاملاً خوب و مناسب است.
در این محیط ما C#.Net و VB.Net را داریم که فوق العاده شبیه هم هستند و در یک سطح قدرت و سادگی قراردارند.
Framework.Net یک فضای کاریست، یک محیط پر از ابزار که استفاده از آن موجب تسهیل و سادگی و قدرت اغلب کدها میشود و طبیعی است که باید در رایانه مقصد هم نصب باشد تا برنامه شما کار کند.
که این نصب را میتوان دستی انجام داد یا در مراحل نصب برنامه اصلی جاسازی کرد.
(البته Vista به صورت خودکار دات نت را دارد.)
VB.Net و C#.Net نمیتوانند از قوانین و محیط اجرایی Framework تخطی کنند، و حتماً باید تحت این پلت فرم کار کنند.
ولی ++VC مختار است، تنها زبان پشتیبانی شده فعلی مایروسافت است که میتوان کد غیر دات نتی هم تولید کند
مثلاً کدی که شما نوشته اید نمونه ای از کد VC++.Net بوده.
کد نویسی در غیر دات نت یعنی عدم استفاده از تمام کلاسس و امکانات دات نت(مثل زمان VS6)
یعنی کد تحت mfc ویا atl و یا هردو.
این طرز کد نویسی به نصبت دات نت بسیار مشکل تر است، واقعاً جزئیات خیلی بیشتری دارد، برای هر جزء کار باید کلی کد نوشت.
البته آزادی عمل بیشتری به شمات میدهد و میتوانید به دلخواه بین پلتفرم های مختلف سوییچ کنید.
در عوض دات نت تمام کارهای معمول را انجام میدهد و تا وقتی در ویندوز هستید، دات نت شما را کافیست و بیشک لنگتان نمیگذارد.
در نتیجه پیشنهاد شخصی من موارد زیر است
VC++.Net
VB.Net
C#.Net
حالا که به نظر میسرد از ++C خوشتان می آید، میتوانید همین را ادامه دهید.
کد نویسی تحت دات نت VC++.Net زیاد سخت تر از C#.Net یا VB.Net نیست.
گرچه تبدیل کدهای زبانهای تحت دات نت بسیار ساده است و اغلب میتوان خط به خط و کاملاً ذهنی کدهای بین VC++.Net و C#.Net و VB.Net را تبدیل کنید. ولی در هر صورت منابع و مثالهای VC++.Net کمتر است.
(برای برخی خیلی مهم است ولی به نظر من زیاد مهم نیست چون شما میتوانید از هر یک از مثالهای C#.Net یا VB.Net در اینترنت جهت کد VC++.Net خود استفاده کنید.)
انتخاب با خودتان
ولی وقتی انتخاب کردید دیگر سوییچ و تغییر شما را به جایی نمیرساند، همان را که انتخاب کردید تا آخرش بروید، سفت و محکم و مداوم.