ادامه بدید عالی.
Printable View
ادامه بدید عالی.
اوه اوه اوه با شما ديگه كي هستين.
نقل قول:
خوب..من فکر کنم پیدا کردن جدول هم از روی سیت هم از روی تجربه اندازه گیری از زیر پردازنده هستش..( با یه ولت متر از زیر برد ولتاژ رو اندازه میگیرن و پایه های تغذیه و پایه های ساین رو پیدا میکنن.)
این پایه ها که روشون کار میشه پایه های ساین هستن..اینا همه به هم وصل هستن..با لیزر کات یه سری مسیر هاشون قطع میشه و یه مدار بوجود میاد که شامل یه سری مقاومت هستش که بعضیها متصل شدن و بعضی ها در اثر لیزر کات از دور خارج هستن..
این لیزر کات روی 3 نقطه حداقل انجام میشه:
1. ولتاژ ساین که مقاومتی هستش..یعنی با ایجاد مسیر یه مقاومت خاص بین 2-3 تا پین ایجاد میکنن و برد با توجه به اون مقاومت ولتاژ رو میده پردازنده( در حقیقت این 2 روش وایر مود و پین مود میاد این ساختار رو دستکاری میکنه که پردازنده رو بجای یه مدل های ولتاژ جا بزنه...یعنی طرف کاری به شیت نداره..میره یه سلرون میگیره..8 تا پایه ساین رو بررسی میکنه..مقاومتشون رو در میاره..طرحشو میکشه...میدونه ولتاژ سلرون مثلا 1.4 هستش..بعد میاد ساختار یه پردازنده 1.2 ولتی رو میکنه شبیه سلرونه..)
2.قسمت فید ( مولتیپر) که اونم الان دیگه در دسترس نیست چون ساختارش رو در برابر مودها محافظت کردن با روشهای خاصی..ولی اونم فقط چند تا برش ساده لیزری بود و اتلونها میشد براحتی با بستن و باز کردن بریجهای متعدد که لیزر کات شده بودن مولتی رو دستکاری کرد..
3. قسمت بریج های کش رو هم با لیزر کات مسدود میکنن تا کش دلخواه بدست بیاد..کما اینکه مثلا دوران های 130 نانو با پر شدن بریج L2 تبدیل میشدن به اتلون و کششون ( L2 کش) از 64 میرفت رو 512 ..یا از دیت مثالها زیاد داریم.
الانم چون سطح دای رو نمیبینیم کسی این کارو نمیکنه و منسوخ شده..( ولی در صورت نبودن مانع جدی میشه 6300 1 مگ رو کرد 6300 2 مگ مثلا)
موارد دیگه که لیزر کات میشن قسمت مربوط به پردازنده های موبایل و غیره که یه کد مخصوص به پردازندست و اتفاقا میتونه برای تنظیم ولتاژ و مولتی هم هم بکار بره ( قسمت دوم پین مود بطور عملی اینکه پردازنده رو بجای معمولی موئبایل جا بزنی که مثلا موئلتیش باز بشه ولی برای ولتاژ منطقی نیست چون همیشه کم میکنه بالبع)
در مورد پینها که چرا بعضیش باید کات بشن ..اون قضیه کات مال پردازنده های ولتاژ متغیر هستش که جدیدا مد شدن..قبلا تو روشهای تراتل فقط مولتی کمم میشد حالا ولتاژ هم کم میشه..منطیه که با پایه هایی که تنظیم ولتاژ رو دارن برخورد بشه تا ولتاژ ثابت بمونه..
در حقیقت اون پایه ها هیچکدوم تغذیه پردازنده نیستن..فقط کنتلر VID و FID هستن ...
یه نکته دیگه فرق وایر مود و پین مود در اینکه وایر مود روی پین انجام میشه ولی پین مود روی سوکت..معمولا همیشه تا پین مود ممکن هست کسی وایر نمیکنه به 10 دلیل که چندتاش ایناست:
1. سختتر بودن
2 دائمی بودن روی پردازنده نه برد..
3. امکان اتصالی بالا..
4.ایجاد مشگل تو جا رفتن فیزیکی پایه ها
حالا تو LGA 775 ( که سوکت نیست..من پیر شدم اینقدر گفتم سوکت 775 نداریم..سوکت یعنی جایی که سوراخ داره) ما اگه روی LGA مود کنیم پین مود هستش.. خوب پس روی پردازنده طبعا پین مود نباید باشه گرچه شبیه هستش..پس بطور کلی تو 775 وایر مود رو میزاریم برای پردازنده..
نکته مهمتر اینکه پین مود و وایر مود فقط شامل پردازنده نمیشن..روشهای استاندارد ولت مود هستن هم روی برد هم روی قطعه..
پی تقسیم بندی این میشه:
ولت مود پردازنده در سر شاخه:
شاخه 1. پین و وایر مود روی پردازنده
شاخه 2. پین مود و وایر مود و کنتلر مود روی برد اصلی
حالا برسیم به کدوم؟
آره اتفاقا حدس زدم اینطوری باشه ..نقل قول:
در حقیقت اون پایه ها هیچکدوم تغذیه پردازنده نیستن..فقط کنتلر VID و FID هستن ...
منتها چند تا بورد دیدم که از روی خود برد Vcore Controller رو دستکاری کردن . یعنی همون جایی که VID ها وارد میشن . نکته اساسیش این بود که دقیقا پایه ها رو بر اساس همون جدول VID Setting توی دیتا شیت CPU لحیم کاری کردن .
البته این برای سوکت بود نه برای LGA 775 . حالا یکم دیگه بررسی کنم روی این MOSFET ببینم اصلا حرف حسابش چیه شاید یه چیزی دستگیرم شد ( بر اساس یه رابطه منطقی البته )
==================================
ایول .. آره اینو دیده بودم خیلی با حال بود ..!نقل قول:
قسمت فید ( مولتیپر) که اونم الان دیگه در دسترس نیست چون ساختارش رو در برابر مودها محافظت کردن با روشهای خاصی..ولی اونم فقط چند تا برش ساده لیزری بود و اتلونها میشد براحتی با بستن و باز کردن بریجهای متعدد که لیزر کات شده بودن مولتی رو دستکاری کرد..
=============
اوستا شمایی -- من می گم قبل از این که روی برد کار بشه روی پردازنده کار کنیم . یکم راحت تر از کار با کنترلر ها و Mosfet و این چیزاست ..
50% بردهای فعلی 2 تا اپشن تغییر Vcore دارن..یکی شیفت و دومی VID..مشخصه کار هردوشون..نقل قول:
در مورد پردازنده من مخالفم..چونکه پردازنده بهرحال ممکنه اپگرید بخواد بشه...اگر عمل مود کردن فیزیکی باشه ممکنه دیگه نشه فروختش..و از اون بدتر گارانتی دیگه تعطیل میشه روش..این سافت مود ها مثه پین مود هم گفتم دیگه جواب نمیده مگه رو 775 که اونم میبینید هارد مود توش داره ( کلا 775 بدون هارد مود نمیشه)
میمونه 2 راه..برد رو مود کرد اونم از ولتاژ کنتلر با استپینگ( یه مقاومت متغیر میزاریم برای این کار و خود من بارها اینکارو کردم..هم برای ولت مود پردازنده و هم رم و بیشت رالبته چیپست و رم که محدودیت ها رو بردارم..چون بطور مصال برد خودش 2.8 میداد من با مود کردمش 3.3..)
راستی امروز یه مود کیوان خان گذاشت..خیلی جالب بود..تو تاپیک ازراک تو بیمس:
البته تمام CPU های کوردو به راحتی میشوند 1333
البته تو این شکل آقای KUNNAK پایه ها رو به با چسب هادی چسبانده
ولی خب میشه کلک زد و همین کارو از زیر مادر بورد کرد
پس اگه مادربورئ کوردو ساپورت باشه با یه بایوس با پدر و مادر همه چیز میشه
Original Post.
got bored tonight and was looking around at VR forums and came across a old pic Shamino posted awhile back and thought... why not give it a shot...
so I took one of my spare conroes, and got my conductive ink pen, did the mod, let it dry, took my PC apart and popped this in... and it almost worked.
it booted at 1333, then I rebooted, and it went back to 1066... and was jumping back and forth.
so I took the CPU out, and saw, I didnt have a nice clean connection between the two BSEL pads... so I traced over it again, and let it dry, blah blah blah...
10 minutes later... it works.
now, it's working just fine.
boots up everytime at 7 x 333.
no big deal really since I know this CPU can do over 590, but its still fun to have a higher default FSB for the hell of it.
I wanted to see if this works, so I could try it on my quad core CPU...
hoping theres a slim chance in hell, that if it boots at 1333, the chipset strap will be looser, and give me some extra OC room.
thats a 1-100 shot... but if I never do it, how can I say it wont work??
atleast this one worked.
what would be kinda interesting, is if you took a E4300, and did this mod to it, assuming you knew the CPU could do 3 ghz, it would boot up at 9 x 333 for 3 ghz.
that would be pretty cool for those cheap boards that been coming out at Frys and such, with the CPU.
anyways, next try is to make my Quad Core do the same thing...
not really holding my breath on it, but its worth a shot.
heres the boot up speed I got from CPUZ after the mod.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
total down time, about 20-30 minutes, to take it apart, do the mod, let it dry and put it back together.
last note...
before doing this kinda mod, make sure you have a bios on your board that will allow a 1333 FSB CPU to be used in that board.
باشه من موافقم .
=========
این Fsb 1333 رو من روی E4300 دیده بودم . دو تا از پین های Bsel رو اگه اشتباه نکنم بهم متصل کردن . جالب بود .
========
پس شد مود روی برد - خب.. پیشنهادت چه ؟
یه نکته ...
مهمترین مسئله و در واقع گام اول پیدا کردن کنترلر ولتاژ هست روی مادربورد ( که در مورد RAM و CPU صادق هست )
امامثلا برای پیدا کردن کنترلر VGA ( چه هسته پردازش گر گرافیکیش GPU و چه حافظه اش ) باید به برد کارت گرافیک مراجعه کنید /.
===
خب ..
در مورد Voltage Regulator ها دو نوع کاربردیش تو مدارات دیجیتال می تونه Linear ( خطی ) و Switching ( سوئیچینگ ) باشه .
اگه کمی با الکترونیک و قطعات مصرفیش آشنا باشید تقریبا پیدا کردنش از روی اسم اونها براتون ساده میشه .
اما بطور کلی باید در محدوده پردازنده یا رم دنبال اینا باشی /.
اون دو تا موردی هم که اسم بردم شکل ظاهریشون و عوامل دور برشون هم می تونه کمک کنه تا تشخیص بدید کنترل کننده ولتاژ خطی هست یا سوئیچینگ ...
======
من در صدد هستم برای مشخص شدن تفاوت ظاهری اونها راهی کلی پیدا کنم که حتما اینجا قرار می دم /.
خب..
در مورد Mosfet ( از انواع کنترل کننده ولتاژ سوییچینگ ) بهتره مطالب زیر رو بدونیم
این تعاریف هم که شامل :
VCore, VDD, VDDQ, VDDR, VDIMM
هست رو بهتره یه بررسی کنم - برای OC کار ها هم مناسب هست :