با سلام
واسه یه سیستم که پارتیشن c ویستا داره پارتیشن D اکس پی داره و پارتیشن E اوبنتو داره میشه بوت لودر رو راه انداخت؟
Printable View
با سلام
واسه یه سیستم که پارتیشن c ویستا داره پارتیشن D اکس پی داره و پارتیشن E اوبنتو داره میشه بوت لودر رو راه انداخت؟
چطوری تو پارتیشن ویندوزی (e) لینوکس نصب کردی ؟؟!!
الان که شما هم بتونی وارد ویندوز بشی هم لینوکست مسلما بوت لودر گراب نصب هست.. لزومی به ساخت نیست مگر اینکه ویندوز رو دوباره نصب که که MBR باز نویسی بشه انوقت باید بوت لودر رو ترمیم کنی.
شما هر وقت سیستم عامل ویندوزی رو نصب کنی و بعد لینوکس چون گراب( GRUB) توانایی نمایش چند سیستم عاملی رو داره، میتونی بین هر سه سیستم عامل انتخاب داشته باشی که هر کدوم رو به دلخواه Start اش کنی...
میدونم ولی مشکل اینجاست که موقع نصب لینوکس فقط ویستا بوده ولی الان اکس پی هم اضافه شده .البته بعد از نصب اکس پی من با CD Live رفتم و بوت لودر رو با دستور :نقل قول:
درست کردم البته فقط به حالت اول برگشته . الان میخوام بدونم میتونم سیستم عامل جدید یعنی اکس پی رو میتونم به لودر اضافه کنم یا نه ؟ الان اکس پی رو نمیبینم .کد:sudo grub
بله فایل menu.lst را در مسیر زیر و با دستور زیر باز کنید:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
و با توجه به درایوی که ویندوز جدیدتون در اون هست قسمت زیر را تغییر بدید و به فایل اضافه کنید و سیستم را زیستارت کنید:
قسمت زوت را با توجه به درایوی که ویندوزتون نصب هست تغییر بدید.کد:title Microsoft Windows
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
آهان.نقل قول:
اره میشه اضافه کرد.
در شاخه( یا پارتیشن) boot/ در لینوکست فکر میکنم یه فایلی هست به نام menu.lst. با یک ادیتور بازش کن و ایکس پی رو اضافه کن... حالا نمیدونم هاردت ساتا هست یا hde. اگر مثلا ساتا باشه اصولا ایکس پی در دیوایس /dev/sda2 قرار میگیره یا اگر hdeباشه میشه /dev/hda2.
که باید واسش تعریف کنی ایکس پی مثلا در dev/sda2 هست که از اونجا بالا بیارش...
من کلی گفتم و تئوریک.. دقیقا اطمینان ندارم بازم دوستان کمک کنند.امتحان کن.
خوب من به این شکل پر کردم ولی اجازه ذخیره نمیده :نقل قول:
code]title Microsoft Windows XP
root (hd0,1)
savedefault
makeactive
chainloader +1[/code]
حالا چیکار کنم ؟
توجه کنید که برای باز کردن فایل حتما از دستور زیر استفاده کنید که مجوز رووت را برای تغییر داشته باشید:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
مرسی.فهمیدم. ضمنا" درست نوشتم اطلاعات رو ؟ با دستوری که نوشتید بعد از اجازه روت یه menu.lst باز میشه که هیچی توش نیست . همین اطلاعات بالا رو توش بنویسم کافیه؟ ضمنا" از کجا بدونم که نام پارتیشن ویندوزیم چیه؟ من از خودم 1 نوشتم . یعنی نوشتم hd0,1 . نمیدونم توی اون فیلدها چی بنویسم . لطف" بیشتر راهنمایی کنید.نقل قول:
با تشکر
hd0,0 خودش پارتیشن اولی حساب میشه... با مقدار 1 بعد از 0 دومین پارتیشن. درسته...نقل قول:
نام پارتیشن ویندوزی میشه همین عبار hd0,1. اینجا ما اسم ویندوز ایکس پی نداریم باید device رو بشناسونی که توش ویندوزت نصب هست که از اونجا لود کنه.
در مورد اینکه گفتی صفحه خالی هست نمیشه!! نظری ندارم من یکی. ولی یه بار دیگه امتحان کن.
پس یقینا فایل را اشتباه باز کردید چک کنید ببینید فایل menu.lst آیا در همان فولدر هست برای شما!(گرچه باید باشه!)نقل قول:
چون این فایل محتوی آنچه هست که شما در گراب می بینید یعنی اگر خالی باشه! شما در صفحه ی گراب هیچی نمی بینید! شاید دستور را اشتباه تایپ کردید!