OpenSUSE از قدرتمند ترین و با سابقه ترین توزیع های گنو/لینوکس هست که توزیع مورد علاقه و سیستم عامل اصلی من هم هست که متاسفانه در ایران چندان منابع و ... ازش نیست که این ناشی از عدم درک صحیح بعضی افراد هست.
در شرایطی که توزیع هایی مثل ابونتو .. و مینت ... مدام از سوی دوستان تبلیغ میشن.
شما سی دی لایو هم دانلود کنید نرم افزارهای پایه ای و اولیه رو داره که بعضا ابونتو بعضی هارو پیش فرض نداره(مثلن Gimp) همچنین شما میتونید اگر مایل به دانلود دی وی دی کامل (که به نظر من بهتر هست)نیستید میتونید هر یک از دیسک های زنده رو با توجه به نیاز و همینطور دسکتاپ مورد علاقتون دانلود کنید.( KDE , Gnome ,Xfce , Lxde و ...)
درباره نسخه 32 و ۶۴ این مساله مربوط به معماری پردازنده هست که ارتباط چندانی به دو واژه ی عملکرد و سازگاری نداره به اون صورت.من از هر دوش استفاده کردم(۳۲ روی کامپیوتر رو میزیم و ۶۴ روی لپ تاپ) و تفاوت خاصی ندیدم.
و در آخر حتمن اینترفیس زیبای سوزه رو ببینید.به خصوص نسخه KDE رو پیشنهاد میکنم امتحان کنید. اوپن سوزه در هر یک از DE ها یکی از بهترین طراحی ها و Tweak هارو ارائه داده که برفرض مثال با KDE بد ریخت و ساده ی Kubuntu که عملن کنونیکال هیچ کاری روش نکرده زمین تا آسمان متفاوت هست.
همچنین نرم افزار منحصر به فرد و بسیار قدرتمند YaST رو حتمن بررسی کنید که به جرات میشه گفت بهترین و قدرتمند ترین Control panel (اگر بشه همچین اسمی روش گذاشت)در تمامی سیستم عامل های دنیاست.(بر فرض برای Samba server و شبکه کردن ویندوزی کاری که شما در ابونتو باید با کلی دستور در Terminal و استفاده از Gedit و سایر دنگ و فنگ های دوران محیط متنی انجام بدید رو میتونید با چند تا کلیک از طریق YaST راحت انجام بدید. یا خیلی موارد دیگه که اگر کسی مایل بود مثال میزنم)
ممکن هست یک سری عزیزان که تصور میکنن لینوکس فقط ابونتو هست بهتون بگن که سوزه مال ماکروسافت هست . سوزه خائن هست و قاتل هست و این حرفها که پیشنهاد میکنم از منابع موثق انگلیسی زبان استفاده کنید.و همچنین درباره خدمات سوزه به دنیای متن باز و گسترش و توسعه هسته لینوکس و میزکارهای مختلف مثل KDE و Gnome و سایر موارد (مثل mono , Banshee و....) اطلاع کسب کنید و بعد ببینید بعضی توزیع ها مثل مینت و ابونتو(شرکت کنونیکال)در این زمینه دقیقن کاری انجام داده اند یا خیر.
اوپن سوزه یکی از کامل ترین منابع رو در بین توزیع های گنو/لینوکس در اختیار شما قرار میده که کاملن دسته بندی شده و تفکیک شده هست و شما با مطالعه همین ها بخش زیادی از سرچ کردن در گوگل و یافتن پاسخ از وبلاگ های بی نام و نشان رو نخواهید داشت.در زمینه زبان فارسی هم همچنین انجمن و پرتال اوپن سوزه پارسی موجود هست که بسیار فعال هست و از انجمن های خوب ایرانی هست که میتونید ازش استفاده کنید.
شما حتی میتونید توزیع مورد علاقتون رو بر پایه سوزه بسیازید و سفارشی کنید اون هم بدون اینکه نیازی به دانش بالایی داشته باشید.(غمپز آرچ رو که بعضی دوستان چند ترم کامپیوتر خونده میدن رو نمیشه داد باهاش ولی میشه بسیار شخصی سازیش کرد.)
در کل از اوپن سوزه لذت ببرید. شاید اینترفیس دخترانه ابونتو رو نداشته باشه ولی از نظر پایداری و خلاقیت ها جزو بهترین هاست.