قوانين انتقال حرارت و بقاي انرژي رو نقض كردينقل قول:
چطور ممكنه منبع توليد گرما (موقع كار كردن نه بي باري) خنك تر باشه
Printable View
قوانين انتقال حرارت و بقاي انرژي رو نقض كردينقل قول:
چطور ممكنه منبع توليد گرما (موقع كار كردن نه بي باري) خنك تر باشه
تو متن اون دوستمون دما 65 بود نميدونمنقل قول:
بعدشم ميشه اگه خنك كننده درستي داشته باشي ميتوني دمارو پائين نگه داري
ارمان جان یه نظر هم به ما بنداز....اخه چرا من نمیتونم الان افزایش فرکانس بدم.............با اون برنامه دو صفحه قبل هم تا فرکانس 2800 میرم صفحه ابی میاد... منتظرتم قدم به قدم...این ایمان نمیدونم کجاس
micro فکر کنم کلا bios p5b مورد داره .
آخه چند جا دیگه هم خوندم اونا هم همین می گفتن !
همیشه دمای cpu حدود 10 درجه گرمتر از دمای هسته است !!!
حالا من چه جوری دمای هسته و cpu رو متوجه بشم ؟
با همه نرم افزار ها هم تست کردم (PC Wizard - cpu cool - everst - pc probe 2 - , .... )
منم مشكل مشابه رو با چند تا مادربرد داشتم كه دما رو بايوس درست نشون نميداد ولي با آپديت بايوس برطرف شد.نقل قول:
شما تو فرومهاي معتبر خارجي مثلا Anadtech عضو شو اونجا برو تو تاپيك asus p5b و مطالب رو بخون
اونها خيلي حرفه ايند. حتي بايوس هم از خودشون در ميكنند(مثلا من خودم دارم الان از يكي از اين بايوسهاي در شده استفاده ميكنم چون تغغير دور فن تو بايوس استاندارد asrock فعال نيست و اينها فعالش كردند)
راه هاي خوبي هم واسه اور ياد ميگيري( حتي بعضي وقتها لحيم كاري مادربرد هم توصيه ميكنند ولي توصيه من اينكه هيچوقت سراغ اين كار نرو چون من چوبش رو خوردم)کد:http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=1908392&FTVAR_STKEYWORDFRM=&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear
خوبه ...نقل قول:
amd رو دما حساسه مخصوصآ اگر تا 65 درجه بره براي 2 تا 3 ثانيه فركانس به 1000 تقليل پيدا ميكنه كه اگر تا اين حد فركانس نياد پايين يه بلايي سر cpu مياد !
وقتي 4800 رو از 2.5 به 2.8 يا 3.0 ميرسونم تا وقتي دما پايين باشه رو 3.0 پايداره ولي اگه از 60 بگزره بهم ميريزه .
وقتي هم كه روي 2.8 ميزارم اگر زياد به cpu فشار بياد فركانس براي 2 ثانيه مياد رو 1000 بعد برميگرده رو 2.8 .
خوب اين مسائل كاملا مشخص ميكنه كه مقدار اوري كه هر يوزر ميتونه رو سيستمش اعمال كنه كاملآ متفاوته .
شما بيشتر از 40 درصد ميتوني اور كني؟نقل قول:
تازه آيا تو اين 40 درصد سيستم استيبل هست؟ فن استوك هم كه دليل نميشه بايد ببيني دمات چقدره و اگر بالاي 60 باشه باعث كاهش عمر پردازنده ميشه و الزاما بايد يه كولينگ خوب استفاده كني.
تازه اگه 3800X2 داشتي يعني جوانترين پردازنده اين خانواده 50 درصد هم ميتونستي اور كني
اما به دو دليل Intel برتري محسوسي تو اوركلاك داره؟
1- جوانترين پردازنده Core2duo بالاي 100 درصد اوركلاك ميشه با فن استوك هم اور ميشه Core 2 duo تا 85 درجه ميتونه تحمل كنه ماهها هم ميتوني با اين دما سركني ولي بعد از چند ماه عمر پردازنده تموم ميشه.
2- پردازنده هاي فركانس بالاي AMD خيلي كم اوركلاك ميشند (مثلا 6400X2) البته اين يه قاعده كلي هست كه هر چي فركانس بره بالا، درصد اوركلاك كمتر ميشه اما همين پردازنده هاي فركانس بالاي اينتل(مثلا E8500) خيلي خوب اوركلاك ميشند.
يه نكته ديگه كه بارها تجربش كردم شانسي بودن پردازنده ها است شما خوش شانس هستي و پردازندت خوب اوركلاك ميشه از بخت بد من مال من اينطور نيست و نسبت به بقيه با همين مادربرد كمتر اوركلاك ميشه. يكي از دوستان يه 3600X2 داشت كه به علت زياد خمير زدن و نشت خمير داخل پايه ها سوخت پردازندش تا 2700 اور ميشد برد گارانتي يه دونه جديد گرفت همون رويژن و همون اسم كد اين يكي تا 3000 اور ميشد.
نقل قول:فکرش رو میکردم رم هات به درد oc نخوره !نقل قول:
این تغییرات رو اعمال کن ، حتما حل میشه :
DRAM Ferequency : DDR2 - 812Mhz
CPU VOLTAGE : 1.3625V
DRAM VOLTAGE : 1.90V
مهدی جان,دستت درد نکنه.درست شد.:11:
به نظرم,رم خوبی نیست نه؟
می خواستم با کمی اورکلاک کردن گرافیک این برگردوندن این اورکلاک رو جبران کنم.
راستش محمد جان من اون اورکلاک گرافیک رو انجام دادم و خوب پیش می رفت.
امّا موقع ریسیت کردن وقتی میاد بالا,مجبورم می کنه برم ستاپ و تنظیمات رو برگردونم!
مشکل رو نفهمیدم! :13:
micro جان من سیستم رو 3.15 نگه داشتم فکر کنم بهترین حالت همین باشه .
فقط نگران دما هستم مشکلی پیش نمیاد ؟
البته در حالت عادی هم همینجوریه !
من دمای سیستمو نمیدونم در واقع !
یه سوال دیگه الان رمهام 5-6-6-15 هستش اگه بخوام 5-5-5-15 بذارم مشکلی پیش میاد ؟
خطرناکه ؟
تاثیر هم داره ؟
اگه دوستان دیگه مثل آقا مهدی هم جواب بند رو بدن ممنون میشم .
سلام
من چندین پست قبل هم اعلام کردم امیدوارم این بار جوابی بگیرم!!!
این عکسها رو ببینید:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من فرکانس رو فقط تا 230MHZ بالا بردم آیا ممکنه یک نفر بهم بگه دقیقاً چه چیزهای دیگه رو میتونم تغییر بدم و اگر هم میشه یک کمی زیر دیپلم بگید
شرمندم خنگ نیستم اما قدم به قدم بهتر میشه جلو رفت تا اشتباه نکنم
حالا چند تا سوال دارم:
1- ضریب ملتی پلیر رو باید بالا ببرم یا پایین بیارم؟
2- وقتی فرکانس روی 250 گذاشتم سیستم زیاد پایدار نبود
3- در مورد اینکه باید در رم تغییراتی بدم منظور اینه که چکارش کنم؟فرکانس یا ولتاژ
بعد از گذشت 8 ماه از گشتوگذار من در اینترنت و نشریات کامپیوتری به این نتیجه رسیدم که یک مقالهی جامع ، همه کس فهم ، قدم به قدم و تصویری در مورد اورکلاک (OverClock) بنوسیم که امیدوارم مفید واقع شود و البته امیدوارم که حداقل بدون برداشتن اسمم آن را کپی کنید.(Copy Right)
کد:http://sadegh12718.persiangig.com/document/OverClock.rar
تشکر دوست عزیز.نقل قول:
بعد از گذشت 8 ماه از گشتوگذار من در اینترنت و نشریات کامپیوتری به این نتیجه رسیدم که یک مقالهی جامع ، همه کس فهم ، قدم به قدم و تصویری در مورد اورکلاک (OverClock) بنوسیم که امیدوارم مفید واقع شود و البته امیدوارم که حداقل بدون برداشتن اسمم آن را کپی کنید.(Copy Right)
من که رفتم ببینم چطوری هست!
محمد جان این نتیجه اورکلاک گرافیک منه.البته جاش اینجا نیست امّا فقط در حد اینکه بدونم خوب هست یا نه؟
پس از 15 دقیقه در 65 درجه ثابت موند:
مولتي رو نميتوني بالا ببري فعلا نيازي نيست مگر اينكه بخواي رمت تو فركانس بيشتري كار كنم اون موقع كم كردن مولتي ميتونه مفيد باشه.نقل قول:
cl رمت 2.5 هست روي 3 يا 4 رو هم امتحان كن
ضريب Htت روي 5 هست روي 4 بزار. ht بالاي 1000 موجب ناپايداري ميشه.
اگر دماهات خوبند يه مقدار ولت به Cpu بده
:40::40::40:نقل قول:
:40::40:
:40:
ببین رفیق musa و شما میکرو جان حالا میتونید به من در اور بیشتر کمک کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
امیدوارم
1- اخر پایداری اور این cpu چقدر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
2-ایا با مین قویتر امکان داره یا مورد دیگه ای؟؟؟؟؟؟؟؟؟
:40:
:40::40:
:40::40::40:
:10::10::10::10::10::10::10::10::10::10:
والا شما كه تا ته اور كرديد حدش هم همينه
مهدی جان باز هم ریسیت کرد!!!
البته ریسیت کردن کمتر شده.این بار هم مطمعنم که از رم هست!
:40::40::40:نقل قول:
خیلی ممنون
دوست گرامی
:40::40::40::40:
عجب !! :blink:نقل قول:
صفحه آبی میاد یا یه دفعه ریست میکنه ؟!
در حالت load ریست میکنه یا در حالت IDLE هم اینطوری میشه ؟
در BOOT شدن مشکل داره ؟
شما این تغییر رو هم اعمال کن :
DRAM VOLTAGE : AUTO
مهدی جان:یک دفعه توی همون تست pc wizard و یک بار هم هنگام اجرای بازی ریسیت کرد.
در بوت شدن هیچگونه مشکلی نداره.
idle رو نمی دونم معنیش چیه.اگه منظورتون از load کردن همون اجرا کردن یک برنامه,مثلآ بازی هست.بله ریسیت می کنه.البته باز هم تاکید می کنم مهدی جان.خیلی خیلی بهتر شده بعد از اون تنظیمی که فرمودید.
میخواستم بدونم که PCI-Express Frequnecy تا چقدر باشه مطمئنه ؟
یعنی به کارت و مین آسیب نمی رسونه ؟
کسی میتونه چند نمونه سوختن قطعات در Overclock رو مثال بزنه ؟
یعنی کسی تجربشو داشته ؟
لطفا مشخصات کامل ram geil pc 6400 در خصوص اورکلاک هم اگه کسی میدونه و بهم بگه ممنون میشم ؟
این آبشن در اصل باعث افزایش پهنای باند ارتباطی بین ، vga و mainboard میشه ، و معمولآ باعث افزایش performance به صورت محسوس نمیشه و بیشتر ناپایداری رو به همراه داره !نقل قول:
اورکلاک اگه به صورت علمی و کنترل شده بشه انجام بشه ، حتی در دراز مدت هم مشکل ایجاد نمیکنه !نقل قول:
تجربه نشون داده حساس ترین قطعه تو اورکلاکینگ ، RAM هست ، که در دراز مدت میتونه مشکلات عدیده ای رو ایجاد کنه !
بین [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کدوم مد نظر شماست ؟نقل قول:
مرسی مهدی جان از جوابتون .
یعنی PCI-Express Frequnecy رو تو پایین ترین مقدار خودش قرار بدم ؟
وقتی auto میذارم حدود 400 امتیاز بیشتر تو 3dmark06 میگیرم !
رم من DDRII Value با تایمنیگ 5-5-5-15 ولی cpz - 5-6-6-15 نشون میده چرا ؟
در رابطه با اورکلاک چطورن ؟
من cpu رو تا 3.15 اور کردم به نظرتون با این تنظیمات تو دراز مدت سیستم دچار مشکل میشه ؟
در ضمن پایداری کامل هم دارم .
cpu freq : 450
Ram freq :450
Vcore : 1.35
Fsb voltage : 1.200
NB Voltage : 1.25
Ram voltage : 1.85
همه ولتاژها در پایین ترین سطخ ممکن هستند تقریبا .
بقیه ولتاژها هم مینیمم هستند .
PCE FReq : 90
فرکانس PCI در حالت auto حدودا 98 هست .
خوبه . راستی مثل اینکه شما VGA سری 9 داری !!نقل قول:
VGA های سری 9 فرکانس ، پایه خودشون رو با فرکانس PCI-E تطبیق میدند ، به این صورت که وقتی شما این فرکانس رو بالا میبری ، GPU هم اور میشه !
مقدار این فرکانس 100MHZ هست که بعد از گذشتن از یک MP 25 به فرکانس 2500MHZ تبدیل میشه .
بهتره روی همون 100mhz تنظیم کنی و برای اورکلاک vga از استفاده از riva tuner از همون Clock GENERATOR خود VGA استفاده کنی .
یعنی 100 باشه بهتره ؟
در مورد رم و اورکلاکمم اگه توضیح بدی ممنون میشم ؟
آخه نمیخوام کارت گرافیکو اور بشه .
بله .نقل قول:
رم خوبیه ، رم های geil همیشه با کیفیت بودن . اورکلاکت هم عادیه ، چون با این مدل کار نکردم نمیتونم نظر قطعی بدم .
تو 100mhz کارت گرافیک شما oc نمیشه ! بالاتر از اون oc میشه .
Ok!
مرسی آقا مهدی
فقط شما تجربه اورکلاک طولانی و پایدار تو سیستمهای مختلف رو حتما داشتین .اگه امکانش هست از تجربیاتتون درباره آسیب رسیدن به قطعات اگه در اختیارم بذاری ممنون میشم .
میخوام رسیکهای اور کلاک تو طولانی مدت بدونم .
راستی فراموش کردین مشکل تایمینگ رم رو بگین ؟
رم من 5-5-5-15 هستش ولی الان تو تایمینگ 5-6-6-15 کار میکنه ؟ چرا ؟
تو main msi k9n ضریب ht چجوری تغییر میکنه ؟
برو تو setup حتما هستنقل قول:
گشتم نبود , نام دیگه ای نداره ای ؟
:40::40::40::40:نقل قول:
به دفترچه راهنما ی مادربردت هم یه نگاهی بنداز
:40::40::40::40::40::40:
مهدی جان سلام:
آقا یه مسئله جالب واسم اتفاق افتاده میخوام ببینم جریان چیه تا حالا یه همچین چیزی واست پیش اومده یا نه یه نظری بده.
اول اینکه من زیاد اهل Overclock نیستم اما جدیدا رو سیستم یه Xfx 9600 Gt گذاشتم منتهی دیدم امتیازی که باهاش میگیرم زیاد جالب نیست حدس زدم از Cpu ضعیفم باشه ( Amd Athlon 4400x2 ) خلاصه همینطور هم بود . اومدم Cpu رو Over کنم با خود نرم افزار Asus Ibooster آخه مادربردم Asus M2n-e هستش. جالب اینجاست که من بیشتر از 12 Mhz نمیتونم Over کنم تا یکی میبرم بالا ری استارت میشه و مجبورم دوباره بیارم پایین . فکر میکردم از مادربردم باشه که دست منو تو Overclock باز نمیذاره خلاصه بیخیال شدم تا اینکه امروز سیستم یکی از بچه ها دقیقا با همین مادربرد یعنی M2n-e به راحتی 40mhz آورکلاک شد و چقدر هم خوب و پایدار بود و جالب اینجاست حتی Cpu خودم رو هم بستم رو سیستمش خیلی خو ب تا 45mhz آورکلاک شد . تازه قطعات دیگه ش مثل پاور و رم سیستمش هم از من پایین تره الان مشخصات دو تا سیستم رو واست میذارم تا ببینی خلاصه نمیدونم چرا مادربرد من با همون Cpu با یه ذره Over هنگ میکنه اما دقیقا همین مادربرد که واسه دوستمه با همین Cpu تووپ Overclock میشه.
سیستم خودم :
M/b: Asus M2n-e
Ram: 2x1gig Patriot 800
Vga: Xfx9600gt
Power: Green 480a
سیستم دوستم:
M/b : Asus M2n-e
Ram: Twinmos 1gig 667
Vga: Asus 8600 Gts
Power : Perfect 300
خب اين طبيعيه قطعات يكسان ظرفيت اوركلاك مختلفي دارند مادربرد شما ممكنه خوب اوكلاك نشه مال يكي ديگه خوب اوركلاك بشه.نقل قول:
هر چند كه خيلي تست بايد انجام بشه تا اين نتيجه در مورد مادربرد شما قطعي بشه