به آدرس زیر که مال سایت رسمی سریال مختارنامه هستش مراجعه کن. توضیحات کامل در اونجا داده شده:نقل قول:
موفق باشین.کد:http://www.mokhtarnameh.com/news/1-latest-news/233-1389-08-10-14-52-14.html
89/9/28
Printable View
به آدرس زیر که مال سایت رسمی سریال مختارنامه هستش مراجعه کن. توضیحات کامل در اونجا داده شده:نقل قول:
موفق باشین.کد:http://www.mokhtarnameh.com/news/1-latest-news/233-1389-08-10-14-52-14.html
89/9/28
قسمت اخیر (تخت سلیمان) یکی از جالب ترین قسمت های مختار بود... چیزی که باعث شد احساس خیلی خوبی از تماشای قسمت بهم دست بده، موسیقی متن این قسمت بود! شخصا از موسیقی متن قسمت های گذشته که بیشتر در ارتباط با کربلا بود خسته شده بودم! دیگه خیلی تکراری شده بود... به نظر من دیگه وقتش رسیده بود که موسیقیه متن عربی هم وارد سریال بشه که شد!
الان یک برنامه در حال پخش بود در مورد کسانی که بعد از شهادت امام حسین تازه یاد قیام کردن افتادن
ادامه برنامه بعد از اخبار ورزشی .شبکه 3 سیما
اگر وقت دارید ببینید
این قسمتش خیلی قشنگ بود یه کمی هم طنز توش وجود داشت!
به نظر میرسه شروع صحنه های جنگها و قسمت های اکشن سریال از قسمت بعد آغاز میشه. شدیدا منتظر دیدنشونم:8:
این مفهوم تخت گردون چی بود من که زیاد سر در نیاوردم منظور اونجائیه که می خاست از مختار بیعت بگیره
مفهوم که فکر نمیکنم داشت اما کلا می خواست نشون بده که این آقای عبیدلله زبیر بر خلاف گفته ی اسلام و برخلاف سنت پیامبر کاملا ساده زیستی رو کنار گذاشته و در نهایت راحتی داره زندگی میکنه و حتی دست به بیگاری کشیدن از آدم ها برای لذت بردن خودش هم زده.نقل قول:
تزویرنقل قول:
همون اول مختار گفت این تختی که از آسمان به زمین می آید کنایه به تخت سلیمان است.یعنی اینکه ایشون با یک تخت پرنده و یک تخت گردون مردم عامی و بی سواد را مسحور قدرت خویش می کند
تو قسمت قبل اگه دقت میکردین، صحنه های مربوط به حمله ی لشگر یزید به مدینه رو فقط با چند تا کادر بسته از یه لشگری که در جلوی اونها یه فلاخن بزرگ در حال حرکته، سر و تهشو هم آوردن. انگار دیگه حال و حوصله نداشتن که دکور شهر مدینه و مسجد النبی رو هم بسازن. خرج و مخارج زده بوده بالا :27:
منم دوست داشتم نشون بدن.ولی شاید هم خرج و مخارجش بالا میشده هم خیلی ربط مستقیمی به قیام مختار نداشته و در حاشیش بوده.نقل قول:
میخواست با تخت گردون مختار را گیج کنه و ازش بیعت بگیرهنقل قول:
این مفهوم تخت گردون چی بود من که زیاد سر در نیاوردم منظور اونجائیه که می خاست از مختار بیعت بگیره
خودش هم گفت من هر کس را یک جور می پیچونم یکی را با فلسفه یکی را با خدعه و یکی را هم با این تخت
بچه ها به نظرتون دیالوگ هاش خیلی امروزی نیست
مثلا باغت اباد انگوری
ما ها بیکار نیستیم
اون بله ای که مختار میگه
دیالوگاش که امروزی هست و من هم شخصا این رو بیشتر میپسندم تا دیالوگای ادبی و رسمی که قبلا تو سریالا دیدیم .
.
شبکه یک : دوشنبه ساعت7.30 شبنقل قول:
شبکه قرآن : یکشنبه و پنج شنبه ساعت 8شب
مختار چگونه عمر سعد را به درک واصل کرد ؟
یکی از کسانی که نزد مختار دارای موقعیت خاصی بود و مختار او را به خاطر قرابت و نزدیکی او با امیرالمؤمنین(ع) گرامی می داشت «عبدالله بن جعده بن هبیره» بود.
عمربن سعد نزد عبدالله بن جعده آمد و به او گفت: «برای من از مختار امان بگیر!» عبدالله وساطت کرد! و مختار این امان نامه را برای او نوشت: «این امان نامه ای است از مختار بن ابی عبید برای عمربن سعد بن ابی وقاص، تو در امان هستی به امان خدا، خودت و مالت و اهل و فرزندانت و تو به خاطر آنچه کرده ای، تا زمانی که اطاعت کنی و در خانه و شهر و نزد اهلت بمانی و حادثه ای به وجود نیاوری در امان خواهی بود.»
پس از آن، مأموران مختار و پیروان آل محمد(ص) و دیگران، او را می دیدند و مزاحم او نمی شدند و گروهی بر این امان نامه شهادت دادند و مختار هم عهد و پیمان بسته بود که به این امان نامه وفادار باشد، مگر این که عمر بن سعد حادثه ای بیافریند و خدا را بر این امر گواه گرفت.
مختار روزی به یارانش گفت: «فردا مردی را خواهم کشت که دارای این نشانه هاست: قدم هایی بزرگ، چشمان او در گودی فرورفته و ابروانش به هم چسبیده و کشته شدن او، مومنان و فرشتگان مقرب را شاد و خوشحال می کند.»
«هیثم بن اسود نخعی» نزد مختار بود، از آن نشانه ها دانست که مقصود او، عمر بن سعد است، به منزل آمد و فرزندش «عریان» را طلب کرد و او را نزد عمربن سعد فرستاد تا وی را از تصمیم مختار آگاه کند و به او بگوید که: «از خودت مواظبت کن.»
عمربن سعد گفت: «خدا پدرت را جزای خیر دهد! که شرط برادری را به جای آوردی، ولی مختار بعد از امان نامه ای که به من داده است چگونه می تواند که با من چنین کند؟!»
از این رو هنگامی که شب شد از منزلش بیرون رفت و غلامش را از تصمیمی که مختار درباره او گرفته و همچنین از امان نامه مختار آگاه کرد.
غلامش به او گفت: «مختار با تو شرط کرده است که تو کاری انجام ندهی چه حادثه ای بالاتر از این که تو، خانه و اهل خود را رها کرده و به اینجا آمده ای! هم اکنون بازگرد و بهانه ای برای نقض آن امان نامه به دست مختار نده.»
عمربن سعد نیز بازگشت. خبر رفتن عمر سعد را به مختار رساندند، مختار گفت: «مرا برگردن او زنجیر و سلسله ای است که او را دوباره بازگرداند.» صبح روز بعد مختار «ابوعمره» را فرستاد و به او فرمان داد که عمربن سعد را بیاورد، ابوعمره بر عمربن سعد وارد شد و به او گفت: «امیر را اجابت کن.»
عمر برخاست ولی از فرط اضطراب و رعب و وحشت، قدم بر روی لباس هایش گذاشت و لغزید، ابوعمره با شمشیر به او حمله کرد و او را از پای درآورد و به هلاکت رساند و سر او را در دامن قبایش گذارده و آورد و نزد مختار گذاشت.
مختار به «حفص» پسر عمر بن سعد که نزد وی بود رو کرد و گفت: «این سر را می شناسی؟» حفص گفت: «انا لله و انا الیه راجعون» و در ادامه گفت: «آری و بعد از او خیری در زندگی نیست.»
مختار گفت: «راست گفتی تو نیز بعد از او زنده نخواهی بود، حفص را به پدرش ملحق کنید.» پس حفص را نیز کشتند و سر او را نزد عمر بن سعد گذاشتند.
سپس مختار گفت: «عمر بن سعد را به جای حسین(ع) و حفص فرزند او رابه جای علی بن الحسین (علی اکبر) کشتم، اما این دو هرگز قابل مقایسه و برابری با آن دو نخواهند بود. به خدا سوگند اگر من سه چهارم قریش را به هلاکت برسانم برابر ارزش انگشتی از انگشتان حسین(ع) نخواهد بود.»(1)
لازم به یادآوری است که علت شتاب مختار در کشتن عمربن سعد این بود که یزیدبن شراحیل انصاری نزد محمدبن حنفیه آمد و بر او سلام کرد و بین آنها سخنانی رد و بدل شد تا این که صحبت از مختار به میان آمد، محمدبن حنفیه گفت: «مختار می پندارد که شیعه ماست در حالی که قاتلان حسین(ع) با وی همنشینی می کنند.» یزیدبن شراحیل چون به کوفه بازگشت، نزد مختار آمد و او را از آنچه محمدبن حنفیه گفته بود آگاه کرد، به این دلیل مختار تصمیم بر کشتن عمربن سعد گرفت.(2)
مختار سر عمربن سعد و پسرش حفص را برای محمدبن حنفیه فرستاد و این نامه را برای او نوشت: «بسم الله الرحمن الرحیم، برای مهدی(3) محمدبن علی، این نامه از مختاربن ابی عبید، سلام بر تو این مهدی، من خدا را حمد می کنم، آن خدایی که شریکی ندارد اما بعد، خدا مرا عذابی برای دشمنان شما قرار داده است، دشمنان شما برخی اسیر و گروهی متواری و فراری و دسته ای کشته و بعضی رانده شده اند، پس خدا را حمد می کنم که قاتلان (خاندان) شما را کشت و یاوران شما را یاری کرد. من سر عمر بن سعد و فرزندش را نزد تو فرستادم و بر هر کسی از قاتلان حسین(ع) و اهل بیتش که دست یافتم او را کشتم و خدا از انتقام گرفتن از باقیمانده آنان ناتوان نیست و من تا زمانی که بر روی زمین از آنها کسی باشد آنها را رها نمی کنم پس نظر و رأی خودت را برای من بنویس تا من از شما پیروی کرده و بر آن باشم، سلام و رحمت و برکات خدا بر تو باد.»(4)
سپس مختار هر که را که گفتند او از قاتلان حسین(ع) و پیروان او و دشمنان حسین(ع) است به هلاکت رساند و به آتش کشید و خانه آن را که فرار کرده بود خراب کرد.(5)
-------------------------------------------------------------
پی نوشت ها:
1- تجارب الامم، ج 2، ص 151
2- کامل ابن اثیر، ج 4، ص 241
3- در وجه تسمیه محمدبن حنفیه به مهدی بعضی گفته اند که مختار، ایشان را امام واجب الاطاعه و مهدی امت می نامید. (تاریخ طبری، ج 7، ص 40)
4- تجارت الامم ج 2 ص 153
5- سرنوشت قاتلان شهدای کربلا- عباسعلی کامرانیان
مختار رو کی میکشه؟؟ بازیگرش کیه؟
مصعب بن زبیر ---- جعفر دهقاننقل قول:
مختار رو کی میکشه؟؟ بازیگرش کیه؟
*اجراي موسيقي «مختارنامه» در تالار رودكي*
گفتوگوي ايسنا با آهنگساز سريال داوود ميرباقري:
اعتراض به موسيقي «مختارنامه» از مباحث انحرافي است
آهنگساز سريال «مختارنامه» گفت: اگر قرار است بگوييم كه موسيقي يك اثر بايد ما را به ياد آن اثر بيندازد، موسيقي «مختارنامه» اينگونه است.
امير توسلي در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به اين پرسش كه به نظر ميرسد موسيقي «مختارنامه» بمانند سريال «امام علي (ع)»، هويتي مستقل از سريال ندارد، عنوان كرد: موسيقي سريال «مختارنامه» بايد شامل پارامترهايي باشد كه اين پارامترها مدنظر نويسنده، كارگردان و آهنگساز باشد.
وي افزود: موسيقي قرار است به اتفاقي كه در صحنه ميافتد، كمك كند؛ حجم سريال «مختارنامه» با حجم سريال «امام علي (ع)» متفاوت است، در نتيجه ميزان و شكل موسيقياش نيز بايد متفاوت باشد.
اين آهنگساز ادامه داد: در مواردي كه احساس كردم لازم است موسيقي به يادمادني باشد، اين كار را انجام دادم، ولي بهطور كلي كمتر به اين سمت رفتم و سعي كردم موسيقي در خدمت سريال باشد.
توكلي دربارهي افزايش حجم موسيقي «مختارنامه» به خبرنگار ايسنا گفت: در روند موسيقي برحسب داستان و اتفاقاتي كه ميافتد تغييراتي حاصل ميشود و به دليل اينكه در سريال وارد ماجراهاي قيام ميشويم، موسيقي نيز شكل حماسيتري به خود ميگيرد و طبيعتا حجم موسيقي نيز بيشتر ميشود.
وي همچنين اعلام كرد كه قرار است قسمتهايي از موسيقي «مختارنامه» توسط اركستر در تالار رودكي ضبط شود و اين امر در هفتههاي آينده اتفاق خواهد افتاد.
امير توسلي دربارهي اعتراضاتي كه به موسيقي تيتراژ سريال «مختارنامه» شده بود، اظهار كرد: به نظرم اين اعتراضات مباحث انحرافي است؛ به هرحال هر كار بزرگي ممكن است با چنين اعتراضاتي همراه شود.
وي خاطرنشان كرد: برخي آمدند اعتراضاتي كردند كه اصولا به موسيقي «مختارنامه» وارد نيست.
آهنگساز «مختارنامه» ادامه داد: آواهاي اين كشور متعلق به همه است و كسي نميتواند ادعا كند كه يك آواي بومي متعلق به كسي است.
وي همچنين افزود: من از يك آواي بومي با تغييراتي كه صلاح ديدم در آن اعمال كنم، استفاده كردم؛ من از موسيقي مقامي ايران به ويژه موسيقي جنوب ايران استفاده كردم و اين موسيقي متعلق به همهي اقوام است و هركسي حق دارد به هر شكلي از موسيقي كشورش استفاده كند.
امير توسلي در پايان دربارهي ذكر نام گردآورنده آلبوم «اهل ماتم» در تيتراژ پاياني، گفت: من آنچه كه در واقع به لحاظ عرف متعارف بوده است، در مورد تيتراژ انجام دادهام، ولي اگر احيانا اسمي از قلم افتاده و بايد ذكر شود، حتما ذكر ميشود.
---------- Post added at 03:48 PM ---------- Previous post was at 03:48 PM ----------
بازیگرانی که از بازي در مختارنامه جا ماندند
مختارنامه یکی از مهمترین وعظیمترین سریالهای تاریخ تلویزیون است که این روزها بااستقبال خوب منتقدان ومردم مواجه شده است.
به گزارش پارس توریسم ،ساخت این سریال بیش از ده سال طول کشیده است و بازیگران مطرحی قرار بود که در ان بازی کنند ولی اکان آن به وجود نیامد .
/حمید فرخ نژاد چرا به مختار نامه نیامد/
چندی پیش اخباری منتشر شد که بازی در نقش مختاربه حمید فرخ نژادبازیگر مطرح سینمای ایران نیز پیشنهاد شده است .
به گزارش خبرنگار پارس توریسم ،این خبری بود که بعدها توسط عوامل این سریال تکذیب شد .
اما ماجراازاین قرار بوده که در همان زمان آغاز به کار سریال مختار ،داوود میر باقری از طریق عبدالله اسکندری از حمید فرخ نژاد برای بازی درنقش مختار دعوت می کند ولی فرخ نژاد به دلیل در گیر بودن سر فیلم به رنگ ارغوان نمی تواند دراین سریال حضور داشته باشد.
/قرار بود هديه تهراني هم بازي كند/
از سویی دیگر هفته نامه خانواده سبز نیزدر شماره اخیر خود خبر داده براي نقش «جاريه» خواهر مختار كه توسط «ماهچهره خليلي» ايفاء ميشود، ابتدا هديه تهراني كانديدا بود! به نوشته این هفته نامه ،جالب است بدانيد علت عدم حضور تهراني در سريال مختارنامه دستمزد بالايي بود كه اين بازيگر خواسته بود و دستاندركاران سريال قادر به پرداخت آن نبودند.
/علی نصیریان وعزت الله انتظامی /
همچنین بازیگران پیش کسوتی چون علی نصیریان وعزت اله انتظامی نیز قرار بود دراین مجموعه حضور داشت باشندکه به دلایلی امکان پذیر نشد .
یه موزیکی در سایت مختار نامه هست به اسم music-m-inside که معمولا در بخش در برنامه بعد خواهید دید هم نواخته میشه.
این منظورم دومین موزیک این صفحه هست:
کسی کاملش رو نداره؟کد:http://www.mokhtarnameh.com/music/232-1389-08-10-13-01-21.html
ضمنا من تمام موزیک های متن مختار نامه رو می خوام از کجا می تونم دانلود کنم؟
سریال کاملا 30 یاسی کردن :2:
هفت روز هفت دارن خواص و عوام میگند
الان قصدت از گفتن این حرف چی بود؟نقل قول:
عزیز من! شما خوشت نمیآد خب نبین. چرا میشینی ببینی که بعدش بخوای بیای اینجا و این حرفا رو بزنی؟
بعدشم، خوب شد یه بار تو یکی از قسمتهاش کلمه ی عوام و خواص گفته شد که شما بهونه داشته باشی. هفت روز هفته کجا بود عزیز من؟!
اون موقع که سریال حضرت یوسف هم پخش میشد یه عده بودن که همین حرفا رو میزدن.:13: سریال جومونگ 1 هم که پخش میشد همینطور. (حالا خوبه اون سریال رو ایرانیا نساخته بودن وگرنه ...:27:)
منظورش تو خود سریال که نبود.نقل قول:
اتفاقا تو سریال از این حرفا خوشبختانه زیاد نمی شنویم.
بلکه در برنامه های جانبی صدا و سیما هست که همش میخوان حوادث اون زمان ربط بدن به الان تازه اونم طبق میل خودشون!
منظور من همین هستنقل قول:
منظورش تو خود سریال که نبود.
اتفاقا تو سریال از این حرفا خوشبختانه زیاد نمی شنویم.
بلکه در برنامه های جانبی صدا و سیما هست که همش میخوان حوادث اون زمان ربط بدن به الان تازه اونم طبق میل خودشون!
سریالی خیلی خوب و جذابی هست
مگه توی سریال حضرت یوسف یک نفر نشد در حد پیغبران و حاله در اوردنقل قول:
اون موقع که سریال حضرت یوسف هم پخش میشد یه عده بودن که همین حرفا رو میزدن. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سریال جومونگ 1 هم که پخش میشد همینطور. (حالا خوبه اون سریال رو ایرانیا نساخته بودن وگرنه ... [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
حالا ببین دوباره چی میشه :31:
خب اگه میبینی حرفایی که میزنن ربطی نداره و طبق میلشونه، نبین. در ثانی، اینجا تاپیک برنامه های جانبی صدا و سیما هم نیست. اینجا تاپیک خود سریال مختارنامه است.نقل قول:
ثالثا اگه بین دو چیز واقعا هیچ ربطی وجود نداشته باشه، با چسب راضی هم نمیشه اون دو موضوع رو به ربط داد :31: تاریخ بارها و بارها نشون داده که تکرار میشه.
موفق باشین.
89/10/1
منم نمی بینم و فقط خود سریال رو می بینم.نقل قول:
منتها مقایسه یوسف پیامبر با هم مختار نامه توهین به مختار نامه هست.
برنامه های جانبی صدا و سیما در مورد مختار نامه هم می تونه اینجا مطرح بشه چون در مورد سریاله.
این جمله رو به جناب بی باک بگو :نقل قول:
:46:نقل قول:
قبلا هم یکی دیگه اومد تو همین تاپیک همین حرف زد و گفت این سریال نشون داد که ما باید از ولی فقیه ! فلانی حمایت کنیم و از این حرفا یه جواب خوشگل بهش دادم اخطار دادن بهم :دی شما هم زیاد وارد این مسائل نشید همه میدونیم چی به چیهنقل قول:
به نظر من سه گزینه از عوامل موفقیت این سریال: بازی هنر پیشه ها- دکور قابل قبول و پای بندی به تاریخه.
الویری: میزان تطبیق برجسته سازی مختارنامه با واقعیتهای تاریخی مورد شک است
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: در جهتگیری سریال مختارنامه نوعی برجسته سازی وجود دارد که میزان تطبیق آن با واقعیتهای تاریخی مورد شک و تردید است. به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجتالاسلام محسن الویری پیش از ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: درباره شخصیت مختار ثقفی از دیرباز بین تاریخ پژوهان و تاریخ نگاران نگاه واحدی وجود نداشته و نمیتوان گفت که همه او را چهرهای مثبت میدانند، البته منفی بودن این چهره در حدی نیست که زمره دشمنان و قاتلان امام حسین(ع) محسوب شود.
وی ادامه داد: مختار از چهره هایی است که درباره او نگاه واحدی وجود ندارد، گرچه کسی او را از قاتلان یا یاران بنی امیه به حساب نیاورده ولی درباره موضع حقیقی و خاستگاه و انگیزه اصلی او از قیام علیه امویان دیدگاه های متفاوتی وجود دارد.
الویری گفت: به هلاکت رسیدن برخی از قاتلان امام حسین (ع) و یارانش توسط او از نکات ثابت شده تاریخی ولی این سئوال مهم وجود دارد که مختار بن عبید ثقفی با کدام انگیزه این کار انجام داد، آیا برای تشفی دل اهل بیت (ع) و احیای مکتب حسینی و یا برای کسب موقعیت و شاید هم به دست آوردن امارت عراق و جایگاه مقتدر سیاسی قیام کرد.
نگاه صددرصد مثبتی به مختار ندارم
این عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: بنده شخصاً نگاه صد در صد مثبتی به این شخصیت ندارم و او را مثبت ارزیابی نمیکنم، او قصد انتقام گیری از حکومت بنی امیه داشت ولی نه الزاماً به نفع اهل بیت (ع) بلکه انگیزههای دیگری همچون قدرت طلبی داشت.
وی ادامه داد: البته نمی خواهم به صدا و سیما خرده بگیریم که چرا مختار را آنطور که برخی از تاریخ نگاران فهمیدهاند معرفی نکردهاید، ولی در جهت گیری سریال مختارنامه نوعی برجسته سازی وجود دارد که میزان تطبیق آن با واقعیت های تاریخی مورد شک و تردید است.
الویری یادآور شد: اگر امروز کتابی هم درباره شخصیت مختار نوشته شود از او تعریف و تمجید کند باز نمیتوان خرده گرفت چون دیدگاهها متفاوت است، ولی می توان نقد کرد و مطالب نقادانه نوشت، درباره این فیلم نیز همین گونه است، گرچه به راحتی نمیتوان برای ساخت فیلم مختار با نگاهی متفاوت از این فیلم به این شخصیت 20 میلیارد تومان هزینه کرد، ولی مجال نقد و بررسی هرگز بسته نیست وای کاش مجال دیگری برای تهیه کنندگان ایجاد شود تا نگاه دوم به این شخصیت که نگاه چندان مثبتی هم نیست برای مردم به تصویر کشیده شود.
سردبیر فصلنامه تخصصی تاریخ اسلام با بیان اینکه تلاش دست اندرکاران این مجموعه را نباید نادیده گرفت، اظهار داشت: به طور کلی این فیلم قابلیتهای بسیاری دارد و توانسته مخاطبین خود را جذب کند، به ویژه به صورتهای مختلف حادثه کربلا و شهادت امام حسین(ع) و یارانش را بازگو میکند و توانسته علاقهمندان به اهل بیت (ع) را به خود جذب کند.
ماندگاری شخصیت مختار تنها به خاطر تشفی خاطر دل شیعیان بود
الویری گفت: در طول تاریخ تشیع مسئله تعزیه خوانی و شبیه خوانی بسیار رواج داشته و چهرههای مختلف در قالب نقشهای متفاوت مثبت و منفی تعزیه میخواندند و نقش بازی میکردند. به نظر میرسد اگر از جنبه فقهی نگاه کنیم فیلم نیز در این زمینه با تعزیه خوانی تفاوتی ندارد، البته سزاوار است دیدگاه های مراجع عظام نسبت به نمایش چهره های مقدس از نظر فقهی همراه با ادله آن برای مردم بیان شود تا برای موارد بعدی موثر باشد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم فضای تاریخی فیلم را حفظ کنیم، باید برخی محدودیتها برداشته شود، به عنوان مثال در دوران ائمه اطهار (ع) کسی به آنها امام نمیگفت و همراه نامشان علیه السلام به کار نمی برد، باید فیلم را تا آنجایی که از نظر فقهی و اعتقادی مشکلی ندارد زنده و تاثیرگذار و نزدیک به واقعیت پیش برد.
وی ادامه داد: ماندگاری شخصیت مختار تنها و تنها به خاطر تشفی خاطر دل شیعیان بود که به دست او قاتلان امام حسین (ع) و یارانش هلاک شدند وگرنه نمیتوان اقدام مختار را اقدامی در چارچوب منویات اهل بیت (ع) و مبنی بر آموزه های آنها ارزیابی کرد.
انتخاب گزینشی و حتی مثبت نگری در تاریخ کمکی به تاریخ نگار نمیکند
الویری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از بایستگیهای تاریخ، شناخت همه چهرههای موثر در دورانهای گذشته است. انتخاب گزینشی و حتی مثبت نگری در تاریخ کمکی به تاریخ نگار و علاقهمند به مسائل تاریخی نمیکند و نمیتواند تحلیل درستی از وقایع داشته باشد.
سردبیر فصلنامه تخصصی تاریخ اسلام ادامه داد: غالباً تمرکز مردم روی چهرههای مثبت است و کمتر کسی به سراغ بررسی زوایای پنهان زندگی چهرهها و شخصیتهای منفی میرود، حتی شخصیتهایی که به سادگی در یکی از دو دسته مثبت یا منفی، سیاه یا سفید قرار نمیگیرند و به اصطلاح شخصیتهای مرموز و خاکستری هستند نیز از منظر مردم دور بوده و کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
الویری تصریح کرد: کمتر کسی برای شناختن آنها وقت میگذارد در حالی که از طریق همین چهرهها و شخصیتهای سیاه یا خاکستری تاریخ، میتوان به پارهای از زوایای پنهان و تاریک تاریخ پی برد و بسیاری از مجهولات تاریخی را در وجود این گونه افراد کشف کرد و جواب داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: تا زمانی که از این چهرههای غبار گرفته در دل تاریخ غافل باشیم و زوایای مختلف زندگی آنها را بررسی نکنیم، نمیتوانیم از تاریخ به درستی به عنوان چراغی برای هدایت و درسی برای سرمشق و عبرت در زندگی استفاده کنیم.
به نظر من سریال داره یکم کش دار میشه
تکرارش الان از شبکه قرآن شروع شده،
تازه من یه جا خوندم که مختار دوباره به زندان ابن زیاد میوفته. یعنی قراره بازم کشدار تر بشه. البته اینا چیزی نیست که دست خودشون باشه. بالاخره نص تاریخ رو دارن به تصویر میکشن. نمیشه که همینطوری همه ی اتفاقات رو رد کنن تا برسه به قیام مختار که :31: بالاخره باید کاراکتر ها و شخصیتهای تاثیرگذار تو داستان هم به بیننده شناسونده بشن.نقل قول:
میدونم که شما هم مثل من برای دیدن صحنه های انتقام گرفتن مختار دلت لک زده :31:
موفق باشین.
89/10/2
بچه ها سایت مختارنامه براتون میاد بالا ؟ الان یه هفته هست یه صفحه عجیب غریب میاد
برای من که مشکلی نداشت. بیا شما هم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کلیک کن ببین هنوز مشکلی داره یا نه.نقل قول:
موفق باشین.
89/10/2
مرسی عزیز بالاخره رفتیم عجیبه بدون www وارد کنی سایتشو یه سایت دیگه میاد :نقل قول:
:دیکد:http://mokhtarnameh.com/
با این آدرس هم که شما گذاشتی بازم من وارد سایت اصلی شدم. نمیدونم مشکل شما از کجا ناشی شده:23:نقل قول:
موفق باشین.
89/10/2
اره ولی می تونستن داستانهای جانبی کنارش قرار بدن و جذابش کنن مثل سریال های خارجینقل قول:
تازه من یه جا خوندم که مختار دوباره به زندان ابن زیاد میوفته. یعنی قراره بازم کشدار تر بشه. البته اینا چیزی نیست که دست خودشون باشه. بالاخره نص تاریخ رو دارن به تصویر میکشن. نمیشه که همینطوری همه ی اتفاقات رو رد کنن تا برسه به قیام مختار که بالاخره باید کاراکتر ها و شخصیتهای تاثیرگذار تو داستان هم به بیننده شناسونده بشن.
میدونم که شما هم مثل من برای دیدن صحنه های انتقام گرفتن مختار دلت لک زده
اره واقعا دلم لک زده
---------- Post added at 01:04 PM ---------- Previous post was at 01:04 PM ----------
اره ولی می تونستن داستانهای جانبی کنارش قرار بدن و جذابش کنن مثل سریال های خارجینقل قول:
تازه من یه جا خوندم که مختار دوباره به زندان ابن زیاد میوفته. یعنی قراره بازم کشدار تر بشه. البته اینا چیزی نیست که دست خودشون باشه. بالاخره نص تاریخ رو دارن به تصویر میکشن. نمیشه که همینطوری همه ی اتفاقات رو رد کنن تا برسه به قیام مختار که بالاخره باید کاراکتر ها و شخصیتهای تاثیرگذار تو داستان هم به بیننده شناسونده بشن.
میدونم که شما هم مثل من برای دیدن صحنه های انتقام گرفتن مختار دلت لک زده
اره واقعا دلم لک زده
مترجم كتاب «مختارنامه» در گفتوگو با فارس:
مختار از ظرفيت پنهان محبت ايرانيان به اهل بيت (ع) به خوبي بهره برد
خبرگزاري فارس: مترجم كتاب «مختارنامه» گفت: مختار ثقفي كه ميدانست ايرانيان سالها مورد تبعيض اعراب واقع شدهاند، از ظرفيت پنهان محبت آنان نسبت به اهل بيت (ع) به خوبي بهره برد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حجتالاسلام ابوالفضل هاديمنش، نويسنده، مترجم، پژوهشگر و مدير گروه علمي روش تحقيق و نويسندگي شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم است كه پيش از اين گفتوگوي مفصلي از وي درباره ترجمه اثري با عنوان «المختار» نوشته باقر شريفالقرشي، از نويسندگان شيعه عراقي اهل نجف در فارس منتشر شده بود.
او در يك گفتوگوي ديگر در خصوص بهرهگيري از ظرفيتهاي پنهان و خفته محبت ايرانيان به اهل بيت عصمت و طهارت (ع) و انطباق ظرافتهاي تشريح شده در تاريخ با آنچه در مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» آمده، سخن گفته است كه در آستانه پخش قسمت تازهاي از اين سريال جذاب و تاريخي، توجه شما را به اين گفتوگو جلب ميكنيم.
* مختار از ظرفيت مواليان استفاده زيادي كرده است
هاديمنش اظهار داشت: در تاريخ آمده است كه در اردوگاه مختار، دهها هزار نفر به زبان فارسي سخن ميگفتند. اينها از نسل كساني بودند كه سالها، تبعيض در حكومت اسلامي را مشاهده كرده و كينه بسياري از اعراب به دل گرفته بودند.
وي درباره چرايي و ريشه اين موضوع افزود: علت اين بود كه اگر جنگجوي عربي در طول سال در جنگها شركت ميكرد، بهرهاي معادل 2 هزار درهم ميبرد. اين مبلغ براي اعراب ـ كه به دليل كثرت جنگها درآمد خوبي كسب كرده بودند ـ زياد نبود، اما ايرانيان، سهمي نابرابر با اعراب داشتند و همين مبلغ را به آنها نميدادند.
اين پژوهشگر تاريخ اسلام اضافه كرد: اختصاص اين مواجب نابرابر از خليفه دوم شروع شد و در دوره معاويه به اوج رسيد. به اين شكل كه ابتدا مواجب يك ايراني، 15 درهم و در زمان معاويه، كلاً حذف شد. يعني ايرانيها بيجيره و مواجب بايد در جنگها شركت ميكردند.
هاديمنش با بيان اينكه علي (ع) به اين بيعدالتي پايان داد، اظهار داشت: يكي از دلايل علاقه به اميرالمومنين (ع) اين بود كه او بهره و مواجب ايرانيان و اعراب را يكسان و عدالت را برقرار كرد.
وي تأكيد كرد: حضرت علي (ع) توانست تبعيضهاي مالي را بردارد، اما تبعيضهاي اجتماعي را نميتوانست از بين ببرد. اعراب از ايرانيان همسر انتخاب نميكردند و نژادپرستانه، آنها را زير دست خود كرده بودند.
مترجم كتاب «مختارنامه» گفت: اميرالمومنين در توصيهاي به ايرانيان فرمودند: «عليكم بالتجاره» آنها هم با اين سفارش به سراغ علوم و فنون رفتند و در دوره عبدالملك مروان با يك جهش علمي، خودشان را از اعراب بالا كشيدند.
وي ادامه داد: به اين شكل بود كه اكثر حرفهها و مشاغل علم و صنعت در تمام شاخهها، حتي ادبيات عرب و صرف و نحو در اختيار ايرانيان قرار گرفت. جالب اينجاست كه دانشمندان صرف و نحو عربي، ايراني بودند و بهتر از خود عربها ميتوانستند اين علم را رواج دهند. افرادي مثل سيبويها كه از بزرگان ادبيات عرب هستند، ايرانياند.
هاديمنش گفت: مقابله با تبعيض از سوي اميرمؤمنان، آنها را محب خاندان علي (ع) كرده بود و حالا بعد از يك دوره فترت طولاني، اين مختار بود كه به آنها اجازه ميداد سوار بر اسب بشوند. در حالي كه قبلاً چنين اجازهاي نداشتند و به همين دليل در جنگها تلفات زيادي ميدادند.
مدير گروه علمي روش تحقيق و نويسندگي شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم تصريح كرد: ميرباقري با كنايه و اشارههاي غيرمستقيم همين موارد را عنوان ميكند. متوجه است كه چگونه اين محبت را نشان دهد، اما در لفافه و پنهان دارد پيام ميدهد. بنابراين مختار از ظرفيت محبت و ارادت ايرانيان به خاندان عصمت و طهارت بهترين بهرهها را گرفت.
* از سبيل تاباندن عمر سعد تا سواركاري ايرانيان
وي با بيان اينكه بيشتر ظرايف و دقايق مندرج در تاريخ زندگي مختار ثقفي در مجموعه تلويزيوني «مختار» مشاهده ميشود، گفت: هر قسمت تازهاي كه از سريال مختارنامه پخش ميشود، بيش از قبل اطمينان مييابم كه داوود ميرباقري، منابع متعدد تاريخي را پيش از ساخت اين مجموعه مطالعه كرده و آنها را مورد بررسي دقيق قرار داده است.
اين پژوهشگر تاريخ اسلام ادامه داد: اينكه شما ميبينيد عمربنسعد، سبيلش را دائماً ميتاباند و ريش خود را به بازي ميگيرد، جز شخصيت اوست و چيزي نيست كه ميرباقري از خودش درآورده باشد. بلكه همين رفتار او در منابع تاريخي مانند «تاريخ طبري» منعكس شده است.
مترجم كتاب «مختارنامه» با بيان اينكه اثر مؤفق هنري، خواص را قانع و عامه مردم را سرگرم ميكند، افزود: نويسنده و كارگردان اين مجموعه، تقريباً جاي حرف و حديث باقي نگذاشته و اجازه انتقادهاي غيرمنطقي به محتوا و مضمون را نميدهد.
هاديمنش، يكي ديگر از نقاط توجه نويسنده اين مجموعه را دقت نظر روي مواليان دانست و گفت: ايرانيان يا همان عجمها، اجازه نداشتند كه در مقابل جنگجويان عرب سوار بر اسب شوند و همواره پياده بودند. اين در حالي بود كه ايرانيان، سواركاران بسيار ماهري بودند، اما حكام و خلفاي عرب اجازه اين كار را به آنها نميدادند تا عجمها، همواره شهروند درجه چندم باشند.
وي ادامه داد: ما اين قضيه را به خوبي حتي در زمان يزيد مشاهده ميكنيم. اما مختار به ايرانياني مانند «كيان» كه به واسطه علاقه و محبت به اهل بيت (ع) در ركاب مختار بودند، به خوبي ميدان ميدهد تا براي جنگاوري در مقابل آل ابيسفيان پرورش يابند.
مدير گروه علمي روش تحقيق و نويسندگي شوراي عالي مديريت حوزه علميه قم افزود: ميرباقري به خوبي نشان ميدهد كه اين افراد، مزدور نيستند كه در مقابل مال دنيا بجنگند. تلاش كرد كه كسي چنين گماني نبرد و الحق كه خوب اين تلاش به نتيجه رسيد و اوج محبت و مودت ايرانيان (مواليان) نسبت به ساحت اهل بيت (ع) آشكار شد.
وي ادامه داد: مختارنامه در چهرهآرايي و گريم بازيگران نيز بسيار مؤفق است؛ چرا كه مثلاً سيمايي كه از شمر بن ذيالجوشن در اين سريال
ميبينيم كاملا منطبق بر مشخصاتي است كه از شمر در تاريخ ذكر شده است.
* سريال مختارنامه بهتر از مجموعه امام علي (ع) است
هاديمنش آنگاه به يك تطابق تاريخي ديگر اشاره كرد و گفت: اينكه كوفه شهري بدون دروازه در مجموعه معرفي ميشود، كاملاً درست است؛ چرا كه اين شهر به «مدينه الجيش» يا شهر جنگجويان معروف بوده است. به اين معنا كه كوفه هميشه آماده رزم و نبرد بوده و شهروندانش به جنگهاي پياپي عادت داشتهاند.
وي با بيان اينكه بهكارگيري جنبههاي عاطفي ـ احساسي موجود در مجموعه «مختارنامه»، طبيعت كار هنرمند است، خاطرنشان كرد: تا اينجاي سريال، متوجه وفاداري كامل نويسنده و كارگردان نسبت به حوادث و وقايع تاريخي شدهام.
اين نويسنده مذهبي ادامه داد: برخلاف اينكه ميگويند سريال امام علي (ع) بهتر از مختارنامه بود، اما من گمان ميكنم كه اين اثر بسيار قويتر از مجموعه امام علي (ع) و در بافت عامه تاثيرگذارتر واقع شده است.
هاديمنش اظهار داشت: پايبندي ميرباقري به متون و منابع، مثال زدني و تحسينبرانگيز است. اين نكته هم بسيار مهم است كه سبب شد نگاهها به مختار عوض بشود.
* فقط وهابيون با اين داستان دشمني دارند
نويسنده كتاب «پيشوايان و پارسيان» با اشاره به فعاليت گسترده وهابيون افراطي عليه تشيع خاطرنشان كرد: كساني مانند «عثمان الخميس» با راهاندازي پايگاههاي اينترنتي به زبان فارسي، دست به انتشار كتابهايي ميزنند كه به دليل قديمي بودن يا محدوديت شمارگان كتاب به هيچ وجه در بازار نشر يافت نميشوند و حتي نميشود پليكپياي از كتاب تهيه كرد، اما اين افراد، كتابهاي مورد نظر را با چند فرمت روي سايت خود ميگذارند تا انديشههاي وهابي را در برابر تفكرات شيعي مطرح كنند.
وي در پايان گفت: همين انديشههاي خطرناك، درصدد مقابله با نفوذ تفكر شيعه هستند و مخالفت آنان با پخش «مختارنامه» به زبان عربي از شبكههاي عرب زبان به همين دليل است.
يادآور ميشود، حجتالاسلام هاديمنش، امسال همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه، به عنوان پژوهشگر برتر حوزوي برگزيده شد. از كتابهاي وي ميتوان به «نسيم محرم؛ عاشوراييان، فرهنگ و بزم و چكامه»، «پاداش مهرباني»، «آيين ستايشگري در اصول و روش مداحي»، «چشم در چشم فرات؛ بررسي زندگاني و نقش الگويي حضرت عباس (ع)»، «آفتاب حسن؛ رويكردي تحليلي به زندگاني امام حسن مجتبي (ع)»، «داستانهاي اخلاقي عالمان و بزرگان دين»، «سفير صبح؛ پژوهشي تحليلي در زندگاني و تلاشهاي سياسي حضرت مسلم بن عقيل (ع)»، «سايه ماه؛ بررسي زندگاني و نقش الگويي حضرت رقيه (ع)»، «آفاق انديشه با نگاهي به زندگاني امام محمدباقر (ع)» و ... اشاره كرد.
------------------------------------------------
گفتوگو و تنظيم از: حميد محمدي محمدي
------------------------------------------------
یک پلان از جنگهای "مختارنامه" حذف نشد
طراح جنگها و بازیگر مجموعه "مختارنامه" گفت: داود میرباقری میدان بزرگی در اختیارم گذاشت تا بتوانم با آرامش خیال جنگها را طراحی کنم. جنگها در این سریال هیچ یک شبیه دیگری نیست و حتی یک پلان از آنها حذف نشده است. به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" به کارگردانی داود میرباقری و تهیهکنندگی محمود فلاح جمعه شبها از شبکه یک روی آنتن میرود. در این مجموعه محمود اردلان طراح جنگ و بازیگر نقش زائده است. به همین دلیل گفتگوی کوتاهی درباره این مجموعه با او داشتیم.
*برای شروع بگویید چطور طراحی جنگهای مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" بر عهده شما گذاشته شد؟
- محمود اردلان: من با بازیگری وارد این عرصه شدم. همیشه علاقمند به اکشن خوب در سینمای ایران بودم. واقعاً حیف است این همه دوستان زحمت میکشند، اما گاهی اوقات شاهد اکشن خوبی نیستیم. من دوره کوتاهی در تیم ملی کاراته و از داوران بینالملل بودم. آقای داود میرباقری با سپردن طراحی جنگها در مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" میدان بزرگی را در اختیارم گذاشت. البته مسئولیت کمی نبود، چرا که جنگهای بزرگی در این سریال وجود داشت، اما خوشحالم این مسئولیت بزرگ را پذیرفتم. خوشبختانه حتی یک پلان از جنگهای مجموعه "مختارنامه" در مونتاژ حذف نشد.
*طراحی جنگها در این مجموعه نیازمند ظرافتهایی بود، چرا که نوع سوارکاری و چیدمان سوارکارهای ایرانی با عرب تفاوت زیادی داشت. این ریزهکاریها را تا چه حد در کارتان رعایت میکردید؟
- بله، باید تمام این موارد در چیدمان جنگها همچون شمشیر، کمانها و ... لحاظ میشد. مثلاً لشگر ایرانیها منظمتر، اما اعراب مردمیتر بود، اما وقتی موضوع جان در میدان جنگ مطرح باشد، دیگر فرد به فکر جانش است و به این فکر نمیکند که چگونه باید همچون سپاهش منظم بدود یا نه، ولی در مجموع سعی کردیم برای تمام جنگها وقت و انرژی لازم را بگذاریم و سطحی از هیچ چیز عبور نکردیم.
*مشابه نبودن جنگها تا چه حد کارتان را دشوار میکرد؟
- طراحی جنگها که هیچ کدام مشابه دیگری نباشد کار ما را دشوار میکرد. خوشبختانه بازیگران همکاری لازم را با ما کردند. در مجموع سعی کردیم نه تنها هیچ یک از جنگها شبیه یکدیگر نباشد، بلکه نوع کشته شدن جنگاوران هم با یکدیگر تفاوت داشت و شما میتوانید این مسئله را در این سریال مشاهده کنید.
*طراحی کدام یک از جنگها برایتان به یادماندنی بود؟
- تمام صحنههای جنگ این مجموعه را دوست داشتم و در ذهنم ثبت شده است، اما جنگ عاشورا چیز دیگری بود و حال و هوای دیگری برایم داشت.
*جنگها تا چه حد با مشورت داود میرباقری طراحی شد؟
- من تمام اطلاعاتم را از آقای میرباقری میگرفتم، ایشان به کلیت کار اشراف داشت. تمام کار با مشورت ایشان انجام شد و خوشحالم که جنگها آنطور که او میخواست اجرا شد. از سوی دیگر من اطلاعات تاریخی زیادی نداشتم و قبل از انجام کار ساعتها با آقای میرباقری وقت میگذاشتم و درباره جنگها صحبت میکردیم.
*طراحی هر جنگ چقدر طول میکشید؟
- بستگی به شرایط روحیام داشت. طراحی برخی جنگها پنج دقیقه و بعضی دیگر نیازمند زمان بیشتر بود.
*چقدر با بازیگران برای جنگها تمرین میکردید؟
- زمان زیادی میگذاشتیم، حتی گاهی یک ماه یا بیشتر تمرین میکردیم تا وظیفه هر بازیگر در جنگها مشخص شود، بداند چگونه باید بجنگد یا دفاع کند.
*ایفای نقش زائده برایتان چه ویژگیهایی داشت؟
- به هر حال هر نقش شاخصهای خود را دارد و ایفای این نقش برایم خالی از لطف نبود. من با عشق و علاقه در این مجموعه بازی میکردم. کار با آقای میرباقری تجربه خوبی برایم بود و اگر ایشان باز هم از من در پروژههایشان دعوت کنند با علاقه زیاد میپذیرم. البته من ایفای نقشهای اکشن را خیلی دوست داشتم، اما نقش زائده زیاد اکشن نبود و بیشتر سیاستمدار بود. گرچه در ابتدا خیلی کلافه بودم، اما به مرور با نقش ارتباط خوبی برقرار کردم و از ایفای آن لذت بردم.
*حالا که پخش مجموعه "مختارنامه" شروع شده ارزیابیتان از این مجموعه چیست؟
- واقعاً مجموعه را دوست دارم و از دیدن آن لذت میبرم. در مجموعه "ملاصدرا" هم نقش کوتاهی بازی کرده بودم، اما روزهای به یادماندنی در مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" داشتیم. البته هنوز قسمتهای زیادی از این مجموعه پخش نشده است و مطمئن هستم با پیشرفت قصه سریال برای مخاطبان جذابتر میشود.
*تولید مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" چند سال طول کشید. آیا در این سالها پیش آمده بود خسته شده باشید؟
- مسلماً برخی روزها دیگر توان نداشتم. به هر حال هر فرد بضاعتی دارد و مجموعه "مختارنامه" پروژه سنگینی بود. هماهنگ کردن هنروران برای جنگها کار راحتی نبود. دور بودن از خانواده و شرایط سخت کار باعث میشد بعضی روزها خسته شوم.
-----------------------
گفتگو: فاطمه عودباشی
احتمالن سیتمتون ویروسی هستنقل قول:
سیستمت ویرویس داره خفن عزیزم !
من خودم XP داشتم اینجوری بود ، الان 7 نصب کردم دیگه ازین مشکلا ندارم ...