سوال دوم شما واضح نیست.نقل قول:
Printable View
سوال دوم شما واضح نیست.نقل قول:
نقل قول:با سلامنقل قول:
دوستان عزیز لطفاً این سوالات را در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مطرح فرمایید.
با تشکر
با سلام
فرض کنید b ،a و c اعداد حقیقی نامنفی باشند که کمتر یا مساوی 1 نیز هستند. ثابت کنید:
موفق باشید.
ارسال متن: شنبه 11 فروردین 1386
سلام دوستان.
من سه تا معاده دیفرانسیل دارم که به نظرم دو تاش سخته تقریبا. دنبال حل دوتاش هستم.
براش هم حاضرم پول خرج کنم.
کسی می تونه کمک کنه؟
ببخشید اگه جای ناجوری این موضوع رو مطرح کردم ولی به نظرم اینجا جاش بود.
با سلامنقل قول:
از silentcloud که در پست 722 مساله را حل کردند، تشکر می کنم. توجه کنید که اگر c=1 ، نامساوی واضح است. حال فرض کنید عدد c مخالف 1 باشد. ادامه راه حل را در لینک زیر مطالعه فرمایید که آنرا silentcloud ارسال کرده اند:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشید.
ارسال متن: شنبه 18 فروردین 1386
سلامنقل قول:
با کمی دقت می توان دید که اخرین عضو N_20 برابر است 210 زیرا:
و باز هم با کمی دقت می توان دید که مجموع 20 جمله اول دنباله برابر است با مجموع اعداد طبیعی از یک تا اخرین عضو N_20 پس مجموع 20 جمله اول دنباله برابر است با:
با سلام
مقدار کسینوس 36 درجه را حساب کنید (تمام جزئیات روش خود را توضیح دهید).
موفق باشید.
ارسال متن: یکشنبه 19 فروردین 1386
سلامنقل قول:
ali-hpعزیز اگه میشه یه توضیحی در مورد بدست اوردن آخرین عضوN_20بدهید در ضمن من روی سوال غلط نوشتم مسئله مقدار S_20را خواسته و جواب سوال 4010است
برای درک بهتر ساختار N_i ها دقت کنید که:نقل قول:
اولین عدد طبیعی در N_1 قرار دارد و دوعدد طبیعی بعد ی در N_2 و سه عدد طبیعی بعد در N_3 و سه عدد طبیعی
بعدی در N_4 .
پس 1+2+3+4=10 عدد طبیعی ابتدایی در مجموعه های N_1وN_2وN_3 وN_4 قرار دارند و اعضای N_5 عبارتند از 5 عدد طبیعی بعدی، یعنی:11و12و13و14و15
با استدلال مشابه نتیجه می شود:
و به عبارتی دیگر:
با سلامنقل قول:
برای سادگی فرض کنید (x=cos(36. بنابراین x مثبت است. حال می توان نوشت:
موفق باشید.
ارسال متن: جمعه 24 فروردین 1386
با سلام
حد زیر را بیابید:
نظرتان درباره مقدار حد زیر که حالت کلی تر حد بالاست، چیست؟
موفق باشید.
ارسال متن: شنبه 25 فروردین 1386
ببخشید یه اشتباه لپی بود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام.من نمی خوام جواب کسی رو بدم...منتهی چون عضو جدیدم نمی دونم کجا سوال بپرسم...سوالم اینه که
1=!0 قرار داده یا اثبات داره؟
ممنون
سلام.من نمی خوام جواب کسی رو بدم...منتهی چون عضو جدیدم نمی دونم کجا سوال بپرسم...سوالم اینه که
1=!0 قرار داده یا اثبات داره؟اگه داره چطوری اثبات می شه؟
ممنون
با سلام و عرض تبریک به خاطر ورود شما به این انجمن.
تا اونجایی که من اطلاع دارم باید قرارداد باشه
سلام به تمام دوستان
یه سوال دارم اگر برام حلش کنید ممنون میشم
Y=|sin3x|+cos(tavane 2) 3x
ر ضمن کسینوس توان 2 هست
من این مساله را فکر می کنم حل کردم.نقل قول:
مرسی امین
البته نمیدونم مفید هست یا نه ولی آقای مفیدی من راه حل حد سینوسی رو که گفتین
می دونم.وقعا جالب که اهمیت میدین!
سلام
همه ی چند جمله ای های با ضرایب حقیقی (P(x,y را بیابید که برای هر x و y داشته باشیم :
(P(x+y,x-y) = 2P(x,y
(دوستان به اتاق ترکیبیات هر سر بزنید)
این یه قرار داده و قابل اثبات نیست.نقل قول:
ببخشید میشه بگید چی رو باید حل کنیم؟!!!!!!نقل قول:
این که دادی فقط ضابطه یه تابعه. چی شو می خوای؟
با سلامنقل قول:
از دوستانی که به حل مساله پرداختند، تشکر می کنم. البته هیچکدام مساله را درست حل نکردند.
مساله را در حالت کلی تر حل می کنیم؛ یعنی ثابت می کنیم:
با اضافه کردن چند جمله مناسب به سمت چپ و با توجه به اینکه
داریم:
که حل مساله را کامل می کند. برای حالت کلی تر، می توان همین روش را به کار برد. اما روش دیگری را که زیباتر و ساده تر است، خدمتتان تقدیم می کنم (که ایده ی آن را مدیون دوست بزرگوارم آقای مرتضی بیات - دانشجوی دکتری ریاضی مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان- هستم.)
قرار دهید:
لذا
بنابر این
البته روش دیگری نیز بر اساس بسط تیلور وجود دارد که جای آن اینجا نیست، برای دیدن آن به لینک زیر مراجعه فرمایید:
موفق باشید.
ارسال متن: دوشنبه 3 اردیبهشت 1386
با سلام
فرض کنید G گروهی کامل باشد( یعنی مشتق گروه برابر خود گروه باشد). ثابت کنید هر زیرگروه نرمال دوری G زیر مجموعه ای از مرکز G است.
موفق باشید.
ارسال متن: دوشنبه 3 اردیبهشت 1386
من الگوریتم (یعنی همون روش حل) روش نیوتن و فاعده هورنر رو که ازش تو حل معادلات درس محاسبات عددی استفاده میشه رو میخوام...........
ریاضیدانان حتما میتونن جواب بدن دیگه!!!
سلام من تازه اومدم هر کس میتونه هر سوالی در هر مقطعی بده
یعنی هر سوالی باشه حل می کنید .نقل قول:
از آقای مفیدی ممنونم که سوالم رو بستن ممنون!
اما دوباره میگم:
حد زیر را بدون استفاده از هم ارزی و هوپتال حل کنید:
Lim (x-sinx)/x^3 x-> 0
ای بابا منظورم این بود که د رهر مقطی میتونیم سوال بپرسیم
یکی باید به من ریاضی یاد بده
سلام ببخشید سوالمو اینجا مطرح میکنم
استاد مدار منطقی یکی از دوستام این سوال رو مطرح کرده و گفته خودش دوارن جوونیاش 6 ماه روش فکر کرده تا جوابشو پیدا کرده حالا من میخوام از شما دوشتان این سوالو بپرسم تا شما در صورت امکان پاسخ منو بدید
سوال: 12 گلوله داریم که هیچ فرق ظاهری ندارند با هم فقط یکی از گلوله ها وزنش با بقیه فرق میکنه نه میدونیم بیشتر هست نه کمتر ، میخواهیم با 3 بار وزن کردن اون گلوله را مشخص کنیم باید چه کار کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
راهنمایی به 3 گروه 4 تایی تقسیم میکنیم
ممنون
سلام دوست عزیزنقل قول:
اولاً بهت توصیه می کنم خودت روش فکر کنی. بسیار بسیار جالبه
اما جواب:
1- اول 12 سکه را به 4 دسته 3 تایی تقسیم میکنیم
2- در یک ترازو دو دسته را با هم وزن میکنیم اگه تعادل برقرا بود که یعنی سکه معیوب در این دسته نیست اما اگه تعادل برقرار نبود..
3- فرض کنیم تعادل برقرار نباشه نتیجه میگیرم که سکه معیوب جز یکی از این 6 سکه هستش مثلا فرض کنیم که کفه سمت راست سبکتر از کفه سمت چپ بود... (فرض کردیم!!)
4- خوب حالا اون یک دسته سکه که در مرحله 2 مطئن شدیم که سکه بین اونها نیست را در یک طرف و در طرف دیگه یکی از دو دسته سکه هایی که در مرحله 3 تست کردیم قرار میدهیم!! (فرض کنیم همون طرفی که سبکتر بود!!)
الف- اگه تعادل برقرار بود نتیجه میگیرم که سکه معیوب جز اون یکی دسته هستش که در مرحله 3 متوجه شدیم سنگینتره (نتیجه :سکه معیوب سنگینتر هستش!!)
ب- اگه تعادل برقرار نبود نتیجه میگیریم که سکه معیوب در همین دسته هستش و سبکتر میباشد..
5- خوب مساله حل شد الان ما فقط 3 سکه داریم و مطمئن هستیم که سکه معیوب سنگینتره و یا سبکتر (با توجه به مرحله 4)
کافیه 2 عدد از این سکه ها را باهم وزن کنیم اگه تعادل برقرار بود سکه معیوب اون یکی دیگه هستش!!
اگه تعادل برقرار نبود با توجه به مرحله 4 و مشخص شدن وضعیت سکه میتوان سکه معیوب را پیدا کرد...
سلام
لطفا براي ديدن سوال به لينك زير برويد:
اميدوارم درست عمل كرده باشم
من یه چیزی می تئنم بگم عزیز جان:نقل قول:
از لحاظ بسط تیلور، سینوس حول نقطه صفر به صورت زیر بسط داده میشه:
با سلامنقل قول:
روشی که دوستمان در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مطرح کردند، به روش هم ارزی تعمیم یافته معروف است. روش دیگری نیز وجود دارد به نام روش بازگشتی. قرار دهید:
(البته به شرطی که حد موجود باشد.) با فرض x=3t می توان نوشت:
نکته:
این مساله به خوبی نشان می دهد که نمی توان از این قانون مثلاً هم ارزی (که از آن مثل نقل و نبات در دبیرستان و پیش دانشگاهی استفاده می شود و حتی گاهی آنرا یکی از روشهای مدرن تست زنی می نامند) استفاده کرد. باید توجه کرد که همواره نمی توان وقتی x به سمت صفر میل کرد، به جای (sin(x همان x را قرار داد و جواب حد را به دست آورد (دقت کنید!!).
موفق باشید.
5 اردیبهشت 1386
سلام
بدون بسط ثابت كنيد
سلام جناب مفیدی،
این روش بازگشتی واقعاً عالی بود. خیلی خیلی استفاده کردم.
این ریاضی هم عجب چیزیه. هر مسئله 1000 راه حل داره یکی از یکی جالب تر.
درود بر شما :11:
با سلام
آقای مفیدی اگر می شود فرمول های زیر را برام اثبات و بنویسین؟ ( با تشکر )
s جانبی هرم:
s کل :
آیا فرمولی برای اعداد اول وجود دارد؟ من در اخبار شنیدم که یک ایرانی آن را اثبات کرده؟
با تشکر از زحمات شما
سلامنقل قول:
می دانیم که اگر منحنی y تابعی از x حول محور x دوران کند و a<x<b سطح جانبی رویه حاصل از فرمول زیر به دست می آید:
حالا شکل زیر را در نظر بگیرید
اگر خط قرمز حول محور x دوران کند مخروطی با ارتفاع h و شعاع قاعده r حاصل می شود. معادله خط عبارتست از:
اگر این معادله را در فرمول اول قرار دهیم داریم:
یعنی سطح جانبی مخروط مساوی است با نصف محیط قاعده ضرب در اندازه مولد
سطح کل هم که مساوی است با سطح جانبی به اضافه مساحت دایره قاعده
در مورد اعداد اول هم من اطلاعی ندارم. ولی بعیده!
ببخشید که فضولی کردم. امیدوارم اگر اشکالی داره استاد مفیدی اصلاح کنند.
ارادتمند :11:
نه مثل اینکه با یه آریایی طرفم!
(راه حلش رو بلد بودمmir@ !)
آقای مفیدی ممنون میشم اگه منو کمی راهنمایی کنین (فقط کمی!)
چه طور میشه با روش های کتاب پیش دانشگاهی تابع اولیه تابع زیر رو پیدا کرد؟
S tan(x)^1/2
(بدیهیه که کل تابع زیر رادیکال)